Kreativ

ŠTÍTEK: bankomat

Starosta Orlové Miroslav Chlubna (NEZ.)

V Porubě se dá solidně žít, připravují se i nové parcely, říká starosta Orlové

/FOTOGALERIE/ Ačkoli je orlovská část Poruba tvořená z větší části rodinnou zástavbou, což obvykle znamená klidné a pohodové bydlení na okraji města, v tomto případě vzdálené stovky metrů od panelového centra Orlové, pozitivní kredit této čtvrti kazí lokalita, v níž žijí tzv. nepřizpůsobiví. Starosta Orlové Miroslav Chlubna si však nemyslí, že by Poruba byla místem, kde se nedá žít. Naopak. „Všude se najdou pro a proti. Stejně tak v Orlové-Porubě, o které si dovolím tvrdit, že je příjemným místem k životu. Problémy jsou všude, vždycky je to o lidech,“ říká Miroslav Chlubna.

Ilustrační foto.

Muž našel v bankomatu v Kaplici kartu a zřejmě s ní vybral účet

O peníze obral seniorku pětapadesátiletý muž. Je z tohoto činu podezřelý. Vypadá to, že 23. března našel v bankomatu v Kaplici zapomenutou platební kartu. Nejenom, že si ji nechal, ale ještě s její pomocí měl vybrat z účtu poškozené seniorky hotovost v řádu tisíců korun.

Starosta obce Křenovice Zdeněk Žabenský.

Covid? snažíme organizovat očkování, říká starosta Křenovic Žabenský

Necelé dva tisíce lidí žije v obci Křenovice, která se nachází zhruba čtyři kilometry jihozápadně od Slavkova u Brna. Obvykle láká především na pestrou nabídku kulturních akcí. Kvůli omezením souvisejícím s koronavirovou pandemií je však život v obci utlumený. "Dopady krize na příjmovou stránku ještě nemohu odhadnout," komentuje v rozhovoru pro Vyškovský deník starosta obce Zdeněk Žabenský.  

Výběr z bankomatu - Ilustrační foto

KRIMI MIX: Poškozený bankomat a ukradené hromosvodné dráty

Policisté obvodního oddělení Kladno pátrají po pachateli, který v pondělí hodinu po poledni v Kladně na náměstí Svobody poškodil bankomat České spořitelny. Ten je umístěn přímo u vchodu do spořitelny. Pachatel poškodil násilím plastový kryt bankomatu a dvířka na výdej bankovek. Peněžnímu ústavu tak způsobil škodu 40 tisíc korun.

Ilustrační foto

Bankomat v Opočně je mimo provoz

Až do 23. listopadu je mimo provoz bankomat České spořitelny v budově Městského úřadu v Opočně. Důvodem jsou stavební úpravy.

Muž se několikrát vloupal do farnosti.

Osmkrát trestaný muž z Liberecka našel útočiště u církve. Tu poté okradl

Ve společnosti, která se zabývá prací pro církev, získal možnost uplatnit se 30letý recidivista krátce po té, co opustil vězení. Cíl společnosti byl začlenit muže zpátky do běžného života. Ten po několika bezproblémových týdnech plných aktivního přístupu a pracovního nasazení okradl farnost o několik desítek tisíc.

Ilustrační foto.

Sváteční víkend v Benešově: vloupání do bankomatu a dva granáty k zneškodnění

Otrlost zlodějů je čím dál tím větší. Dokládá to také případ, k němuž došlo o státním svátku, v pondělí 28. září za bílého dne. „Kolem druhé hodiny odpoledne nám bylo oznámeno, že v supermarketu na ulici Červené Vršky v Benešově došlo k pokusu o vloupání do bankomatu,“ potvrdil mluvčí středočeské Policie ČR Zdeněk Chalupa.

Ilustrační foto

Banky ruší své pobočky, údajně pro nízký zájem. V budoucnu zmizí další

S koncem srpna očekávají obyvatelé třítisícových Velkých Pavlovic na Břeclavsku ukončení provozu místní pobočky Komerční banky. V kraji nejsou zdaleka jediní. „Je to škoda, ale nic jsme s tím nemohli udělat. Dopis bance jsme psali už v době, když rušila před dvěma roky bezhotovostní pokladnu, ale je to už hotová věc a její rozhodnutí,“ přiblížil starosta Velkých Pavlovic Jiří Otřel.  

Ilustrační foto.

Na Vysočině končí další pobočky spořitelny, mizí i Komerční banka

Jen do konce srpna mohou obyvatelé Ždírce navštívit ve městě pobočku České spořitelny. Ke dni 25. srpna spořitelna pobočku ruší. Letos je to již druhá pobočka kterou spořitelna na Vysočině zavřela. V dubnu to byla pobočka v Přibyslavi. Ve Ždírci navíc ruší svůj bankomat i Moneta money bank. Podle mluvčího České spořitelny byla pobočka ve Ždírci ztrátová. Kromě České spořitelny ruší pobočky na Vysočině i Komerční banka.

Ilustrační foto.

Bankovky zůstaly v bankomatu v Táboře

Několik bankovek nalezených na bankomatu v jednom obchodním domě v Táboře odevzdal poctivý nálezce v pátek 17. července večer na tamních informacích.

Výběr z bankomatu. Ilustrační foto.

Poctivý nálezce odevzdal peníze z bankomatu policistům

Dosud neznámá osoba provedla v pátek 10. července výběr hotovosti v bankomatu v Kutné Hoře. Avšak vydané peníze si zapomněla z bankomatu odebrat. Celou událost oznámil poctivý nálezce, který peníze odevzdal policistům.

Česká spořitelna

KOMENTÁŘ: Zrušte banky, pošty, autobusy...

Věřím, že zachováte České spořitelně přízeň, psal v dopise, který přistál na stole starostovi Lázní Bělohradu regionální ředitel České spořitelny poté, co byla překotně zavřená pobočka spořitelny v lázeňském městě. Trendy se mění i v bankovnictví, i je ovládá digitální svět. Navíc na pobočky prý chodí stále méně a méně klientů. Takže seniory vyženeme z kamenných poboček a postavíme je před bankomat.

Provozovna KFC by měla stá u kruhového objezdu v Žežické ulici v Příbrami.

V Příbrami se plánuje stavba pobočky KFC, jinde stále chybí například bankomat

Už několik let, pokaždé když se začne ve městě stavba nějakého obchodní centra, se vyrojí i „zaručené“ informace, že jeho součástí bude také rychlé občerstvení, nejlépe z řetězce McDonald. Ovšem vždy tyto informace skončily jako zbožné přání veřejnosti. Nyní se toto ale změní a Příbram by se měla dočkat rychlého občerstvení, ale v podobě pobočky řetězce KFC.

Bankomat. Ilustrační snímek

Muž zapomněl peníze v bankomatu, další čekající je sebral. Policie ho vypátrala

Po nepoctivém šedesátníkovi, který začátkem března sebral peníze zapomenuté v bankomatu, pátrali brněnští policisté. Nepoctivého nálezce naštěstí zachytily bezpečnostní kamery. Policie se proto ve čtvrtek obrátila s výzvou na svědky, aby jí v pátrání po zloději pomohli. V pondělí pak policie oznámila, že pachatele skutečně našla.

Bankomat. Ilustrační foto.

Seniorka našla v libereckém bankomatu peníze. Poctivě je odevzdala

S poctivou seniorkou se liberečtí policisté setkali během minulého týdne. Na linku Policie ČR 158 oznámila nález finanční hotovosti ve výši 2.500,- Kč, kterou si neopatrný majitel zapomněl odebrat z bankomatu v obchodním centru Plaza v Liberci na Šaldově náměstí.

Pachatel  hovořil slovensky a vysoký je asi 180 centimetrů. Hledá ho policie.

Vyhrožoval důchodci, aby vybral z bankomatu. Poznáte zloděje desítek tisíc?

Znojemští policisté pátrají po muži na fotografiích. „Je podezřelý ze závažného protiprávního jednání. Šestého prosince měl ve Znojmě pod pohrůžkou fyzického napadení přinutit seniora k vybrání peněz z bankomatu. Téměř sedmdesátiletý muž mu pak ze strachu hotovost ve výši několika desítek tisíc korun předal,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Ilustrační snímek.

Peníze zapomněl v bankomatu

Pardubičtí strážníci hledají člověka, který si byl v pondělí vybrat peníze, jež následně nechal v bankomatu. Nemalou částku našel další příchozí a donesl ji na městskou policii.

Nový bankomat v Ostružné

Na Červenohorském sedle funguje první bankomat

Přestože zimní střediska v Jeseníkách každoročně zažívají obrovský nápor turistů a lyžařů, zatím nebývalo zvykem instalovat bankomaty v nadmořských výškách kolem tisíce metrů.

Ilustrační foto.

V bankomatu zapomenuté peníze byly navráceny majiteli

Kutnohorští policisté v pátek 13. prosince předali šťastnému majiteli finanční hotovost, kterou muž zapomněl v bankomatu v kutnohorském obchodním domě. O případu s výzvou policisté informovali i prostřednictvím Kutnohorského deníku ve středu 11. prosince. "Policisté touto cestou děkují veřejnosti, občanům a tisku za pomoc a zveřejnění výzvy," uvedla policejní mluvčí Vendulka Marečková