Kreativ

ŠTÍTEK: stavební firma

Ilustrační foto

Tendr na stavbu dálnice D35 k Vysokému Mýtu finišuje

Z hlediska předvolební kampaně s křížkem po funuse, totiž v pátek v první den voleb otevře pardubické Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) obálky s nabídkami stavebních firem na stavbu prvních dvou úseků dálnice D35 z Opatovic nad Labem k Vysokému Mýtu.

Ilustrační foto

Tendr na stavbu dálnice D35 k Vysokému Mýtu finišuje

Pardubicko - Z hlediska předvolební kampaně s křížkem po funuse, totiž v pátek v první den voleb otevře pardubické Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) obálky s nabídkami stavebních firem na stavbu prvních dvou úseků dálnice D35 z Opatovic nad Labem k Vysokému Mýtu.

Ilustrační foto

Tendr na stavbu dálnice D35 k Vysokému Mýtu finišuje

Chrudim, Pardubický kraj - Z hlediska předvolební kampaně s křížkem po funuse, totiž v pátek v první den voleb otevře pardubické Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) obálky s nabídkami stavebních firem na stavbu prvních dvou úseků dálnice D35 z Opatovic nad Labem k Vysokému Mýtu.

Tudy povede silnice R35. Vykolíkováno je, ale v trase u obce Časy jsou stále pozemky, o které se vedou spory.

Tendr na stavbu dálnice D35 k Vysokému Mýtu finišuje

Pardubický kraj - Z hlediska předvolební kampaně s křížkem po funuse, totiž v pátek - v první den voleb - otevře pardubické Ředitelství silnic a dálnic obálky s nabídkami stavebních firem na stavbu prvních dvou úseků dálnice D35 z Opatovic nad Labem k Vysokému Mýtu.

Přístavba školy se v Týnci zastavila. Takhle staveniště vypadalo letos o prázdninách.

Týnec a stavební firma se viní ze šlendriánu

Týnec nad Sázavou – Vzájemné obviňování města Týnce a firmy Dakastav ze Starého Města na Uherskohradišťsku ze šlendriánu, stálo na začátku sporu investora přístavby školy a jejího zhotovitele.

Práce na zateplení budovy. Ilustrační snímek

České stavebnictví nemá lidi. I tak dvojnásobně předčilo předpoklady

Výkon stavebnictví roste v tomto roce dvakrát rychleji, než předpokládali ředitelé stavebních firem v minulém čtvrtletí. Vytížení kapacit jednotlivých společností se aktuálně pohybuje až na hraniční úrovni 95 procent, kvůli nedostatku pracovníků jsou firmy nuceny odmítat přes desetinu zakázek.

Tři osvědčené rady, jak najít dobrého řemeslníka

Poctivý řemeslník, který se nebojí vzít za práci, dodržuje termíny a dbá na kvalitu - to je splněný sen každého, kdo se pouští do stavby nebo rekonstrukce a nechce se pustit do práce pouze vlastními silami. Spousta lidí vám bude tvrdit, že natrefit na takového řemeslníka je malý zázrak. Ale s našimi radami se vám to, při troše štěstí, povede hned napoprvé. Čtěte, jak se nespálit a vybrat správně.

Původně renesanční zámek byl přestavěn v duchu vrcholného baroka. Od září 1949 byl v majetku obce. Byla v něm nejprve zřízena zemědělská mistrovská škola, až do roku 2009 sloužil jako internát odborného učiliště

Opravu zámku zastaví až mráz

Lázně Bělohrad - V areálu barokního zámku v Lázních Bělohradu je po letech opět nezvykle rušno. Jaké mají noví majitelé s historickou stavbou plány?

Stovky lidí si o víkendu nenechaly ujít možnost nahlédnout do všech zákoutí kosmonoského zámku. Město Kosmonosy u příležitosti dokončení rozsáhlých oprav připravilo pro zvídavý lid Den otevřených dveří.

OBRAZEM: Opravený zámek otevřeli veřejnosti

Kosmonosy - Stovky lidí si o víkendu nenechaly ujít možnost nahlédnout do všech zákoutí kosmonoského zámku. Město Kosmonosy u příležitosti dokončení rozsáhlých oprav připravilo pro zvídavý lid Den otevřených dveří.

V kolumbáriu je třicet schránek.

V kolumbáriu je třicet schránek

Třemošnice – V Třemošnici uvedli do provozu kolumbárium. Urny s popelem zesnulých tak mohou spočinout na důstojně vyhlížejícím místě.

Blanenští úředníci začali přebírat stavbu parku. Na základech hotelu Dukla našli vady a nedodělky.

Park místo Dukly: už třetí nesplněný termín, zakázka se prodraží o čtvrtinu ceny

Blansko - Dělníci ještě utahují šrouby zábradlí. Na chodníku se povaluje nářadí, ochranná síť pergoly vlaje ve větru. Už třetí ohlášený termín dokončení odpočinkového areálu s parkem, hřištěm a v budoucnu také kavárnou na místě zbouraného blanenského hotelu Dukla vypršel v sobotu třicátého září. Stavební práce však stále nekončí.

Ilustrační foto.

V kostce z regionu: Horní Nová Ves se konečně dočkala!

Královéhradecko, Lázně Bělohrad /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Dokumentace pro stavbu sdružené kanalizační přípojky ležela v šuplíku dlouhých deset let. Stavební firma se v létě dostala do skluzu, proto byl původní termín z poloviny srpna prodloužen, k zahájení stavby došlo tento týden.

Ilustrační foto.

Tahanice o roztockou hasičárnu skončily. Patří obci

Roztoky u Křivoklátu - Hasičárna v Roztokách konečně patří obci. Dlouho tomu ale tak nebylo. Spor mezi stavební společností a vedením obce musel rozřešit až soud. Nakonec vše vyřešil smír a obec si hasičárnu mohla konečně zkolaudovat. Po několika marných letech od její výstavby. 

V Salavicích finišují s rybníkem v centru obce.

V Salavicích se brzy naplní opravený rybník

Třešť – V Salavicích, místní části Třeště, dokončili dělníci opravu návesního rybníka. Akce vyšla městskou kasu na 1,8 milionu korun, téměř polovinu ovšem pokryla dotace.

Kolínský chrám sv. Bartoloměje

Areál Bartoloměje bude stát o miliony méně

Kolín - Po mnoha průtazích a doplňování odpovědí na spoustu dotazů stavebních firem se konečně pohnulo výběrové řízení na obří rekonstrukci celého areálu chrámu sv. Bartoloměje v Kolíně. Radnice už otevřela obálky s nabídkami, celkem byly tři. Nyní běží lhůty na odvolání.

Kvůli bezpečnosti chodců je kolem brány postaveno lešení.

OBRAZEM: V Berouně začala oprava Plzeňské brány

Beroun - Město Beroun zahájilo opravu Plzeňské brány, a to její střešní krytiny a omítky. Brána je součástí historického hradebního opevnění z přelomu 13. a 14. století. Původně gotická, na konci 18. století zbarokizována. 

Tribuna na stadionu v Blansku.

Na stadionu v Údolní opraví tribunu

Blansko – Ještě letos na jaře se v Blansku na stadionu v Údolní ulici hrála třetí fotbalová liga. V ní se ovšem hráčům FK Blansko příliš nedařilo. Po sestupu chodí místní jen na divizní zápasy. Jenže zázemí stadionu pomalu nestačí ani na okresní přebor. Tribuna blanenského fotbalového stánku je totiž už léta ve velmi špatném stavu.

Na pacienty v nemocnici čeká řada novinek. Jednou z nich je i nová recepce nebo nové odběrové místnosti.

Centrální příjem chce nemocnice otevřít letos

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ – Klaudiánova nemocnice se pomalu připravuje na spuštění centrálního příjmu pacientů, který se měl podle původního plánu rozjet už v září. Vedení nemocnice se ale nakonec tento projekt rozhodlo odsunout.

Když v novostavbě praská omítka

Praskání omítky zdaleka není problém jen starých domů. Praskliny ve vnitřních omítkách jsou nejčastějším předmětem reklamací čerstvých vlastníků bytů v novostavbách. Kde nastala chyba?

Oprava úlibické křižovatky

Dlouhé kolony jsou minulostí!

Úlibice - Už o víkendu si mohli řidiči projíždějící přes kruhovou křižovatku v Úlibicích na Jičínsku oddychnout.

Ilustrační foto.

Staňkovští dnes otevřou nové hřiště

Staňkov – Všichni milovníci sportu ze Staňkova se konečně dočkají. V pátek v 15 hodin bude pod Lidovým domem slavnostně otevřeno víceúčelové sportovní hřiště pro veřejnost.

Oprava Kremnické ulice stále pokračuje.

„Dolní“ Žižkováci už nejsou odříznutí, Kremnická ale přesto není

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - O tom, jak komplikovaná je současná dopravní situace ve městě, toho už bylo napsáno hodně. A jak to tak vypadá, ještě chvíli bude. Minimálně dolní “ Žižkováci" si ani více jak po roce neoddychnou. Na úplné zprůjezdnění ulic Kremnická a Táborská, tedy páteřních komunikací, které je spojují s městem, si ještě počkají. A to i přesto, že hotovo mělo být na konci srpna.

Štěpnický rybník v Telči.

Štěpnický rybník se vody zatím nedočká

Telč – Letos v zimě budou muset obyvatelé Telče bruslení na Štěpnickém rybníku oželet. Jeho oprava je stále v plném proudu a vedení města doufá, že se ho podaří napustit na jaře.

Ilustrační foto.

Kolečkové brusle i kolo. V Telči vybudují stezku

Telč – Ještě letos se obyvatelé Telče budou moct projet po části města na kolečkových bruslích. Na podzim začne stavební firma s opravou asfaltové cesty, která vede stromořadím Lipky. K té pak napojí betonovou stezku vedoucí podél dubové aleje až k hrázi rybníka Roštejn.

Ilustrační foto

Cesta z Telče na Třebíč už je průjezdná

Telč, Brtnice – Společně s koncem prázdnin si mohou obyvatelé Telče a okolních obcí oddychnout, práce na silnicích totiž pomalu končí. Uzavírky komplikovaly tamní dopravu téměř celé léto a dotkly se hned několika tahů.