Kreativ

ŠTÍTEK: stavební firma

Radim Žondra, obžalovaný z útoku na Petru Kvitovou,  u Krajského soudu v Brně.

Souzený za útok na Kvitovou? Byl v práci, tvrdí zaměstnavatel

V budově krajského soudu v Brně v úterý pokračoval soud s Radimem Žondrou, který je obžalovaný z více než dva roky starého útoku na tenistku Petru Kvitovou. K útoku, při kterém pachatel vážně poranil Kvitovou na levé ruce, došlo v jejím prostějovském bytě. Obžalovaný od svého zadržení trvá na své nevinně. 20. prosince 2016 kdy k útoku došlo byl podle svých slov celý den v práci.

Radim Žondra, obžalovaný z útoku na Petru Kvitovou,  u Krajského soudu v Brně.

Muž, který měl útočit na tenistku Kvitovou: Nebyl jsem to já, byl jsem v práci

V budově krajského soudu v Brně v úterý pokračoval soud s Radimem Žondrou, který je obžalovaný z více než dva roky starého útoku na tenistku Petru Kvitovou. K útoku, při kterém pachatel vážně poranil Kvitovou na levé ruce, došlo v jejím prostějovském bytě. Obžalovaný od svého zadržení trvá na své nevinně. 20. prosince 2016 kdy k útoku došlo byl podle svých slov celý den v práci.

Radim Žondra, obžalovaný z útoku na Petru Kvitovou,  u Krajského soudu v Brně.

Muž, který měl útočit na tenistku Kvitovou: Nebyl jsem to já, byl jsem v práci

Brno /FOTOGALERIE/ – V budově Krajského soudu v Brně v úterý pokračoval proces s Radimem Žondrou, který je obžalovaný z více než dva roky starého útoku na tenistku Petru Kvitovou. Při něm pachatel vážně poranil Kvitovou na levé ruce, útočil v jejím  prostějovském bytě. Obžalovaný od svého zadržení trvá na nevinně. Dvacátého srpna 2016, kdy k útoku došlo, byl podle svých slov celý den v práci

V přílepském zámku, který z tamní tvrze nechal v devatenáctém století vybudovat rod Seilernů, byla v roce 1955 otevřena porodnice. Kvůli prostředí zámeckého parku se sem sjížděly rodičky z celého okolí. Nyní je zámek už přes dvacet let bez využití.

Obnova zámku si vyžádala nejprve opravu střechy

Obnova zámku v Přílepech je už delší dobu často diskutovaným tématem nejen na zasedání zastupitelstva obce. Stavební stav budovy se začal zkoumat přijetím rozhodnutí zastupitelstva, že se zámek přebuduje na obecní dům.

Velký Pařezitý rybník v neděli 4. listopadu.

Práce mohou začít. Velký Pařezitý rybník si převzala stavební firma

Řásná – Už se zase mluví o Velkém Pařezitém rybníku u Řásné. Ve čtvrtek 13. prosince oficiálně došlo k předání staveniště, přípravné práce se mohou rozjet. Samozřejmě podle toho, co dovolí počasí. Jméno rybníka v javořických lesích se v posledních měsících skloňovalo v souvislosti s vypouštěním obrovské vodní plochy, s kácením staletých stromů a s plánovanou opravou hráze, s čímž nesouhlasily stovky lidí z okolí.

KreBul Prachatice. Ilustrační foto

KreBul se snu nevzdá

Prachatice – Mají peníze, chuť i projekt. Přesto k letošním Vánocům prachatický KreBul, nezisková organizace, svůj nejhezčí dárek nedostal. Marně shání stavební firmu, která by pomohla ke splnění dalšího snu, a to výstavbě komunitního centrav domě Na Křižovatce v Prachaticích, ve kterém KreBul, o.p.s. sídlí.

Ilustrační foto.

Knihovna se nejspíš během roku přestěhuje

Mělník – V příštím roce se bude s největší pravděpodobností konečně stěhovat městská knihovna z vily Karoly do zrekonstruovaného Domu služeb na náměstí Karla IV.

D1 mezi Větrným Jeníkovem a Humpolcem.

Něco za něco. Kvůli rozšíření D1 u Humpolce se uzavřel jeden pruh

Na opravovaném úseku dálnice D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem se od dnešní sedmé hodiny ranní jezdí jen jedním pruhem. Začaly zde totiž práce na jejím rozšíření. Ihned se zde začaly tvořit kolony, kolem poledne ta ve směru z Prahy do Brna dosahovala více než 12 kilometrů. Řidiči by tak měli být na kritizovaném úseku trpěliví a počítat s omezením i ve čtvrtek. Informovala o tom Česká televize (ČT).

Kvůli sněhu a kamionům stála dálnice D1.

Konec jízdy kamionů v levém pruhu? Ani omylem, říkají dopravci

Silniční nákladní dopravní společnosti odmítají záměr ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) na uzákonění zákazu jízdy kamionů v levém pruhu na dálnicích. Podle nich by úřady měly dopravním kalamitám předcházet preventivní údržbou a postižené úseky v případě krize případně uzavřít. V dnešním tiskovém prohlášení to uvedlo sdružení dopravců Česmad Bohemia.

Tisková konference ŘSD na 97. km dálnice D1  poblíž Skorkova na Havlíčkobrodsku k připravovanému rozvázání smlouvy s firmami opravující úsek dálnice D1 mezi Větrným Jeníkovem a Humpolcem.

Stavbaři odstoupili od smlouvy na opravu D1. Vyhazov tak nebudou komplikovat

Sdružení stavebních firem, které opravovalo dálnici D1 mezi Humpolcem na 90. kilometru a Větrným Jeníkovem na 104. kilometru, odstoupilo od smlouvy o dílo uzavřené s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD). ČTK o tom dnes v tiskovém prohlášení informovala společnost Geosan Group. Ukončení smlouvy s nynějšími stavbaři už v pondělí oznámilo ŘSD, které to zdůvodnilo velkým zpožděním prací.  

D1 mezi Větrným Jeníkovem a Humpolcem.

ŘSD chce vykázat stavební firmu ze staveniště na D1

Vysočina – Je rozhodnuto: Zakázku na opravu úseku dálnice mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem dokončí jiný zhotovitel. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) včera odeslalo konsorciu v úseku pracujících firem dopis, kterým odstupuje od smlouvy.

Oprava Židovské ulice v Chebu za necelých devět milionů korun zdárně skončila.

Konečně! Silniční tepna je opravena

Cheb – Oprava Židovské ulice v Chebu za necelých devět milionů korun zdárně skončila. Oddechli si tak především řidiči, kteří touto ulicí projížděli a kvůli uzavírce, která trvala několik měsíců, museli objíždět celé město.

Centrum duševního zdraví.

Prvorepublikovou vilu promění na komunitní centrum

Pelhřimov – V Pelhřimově vznikne centrum, které zvýší kvalitu života lidí s duševním onemocněním, případně jiným handicapem a přispěje k jejich zapojení do běžného života v komunitě. Jedná se o komunitní centrum Fokus, které, už podle názvu, najdou potřební v blízké budoucnosti v Humpolecké ulici, kde sídlí pelhřimovská pobočka Fokusu Vysočina.

Výstavba v Praze. Ilustrační foto.

České stavebnictví zažívá úspěšné období. Meziročně vzrostlo o devět procent

V Česku se letos v říjnu stavělo o devět procent více, než vloni. Zatímco počet zahájených bytů mírně klesá, těch dokončených bylo nejvíce za posledních několik let. Výrazný nárůst zaznamenaly i firmy v oblastech pozemního a inženýrského stavitelství. Podle expertů by mohl boom českého stavebnictví pokračovat i v nejbližších měsících.

Revitalizace humpoleckého parku Stromovka.

Revitalizace parku se protáhne do jara

Humpolec – V humpoleckém parku Stromovka, jehož revitalizace měla být hotová do konce listopadu letošního roku, stále pracují dělníci. Stavební firma, která má kompletní úpravu parku na starost, má totiž zpoždění.

Rekonstrukce Junior klubu v Příbrami stále není u konce.

Stavbu restaurace i Junior klubu dokončí někdo jiný

Příbram - Původně touto dobou měly být hotové budova restaurace na koupališti Nový rybník i rekonstrukce Junior klubu. Smlouva mezi městem a stavební firmou SPO Příbram obsahuje termín dokončení obou staveb do 22. května letošního roku. Nicméně obě budovy jsou stále rozestavěné.

Ilustrační foto

Jihlava sehnala stavební firmy

Jihlava – Povedlo se. Jihlavě se podařilo sehnat firmy, které vybudují dopravní terminál v lokalitě Na Dolech a smíšenou stezku pro pěší a cyklisty v průmyslové zóně.

Most u Jiřic, sobota 1. prosince odpoledne.

Dělníci už uklízeli, na most se vrátila auta

Jiřice, Hněvkovice - Na mosty přes dálnici D1 u Jiřic a Hněvkovic se vrátila auta. Jak avizovalo Ředitelství silnic a dálnici i stavební firma, práce na obou zcela nových dálničních nadjezdech skončily a po půl roce se do těchto míst vrátil standardní provoz.

Oprava silnice, ilustrační foto.

Opravy v Pilském údolí mají skluz. Uzavírka je prodloužená

Blanensko - Koncem příštího týdne měla být hotová první etapa prací v Pilském údolí u Boskovic. Dělníci se tam v září pustili do opravy rozbité silnice a stavby nového mostu přes říčku Bělou. Už teď je jisté, že termín nestihnou.

Požár střechy základní školy v Podbořanech

Škodu způsobenou požárem střechy v Podbořanech má uhradit pojistka

Podbořany Na 5,7 milionu korun byla vyčíslena škoda, která vznikla na budově v Příčné ulici Základní školy Husova v Podbořanech. Při rozsáhlém požáru v závěru letošního června shořelo třicet procent střechy objektu, který v té době procházel rozsáhlou rekonstrukcí.

Rekonstrukce hlavní tuzemské dálnice.

Průšvih. Oprava dálnice se nestíhá

Jihlavsko – Stavební firma při rekonstrukci dálnice D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem nestíhá a zima se blíží. Už nyní je jisté, že smlouva nebude dodržena, vše totiž mělo být do půlky listopadu hotovo.

Vizualizace nové sportovní haly v Kolíně.

Stavba sportovní haly by mohla začít příští rok

Kolín - Téma to je už řadu let; už brzy by se ale mohly plány změnit v realitu. Řeč je o kolínské multifunkční sportovní hale, kterou město nějaký čas plánuje. „Zakázka sportovní haly je pro stavební firmy zajímavá. Lze očekávat, že výběrové řízení nemusí být jednoduché. Chtěli bychom říct, že příští podzim stavíme, ale jsme opatrní,“ řekl k chystané stavbě kolínský starosta Vít Rakušan.

Kounicův dům.

FOTO: Kounicův dům se rozpadá. Bez střechy je už tři a půl roku

Česká Lípa – Co vidí každý, kdo jde kolem, už ví město oficiálně: vyhořelá barokní památka potřebuje alespoň provizorní zakrytí. Jinak spadne.Posudek pro město zpracoval statik David Mareček. Potvrdil, že je budova v kritickém stavu a pokud nedostane novou střechu, mohly by se vlivem další zimy začít do přízemí propadat stropní klenby.