Kreativ

ŠTÍTEK: bankomat

Bankomat Euronet mají na Děčínsku nově Jetřichovice.

Pro hotovost musí lidé daleko. Malým obcím chybí bankomaty

Chodí vám výplata nebo důchod na účet? A bydlíte v malé obci? Pak možná stejně jako tisíce dalších lidí zažíváte každý měsíc hořký pocit z toho, že ke svým penězům máte delší cestu než ostatní. V četných lokalitách v Ústeckém kraji totiž není výjimkou, že si lidé musí pro své peníze jezdit i kilometry daleko, protože v místě jejich bydliště chybí bankomat.

Ilustrační foto

Peníze se vrátily zpět k majiteli

Orlickoústecko – Přiznání bude možná polehčující okolnost. Svědomí se zřejmě hnulo ve dvaapadesátileté nenechavé ženě, která si vzala z bankomatu peníze. Problém je, že nebyly její.

Malí podnikatelé.

OBRAZEM: Školáci se učili znát význam peněz, aby si vydělali na výlet

Havlíčkův Brod - Žáci čtvrtého ročníku základní školy Nuselská z Havlíčkova Brodu si vyzkoušeli, zda by obstáli v roli podnikatelů. Po měsících výuky finanční gramotnosti, v rámci níž se pokusili vybudovat vlastní firmu a připravit prodejní sortiment, se už v pondělí 26. března odpoledne představili na veřejném jarmarku v centru města Havlíčkův Brod.

Ilustrační foto

Z kradené karty vybrala známému 80 tisíc korun

Horní Slavkov – Na osmdesát tisíc korun si přišla dvaadvacetiletá cizinka, která v Horním Slavkově odcizila svému známému platební kartu. Vybrat peníze z bankomatu usnadnilo pachatelce to, že majitel karty měl u ní na lístku napsaný PIN kód.

Platební karta. Ilustrační foto.

Muži nakupovali na cizí kartu. Utratili skoro 3.000 korun

Česká Lípa - Na cizí účet si dopřávali dva muži z České Lípy ve věku 30 a 35 let, kteří zneužili nalezenou platební kartu. Jelikož byla bezkontaktní, mohli s ní i bez znalosti PIN platit drobné nákupy do pěti set korun, což také dělali. Hrozí jim až dvouleté vězení.

Děti se učily obchodovat na jarmarku na Budějovické.

Školáci se učili obchodovat, podpořila je veřejnost i starosta

Děti ze ZŠ Poláčkova jako jedny z prvních v Praze absolvovaly vzdělávací program Abeceda peněz, který je nově akreditován ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Jejich výuka finanční gramotnosti vyvrcholila dnes, kdy se malí podnikatelé představili na veřejném jarmarku v Praze 4 na Budějovické.

Ilustrační foto

Žena vzala své známé kartu. Vybrala peníze, a vrátila ji zpět

Třebíč - Není návštěva jako návštěva. Některé je lépe přes práh nepouštět. Své o tom ví žena z Třebíče, která měla u sebe doma svoji známou, devětačtyřicetiletou ženu z Třebíčska. Když dotyčná z bytu odešla, odnesla si s sebou i platební kartu, kterou v nestřežené chvíli čmajzla.

Ilustrační foto.

U bankomatu vyhrožoval zabitím. Kvůli sedmi stovkám

Znojmo – Muže, který počátkem letošního února okradl ve Znojmě důchodkyni, dopadli v těchto dnech kriminalisté. „Dvaasedmdesátiletá paní z našeho regionu si večer na náměstí Svobody vybírala peníze z bankomatu. Pětatřicetiletý muž z Uherskohradišťska ji sledoval. Násilným způsobem ji chytil za ruku a pod pohrůžkou újmy na životě chtěl peníze. Sám si pak z její kapsy vytáhl vybranou hotovost a utekl. Jednalo se o sedm set korun,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Ilustrační fotografie.

Příbuzné kradl z účtu peníze

Jihlava – Mladý muž z Jihlavy okrádal svou blízkou příbuznou. Bez jejího souhlasu jí totiž z účtu vybral více než dvanáct tisíc korun.

Policisté by rádi mluvili s mužem od bankomatu.

Policisté by rádi mluvili s mužem od bankomatu

Štěchovice – Co se v pátek 19. ledna odpoledne stalo u bankomatu v městysu Štěchovice na Praze-západ, vědí policisté od samého počátku: zmizely peníze. Na otázku, kdo to má na svědomí, však zatím odpovědět nemohou.

Bankomat. Ilustrační foto.

Muž rozbil kamenem dveře do banky i bankomat, daleko neutekl

V pondělí krátce před půlnocí zasahovali policisté pohotovostní motorizované jednotky a speciální pořádkové jednotky v Arkalycké ulici v Praze 4 nedaleko metra Háje. Vyslal je tam operátor tísňové linky na základě přijatého oznámení od pozorného občana, který si všiml rozbitých vstupních dveří v tamní bance.

Podezřelá žena. Vyfocena byla u bankomatu při vybírání peněz z cizí karty.

Žena vybrala z cizí karty 30 tisíc

Benešovsko - Dosud neznámá pachatelka zneužila platební kartu manželů z Benešovska. Vybrala z ní 30 tisíc korun. Jak k cizí kartě přišla, není zatím známo. Manželé připouštějí, že ji mohli omylem vyhodit spolu s odpadky.

Bankomat. Ilustrační snímek

Měla u karty PIN, přišla o deset tisíc

Neznámý pachatel si jistě „mnul ruce“, když pravděpodobně v pondělí 12. února nalezl v Hranicích dámskou peněženku. Práci mu totiž usnadnil fakt, že u platební karty byl přiložený PIN.

Žena vzala z bankomatu zapomenuté peníze.

Žena zapomněla v bankomatu peníze. Další si je vzala

/VIDEO/ Dvě ženy se krátce po sobě vystřídaly u bankomatu ve vestibulu metra Kobylisy v Praze 8. První z nich vybrala pět tisíc korun, ale zapomněla je v přístroji. Druhá měla práci snadnou - cizí peníze si vzala, takže po ní pátrá policie. Za zatajení věci jí hrozí až jeden rok odnětí svobody.

.

Život na vsi? Ano, ale blízko u města

Chrudim – Život na vesnici v rodinném domku je snem mnoha mladých lidí. Ale málo pracovních příležitostí a nedostatečná občanská vybavenost je ženou do měst. Jak ukazuje statistika, venkov se vylidňuje.

Policisté zveřejnili záběry pořízené kamerou bankomatu – a prosí všímavé občany o pomoc při hledání ženy, jejíž informace by mohly významně pomoci k objasnění případu.

Předvánoční krádež stále čeká na objasnění. Policie vytáhla trumf

Odolena Voda – Na rozřešení stále čeká předvánoční krádež, k níž došlo v obchodním domě s potravinami ve Zdibech na Praze-východ. Vše se odehrálo 14. prosince tři hodiny po poledni, kdy si 53letá žena v prodejně odložila svou kabelku do nákupního vozíku. Když jí v nestřeženém okamžiku někdo kabelku sebral, přišla mimo jiné o peněženku naditou deseti tisíci a platební karty, ale také o doklady, mobilní telefon i další věci. 

Podezřelý u bankomatu

Muž vybral z bankomatu 15 tisíc. Karta mu však nepatřila

Na výběru peněz z bankomatu není nic zvláštního. Tedy pokud jej provádíte vlastní nebo svěřenou kartou. To ale nejspíš neplatilo u muže, který na Karlově náměstí vybral 15 tisíc korun. Je podezřelý, že použil cizí kartu a nyní po něm pátrá policie. Hrozí mu až dva roky vězení.

Ilustrační foto.

Známé připravila žena o miliony korun. Za mřížemi stráví dvanáct let

Brno – Půjčky od známých, úvěry, léta zneužívání důvěřivosti jiných, nakonec lítost a dvanáct let ve vězení. Pavlína Novotná podle soudu nepoctivě získávala peníze od svých známých i bank. Celkově způsobila škodu asi deset milionů korun. Za podvody, které žena páchala přibližně devět let, ji ve čtvrtek Krajský soud v Brně poslal na dvanáct roků do vězení. K činům se přiznala.