Kreativ

ŠTÍTEK: bankomat

Taxi. Ilustrační foto.

Jízda taxíkem byla podle strážníků notně předražená. Patnáctinásobně

Praha – Taxikář si naúčtoval nehoráznou sumu. Těmito slovy zhodnotila v neděli Irena Seifertová z centrály městské policie zjištění strážníků ze skupiny taxi, které přivolala recepční hotelu v Praze 4. Se svými pochybnostmi o ceně za svezení se jí svěřila turistka, po níž za jízdu od Staroměstského náměstí požadoval taxikář pět tisíc korun plus 50 eur. „Taxa by se měla pohybovat do 500 korun,“ poznamenala Seifertová.

Vítejte u nás, říkali ve Zwieselu.

U sousedů posnídali s osly

Pasov - K první „oslo-klobásové“ snídani se do Tröpplkelleru ve Zwieselu sjelo na pozvání místního spolku Přátel oslů 80 hostů.

Stanislav Šulc.

Pohledem Stanislava Šulce: Kouzelný bankomat

Bankomat slaví abrahámoviny. Podle různých anket jde o jeden z nejdůležitějších vynálezů minulého století a dodejme, že také jeden z nejkouzelnějších. Krom toho, že definitivně odtrhnul člověka od nutnosti mít peníze doma ve štrozoku, kouzelný je také proto, že se za těch pět desítek let takřka nezměnil.

Ilustrační foto.

Vykutálená dvojice obrala handicapovaného muže o 90 tisíc

Česká Skalice - Zkrácené přípravné řízení proti vykutálené dvojici, ženě ve věku 38 a muži ve věku 43 let, zahájili tento týden policisté z náchodského oddělení hospodářské kriminality. Na základě shromážděných důkazů je viní z toho, že oklamali svého známého, 64letého invalidního důchodce a z jeho účtu mu od února do dubna 2017 bez jeho souhlasu vybrali přes devadesát tisíc korun.

Policisté zjišťují totožnost ženy

Policisté zjišťují totožnost ženy

HORAŽĎOVICE - Počátkem měsíce září loňského roku byla s podezřelým mužem a pokusili se vybrat z bankomatu peníze. Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení obecné kriminality prověřují přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Ilustrační foto.

Na poštách zbude jen Poštovní spořitelna, ostatní finanční produkty zmizí

Bezmála dva miliony lidí, kteří jsou dnes klienty Poštovní spořitelny (PS), patrně nepřijdou o možnost spravovat své finance na poštách. Dohoda mezi Českou poštou a ČSOB, která je mateřskou bankou PS, je na spadnutí. Na dotaz Deníku to ve čtvrtek potvrdil Petr Hutla, člen představenstva ČSOB odpovědný za řízení PS.

Bankomat. Ilustrační snímek

Nálezce zlákaly peníze u bankomatu a ponechal si je

Kladno – Policisté pátrají po pachateli, který odcizil finanční hotovost v pondělí u bankomatu. Majitel peníze u přístroje zapomněl ve Vančurově v Kladně nedaleko místní nemocnice. Pětadvacetiletý muž vybral ze svého účtu finanční hotovost ve výši devět tisíc korun a omylem si ji nepřebral a odešel.

Výběr z bankomatu.

Neznámý muž z bankomatu odnosil sto tisíc korun

Praha – S cizí platební kartou chodil vybírat z bankomatů jako s vlastní, až si neoprávněně odnesl celkem sto tisíc korun. To je zatím téměř vše, co kriminalisté II. obvodu pražské policie vědí o dosud neznámém muži, jehož by se rádi zeptali na podrobnosti. Třeba na to, jak se karta, která byla v polovině dubna společně s dalšími věcmi ukradena v Jeremiášově ulici ve Stodůlkách z kabiny nákladního auta, dostala do jeho rukou. Jak to přišlo, že se snadno dostal k penězům, se nicméně vyptávat nemusejí: vědí, že u karty byl přiložený i PIN kód.

Ředitelka farní charity Kolín Lucie Růžková Rybárová.

Proměníme kasino v rodinné centrum, říká ředitelka farní charity

Kolín /ROZHOVOR/ - Z malé dobrovolnické Charity v Kolíně vznikla během tří let profesionální Charita, na kterou spoléhají stovky lidí v nouzi. Hybatelem této změny je Lucie Růžková Rybárová. Podle jejích slov přináší Charita společnosti Kristův odkaz a mění nejen životy konkrétních lidí, ale i prostředí kolem sebe.

Policie. Ilustrační foto.

Muže okradli pouliční prodejci

Nový Bor – Velmi nepříjemný zážitek, na jehož konci přišel o dva tisíce korun, má za sebou dvaapadesátiletý muž, kterého na parkovišti u novoborského Kauflandu obtěžovali pouliční prodejci. Nalepili se na něj ve chvíli, kdy si vybíral peníze z bankomatu.

Ztráty a nálezy. Ilustrační foto.

Lidé ztratí prakticky cokoliv: snubák, protézu i bičík

Orlickoústecko, Svitavsko - Ztratit se dá cokoliv a kdekoliv. V autobuse, ve vlaku, na ulici. Od snubního prstenu až po prodejní stánek. I ty se našly v ulicích našeho regionu a pod příslušným evidenčním číslem čekají na úřadě na svého původního majitele.

Ilustrační foto

Rekonstrukce uzavře banku v Sedlčanech

Sedlčany - Pobočka České spořitelny v Sedlčanech v ulici 28. října bude na několik týdnů uzavřena. Důvodem je rekonstrukce celého pracoviště v červenci a srpnu. Místostarosta Sedlčan Miroslav Hölzel informoval v polovině dubna, že podle zaslaných podkladů bude zřejmě mobilní buňka, v níž budou pracovníci banky vyřizovat záležitosti s klienty, u prodejny Billa.

Ilustrační foto.

Spořitelnu v centru Sedlčan uzavře rekonstrukce

Sedlčany – Česká spořitelna požádala sedlčanskou radnici o stanovisko ke kompletní rekonstrukci pracoviště v Sedlčanech. To se nachází v ulici 28. října v těsné blízkosti náměstí. Dostala souhlasné vyjádření.

Mluvčí kladenského magistrátu Lenka Růžková s mečem, který byl v zimě nalezen v hromadě sněhu.

Ve ztrátách a nálezech najdete meč i dron

Kladno /FOTOGALERIE/ - Jízdní kola, dětské kočárky, svazky klíčů, doklady, šperky nebo mobilní telefony. To jsou nejčastější předměty, které se objevují v oddělení ztrát a nálezů Magistrátu města Kladna.