Kreativ

ŠTÍTEK: bankomat

Muž sledoval pár seniorů, po chvíli je okradl.

VIDEO: Poznáte muže na záznamu? Sledoval pár seniorů a okradl je

Mladoboleslavští kriminalisté pátrají po muži, který od bankomatu, kde vybírali peníze, sledoval pár seniorů a následně je okradl. Žena navíc utrpěla zranění, když po vytržení kabelky upadla. Policisté zveřejnili záběry z kamer a obrací se na veřejnost s žádostí o pomoc.

Agresor u bankomatu v Praze.

Krádež u bankomatu agresorovi nevyšla. Strážníka se pokusil uškrtit

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Hádka dvou mužů přilákala pozornost strážníků. Důvodem k ní měl být pokus o krádež hotovosti u bankomatu. Muž, který se měl pokusit peníze odcizit, pak na hlídku zaútočil. Událost se stala v sobotu po 5. hodině ranní v Moskevské ulici v Praze 10.

Ilustrační foto.

Zkušenost za osm tisíc: tlačítkem enter transakci vážně nezrušíte

K cizím penězům se vykukové snaží přijít všelijak. Varování mohou představovat případy staršího data z Prahy-východ, které nově zveřejnila policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Že ztrátě peněz z účtu při běžném kontaktu u pokladny nezabrání, jestliže kartou vedou na ženské jméno platí muž, potvrzuje případ, který policisté z Čelákovic řeší již od konce ledna.

Lidé stojí ve frontě před bankou VTB v Moskvě, aby si vybrali peníze z bankomatu.

Bez dolarů i rublů. Sankce zatím dopadají hlavně na obyčejné Rusy: Jsme zoufalí

"Kdybych mohl teď hned opustit Rusko, udělal bych to. Ale nemůžu odejít z práce," říká Andrej. Nemohl by si pak dovolit platit v Moskvě hypotéku poté, co se zvýšily úrokové sazby. Milióny Rusů, jako je on, začínají cítit následky západních ekonomických sankcí, jejichž cílem je zemi potrestat za invazi do sousední Ukrajiny, napsal dnes zpravodajský server BBC News.

Pobočky banky Sberbank jsou v Brně zavřené.

Sberbank končí: přijde o licenci, klienti z jihu Moravy se nedostanou k penězům

Fronty před pobočkami banky Sberbank v Brně pominuly. V pondělí zůstaly zavřené a už neotevřou. Finanční instituce v Česku končí. Zástupci České národní banky v pondělí zahájili kroky k odnětí bankovní licence. Klienti se už od soboty nemohou dostat ke svým penězům. Internetové bankovnictví ani platební karty pro výběry z bankomatu či platby v obchodech nefungují.

Ilustrační foto.

Bankomat spolkl kartu a ještě jsem měl platit za novou, říká naštvaný zákazník

Zbývalo jen pár dní do Štědrého dne, když si Martin K. šel vybrat peníze do bankomatu Československé obchodní banky (ČSOB) ve Staňkově v Nádražní ulici. Platební kartu jako obvykle přiložil na snímač čipu, ale obrazovka bankomatu ukazovala, že má kartu vložit. Kartu tedy vložil a už ji neviděl. Nestihl ani zadat PIN. Přístroj nevydal ani peníze, ani platební kartu. Na obrazovce stálo „karta zablokována“.

Kromě práce u výhně a kovadliny se kovář věnuje i včelařství. V jeho kovárně se kusy železa proměňují v nože, vážky či ještěrky, ale podílí se i na výrobě bankomatů na bitcoiny.

VIDEO: Býval to chlév. Dnes v Šonově vznikají bankomaty na bitcoiny

Jsou tomu tři roky, co 34letý umělecký kovář Ondřej Klír přeměnil někdejší chlév chátrajícího šonovského statku na Broumovsku na kovárnu. Kromě práce u výhně a kovadliny začal dávat dům do pořádku a k tomu se ještě věnuje včelařství. V jeho kovárně se kusy železa proměňují v nože, vážky či ještěrky, ale například i v to, co by si člověk s příhraniční obcí na úpatí Javořích hor nespojil. Mladý kovář se zde podílí na výrobě bankomatů na bitcoiny.

Kromě práce u výhně a kovadliny se kovář věnuje i včelařství. V jeho kovárně se kusy železa proměňují v nože, vážky či ještěrky, ale podílí se i na výrobě bankomatů na bitcoiny.

FOTO, VIDEO: V bývalém chlévě v Šonově dnes vznikají bankomaty na bitcoiny

Jsou tomu tři roky, co 34letý umělecký kovář Ondřej Klír přeměnil někdejší chlév chátrajícího šonovského statku na kovárnu. Kromě práce u výhně a kovadliny začal dávat dům do pořádku a k tomu se ještě věnuje včelařství. V jeho kovárně se kusy železa proměňují v nože, vážky či ještěrky, ale například i v to, co by si člověk s příhraniční obcí na úpatí Javořích hor nespojil. Mladý kovář se zde podílí na výrobě bankomatů na bitcoiny.

Bankomat u infocentra v Hevlíně na Znojemsku zničil lupič bombou v červenci. V provozu byl jen čtyři měsíce.

Bankomat zničený výbuchem Hevlínští obnoví. Lupič stále uniká

Jen díra ve zdi a trosky bankomatu rozházené po okolí zbyly po ničivé explozi výbušniny, kterou se dostal k penězům lupič v Hevlíně na Znojemsku. Ani po čtyřech měsících od události policie jeho jméno nezná. Místní zatím rozhodli, že bankomat do obce vrátí.

Na provoz bankomatů radnice malých obcí provozovatelům doplácí. Na snímku bankomat v Hevlíně na Znojemsku

Jevišovice přijdou o bankomat. I když jsou městem. Vesnice o bankomatech jen sní

Mají platební karty, k hotovosti se s nimi ale lidé na vesnicích dostanou jen stěží. Bankomaty se tam totiž finančním domům nevyplatí a pro jejich zavedení požadují od obcí vysoké kompenzace. Ty však většinou bojují s vlastním rozpočtem a mnohde peníze na dorovnávání nákladů bank v radniční pokladně nenajdou.

Ilustrační foto.

Policie řeší zneužití platebních karet. Zmizely tisíce i statisíce korun

Téměř dvě stě tisíc korun z cizího účtu dokázal podle mladoboleslavských policistů během jediného dne utratit 36letý muž, který nalezl ztracenou peněženku i s platební kartou. Když vyzkoušel, že funguje, začal utrácet vskutku nezřízeně. „Nyní mu hrozí až pět let za mřížemi,“ poznamenala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Vesničce Újezd na Zlínsku chybí podle místních snad jen moře. Na snímku z 26. srpna 2021 nová zástavba.

V Újezdu mají lidé všechno, chybí jen bankomat

Vísku na Valašskokloboucku vede zdejší starosta třiadvacet let. Dědina s necelými dvanácti sty obyvateli se pyšní neobvyklou a velkou návsí, která v okolí není běžná. Mají tu veškeré vyžití. Místním chybí pouze bankomat, jinak si nemohou stěžovat.

Vydírání v Praze 9.

Bál se o svůj život, čtveřice mužů v Praze přepadla mladého sportovce

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Poklidný návrat ze sportovního tréninku domů překazili osmnáctiletému chlapci čtyři muži, kteří ho vydíráním donutili vybrat z bankomatu peníze. Ty mu následně ukradli. Událost se stala v Praze 9 v Parku přátelství poblíž Vysočanské ulice ve středu 16. června po jedenácté hodině večer.

Pomůže k objasnění krádeže peněz fotografie od bankomatu?

Pomůže k objasnění krádeže peněz fotografie od bankomatu?

Kam se poděly dva tisíce korun z cizí karty? To je otázka, na niž již od počátku července hledají odpověď policisté z Brandýsa nad Labem. A rádi by ji položili muži, jehož přítomnost u bankomatu zaznamenal bezpečnostní kamerový systém. Zatím však nevědí, o koho se jedná.

Pozná někdo podezřelé osoby?

Policie hledá dva výtržníky. Výběr z bankomatu jim nevyšel

O pomoc při hledání neznámé dvojice výběrčích z bankomatu v centru Rokycan žádají veřejnost policisté z obvodního oddělení. Pár je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu krádeže ve stadiu pokusu.