Kreativ

ŠTÍTEK: stavební firma

Koupaliště v Horním Jelení před rekonstrukcí.

Horní Jelení předělá zchátralé koupaliště opět na rybník

Horní Jelení – Stavební firma již zahájila první demoliční práce na zdejším zchátralém přírodním koupališti. Betonové stavby, skokanské můstky a věž – to vše mizí. Deskové kryty dna nahradí kámen. Rekonstrukce vodní ploše vrátí vzhled a funkci rybníku.

Výstavba bytů. Ilustrační foto.

Počet zahájených staveb bytů do března vzrostl o 11 procent na 1036

Praha - Stavební firmy v Česku do konce února zahájily stavbu 1036 bytů v bytových domech, meziročně o 11,3 procenta více. V Praze, kde byla bytová výstavba největší, počet těchto staveb meziročně klesl téměř o čtvrtinu na 371. Vyplývá to z dnešních údajů Českého statistického úřadu.

Bořek Voráč.

Bořek Voráč: Neustálí kverulanti ze zoo jen trhají kůži

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Bořek Voráč působil jako ředitel ústecké zoo nejdéle. V jejím čele stál od roku 1972 do roku 1990. Po odvolání Jiřího Bálka v říjnu 2015 několik měsíců zoo řídil, následně stanul na pozici předsedy dozorčí rady, která činnosti v zahradě kontroluje.

Výstavba bytů. Ilustrační foto.

Velké stavební firmy v Praze o agenturní pracovníky nemají zájem

Praha - Velké stavební firmy v Praze o agenturní pracovníky nemají zájem. Agentury jim nenabízejí profese, které jim scházejí. Podíl zaměstnaných cizinců se u nich pohybuje v jednotkách procent, většinou jde o Slováky. Uvedli to zástupci pražských stavebních firem s ročním obratem přes pět miliard korun.

Ilustační foto

Dětský pavilon opraví Profistav

Jevíčko – Vedení kraje ani ústavu si komplikace nepřipouští. Rekonstrukce bývalého dětského pavilonu v areálu Odborného léčebného ústavu v Jevíčku začala. Opravy, které budou stát necelých pětatřicet milionů, financuje Pardubický kraj.

Ilustrační foto

Stavebním firmám z Vysočiny loni klesla výroba o 18,5 procenta

Vysočina - Stavebním firmám sídlícím na Vysočině loni klesla základní výroba o 18,5 procenta na 5,199 miliardy korun. Stavební výroba se v meziročním porovnání snížila v celém Česku, a to o 13,2 procenta, ale Vysočina se zařadila mezi tři kraje s největším propadem. Vyplývá to z údajů, které poskytla jihlavská správa Českého statistického úřadu.

Ilustrační foto.

Stavební firmě zmizelo na Bystřicku nářadí za sto tisíc korun

"Škodu za sto tisíc korun způsobil v noci na sobotu neznámý zloděj. Zaměstnanec stavební firmy zaparkoval v pátek služební nákladní auto na odstavné ploše na Bystřicku. Když na druhý den přišel k autu, chybělo v bedně připevněné k vozu pracovní nářadí v hodnotě sto tisíc," potvrdila kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Smuteční síň v Plané je těsně před dokončením

Smuteční síň je dokončena

Planá - Déle než dva roky museli obyvatelé nejen z Plané čekat na dokončení rekonstrukce smuteční síně. Po dlouhých měsících je dílo téměř hotovo.

Dialýza.Ilustrační foto.

Kroměřížská nemocnice dostane modernější dialyzační centrum

Kroměříž – Nedostatečný počet lůžek trápí dialyzační středisko kroměřížské nemocnice: na dialýze se tam léčí několik desítek pacientů a jeho kapacita je dlouhodobě naplněná, proto se vedení Zlínského kraje, který je zřizovatelem zařízení, rozhodlo provést jeho rekonstrukci.

Ilustrační foto

Drsná zima dala stavařům dost zabrat

Karlovarský kraj - Dlouhá bílá zima byla pro mnohé spíše přítěží. Své o tom ví i stavební firmy, kterým byla v plnění jejich zakázek velkou komplikací. Některé se předem připravily, jiné musely čekat, až poleví mrazy. Nízké teploty jim bránily v práci.

Dialýza.Ilustrační foto.

Vznik dialýzy blokuje odvolání

Vysoké Mýto – Zdárné dokončení dialyzačního střediska ve Vysokém Mýtě blokuje další problém! Komise složená ze zástupců společnosti Fresenius Medical Care i města Vysokého Mýta vybrala 20. února dodavatele stavebních prací, podpisy na smlouvě však stále chybí.

Ilustrační foto

Objem veřejných stavebních zakázek meziročně vzrostl o více než polovinu

Praha - Veřejní investoři v Česku zadali do konce února stavebním firmám 719 zakázek za 15,3 miliardy korun. Jejich hodnota i počet meziročně vzrostly shodně o 56 procent. Největším zadavatelem z vládního sektoru bylo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) s 2,6 miliardy korun a z komunálního sektoru Karlovarský kraj (479 milionů Kč).

Zahradní návštěva - elipsy

Zahradní návštěva: koncept elips

Prvorepubliková vila prošla totální rekonstrukcí a dostavbou s cílem vyššího komfortu a revitalizace vzhledu. Její majitel zadal úkol i ateliéru Landart: vytvořit ve stejném duchu i zahradu.

Ve čtvrtek dopoledne uložili pracovníci stavební firmy, která opravuje kostel sv. Josefa, do makovice věže dvě zapečetěné schránky naplněné historickými předměty a dokumenty. Původní schránku se starými unikáty objevili v kostele v Josefské ulici loni.

Do věže kostela sv. Josefa uložili historické dokumenty. Včetně staré Rovnosti

Brno /VIDEO/ – Ve čtvrtek dopoledne uložili pracovníci stavební firmy, která opravuje kostel sv. Josefa, do makovice věže dvě zapečetěné schránky naplněné historickými předměty a dokumenty. Původní schránku se starými unikáty objevili v kostele v Josefské ulici loni v listopadu. Byl v ní také výtisk Rovnosti z roku 1978.

Dolní tok Jasenického potoka prochází rekonstrukcí koryta. Stavební firma, která práce provádí, vykácela část pozemků kolem toku bez povolení.

Stromy v Luhu vykáceli bez povolení

Vsetín - Dolní tok Jasenického potoka prochází rekonstrukcí koryta. Stavební firma, která tok opravuje, vykácela koryto i přístupová místa. Na sociálních sítích se objevily nesouhlasné reakce spolku Vsetínské fórum.

Stavba v Temenické ulici v Šumperku.

V Temenické staví cestu k novému Penny

Stavbaři se vrátili do Temenické ulice, kde se začíná budovat dopravní napojení k nově postavené prodejně Penny. Řidiče tak čeká mírné dopravní omezení. 

Ilustrační foto

V Novém Městě vyroste dům s patnácti byty

Nové Město na Moravě - Ulice Žďárská v Novém Městě na Moravě se rozroste o další bytový dům. Město prodalo pozemek na jeho výstavbu firmě za dvojnásobek minimální požadované ceny.

Ilustrační foto.

Počet veřejných stavebních zakázek se zvýšil téměř o třetinu

Veřejní investoři loni zadali stavebním firmám 3031 zakázek za 174,2 miliardy korun. Počet se zvýšil zhruba o třetinu, objem vzrostl o 84 procent a byl nejvyšší za posledních pět let, tedy za dobu měření. Vyplývá to z analýzy společnosti CEEC Research na základě dat uveřejněných ve Věstníku veřejných zakázek, kterou má ČTK k dispozici.