Kreativ

ŠTÍTEK: stavební firma

Oprava vilémovského viaduktu míří do finiše.

Vilémov čeká výměna mostu, vlaky kvůli opravě nepojedou čtvrt roku

/FOTO/ Na tři měsíce utichne hukot vlaků ve Vilémově na Šluknovsku. Už v neděli 18. dubna totiž začne nepřetržitá výluka, během které Správa železnic (SŽ) vymění mostní konstrukci Vilémovského viaduktu. Ta slouží už 117 let. Úplně poslední vlak po ní přejede v sobotu krátce před 22. hodinou. Vilémov by ale o historickou konstrukci úplně přijít neměl, plánuje využití její části přímo v obci.

Fotbalový stadion v Hradci Králové v Malšovících

Tendrem na fotbalový stadion se bude zabývat antimonopolní úřad

Stavba nového fotbalového stadionu, která má podle plánů hradecké radnice začít už příští rok na jaře, má další problém. Jedna ze stavebních firem totiž podala námitku proti vypsanému tendru k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Kritéria, kterými chce město nabídky stavebních firem hodnotit, totiž považuje společnost PORR za diskriminační.

Starosta Chrasti Krňanský ukazuje chybějící sokl na ZUŠ.

Jeden starosta z ANO žaluje druhého

Dva noví starostové na Chrudimsku, oba členové Babišova hnutí ANO a původní profesí stavaři, se rozhádali kvůli dvěma veřejným stavebním zakázkám. Jejich spor míří k soudu.

Hasiči. Ilustrační fotografie.

Hasiči se zlobí: Bez upozornění nám překopali silnici před zbrojnicí

Dva dny nemohli oleksovičtí dobrovolní hasiči vyjet se svým zásahovým autem z garáže hasičské zbrojnice. Důvod? Stavební firma, která ve vesnici pracuje na opravě průtahu, udělala před zbrojnicí výkop, aniž by to hasičům oznámila. Hasiči teď mluví o štěstí, že se nic nestalo a vyjíždět vůbec nemuseli.  

Příbramská radnice představila potencionálním zájemcům letošní plánované investice nad půl milionu korun.

Vedení Příbrami představilo firmám letošní investice

Město Příbram se v oblasti veřejných zakázek vydalo vstříc potencionálním dodavatelům a uspořádalo veřejné představení plánu investičních akcí. Setkání Meet the buyer - poznej svého zadavatele se uskutečnilo v pondělí 2. března a zúčastnili se jej zástupci jednadvaceti stavebních firem.

Jednou ze škol, u kterých Pardubický kraj získal evropskou dotaci na energeticky úsporná opatření, je Gymnázium Jevíčko.

Zdržení, pokuty a soud. I tak končí velké stavby

Zdržení, sankce a opuštění stavby. Mnohé investice provázejí velké problémy. Moravská Třebová nyní žaluje kvůli zdržení opravy bazénu stavební firmu o šest milionů korun. Kraj zase shání firmu, která dokončí rekonstrukci na Gymnáziu v Jevíčku.

Odebírání sond na ulici Prokopa Holého.

Podmokly: Ve hře je konec smlouvy. Provedla firma revitalizaci kvalitně?

Až výpovědí smlouvy se stavební firmou Strabag může skončit spor o kvalitu provedení první etapy revitalizace Podmokel. Minulý týden provedl znalec, kterého si Děčín najal, několik průzkumných vrtů na ulici Prokopa Holého. Ty mají dát odpověď na otázku, zda bylo vše postavené podle projektu. Výsledek by měl mít Děčín k dispozici do několika týdnů.

Zřícená lávka pro pěší v pražské Troji.

Výstavba nové trojské lávky začne ve čtvrtek. Hotovo bude do roka

Stavba trojské lávky v Praze začne 7. listopadu. Město nyní předává stavební firmě staveniště. Informaci České televize potvrdil ČTK náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). Lávku pro město postaví za 128,3 milionu korun firma SMP CZ, měla by být otevřena do konce příštího roku. Nahradí původní konstrukci, která se zřítila koncem roku 2017.

Ilustrační foto.

Bytový boom. Počet zahájených staveb byl letos nejvyšší od roku 2008

Stavební firmy v Česku zahájily v prvním pololetí letošního roku stavbu 5991 bytů v bytových domech. Jde o nejvyšší číslo v daném období od roku 2008, kdy byla od začátku ledna do konce června zahájena stavba 7365 bytů. Meziroční nárůst je téměř třípětinový - 59,4 procenta. Počet zahájených staveb rodinných domů pak meziročně vzrostl o 2,3 procenta na 9787, také zde je údaj za první pololetí nejvyšší za 11 let. Vyplývá to z čísel Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - FC MAS Táborsko.

Stavebníci se o stadion zajímají

Zástupci pěti stavebních firem přišli v pondělí na prohlídku staveniště na hradecký fotbalový stadion. Podle náměstka primátora Jiřího Bláhy je to dobré znamení: firmy by mohly mít o zakázku zájem. Už třetí soutěž na stavbu stadionu schválili zastupitelé v červnu. Firmy mohou podávat nabídky do 15. srpna.

Ilustrační fotografie.

Rozšíří silnici, takže budou moci růst další domy

Satelitní městečko na Vinici se do konce roku dočká rozšíření jediné příjezdové silnice. Alespoň tak je to termínově zakotveno ve smlouvě, kterou město uzavřelo se stavební firmou, jež vyhrála výběrové řízení.

Ilustrační snímek - sběrný dvůr

Problém s odpady: Stavební firmy odevzdávají zdarma, obyvatelé pak musí platit

Stavební práce jsou v plném proudu, obyvatelé Karviné ale už teď mohou zapomenout na to, že by tu zdarma odevzdali stavební suť. Město patří mezi ta, kde místní mají odevzdávání určitých druhů odpadů bezplatné. Jenže zdejší sběrný dvůr už naplnil kapacitu pro rok 2019 a svůj podíl na tom prý mají i některé stavební firmy.

Vyhlášená hradecká "zuška" čeká na rekonstrukci, která si vyžádá přes 160 milionů korun. Hradecká radnice řeší spor s firmou, která měla práce provést.

Petice i žaloby. Sága Střezina zatím nekončí

Minulý týden se město zavázalo, že kromě revize projektu na ZUŠ Střezina začne také s výstavbou parkoviště. Bude se však muset popasovat ještě s námitkami rodičů i stavební firmy Prima.