Kreativ

ŠTÍTEK: stavební firma

Pole v Černovicích Na Kamenkách, kde se má stavět nové sídliště.

Nové byty v lokalitě Kaménky: Stavební firma má přílišný vliv, vadí kritikům

Brno – Doprava k plánovanému sídlišti je úplně nedomyšlená, Černovice budou přetížené, bojí se tamní obyvatelé. Své obavy proto ve čtvrtek večer dali najevo zástupcům města při debatě v tamní psychiatrické léčebně, kde měli schůzku. V lokalitě na Kaménkách nedaleko léčebny chce firma Imos postavit několik tisíc bytů.

Oprava vnější fasády a oken na budově Chrudimské besedy č. p. 85, která navazuje na letošní rekonstrukci střechy

Chrudimské Muzeum získá novou fasádu

Chrudim – S nástupem jara začnou opravy vnější fasády, oken a dveří na budově chrudimského Muzea. S předpokládaným výdajem ve výši bezmála 25 milionů korun půjde o největší investici města v letošním roce.

Centrum Nová Palmovka. Ilustrační foto.

Záchranná služba by se mohla na Palmovku stěhovat v roce 2018

Praha - Pražská záchranná služba by se mohla do nového sídla na Palmovce stěhovat v příštím roce. Novinářům to ve středu to řekl radní Karel Grabein Procházka (ANO). V následujících měsících chce město vyřešit majetkoprávní a finanční problémy rozestavěné budovy. Dohoda o budoucím využití by mohla být hotova v následujících asi třech měsících. Stavba za 1,1 miliardy korun byla zamýšlena jako nové sídlo radnice Prahy 8 a měla být hotova v březnu 2016, nyní je ale zastavena. Soud řeší určovací žalobu, komu stavba patří, zda městu, nebo Praze 8.

Ilustrační foto.

Dusíkovo divadlo čekají další velké opravy

Dusíkovo divadlo v Čáslavi čekají v tomto roce další opravy. Jedná se o sérii oprav, které byly započaty již v roce 2012 první a následně druhou etapou. V Dusíkově divadle se v minulých letech odstranily některé z problémů, ne však všechny.

Výstava Stavíme, bydlíme v Třebíči

Výstava ukazuje, jaký může být dům

Třebíč /FOTOGALERIE/ - Jak má vypadat dům, jaké vybrat materiály a čím vybavit interiér. Na tyto otázky dává odpověď tradiční výstava Stavíme, bydlíme, která se na počátku stavební sezony koná v Třebíči.

Planá.

Planá opraví druhou část náměstí

Planá – Do dvou let bude mít město Planá kompletně nové náměstí. První etapa rekonstrukce byla dokončena již před dvěma lety, kdy se opravila jeho severní část.

V Lipníku se dočkají nové sportovní haly, o její výstavbě se mluvilo deset let

V Lipníku se dočkají nové sportovní haly

Lipník nad Bečvou – Stavba nové sportovní haly bude zahájena v březnu letošního roku, dokončena by měla být v květnu 2018. Celkové náklady se vyšplhají na 83 milionů korun.

Výstavba nových bytů.

Počet zahájených staveb bytů v ČR loni klesl o 14 procent na 5870

Praha - Stavební firmy v Česku loni zahájily stavbu 5870 bytů v bytových domech, meziročně o 14,3 procenta méně. V Praze, kde je bytová výstavba největší, počet těchto staveb meziročně klesl o 56,8 procenta. Počet zahájených staveb rodinných domů vzrostl o 15,6 procenta na 15.865. Zhruba čtvrtina se týkala Středočeského kraje. Vyplývá to z dnešních údajů Českého statistického úřadu.

Ilustrační foto

Boršice podaly trestní oznámení na CGM Morava

Boršice – Lednové zastupitelstvo v Boršicích schválilo vymáhání dvou a půl milionové částky po stavební společnosti CGM Morava. Zastupitelé obce odsouhlasili také tajnou volbou podání trestního oznámení na statutární zástupce CGM Morava, kteří podle jejich mínění už dávno věděli o záporném hospodaření společnosti, přesto nepodali návrh na insolvenci a nadále nabírali zakázky za podlimitní ceny.

Obchvat. Ilustrační foto.

Obchvatu se letos dočkají jen ve Skleném nad Oslavou

Žďársko - Na jaře se začne stavět obchvat, který obejde zástavbu Skleného nad Oslavou. Obec protíná státní silnice číslo I/37 ze Žďáru do Velké Bíteše, kde je nájezd na dálnici D1. U Skleného stát plánuje silniční obchvat dlouhý dva kilometry.

Ilustrační foto.

Hrobníci: Velký mráz nám komplikuje práci

Berounsko - Silné mrazy trvají už několik týdnů a komplikují práci nejen stavebním firmám, ale i hrobníkům. Vykopat hrob v těchto mrazivých dnech totiž není vůbec jednoduché ani pro zkušeného a zdatného hrobníka.

Ilustrační foto.

V regionu postaví nové mosty. Nahradí staré zchátralé

Blanensko, Vyškovsko - Zchátralá kovová konstrukce. Místo dřevěné podlahy pro pěší jen díra do hlubiny ohraničená páskami. Zákaz vjezdu aut nad šestnáct tun. Tak to vypadá na silničním mostu mezi Adamovem a bývalým babickým koupalištěm.

Parkování na sídlišti Štěpnice v Uh. Hradišti. Ilustrační foto.

Hradiště bude znovu jednat o parkovišti ve Štěpnicích

Uherské Hradiště - V roce 2014 schválili zastupitelé Uherského Hradiště změnu kupní smlouvy na výstavbu bytových domů v nové lokalitě Štěpnice Zahrádky. Mimo jiné se tyto změny týkaly také vypuštění podmínky, která zavazovala stavební firmu MANAG, aby vybudovala kromě bytovek také parkovací dům či veřejné parkoviště v dané lokalitě.

Zvětšené a modernější obchodní centrum na budějovické Pražské třídě se otevře koncem října.

Hrubá stavba nového IGY je hotová

České Budějovice /VIDEO/ – Necelého půl roku trvala hrubá stavba nové části obchodního centra IGY na českobudějovické Pražské třídě. Ve čtvrtek ji slavnostně zakončili zástupci investora, kterým je CPI Property Group, stavební firmy Metrostav a města.

Pouhé dva týdny po kolaudaci se na nové sportovní hale v České Třebové zřítila střecha.

Střechu haly v České Třebové nadzvedne jeřáb

Česká Třebová – Kolem nové sportovní haly Na Skalce, na které se před týdnem v sobotu během florbalového turnaje zřítila střecha, je stále napilno. Stavební firma tu odklízí cihly, suť a části plachty u obvodových zdí. Policisté v pondělí informovali, že zahájili přípravné práce, které předcházejí nadzdvihnutí zřícené střešní konstrukce.

Pouhé dva týdny po kolaudaci se na nové sportovní hale v České Třebové zřítila střecha.

Střechu haly nadzvedne jeřáb

Česká Třebová – Kolem nové sportovní haly Na Skalce, na které se před týdnem v sobotu během florbalového turnaje zřítila střecha, je stále napilno. Stavební firma tu odklízí cihly, suť a části plachty u obvodových zdí. Policisté v pondělí informovali, že zahájili přípravné práce, které předcházejí nadzdvihnutí zřícené střešní konstrukce.

Bydlení. Ilustrační foto.

Ceny bytů na Blanensku rostou. Kvůli Brnu

Blanensko, Vyškovsko – Američané, Francouzi, zkrátka hlavně cizinci pracující v Brně mají aktuálně zájem o bydlení v menších městech nebo vesnicích v okolí města. Tvrdí to developeři. „V Brně ceny rostou rychleji než jinde. Je to také tím, že je tam zablokovaný územní plán. Lidé sice chtějí bydlet v krajském městě, ale ceny za metr čtvereční jsou tam daleko vyšší než třeba ve Slavkově, kam se raději stěhují," přiblížil například majitel brněnské stavební společnosti Tomáš Kaláb. Stejný trend pozorují realitní makléři na Blanensku. O nákup bytů i pronájem je tam podle nich stále velký zájem, i když ceny šly za poslední dva až tři roky výrazně nahoru.

Krytý bazén v Roudnici nad Labem

Rekonstrukce roudnického bazénu bude asi rozsáhlejší

Roudnice nad Labem - Starosta města Vladimír Urban se rozhodl posunout zasedání městského zastupitelstva z 1. na 15. února. Vedlo ho k tomu aktuální zjištění závad, které byly stavební firmou při rekonstrukci plavecké haly objeveny.

Na studentské návrhy pro možnou budoucí investici a oživení Votic zatím peníze nejsou.

Na studentské návrhy zatím peníze nejsou

Votice - Rozhodující investice s uplatněním studentských architektonických návrhů na využití opuštěného objektu společnosti Compag v centru města pro letošní rok nepočítají.

Stavba - ilustrační snímek

Stavební investice v kraji poklesly

Liberecký kraj - Nižší investice z veřejných financí a nedostatek výzev k projektům dotovaným Evropskou unií stojí za výrazným poklesem stavební výroby v Libereckém kraji.

Stavební investice v Libereckém kraji poklesly

Stavební investice v Libereckém kraji poklesly

Liberecký kraj - Stavební výroba v Libereckém kraji v loňském roce výrazně klesla. Podle informací Českého statistického úřadu (ČSÚ) odvedly za devět měsíců stavební firmy s více než 50 zaměstnanci v kraji práci za 1,715 miliardy korun, což v meziročním srovnání představuje propad bezmála o pětinu. Přesto na Českolipsku vznikly některé zásadní stavby a jiné na realizaci čekají v letošním roce.

Ilustrační foto.

Zraněná seniorka volala do Opavy

Prachovice – V opavské stavební firmě zazvonil během uplynulého pátku telefon. Místo zákazníka se v něm ale ozvala po hlase starší paní z Prachovic, která sháněla svého syna, neboť doma upadla na podlahu a sama se nemohla zvednout. Ani přes ochotu personálu stavebnin se nepodařilo syna vyrozumět, udávané číslo totiž nebylo správné.

Ilustrační foto.

Stavební investice v kraji poklesly

Liberecký kraj - Nižší investice z veřejných financí a nedostatek výzev k projektům dotovaným Evropskou unií stojí za výrazným poklesem stavební výroby v Libereckém Kraji.