Kreativ

ŠTÍTEK: bankomat

POLICISTÉ pátrají po muži na snímku, který se pokusil vybrat z nalezené platební karty peníze.To se mu však nepodařilo, protože zadal několikrát špatný PIN kód. Teď mu hrozí až dva roky vězení.

Z nalezené karty se pokusil muž vybrat peníze, zradil ho PIN kód

Sokolov – Z nalezené platební karty se pokusil vybrat peníze zatím neznámý muž v Sokolově. Stalo se tak 12. prosince kolem dvacáté hodiny v jednom z tamních bankomatů. To se mu však nepodařilo, neboť opakovaně zadal špatný PIN kód platební karty.

Dopadení mužů, kteří podvodem získávali hesla

Z cizích kont prý mladíci získali miliony

Praha /VIDEO/ - Majitelé vykrádaných bankovních účtů pachatelům usnadnili cestu vlastní neopatrností. To zjistili pražští detektivové z oddělení informační kriminality, kteří od začátku loňského roku řešili případ vykrádání kont prostřednictvím internetového bankovnictví. Nyní zadrželi čtyři podezřelé ve věku od 18 do 20 let, z nichž dva putovali do vazby. V minulých dnech v souvislosti s případem zasahovali na osmi místech metropole – přičemž provedli i šest domovních prohlídek, připomněl ve středu Jan Daněk z ředitelství pražské policie.

Nápisy po části Sadské.

Opilý muž v Sadské popsal lihovkou výlohy, značku i bankomat

Sadská /FOTOGALERIE/ - Vandalismus je jako cihla v ksichtu fízla. Takové „moudro" a spoustu dalších napsal čtyřiadvacetiletý muž na výlohy, značky, ale i obrazovku bankomatu po části Sadské na Nymbursku. Díky nedávno instalovanému kamerovému systému ve městě však policisté rychle zjistili, o koho se jedná. Sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci.

Miroslav Sabol.

Za vyhození družky z okna potvrdil ÚS trest 16 let vězení

Brno, Praha - Miroslav Sabol, jenž podle pravomocného verdiktu vyhodil bývalou družku z okna bytu v Praze, si definitivně odpyká 16 let ve vězení. Jeho stížnost odmítl Ústavní soud (ÚS), vyplývá z databáze soudu. Stížnost byla posledním mimořádným opravným prostředkem.

Čtvrtá oprava pítka na Resselově náměstí

Nepozorných řidičů v centru neubývá

Chrudim - Pítko ukotvené v dlažbě před poštou na chrudimském Resselově náměstí nedávno opět doplatilo na nepozornost některého z projíždějících řidičů, technici ho nicméně po provedené opravě opět včera vrátili na své místo.

Ilustrační foto.

Starostové obcí vyrazí do boje za bankomaty

Slovácko /HLASUJTE V ANKETĚ/ - Už pětačtyřicet let, tedy od svého narození, žije Vlastimil Ondra v Nivnici. Více než kdy předtím je však každodenně vystavován úskalí, které dodnes trápí menší obce na Slovácku. Přijít k bankomatu v místě bydliště a vybrat si z něj požadovanou hotovost je totiž pro něj, stejně jako pro obyvatele Vlčnova či Velehradu, stále pouze rajskou hudbou znějící ze vzdálené budoucnosti. Starosta Nivnice Miroslav Vykydal po neúspěšných vyjednáváních s finančními institucemi však svůj boj nevzdává. Na březnovém setkání starostů chce vyzvat okolní obce ke společnému postupu vůči bankám.

Z údajného obchodování s lidmi se před soudem zpovídají vazebně stíhaní Zuzana Demeterová a Petr Makuňa

Pasáctví mladičkého prostituta obžalovaní odmítají

Praha - Zločin obchodování s lidmi a tři přečiny: vydírání, neoprávněné opatření platebního prostředku a krádež. To jsou skutky, z nichž se od pondělka před Městským soudem v Praze zpovídají vazebně stíhaní Zuzana Demeterová a Petr Makuňa z Prahy 3.

Poznáte ženu na snímku?

Policisté hledají ženu, která ukradla platební kartu. Poznáte ji?

Ostrava - Kriminalisté šetří případ krádeže, kdy dosud nezjištěná podezřelá žena v polovině listopadu loňského roku 2016 v jednom z obchodů v Moravské Ostravě ukradla osmašedesátileté ženě z její kabelky peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a také platební kartou.

Odcizené auto.

Auto z Bratislavy ukradené v Brně dojelo do zákazu v Praze

Praha /VIDEO/ – Odhalit trojici podezřelou z vloupání do auta a z ukradení jiného vozidla se podařilo pražským strážníkům. Neobvyklé je, že skutky, o nichž je řeč, se nestaly v hlavním městě. Ani za Prahou. Došlo k nim v Brně.

Ilustrační foto.

Kradli i v masce z Hvězdných válek. Po dopadení chtěl muž mlátit hlavou do auta

Brno – Baterky s paralyzéry, několik šroubováků, jednorázové rukavice, kleště i masku postavy z filmové série Hvězdné války. To vše našli pražští strážníci při bezpečnostní prohlídce podezřelých mužů, kteří cestovali autem a měli problém se zaplacením pokuty. Policisté si spočítali, že jde o zloděje a případ začali řešit s brněnskými kolegy. Podle kriminalistů dva ze zadržených před nedávnem vykradli nákladní auto ve Skandinávské ulici v Brně.

Hledaný mladík.

Do cizího auta vlezl mladík jako do vlastního

Praha /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Luxusní auto zaparkované v centru metropole vykradl neznámý mladík za bílého dne a před zraky stovek lidí. Těmito slovy v neděli shrnul Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie počínání podezřelého, po němž pátrají kriminalisté I. pražského obvodu. Právě on se totiž obohatil na Národní třídě, když sáhl do cizího vozu značky BMW, ukazují záběry bezpečnostních ka­mer.

Muž, který z odcizené karty vybral z bankomatu více než čtvrt milionu.

Statisíce protekly bankomatem kdovíkam

Praha /FOTOGALERIE/ -  Bezmála tři sta tisíc korun získal prozatím neznámý muž, který z bankomatů vybíral peníze pomocí kradených platebních karet. Ty byly původně v aktovce, která se nacházela v autě zaparkovaném u nákupního centra na Chodově. Do vozu se ale někdo vloupal – a následně byly karty zneužity. Majitel účtu přišel o 290 tisíc, připomněl v neděli Jan Daněk z ředitelství pražské policie čtvrt roku starou kauzu.

Ilustrační foto.

Vybral z bankomatu účet někoho jiného

Teplice - Z neoprávněného používání platebního prostředku se bude před soudem zodpovídat 28letý muž, který měl vybrat z cizího účtu peníze. Podezřelý si dosud nezjištěným způsobem opatřil platební kartu poškozeného a v Bílině vybral prostřednictvím bankomatu z jeho účtu čtyři tisíce korun.

Peníze. Ilustrační foto.

Stavební spořitelny budou přijímat platby i v závěru roku

Lidé budou moci u stavebních spořitelen ještě v posledních dnech roku zaplatit stavební spoření tak, aby jim byl přiznán nárok na státní podporu za letošní rok. Většina spořitelen otevře ve svých pobočkách pokladny ještě v pátek 30. prosince, některé zpracují i platby v sobotu na Silvestra. Vyplývá to z informací Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS), které dnes poskytla ČTK.

Peníze. Ilustrační foto.

Za zaplacené nedoručené dárky lze získat peníze zpět

Praha - Za dárky objednané a zaplacené kartou přes internet, které e-shopy nedoručily a ani nereagují na žádosti o vrácení peněz, mohou spotřebitelé získat zaplacené peníze zpět od banky obchodníka. Umožňuje to služba chargeback. V tiskové zprávě na to dnes upozornilo Evropské spotřebitelské centrum ČR.

Ilustrační foto

Ztracené věci najdou lidé i na webech měst

Karvinsko - Samotnou knihu ztrát a nálezů vede Český Těšín již více než 40 let. Město však nově seznam ztracených věcí neoznamuje jen na úřední desce, ale také na svých webových stránkách. Zařadilo se tak po bok dalších obcí Karvinska, které podobnou službu nabízejí už několik let.

Znáte je?

Ukradli parfémy za 32 tisíc korun

Česká Kubice – Značkové parfémy za téměř dvaatřicet tisíc odcizila dvojice zlodějů v prodejně v České Kubici. Při jejich 'vánočním nákupu' je zachytila kamera.

Bankomat. Ilustrační snímek

Podezřelý z krádeže peněz se přihlásil sám

Praha - Přišel se přihlásit, doznal se, s policisty spolupracuje a svého jednání lituje. Těmito slovy informovala v pondělí Iveta Martínková z ředitelství pražské policie o ukončení pátrání po muži, kterého se radotínští policisté chtěli již od začátku září zeptat na osud deseti tisíc korun.

Předvánoční preventivní akce Policie, Strakonice 15. prosince 2016

Pozor na své věci!

Strakonice - Policisté a strážníci rozdávají preventivní rady před supermarkety.

Zatímco bankovka ode dneška oficiálně přestala platit, řada bankomatů ji stále vydává a lidé stojí u bank dlouhé fronty na její výměnu.

Venezuela zažívá chaos kvůli stahování nejvyšší bankovky

Caracas - Stažení nejvyšší bankovky z oběhu, jak to nařídila socialistická vláda, způsobilo v těchto dnech ve Venezuele chaos. Země je zasažena hospodářskou krizí a velmi vysokou inflací, která je teď nejvyšší na světě. Zatímco bankovka ode dneška oficiálně přestala platit, řada bankomatů ji stále vydává a lidé stojí u bank dlouhé fronty na její výměnu. Ani u přepážek se ale mnohdy hotovosti nedočkají.

Hasičská cisterna.

KRIMI MIX: Dvě nové cisterny poslouží i lezcům

Praha - Se dvěma novými cisternami za dvanáct a čtvrt milionu korun, které byly pořízeny z Fondu zábrany škod (do něhož přispívají pojišťovny spravující pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorových vozidel) zřejmě již v lednu vyjedou k zásahům pražští hasiči. Jejich novou chloubou jsou CAS 20/2000/120-M1T na podvozcích Mercedes-Benz. Na centrální stanici a základně v Krči už je mají, vyrazit s nimi do akce ale ještě nemohou.

Osvětová akce policie u jindřichohradeckého Kauflandu zaměřená na prevenci proti kapsářům a vykradačům aut.

Tašky s peněženkami bez dozoru jsou pro kapsáře snadnou kořistí

Jindřichův Hradec – Předvánoční nákupní čas přináší nervozitu a stres. Toho, bohužel, využívají lidi, kteří se nehodlají živit poctivou prací a jejich každodenním zdrojem obživy jsou krádeže. Nelze ani říci, že drobné, protože často jsou jejich kořistí poměrně slušně zásobené peněženky.  

Tramvaj v Liberci

Policisté chytili lapky z tramvají a autobusů

Liberecko - Cestující v autobusech a tramvajích si mohou oddechnout. Platí to i pro návštěvníky krajského města, kteří sem přijíždějí ze Semilska. Policie totiž dopadla gang kapesních zlodějů, který řádil v městské hromadné dopravě od loňského března do října tohoto roku.

Ilustrační foto.

Spořitelna ve Slatiňanech skončí

Slatiňany – Česká spořitelna uzavře od 1. dubna příštího roku svoji pobočku ve Slatiňanech. V oznámení zaslaném slatiňanské radnici peněžní ústav svůj krok zdůvodňuje stále menším využíváním pobočky ze strany klientů.

Hledaní muži.

Lupiči praštili prodavačku a odnesli klenoty za miliony

Praha /VIDEO/ - Diamanty, náhrdelníky a další šperky za několik milionů korun uloupila ve čtvrtek dopoledne dvojice mužů v obchodě v pražské Dlouhé ulici. Rusky a anglicky hovořící pachatelé při tom napadli a spoutali prodavačku. Policie je hledá, žádá o pomoc zejména provozovatele ubytovacích zařízení. Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan to v neděli oznámil na policejním webu, kde je také video zachycující dvojici lupičů.