Kreativ

ŠTÍTEK: stavební firma

Ilustrační foto

Cesta z Telče na Třebíč už je průjezdná

Telč, Brtnice – Společně s koncem prázdnin si mohou obyvatelé Telče a okolních obcí oddychnout, práce na silnicích totiž pomalu končí. Uzavírky komplikovaly tamní dopravu téměř celé léto a dotkly se hned několika tahů.

Opravovaný most na silnici I/43. Řidiči musí přes Černou Horu.

Úleva pro řidiče a obyvatele. Podepřený most u Černé Hory unese i nákladní auta

Černá Hora - Podepřený most u Černé Hory na Blanensku unese i těžké kamiony a nákladní auta. „Po podepření může po mostě jezdit i nákladní doprava nad dvanáct tun,“ upřesnil mluvčí ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Nejpozději třináctého září tedy přestane městysem proudit veškerá doprava ve směru z Brna na Svitavy. To je krajní termín, kdy musí zaměstnanci stavební firmy most podepřít a tím částečně zprovoznit. 

Ilustrační foto

V Jesenici vybudují bowling a bar

Jesenice - V nově zrekonstruovaném kulturním domě v Jesenici, kde kromě tanečního sálu je také městská knihovna a loutkové divadlo, by měl vzniknout další prostor pro hraní bowlingu.

Stavba koupaliště v Tachově pokračovala podle plánu. Bagr už začal hloubit budoucí bazén.

Příliš nízká cena? Stavba pak bývá nekvalitní, stěžují si firmy

Téměř polovina stavebních společností uvádí, že kvalita jejich staveb byla vzhledem k tlaku investorů na ceny nižší. Někteří investoři již na kvalitu staveb i materiálů naopak začínají klást větší důraz. Vyplývá to ze studie zpracované analytickou společností CEEC Research.

Nadjezd Pionýrů ve Vsetíně. Ilustrační foto

Oprava nadjezdu má náskok

Oprava vsetínského silničního nadjezdu je rychlejší, než se očekávalo. Dělníci jsou momentálně ve fázi, v které měli být na konci září. Stavební firma již dokončila opravu jedné podélné poloviny nadjezdu a od minulého pondělí pracuje na dvou zbývajících pruzích.

Na povodeň doplatila celá údolní niva od zahradnictví v Nádražní ulici, které bylo úplně vyplavené. Stejně tak tristní pohled byl na areál chovatelů, objekt stavební firmy, na uhelné sklady. Zatopený byl Kovošrot, u něhož se utrhla a odplavala lávka přes

Povodeň 2002: V Sedlčanech se škody vyšplhaly na desítky milionů

Sedlčany - Vzpomínky na události před patnácti lety pro Sedlčanské nejsou vůbec příjemné. Povodeň v roce 2002 zaplavila část města. V tom roce byly tenisové kurty těsně před dokončením a před předáním. Naráz se ocitly úplně pod vodou. Na povodeň doplatila celá údolní niva od zahradnictví v Nádražní ulici, které bylo úplně vyplavené. Stejně tak tristní pohled byl na areál chovatelů, objekt stavební firmy, na uhelné sklady. Zatopený byl Kovošrot, u něhož se utrhla a odplavala lávka přes Mastník.   

Nejvyšší dům v Kolíně, tzv. šestnáctipatrák v Tyršově ulici

Nebezpečný azbest nalézají stavbaři téměř na každém kroku

Kolínsko /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ – Nebezpečná, silně karcinogenní látka, o jejímž velmi zlém vlivu na lidské zdraví se ví už bezmála 120 let. Přesto se stále nezřídka najde pečlivě schovaná v nejrůznějších stavbách, aniž by dokumentace budov obsahovala jedinou zmínku o jejím použití. Ano, řeč je o azbestu.

Legální graffiti, které byly vytvořeny na budově  strakonického DDM dobrovolníky před necelým měsícem, již překrylo lešení.

Graffiti na budově DDM už schovalo lešení

Strakonice - Legální sprejerskou výzdobu budovy Domu dětí a mládeže ve Strakonicích v ulici Na Ohradě už v tuto chvíli částečně překrývá lešení. Byla vytvořena 9. července jako povolená momentální výzdoba fasády.

Historický hasicí přístroj je starý zhruba osmdesát let, podle odborníků má cenu nejméně šest tisíc korun.

Při opravě domu zkusil muž ukrást historický hasicí přístroj

Opravdu netradiční případ řeší od počátku července policisté na Kroměřížsku. Jeho hlavním aktérem je totiž třicetiletý muž z Kroměříže, který jako zaměstnanec stavební firmy prováděl vyklízecí práce v rodinném domě v jedné z obcí na Kroměřížsku.

Plumlovská přehrada.

Hráz má za sebou opravy, čekají ji však ještě další

Pouhé čtyři roky stačily k tomu, aby čas odhalil vady nedávno rekonstruované Plumlovské přehrady. Respektive její hráze. Představitelé Povodí Moravy měli na stavební firmu, která měla práce na starosti hned několik výtek. A část z nich ještě není odstraněná.

Ilustrační foto.

Protihluková stěna stojí, vlaky ale ruší dál

Velké Žernoseky – Lidé ve Velkých Žernosekách se po dlouhých letech dočkali. V těchto dnech tam stavební firma najatá Správou železniční dopravní cesty (SŽDC) dokončuje stavbu protihlukové stěny. Podle některých obyvatel ale obec před hlukem z projíždějících vlaků neochrání.

Kopidlno, Hilmarovo náměstí.

Revitalizace náměstí začala

Kopidlno - Plánovaná rekonstrukce Hilmarova náměstí v Kopidlně začala. Součástí projektu je oprava dvě stě šedesáti metrů frekventované silnice I/32, která protíná náměstí.

Revitalizace sídliště Březiny v Děčíně.

Oprava Březin se prodražuje. Zatím o šestinu

Děčín – Účet za opravu březinského sídliště narůstá. A zároveň se prodlužuje i doba dokončení stavebních prací. Zatím poslední dodatek smlouvy se stavební firmou opravu prodražil o dva a půl milionu koruna prodloužil o dva měsíce.

Dělníci měli dokončit klidovou zónu na místě bývalého hotelu Dukla v centru Blanska do konce dubna.  Město však stavbu kvůli nedostatkům nepřevzalo.

Termín dokončení parku? Radnice tvrdí, že v září

Blansko - Klidovou zónu v centru města si letos v říjnu konečně užijí Blanenští. Alespoň podle slov tamního místostarosty Jiřího Crhy. „Chtěli jsme prostranství otevřít už třicátého dubna. Pár dní předtím jsme však zjistili, že stavba má několik nedostatků, takže jsme ji nepřevzali,“ řekl v úterý místostarosta na zasedání zastupitelstva.

Ilustrační foto.

Kino otevřou nejdřív za měsíc. Dostane nové plátno

Hodonín – Jedenáctého července promítali v kině Svět Hodonín film Pěkně blbě. Ukázalo se, že název snímku předurčil, co bude následovat. Den na to kino uzavřeli. „Začala opadávat omítka ze stropu v hlavním sále kina. Po návštěve stavební firmy a statika jsme rozhodli o jeho uzavření,“ popsal provozovatel kina Marcel Řimák.

Ilustrační foto.

Kino otevřou nejdřív za měsíc. Dostane nové plátno

Hodonín – Jedenáctého července promítali v kině Svět Hodonín film Pěkně blbě. Ukázalo se, že název snímku předurčil, co bude následovat. Den na to kino uzavřeli. „Začala opadávat omítka ze stropu v hlavním sále kina. Po návštěve stavební firmy a statika jsme rozhodli o jeho uzavření,“ popsal provozovatel kina Marcel Řimák.

Náměstí Františka Rasche v Přerově. Ilustrační foto

Náměstí Františka Rasche čeká proměna. Přibudou i stromy a záhony

Je to trochu nezvyklá situace. Do výběrového řízení na revitalizaci náměstí Františka Rasche, které nese jméno slavného přerovského rodáka, se nepřihlásila žádná stavební firma. Město proto muselo soutěž zrušit. Přerov si ale v příštím roce připomíná sté výročí popravy účastníka vzpoury námořníků v Boce Kotorské a nechce, aby se pietní akt konal v nedůstojném prostředí. Radní tedy rozhodli, že si zvelebení parčíku objednají u firmy Strabag.

Rybník v Krasicích

Rekonstrukce krasického rybníka se opět odkládá

Krasický rybník musí být snad prokletý, říkají si možná mnozí obyvatelé tohoto západního předměstí. Roky totiž volají po rekonstrukci rybníka, který už léta díky zanesenému dnu, rozbitým břehům i odpadkům neplní zrovna estetickou funkci. Když už to však vypadalo, že se před veškeré peripetie dostanou k slovu stavaři, je zde nový problém.

Dělníci měli dokončit klidovou zónu na místě bývalého hotelu Dukla v centru Blanska do konce dubna.  Město však stavbu kvůli nedostatkům nepřevzalo.

Nový park v Blansku bude se zpožděním a za víc peněz

Blansko – Měl být hotový už loni v listopadu, další termín byl letošní duben. Úředníci města ale nový park na místě zbořeného hotelu Dukla v centru Blanska dodnes nepřevzali. „Některé části parku nebyly upravené podle představ architekta. U jiných nejsme spokojení s kvalitou práce,“ odůvodnil několikaměsíční zpoždění blanenský místostarosta Jiří Crha.

Lidé si  denně stěžují, na nečinnost stavební firmy a poukazují na to, že řidiči musí zbytečně most objíždět. Podle města, ale práce postupují podle harmonogramu.

Lidé si stěžují, že se most opravuje pomalu

Beroun /FOTOGALERIE/ – Obyvatelé Jarova a Zdejciny si neustále stěžují na nečinnost stavební firmy, která opravuje železniční most na Zavadilku. „Vidíte, nikdo tady zase není. Někdy tu jsou ráno a v jedenáct dopoledne už zase ne. Je jim jedno, že musíme dennodenně chodit ze Zavadilky do Berouna pěšky,“ rozčiluje se Iveta Daňková. 

Ilustrační foto.

Hodonín je kvůli omítce bez kina. Dočasně

Hodonín – Filmoví nadšenci si musí v Hodoníně dát na několik dní od velkého plátna pohov. Kino Svět totiž kvůli technickým problémům ruší všechna nadcházející představení, a to až do odvolání.