Kreativ

ŠTÍTEK: stavební firma

Před dvěma lety prošla budova rekonstrukcí,během které byla vyměněna okna a rekonstruována střecha.

Školu v Rozvadově čeká rekonstrukce

Rozvadov – Obec Rozvadov reaguje na zvýšený zájem rodičů o umístění dětí do místní mateřinky. Rozhodla se proto letos realizovat dlouhodobý záměr a během letních měsíců se chystá rekonstruovat mateřskou školu a přistavět několik nových tříd ke stávajícímu objektu.

Budova Domu dětí a mládeže ve Strakonicích v ulici Na Ohradě se bude rekonstruovat

Před stavaři přijdou ještě sprejeři

Strakonice - Rekonstrukce budovy Domu dětí a mládeže ve Strakonicích v ulici na Ohradě začala renovací dílny a přípravnými pracemi na kompletní přestavbu.

Ilustrační foto.

Stát rekordně staví, brzy však přijde útlum

Veřejný sektor zadal v prvních čtyřech měsících letošního roku stavební zakázky za 35 miliard korun. Oproti stejnému období vloni to představuje růst o úctyhodných 86 procent. Zároveň jde o nejvyšší hodnotu za poslední tři roky. Výhled je však pesimistický, protože zároveň o více než čtvrtinu klesl objem nově oznámených investic.

Ilustrační foto.

Studenec nechá opravit školu. Pracovat se bude po tři roky

Studenec – Do velkého projektu se zřejmě již brzy pustí vedení obce Studenec. Tamní více než osmdesát let starou budovu, ve které sídlí škola a školka, čeká zásadní rekonstrukce. Odhadované náklady jsou ve výši šesti milionů korun.

Na hřbitov v červnu nastoupí dělníci.

Na hřbitově v Sadech začnou od června opravy

Zlepšit stav hřbitova v městské části Uherského Hradiště Sady chce město v průběhu letošního léta. Na pohřebišti dojde od začátku měsíce června k zahájení stavebních prací.

Dialýza.Ilustrační foto.

Vznik dialýzy zbrzdila chybějící příloha

Vysoké Mýto - Smlouvám stopku vystavil antimonopolní úřad. Dialýza má vzniknout v nemocnici. Konkurenční společnost ale v Mýtě zakoupila nemovitost. Jestli tu vznikne také „její" dialýza, zatím tají.

Centrum Budějovic změní tvář. Betonové květináče a rezavé sloupy zmizí

Centrum Budějovic změní tvář. Betonové květináče a rezavé sloupy zmizí

Moravské Budějovice / VIDEO / – Po náměstí ČSA a ulici Purcnerova, které jsou součástí širšího centra Moravských Budějovic, se modernizace letos dočká i náměstí Míru. Během opravy z něj zmizí čtyři desítky let staré a korozí napadené sloupy veřejného osvětlení, nevzhledné betonové květináče i stromy, jejich kořeny zasahují do kanalizačních a dalších podzemních sítí. 

Zdravotní sestry protestovaly před jednáním krajského zastupitelstva Karlovarského kraje proti nízkým platům.

Nezaměstnaných je zase o něco méně

Karlovarský kraj - Lidí, kteří nemají práci, je v Karlovarském kraji zase o něco méně. Podle Úřadu práce ČR na konci dubna představoval podíl nezaměstnaných 4,6 procenta.

Práce s arsenem v Malíně začnou příští týden.

Jedovatý arsen povezou na čáslavskou skládku

Kutnohorsko - S demolicí malínského mostu přichází i chvíle, kdy se začne odtěžovat zemina, ve které je toxický arsen. To vyvolávalo už před demolicí malínského mostu velké debaty a mnoho občanů Kutnohorska řešilo otázku, kam se bude zemina odvážet. Nabízela se totiž nedaleká skládka v Čáslavi.

Zanedlouho se projdou obyvatelé Divišova v ulici Na Sídlišti po zcela nových chodnících. Rekonstrukce cest v této lokalitě bude městys stát něco přes milion korun.

Nové chodníky budou mít u bytovek v Divišově

Divišov /FOTOGALERIE/ - Po nových chodnících se zanedlouho projdou obyvatelé Divišova, a to především ti, kteří chodí ulicí Na Sídlišti nebo žijí v bytovkách, u kterých se chodníky vytváří. Nyní je stavební firma ve druhé polovině projektu, do dokončení schází už jen čtrnáct dní.

Ještě před několika málo týdny mohli Vyškované obdivovat starou konstrukci stadionu, do měsíce má stát nová.

Zimní stadion: už za měsíc namontují obří konstrukci

Vyškov – Nový zimní stadion ve vyškovských Smetanových sadech roste před očima. Momentálně se stavební firma věnuje základovému a nosnému zdivu, betonování stropu nad prvním nadzemním podlažím a také přípravě plochy pod budoucím ledem. Do předpokládaného prvního bruslení zbývá půl roku.

Autobusové nádraží v Kolíně před zahájením rekonstrukce

Modernizace autobusového nádraží startuje

Kolín – Ministerstvo pro místní rozvoj aktuálně dalo zelenou rekonstrukci autobusového nádraží. Čekalo se totiž na to, až ministerstvo schválí proces výběrového řízení na stavební firmu. „Udělali jsme drobné doplnění, ale jinak je všechno v pořádku a startujeme," popsala místostarosta Michael Kašpar.

V září 2014 se zřítil most ve Vilémově na Havlíčkobrodsku, o život přišli čtyři dělníci

Pád mostu ve Vilémově začne soud řešit příští týden

Vilémov, Havlíčkův Brod – Přesně za týden, ve čtvrtek 4. května, začne Okresní soud v Havlíčkově Brodě řešit, proč se před třemi lety zřítil most ve Vilémově na Havlíčkobrodsku, pod jehož troskami tehdy zemřeli čtyři dělníci.

Neratovice B - Velký Borek 3:1

Velkoborecký Mihalík: Pro záchranu uděláme vše

Velký Borek /ROZHOVOR/ – Byl součástí nepříliš kvalitního souboje I. B třídy, ale nakonec se právě on radoval po závěrečném hvizdu ze všech nejvíc. Díky Miroslavu Mihalíkovi Velký Borek otočil utkání s poslední Dlouhou Lhotou. Univerzál Slavie nejprve patnáct minut před koncem vyrovnal na 1:1 povedenou střelou z hranice velkého vápna. O tři minuty později skóroval podruhé a zařídil Borku tři body. Mihalík se stal oprávněně nejlepším hráčem zápasu.

Šestnáctipatrový dům v Kolíně

Dům s 90 rodinami z části zakrývá azbest

Kolín – Odstartovala dlouho připravovaná rekonstrukce nejvyššího domu v Kolíně, tzv. šestnáctipatráku. Budova v Tyršově ulici měří 51,2 metru a obývá ho plných 90 rodin. „Po zjištění azbestu, o kterém nebyl žádný záznam, jsme byli nuceni přistoupit k úpravě harmonogramu a zajistit bezpečnou likvidaci azbestových desek," předeslal místostarosta Tomáš Růžička.

Výstavbu domků pro klienty v Odlochovicích zahájili

OBRAZEM: Výstavbu domků pro klienty v Odlochovicích zahájili

Odlochovice – Výstavbu tří nových domků pro klienty z Odlochovic zahájila vybraná stavební firma. Před samotným položením základů musí dělníci aktuálně upravit terén na místě bývalé farmy ústavu. Klienti se tak už se zvířaty přímo v areálu zámku nesetkají.

U denního stacionáře přibude nové zázemí.

Zdislava bude mít nový pocitový chodník, obří šachovnici a houpačku

Nové Město na Moravě – K pětadvacátým narozeninám založení Denního stacionáře Centrum Zdislava, který poskytuje ambulantní služby osobám se sníženou soběstačností z důvodu mentálního, tělesného a kombinovaného postižení, dostanou jeho klienti dárek v podobě nového pocitového chodníku, venkovní houpačky a obří šachovnice.

Padla krajská koalice ČSSD, ANO a Jihočechů 2012. Na snímku Jiří Zimola.

Další tah proti sociální demokracii

České Budějovice - V posledních týdnech bičovaní sociální demokraté čelí novému nařčení. Pro mnohé je kamarádství podezřelé, když jde o politiky a veřejné peníze.

Autobus skončil v příkopu na úrovní stavební firmy. Zraněno bylo pět lidí

U Slaného havaroval autobus

Slaný /FOTOGALERIE/ - Krátce po páté hodině havaroval ráno u Slaného autobus. Nehoda se stala na silnici II/118 ve Smečenské ulici. Autobus skončil opřený o plot stavební firmy. Na místě byli zraněni lidé. Jeden člověk těžce. Na místo dorazili hasiči, záchranka i policisté. K další nehodě přejížděli hasiči a záchranáři jen o hodinu později do obce Hvězda ve směru na Mšec, zde se převrátil kamion a začal hořet.