Kreativ

ŠTÍTEK: bankomat

Ilustrační foto.

V obcích se lidé bankomatů nedočkají, banky chtějí garantovat výběry

Berounsko – Obyvatelé malých vesnic berounského regionu nemají snadný život. V mnoha vesnicích chybí obchod či hospoda a když jim dojde hotovost, musí si půjčit od sousedů, a nebo zajet do Králova Dvora či Berouna a vybrat si peníze z bankomatu. Na malých, ale i větších vesnicích toto zařízení povětšinou chybí. „Nejbližší bankomat máme deset kilometrů daleko. Naše obec už o jeho zřízení kdysi jednala, ale bez úspěchu. Já bych ho přivítala. Letos mi bude sedmdesát, a když chci uložit či vybrat peníze, musím do Berouna,“ postěžovala si Marie Vydrová z Nižboru.

Ilustrační foto.

Banky nemají zájem o provozování bankomatů mimo velká města

Kladensko – Doba včetně moderních technologií stále neuvěřitelným tempem chvátá kupředu. Například užívání platební karty či elektronického bankovnictví se stalo běžnou součástí života téměř každého z nás. Dalo by se tedy předpokládat, že bankomat lze najít téměř na každém rohu. Opak je ovšem pravdou, tedy až na výjimky v podobě velkých měst.

Ilustrační foto.

Pro hotovost musí lidé daleko. Banky nechtějí provozovat bankomaty na vesnicích

Doba včetně moderních technologií stále neuvěřitelným tempem chvátá kupředu. Například užívání platební karty či elektronického bankovnictví se stalo běžnou součástí života téměř každého z nás. Dalo by se tedy předpokládat, že bankomat lze najít téměř na každém rohu. Opak je ovšem pravdou, tedy až na výjimky v podobě velkých měst.

Ilustrační foto

Hotovost čeká na svého majitele

Chrudim - Ve středu ráno si zákaznice jednoho z chrudimských supermarketů povšimnula hotovosti, kterou někdo vybral, ale neodnesl z tamního bankomatu.

Češi mají k dispozici mobilní bankovnictví budoucnosti

Vybrat peníze na 14 dní dopředu, nenechat se okrást ve směnárně, poschovávat peníze do nenápadných ledvinek a celou dovolenou se pod nimi potit. Před pár lety běžná rutina každého cestovatele. Dnes? Do kapsy strčíme mobil a platební kartu a můžeme vyrazit. Správně vybrané mobilní bankovnictví se postará o přehlednou kontrolu našich výdajů a zabrání hackerům, kteří by chtěli naší letní nepozornosti zneužít.

Hledaný muž.

Vykradením auta si muž přišel na tři sta tisíc. Nyní jej hledá policie

Spokojený s výsledkem své činnosti musel být dosud neznámý muž, který vykradl auto zaparkované v Apolinářské ulici v Praze 2. K události došlo 29. dubna krátce po půlnoci a policisté o ní informovali nyní. Z vykradeného vozu si pachatel odnesl laptop, finanční hotovost a hned osm platebních karet.

Ilustrační foto

Zloději číhali na rodiče u škol. Pak je okradli

Nymbursko – Zajímavý systém krádeží vymysleli dva bratři, které před několika dny zadržela policie. Jezdili ráno kolem škol a školek a doslova číhali na to, až rodiče v blízkostí škol zaparkují svá auta a odvedou potomky do budovy. Ihned poté obhlédli opuštěné auto a pokud v něm otec či matka něco zapomněli, bylo dílem několika vteřin, než rozbili okénko a s lupem pláchli.

Ilustrační foto

Sedl k seniorovi do auta a okradl jej. Neviděli jste to?

Policie hledá svědka krádeže, ke které došlo 7. května u vrátnice naproti vstupu do přerovské nemocnice. Pachatel si zde počkal na seniora, který si vybíral peníze v bankomatu. Zloděj si poté k muži přisedl do auta a vyškubl mu z ruky bezmála sedm tisíc korun.

Hledaný muž.

Ach ty bankomaty! Nepozornost stála dva muže desítky tisíc korun

Roztržitost, nepozornost a bankomat hrály hlavní roli ve dvou případech, které se staly na různých místech Prahy a v jinou dobu. Dvakrát totiž skončila hotovost vybraná z přístrojů v jiných rukou. Po muži i ženě podezřelých z trestných činů nyní policie pátrá.

Ilustrační foto

Krádež ženě překazili strážníci

Milostná dobrodružství mohou občas přijít dost draho. Někdy doslova. O tom se přesvědčil i návštěvník Prahy, kterého o skoro šest tisíc korun málem připravila hbitá zlodějka.

Podezřelá při výběru z bankomatu.

Žena vybírala peníze z kradené karty. Pátrá po ní policie

Od konce března tohoto roku pátrají pražští policisté po neznámé ženě, která v několika případech použila cizí platební kartu k neoprávněnému výběru peněz z bankomatu. K tomu jí pomohl i fakt, že u karty byl přiložen PIN kód. Žena si tak přišla na částku přesahující sedm tisíc korun.

WC u Letenského zámečku.

Praha 7 chce rozšiřovat síť dostupných veřejných WC

Praha 7 se připojila k portálu veřejných toalet WC kompas a vytvořila seznam podniků a veřejných institucí, které občanům umožňují si na toaletu odskočit zdarma. Projekt SOS WC městská část odstartovala už předloni.

Jáma uprostřed jízdního pruhu.

U sousedů se (také) propadla silnice

Linec - I v Rakousku se to stává. V sobotu 14. dubna po deváté hodině například u Leondingu (okr. Linec-venkov) na B 139, spojující Linec s Paschingem, Traunem a údolím Křemže, po níž jezdí denně tisíce aut. Trasa ve směru na Linec byla totálně uzavřena, k havárii byl povolán bagr. Příčina nebyla v prvních hodinách známa, podle prvních informací mohlo jít o provalení se vodovodního řadu pod vozovkou.(www.laumat.at)

Ilustrační foto

Plzeňské karty přestanou pasovat do spořitelních bankomatů

Plzeň – Od května příštího roku si už cestující veřejnou dopravou nedobijí Plzeňskou kartu na bankomatech České spořitelny. Je to přitom nejpohodlnější způsob: kartu lze nabít v některém ze 109 spořitelních bankomatů v Plzeňském a Karlovarském kraji.

Ilustrační foto

Muž našel tisíc korun u bankomatu. Peníze si nechal

Benešov – Neznámý muž si nechal tisíc korun, které nalezl u bankomatu jednoho benešovského peněžního ústavu. Přestože šlo o nízkou částku, spáchal svým jednáním přestupek proti majetku a hrozí mu postih. Policie proto zjišťuje jeho identitu.