Kreativ

ŠTÍTEK: stavební firma

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Týneckou milionovou zakázku bere stavební firma z Bystřice

Týnec nad Sázavou - Zakázku v hodnotě 3,2 milionu korun včetně DPH nazvanou „Výstavba a oprava chodníků, oprava oplocení v Týnci nad Sázavou,“ získala od týnecké radnice bystřická společnost Benesolar. Městu firmu doporučila tříčlenná hodnotící komise pro otvírání obálek ve složení Pavel Korec, Jiří Vrbata a Jan Vrňata.

Tellerův cukrovar v Kutné Hoře

Oprava Tellerova cukrovaru jde pomalu, nejsou stavební firmy

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Když loni v lednu městští zastupitelé odsouhlasili prodej Tellerova cukrovaru soukromému investorovi z Prahy, všichni jásali, že se po letech konečně zchátralá budova začne dávat do pořádku. Podle podnikatele Pavla Tomáše, který bývalý cukrovar koupil za 5 milionů korun, jde ale všechno dost pomalu. Důvod? Nejsou stavební firmy.

Dostavba dálnice D11.

Vrcholí boj o miliony za dostavbu D11

Východní Čechy - Do konce týdne by mělo být jasno, kdy se začne s výstavbou dálnice D11 z Hradce Králové do Předměřic. Po vzájemných výpovědích na konci ledna nyní právníci konsorcia stavebních firem a ŘSD řeší dodatek k původní smlouvě.

Ilustrační foto

Pavlíkovští hledají firmu na přístavbu výtahu

Pavlíkov – Budova pavlíkovského obecního úřadu by se měla stát bezbariérovou. Městys vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele přístavby výtahu. Projekt by mohl být realizován do konce letošního roku.

Záchrany se má dočkat i ruina Kounicova domu v centru České Lípy. Foceno 30. ledna 2019.

Město chce letos stihnout připravit rekonstrukci vyhořelého Kounicova domu

Česká Lípa – Zabezpečovací práce a provizorní zastřešení památného Kounicova domu v centru České Lípy, který vyhořel na jaře 2015, jsou neodkladné. Areál je nyní oplocen a místo sondovali archeologové. Nové vedení města nechce s opravami otálet. Starostka Jitka Volfová konstatovala, že je reálné ze strany města připravit rekonstrukci památky ještě v tomto roce.

Situace okolo mostu u metra Vltavská 24. října ráno v Praze. TSK most, pod kterým jezdí tramvaje a chodí lidé, uzavřelo z důvodu špatného stavu.

Práce na podepření mostu u Vltavské opět omezí dopravu

Práce na podepření poškozeného mostu v Bubenské ulici nedaleko stanice metra C Vltavská znovu omezí automobilovou a tramvajovou dopravu. Auta ve směru do Holešovic po mostě neprojedou od sobotního rána do neděle 24. února. Tramvajová doprava pod mostem bude přerušena o nadcházejícím a také posledním únorovém víkendu, mezi tím od pondělí 11. do pátku 22. února tramvaje pod mostem pojedou jen směrem z Vltavské na Strossmayerovo náměstí. Na svém webu to v pátek uvedla Technická správa komunikací (TSK).

Ilustrační foto.

KreBul shání peníze

Prachatice – I když to na první pohled není patrné, práce na přístavbě prachatického sídla KreBulu už začala.

Pečlivá manipulace byla potřeba k umístění šest tun vážícího hlavního dílu magnetické rezonance do trutnovské nemocnice.

Magnetickou rezonanci vyložil jeřáb do porodnice, stará půjde do Arménie

Trutnov - Moderní přístroj, který výrazně zkvalitní, zpřesní i zrychlí diagnostiku pacientů, nastěhovali pracovníci spediční firmy a jeřábník v pondělí ráno do trutnovské nemocnice. V ní musela stavební firma vybourat otvor v suterénu porodnice a gynekologie. Instalace magnetické rezonance patří mezi jednu z nejsložitějších ze zdravotnických přístrojů.

Daneš Zátorský u Krajského soudu v Ostravě, který je spolu s Davidem Rusňákem 31. ledna 2019 zprostil obžaloby z podílu na vytunelování ostravské záložny Unibon.

Soud osvobodil podnikatele Zátorského

Nevinen. Takový verdikt si ve čtvrtek u Krajského soudu v Ostravě vyslechl podnikatel a bývalý kriminalisty Daneš Zátorský (50 let), který ještě před několika roky patřil k nejbohatším a nejvlivnějším lidem v Moravskoslezském kraji.

Zahájení výstavby dalšího úseku dálnice D11.

Eurovia dálnici D11 zřejmě postaví. S ŘSD se dohodla na dodatku ke smlouvě

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ve středu vypovědělo smlouvu na stavbu dálnice D11 z Hradce Králové do Smiřic sdružení firem Eurovia CS, Metrostav, Swietelski. Informovala o tom Česká televize s odvoláním na mluvčí Eurovie Ivetu Štočkovou. Sdružení včera smlouvu podmíněně vypovědělo s odůvodněním, že ŘSD včas nepředalo staveniště. Po odpoledním jednání s ministrem dopravy Danem Ťokem (ANO) však obě strany vyjádřily vůli ve stavbě pokračovat.

Dostavba dálnice D11.

Smlouva na D11 se musí upravit, nebo skončí, říká šéf společnosti Eurovia CS

/ROZHOVOR/ Nad stavbou patnáctikilometrového úseku dálnice D11 mezi Hradcem Králové a Smiřicemi se stahují mračna. Sdružení firem Eurovia CS, Metrostav a Swietelsky podmínečně odstoupilo od smlouvy s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD). Kamenem úrazu je budoucí staveniště. Na otázky Deníku odpovídá šéf společnosti Eurovia CS Martin Borovka.    

Stavba domu. Ilustrační snímek

Práce řemeslníků roste. Proti roku 2016 si Češi připlatí čtvrtinu

Za řemeslné práce dnes Češi zaplatí v průměru o 27 procent více než v roce 2016. Ceny rostou hlavně kvůli zdražování řemeslné práce, která je způsobená zejména nedostatkem pracovní síly na trhu. Největší zájem je o zedníky, elektrikáře, truhláře a instalatéry. Vyplývá to z dat internetového portálu Nejřemeslníci.cz.

Ilustrační foto

Komplikace pro D11. Firmy odstoupily od smlouvy na stavbu z Hradce do Smiřic

Hradec Králové - Po dlouholetých peripetiích s dostavbou dálnice D11 z Hradce Králové do Smiřic si tento úsek připisuje další komplikace. Tendr na její výstavbu vyhrálo sdružení stavebních firem v čele se společností Eurovia CS. Teď však stavebníci od smlouvy za 2,5 miliardy podmíněčně odstoupili.

Zahájení výstavby dalšího úseku dálnice D11.

Eurovia odstoupila od smlouvy na výstavbu D11. ŘSD: Jde jim hlavně o peníze

Stavba dálnice D11 mezi Hradcem Králem a Smiřicemi se opět komplikuje. Sdružení stavebních firem Eurovia CS, Metrostav a Swietelsky, které mělo úsek vybudovat, v úterý oznámilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podmínečné odstoupení od smlouvy. Stěžují si, že jim ŘSD nepředalo staveniště, jak se zavázalo. Firmy to oznámily v tiskové zprávě. Podle ŘSD však firmy pouze chtějí za stavbu více peněz.

Secesní předscéna v divadle ve Stráži je řešena v podobě renesanční architektury s portréty slavných českých divadelníků J. K. Tyla a V. Kl. Klicpery.

Obnoví divadelní předscénu z roku 1890

Stráž nad Nežárkou – Divadelní ochotníci ze Stráže připravují knihu o zdejším spolku. Během sběru informací získali popis původní předscény, která bývala součástí jeviště. Vzápětí se dohledala i samotná předscéna.

Ilustrační foto

Beroun přestaví a rozšíří městskou knihovnu

Beroun – Městská knihovna v Berouně má novou ředitelku. Hanu Ludvíkovou vystřídala Michaela Škeříková, která dříve působila na odboru školství a volnočasových aktivit, kde byla její doménou hlavně kultura. Předtím pracovala v Městské knihovně v Praze. První velká zkouška na novou ředitelku čeká v brzké době.

Ilustrační foto.

Stavba autobusového terminálu v Sedlčanech se blíží

Sedlčany - Už jen několik dní dělí město od předání staveniště firmě Sedlčany terminál, což je sdružení stavebních firem z Benešova a Roztok. Ta vzešla jako vítěz z výběrového řízení, nicméně už nyní je jasné, že stavbu nepostaví za vyhranou částku. Důvodem je dvojnásobné odvolání se jednoho z účastníků soutěže k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Tím došlo k ročnímu odkladu a za tu dobu podražily některé stavební materiály.

Vimperk, ulice 1. máje. Ilustrační foto

Městu chybí razítko

Vimperk – Ještě letos se chtějí pustit Vimperští do rozsáhlé rekonstrukce ulice 1. máje. V tuto chvíli mají nejen peníze, ale i projekt a vybranou firmu. Opravovat nemohou, není stavební povolení.

Při hloubení základů v Modré odkryli kostru ženy.

Při hloubení základů v Modré odkryli kostru ženy

Historicky mimořádně cenný nález možná přinese archeologický výzkum za hotelem Skanzen Modrá, který ve čtvrtém lednovém týdnu prováděli archeologové z Centra slovanské archeologie Moravského zemského muzea.

Ilustrační foto.

Fasádní lepidlo se hodilo

Aš - Minerální vata a fasádní lepidlo se hodily sedmatřicetiletému cizinci. Ten odcizil stavební materiál, který byl uskladněn poblíž rekonstruovaného domu v Aši.

Oleksandr Yureskul, jednatel pražské stavební firmy AvantStav.

Na řemeslníka mohou lidé čekat i tři měsíce

Kolínsko /ROZHOVOR/ - Sehnat řemeslníka není vůbec jednoduchá věc; a už vůbec ne takového, který by byl dostupný brzy - ideálně hned. Pomocí portálu nejremeslnici.cz mohou ale lidé poptávat služby takových pracovníků - a jak vysvětluje Oleksandr Yureskul, jednatel pražské stavební firmy AvantStav, spolupráce s portálem s vyplatí - lidé se totiž mohou podívat na reference, které daný řemeslník má.

Zedničině je Miloslav Hapka věrný přes 35 let.

Zakázky má dohodnuté dva tři měsíce dopředu

České Budějovice – Je mu šestapadesát, miluje svou rodinu a zedničinu, která je jeho prací i koníčkem už více než 35 let. Polovinu této doby strávil v rakouských stavebních firmách, např. Kapl nebo Porr. Na jih Čech se vrátil před devíti lety. Pracuje od rána do večera, často o víkendu – a je spokojen. 

Obchvat Třince.

Firmy podaly nabídky na stavbu posledního úseku obchvatu Třince

Celkem tři uchazeči z řad stavebních firem usilují o vybudování silnice I/68 mezi Třanovicemi a Nebory. Předpokládaná hodnota zakázky, kterou vypsalo Ředitelství silnic a dálnic, je 1,92 miliardy korun bez DPH, nejlevnější nabídka je o zhruba 450 milionů nižší. Podala ji italská společnost Rizzani de Eccher.

Novináři měli 7. listopadu možnost prohlédnout si prostory rekonstruovaných Barrandovských teras v Praze. Výhled na Vltavu.

Vltava v Praze bude hlubší. Za sto milionů

Ředitelství vodních cest (ŘVC) začalo prohlubovat Vltavu pod Prahou. Cílem akce je zvýšení možných ponorů na vltavské vodní cestě ze současných 1,8 metru na 2,2 metru. „Příprava začala už v prosinci, v těchto dnech se práce rozbíhají naplno,“ uvedl zástupce šéfa ŘVC Jan Bukovský.

Ilustrační foto.

Beroun investuje do opravy knihovny

Beroun - Město Beroun se letos pustí do rekonstrukce městské knihovny, která od roku 2002 sídlí v bývalých kasárnách a další pobočku provozuje na sídlišti. V prvním patře hlavní budovy působí ještě klub důchodců. Zařízení má v současné době problémy i s kapacitou. Chybí hlavně menší sál pro pořádání kulturních akcí, přednášek a besed.

Spojnice Šimkových sadů a druhého břehu Labe v Hradci Králové.

Nová lávka by mohla Labe překlenout ještě letos

Hradec Králové - Stavba nové lávky přes řeku Labe v Hradci Králové u Aldisu by mohla začít ještě do letních prázdnin. Projekt má platné stavební povolení a v úterý na svém zasedání hradečtí zastupitelé schválili podmínky výběru stavební firmy, která bude mít osm měsíců na dokončení tohoto propojení Eliščina a Smetanova nábřeží.

Druhý den vyklízení budovy Kliniky v Jeseniově ulici.

Vyklízení Kliniky pokračuje. Aktivisté vynosili některé věci sami

Po čtvrtečním neúspěšném pokusu o vyklizení budovy Kliniky v Jeseniově ulici na Žižkově dorazil k budově exekutor Ivo Luhan v pátek kolem deváté hodiny i se svou ochrankou. Aktivisté v přední části budovy zůstali přes noc, ale ráno ji již vyklidili a vynosili některé věci ven. Několik lidí stále zůstává na střeše objektu. Jak sdělil exekutor, pokud by chtěli objekt opustit, bude jim uvolněna cesta, nicméně sám nemá v plánu je dnes k odchodu ze střechy vyzývat.

Ilustrační foto.

Kraj konečně opraví průtah k hranicím

Žacléř - Další rok už se čekat nebude. Královéhradecký kraj se v květnu pustí do opravy rozsypané silnice, která vede středem města a je hlavním tahem mezi Trutnovem a polskou Lubawkou.