Kreativ

ŠTÍTEK: bankomat

Ilustrační fotografie.

Zloděj z karty vybral téměř dvě stě tisíc korun

Větřní - Účet o téměř sto devadesát pět tisíc korun tenčí, to je výsledek krádeže, ve které hraje hlavní roli kromě zloděje také peněženka s platební kartou zapomenutá v nezamčeném autě v kombinaci s jedou velkou chybou.

Loupežné přepadení - ilustrační foto

Muž odsouzený za loupež se z Karibiku nedobrovolně vrátil

Střední Čechy /VIDEO/ - Nedobrovolně se do České republiky vrátil 43letý muž, který si má odpykat devítiletý trest za loupežné přepadení s maketou pistole ve Velkých Popovicích. V pátek o tom informovala Lenka Sikorová z policejního prezidia.

Ilustrační foto

Kapličtí policisté dopadli ne zrovna chytrého zloděje

Kaplice - Nepříliš důvtipu projevil muž (30 let) z Českokrumlovska, když z auta ukradl peněženku, několikrát zaplatil s odcizenou platební kartou a pak ji vrátil s tím, že je poctivý nálezce. Policisté už ho ale mají.

Oprava chodníku. Ilustrační foto.

Plumlov plánuje nové chodníky i lampy

Část chodníků ve městě by si již zasloužila opravu a na mnoha vhodných místech chodníky dokonce zcela chybí. I lampy veřejného osvětlení jsou nahlodány zubem času. Proto město Plumlov ve svých investičních plánech myslí i na tyto záležitosti.

Policie hledá podvodníky se zlatem.

Noví podvodníci se starým trikem. Za pomoc dají do zástavy falešné šperky

/VIDEO/ Policisté z místního oddělení v pražských Dejvicích evidují za poslední dobu ve svém rajonu několik případů, při kterých podvodníci, na základě smyšlené legendy, připravili dobráky o finanční prostředky v různé výši. Někdy se totiž smíří s půjčkou ve výši několika stokorun, jindy zase z poškozeného vymámí tisíce. Případy policisté prošetřují pro podezření z trestného činu podvod, za který hledaným hrozí v základní sazbě trest odnětí svobody až na dva roky. S ohledem na výši způsobené škody se může horní sazba trestu odnětí svobody zvyšovat.

Ilustrační fotografie.

Za iPhony zaplatili, ale čekali na ně marně

Rychnovsko - Nejednoduchý případ podvodu se podařilo objasnit policistům z rychnovského oddělení hospodářské kriminality. Specialisté zabývající se podvody přes internet vyšetřují v současné době několik případů nákupu mobilního telefonu značky iPhone, kterého se poškození nedočkali, stejně jako vrácení investovaných peněz.

Děti by kupovaly sladkosti

Umět správně hospodařit je dovednost, bez které se nikdo z nás neobejde. Čím dříve naučíte děti rozumět penězům, tím násobíte jejich šanci na úspěch a snižujete riziko, že skončí v dluhové pasti. Češi se v ní totiž ocitají příliš často právě pro nedostatečnou znalost, jak své peníze spravovat. Každý desátý trpí chudobou a další milion lidí se ocitá na její hranici.

Dům na náměstí Dr. E. Beneše je na prodej.

Jirkov láká dům na náměstí. Je za 14 milionů

Dům na náměstí, ve kterém sídlí cukrárna, mateřské centrum a zatím i banka, by mohl patřit městu Jirkov. Vlastník ho nabízí za 14 milionů korun, což je cena vycházející ze znaleckého posudku. Radní koupi doporučují, rozhodnou ale zastupitelé na mimořádném zasedání ve středu 20. března.

Ilustrační foto

Páťáci „podnikají“ v Mňam!

Česká Třebová - Kde a jak vznikají peníze? Proč nestačí jen pro ně zajít k bankomatu a jaká je jejich hodnota? Jak se peníze utrácejí, jak se půjčují a jak vydělávají? To jsou otázky, na které teď hledají odpovědi žáci 5. A ze Základní školy Habrmanova v České Třebové.

Ilustrační foto.

Autům nedokáže odolat

Jičínsko - Hradečtí policisté zadrželi muže, po kterém bylo vyhlášené celostátní pátrání. Měl na svědomí 28 vloupání do osobních aut po celé republice, z toho tři na Jičínsku.

Nákupní centrum Stop Shop v Třebíči.

Ve Stop Shopu přibývají další prodejny

Třebíč, Střítež /FOTO/ – V největším nákupním centru na Třebíčsku, ve Stop Shopu, který se nachází u krajské výpadovky II/360 z Třebíče směr Jaroměřice, otevřeli ve čtvrtek 14. února první prodejnu v nově postaveném křídle. Přesunula se tam od naproti do větších prostor drogerie dm. A další značky brzy přibudou.

Možní pachatelé vloupání.

Policisté chtějí ztotožnit dva muže

Policisté z Nošovic pátrají po dosud neznámých pachatelích, kteří se měli v srpnu v Dobré vloupat do zaparkovaného osobního vozidla značky Škoda Octavia.

Ilustrační foto

Teploty v noci klesají. Osoby bez přístřeší hledají místa na přespání

Mladá Boleslav – Sklepy a půdy domů, ale i garáže, parkovací domy, nebo vestibuly pošt a bank. Právě tam vyhnaly klesající teploty v noci lidi bez střechy nad hlavou – a to i přesto, že v Mladé Boleslavi funguje azylové středisko Naděje, které denně nabízí bezdomovcům nocleh, podotýká Šárka Charousková, mluvčí magistrátu.

Policie prosí o pomoc při ztotožnění této zahalené osoby.

Nepoznává někdo zahalenou osobu na fotografiích?

Český Krumlov – O pomoc se na širokou veřejnost obrací Policie České republiky při pátrání po totožnosti neznámé osoby. Tato osoba by totiž svými informacemi mohla českokrumlovským policistům významně pomoci při šetření případu majetkové trestné činnosti, který právě prověřují.

Na Bali hradecké cestovatele zaskočilo zemětřesení.

Cesta po jižní polokouli (39): Bali

Jindřichův Hradec, Bali - Z ostrova Atauro do Dili jedeme lodí. Tentokráte už za levno. 10 dolarů pro oba. První kroky vedou do hotelu Timor na wifi. 14 dnů jsme byli odříznuti od světa. Žádná wifi, žádná televize, žádné zprávy. Já mám přes 200 mailů. Tak začínám třídit.

Ilustrační foto

Myslel si, že kreditku ztratil při nakupování. Přitom mu ji ukradl vlastní syn

Blanensko - Dvaadvacet plateb provedl s platební kartou osmnáctiletý mladík, kterou odcizil svému jedenapadesátiletému otci z Blanenska. Ten se přitom domníval, že kreditku ztratil při nakupování v jednom z blanenských supermarketů. Vyšetřování však ukázalo, že během tří dnů platební kartu využíval právě jeho syn.

Platební karta.

Myslel si, že kreditku ztratil při nakupování. Přitom mu ji ukradl vlastní syn

Dvaadvacet plateb provedl s platební kartou osmnáctiletý mladík, kterou odcizil svému jedenapadesátiletému otci z Blanenska. Ten se přitom domníval, že kreditku ztratil při nakupování v jednom z blanenských supermarketů. Vyšetřování však ukázalo, že během tří dnů platební kartu využíval právě jeho syn.

Žáci ZŠ Sadová v Čáslavi se zapojili do projektu Abeceda peněz.

Žáci ze Základní školy Sadová se zapojili do projektu Abeceda peněz

Čáslav /FOTOGALERIE/ - Od začátku letošního roku jsou dvě třídy Základní školy Čáslav Sadová 1756, konkrétně 4.B a 5.B, zapojeny do projektu České spořitelny „Abeceda peněz“. Děti rozvíjejí svoji finanční gramotnost prostřednictvím nejen přednášek a exkurzí, ale především vlastním podnikáním „nanečisto“.

Ilustrační foto.

Dostupné bankomaty? Menší obce mají smůlu

Brněnsko /ANKETA/ - Pohodlně si vybrat peníze ve své obci. Možnost, kterou ne všichni lidé z Brněnska mají. Několik let oslovovali s žádostí o bankomat banky například zastupitelé Dolních Kounic. Obci s více než dvěma tisíci obyvateli však banky odmítaly vyhovět, nebo požadovaly vysoké poplatky v řádu statisíců ročně. „Se spoluúčastí na provoz jsme počítali, ale požadavky překračovaly přijatelnou mez. Zvláště v situaci, kdy banky vydělávají miliardy korun, “ uvedla starostka obce Radka Formánková.

Děti v Gambii pomohly Tadeášovi s opravou defektu

Cestovatel Tadeáš Šíma: V Maroku jsem málem dostal krásnou Fatimu za ženu

/ROZHOVOR/ Projel na kole Afriku od severu na jih. Po cestovateli Tadeáši Šímovi házeli po něm kameny, okradli ho, ale po cestě toho také hodně získal. Hlavně zážitky na celý život. Pokud byste ho ale chtěli napodobit, neberte jeho příběh jako návod. On sám totiž radí ostatním, aby si nevytvářeli domněnky na základě cizích zkušeností.

Rusové obžalování z loupeže klenotnictví v centru Prahy odmítli u soudu vypovídat.

Soud udělil za loupež v klenotnictví devítiletý trest. Rusové navíc musí z Česka

Pražský městský soud v pondělí vynesl rozsudek v kauze loupeže diamantů a šperků v centru hlavního města. Dva Rusové dostali trest devíti let ve vězení, obžalovaní cizinci navíc byli ze země vyhoštěni a dotčenému klenotnictví musí uhradit šest milionů korun. Rozhodnutí zatím není pravomocné. Rusům hrozí až patnáct let za mřížemi.