Kreativ

ŠTÍTEK: stavební firma

Jak postavit dům na úzkém pozemku

Při hledání ideálního pozemku pro vysněný rodinný dům nehledíme jen na výměru parcely, ale také na její tvar. K čemu nám bude rozloha 1000m čtverečních, když je to dlouhá nudle o šířce 15 metrů?

Ilustrační foto.

Stavební firma vyhazovala odpad, kam neměla. Pokuta ji nemine

Hradec Králové - Pokutu ve výši čtyři sta tisíc korun uložili hradečtí inspektoři z České inspekce životního prostředí stavební firmě Miros majetková. Společnost musí zaplatit za to, že se zbavovala odpadu na místech, která k tomu nebyla určena.

Ilustrační foto.

Sleva 45 procent za dálnici. Silničáři už řeší reklamace

Boj o zakázky se přesouvá ze staveb silnic i dálnic do jejich oprav. Ukazuje to jedna z posledních zakázek na rekonstrukci plzeňské D5. Zakázku na opravu necelých čtyř kilometrů dálnice mezi exity Litice a Sulkov získala společnost Berger Bohemia za 31,5 milionu korun.

Vizualizace nové požární stanice znojesmkých hasičů. Ilustrační foto.

Hasiči budou kolaudovat novou základnu

Znojmo – O krok blíže k využívání zbrusu nové základny se přiblížili znojemští profesionální hasiči. Stavební firmy jim už od roku 2016 připravují moderní areál za 90 milionů korun mezi Pražskou ulicí a Gránickým údolím v sousedství zánovní stanice záchranky. „Stavba se bude předávat šestadvacátého až osmadvacátého února. Pokud ji převezmeme bez reklamací, mohli bychom se do nového začít stěhovat v březnu. V polovině dubna plánujeme slavnostní otevření, ale to v případě, že tam budeme plnohodnotně fungovat,“ uvedl ředitel znojemského územního odboru jihomoravských hasičů Radek Chromý.

Ilustrační foto.

Startuje přestavba všech tří provizorních kruháků

Kolín – Rekonstrukcí kruhového objezdu na křižovatce ulic Masarykova, Tyršova a Rimavské Soboty startuje celková rekonstrukce tzv. sídlištní magistrály současně spojená s přebudováním tří provizorních kruhových objezdů.

Ilustrační foto

Do oprav silnic půjdou letos desítky milionů korun

Ačkoli na cestách potkávají řidiči zatím jen pluhy a sypače silničářů, stavební firmy už spřádají plány na chystané rekonstrukce silnic. Letos půjdou do oprav na území frýdecko-místeckého okresu znovu desítky milionů korun.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Předražování tunelů

Informace, že nejdelší český železniční tunel stojí už o miliardu víc, než byla jeho vysoutěžená cena, vůbec nepřekvapuje. Zhotovitelem stavby je totiž Metrostav. Když stavěl Blanku, překročení rozpočtu činilo 17 milard. Co překvapuje, je snad pouze skutečnost, že se stát z Blanky nepoučil a u Metrostavu ještě objednává práci.

Ocelová lávka přes východní nádraží šla k zemi

FOTO, VIDEO: Ocelová lávka přes východní nádraží je minulostí

Děčín – V sobotu ráno si mohli lidé naposledy vyfotit ocelovou lávku přes děčínské východní nádraží. Necelé dvě hodiny po poledni z ní zbývala již jen polovina, v následujících hodinách zmizely i poslední dva díly. Do konce letošního roku by ji měla nahradit nová betonová lávka.

Oprava historického mostu v obci Kamenné Mosty.

Oprava historického mostu se protáhne

Kamenné Mosty /FOTOGALERIE/ - Kompletní rekonstrukcí prochází historický most ve vsi Kamenné Mosty poblíž Žlebů. Původně měly být opravy dokončeny letos v dubnu. Nakonec byl ale termín posunut až na srpen.

Ilustrační foto.

Zloději padly za oběť kabely

Staveniště si jako svůj rajón vyhlédl zatím neznámý zloděj. V noci z 2. na 3. února se dostal na staveniště v Průmyslové ulici v Prostějově. A začal zde krást.

Ilustrační foto

Uzavírky a omezení. Nutné opravy potrápí řidiče i chodce

Nové Město nad Metují - V letošním roce čeká Nové Město nad Metují nebývalé množství rekonstrukcí silnic a chodníků. Ty do budoucna přinesou vyšší komfort jízdy a chůze po tamních komunikacích, současně však bude řidiče i chodce trápit několik uzavírek.

 Libeňský most je v havarijním stavu.

Začnou provizorní opravy Libeňského mostu. Potrvají třicet dní

Technická správa komunikací (TSK) vybrala firmu, která provizorně zabezpečí Libeňský most. Stavební společnost SMP CZ okamžitě zahájí práce, přičemž poškozené úseky mostu by měly být opraveny do třiceti dnů. České noviny o tom informovala tisková mluvčí TSK Barbora Lišková. 

Do budovy Masarykovy školy se přestěhuje šumperská knihovna

Přestavba Masarykovy školy úspěšně pokračuje, chystá se almanach

Do finiše spěje přestavba bývalé Masarykovy školy v Šumperku, kam se letos v létě přestěhuje městská knihovna. Stavební firma pracuje přesně podle harmonogramu a dílo předá v dubnu. Město také již vypsalo zakázku na dodavatele vybavení. Termín slavnostního otevření knihovny je již stanoven na 1. září.

Tomáš Hrdlička.

Hrdličkova stavební firma má na desítce problém. Starosta jí pozastavil zakázku

Rekonstrukce vršovického kina Vzlet se komplikuje. Tendr na opravu téměř stoleté budovy ve stylu art deco získala loni v prosinci od městské části Praha 10 stavební firma Vistoria, která patří do investiční skupiny Kupiano. Jejím většinovým akcionářem je podnikatel s napojením na politiky Tomáš Hrdlička. O zakázce za 36 milionů korun jsme psali v pátečním vydání Pražského deníku.

Ilustrační foto

Po opravě neplaveckého bazénu skončili v úpadku

Veselí nad Moravou – Už čtyři sezony mohou děti dovádět v modernizovaném neplaveckém bazénu na letním koupališti ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Záruční lhůta za téměř devítimilionové opravy vyprší pro radnici za dva měsíce, což je také doba, do níž má vyplatit i zádržné.

Ve Staré Roli vyrostl unikátní dům.

Atypická stavba se stala splněným snem

Karlovy Vary - Ve Staré Roli vyrostl unikátní dům. Futuristickou stavbu ale doprovázely technologické komplikace, se kterými si nakonec poradila až místní stavební firma BAU-STAV. Díky nim mohl vzniknout moderní, vzdušný a netradiční dům, který splňuje vše, co po něm jeho obyvatelé od počátku chtěli.