Kreativ

ŠTÍTEK: bankomat

Mladík se pokusil vybrat peníze z uloupené kreditní karty.

VIDEO: Mladík napadl muže a ukradl mu peněženku s kreditní kartou

Od loňského prosince policisté pátrají po mladíkovi, který na tramvajové zastávce Pražská tržnice napadl muže a sebral mu peněženku s nepatrnou finanční hotovostí a platební kartu. V pátek o případu informovali na svých stránkách pražští strážníci.

Přihlásí se sám? Svým svědectvím může přispět k řádnému objasnění věci.

Poznáváte tohoto muže? Policisté pátrají po jeho totožnosti

Jičín - Jičínští policisté v současné době pracují na případu zatajení nálezu finanční hotovosti, ke kterému mělo dojít 23. října loňského roku po půl jedenácté dopoledne. Neznámý pachatel si měl ponechat pro svojí potřebu finanční hotovost ve výši dva tisíce korun, kterou majitelka zanechala v bankomatu v ulici Riegrova v Jičíně u jednoho z místních nákupních středisek.

Ilustrační foto.

Podvodník použil fígl u bankomatu. Lidem zmizely peníze až na Tchaj-wan

Jižní Morava – Bankomat v centru Hodonína vyfotil muže se soustředěným výrazem. Zachytil podobu pachatele, který se podle policie snažil získat přednedávnem od lidí peníze. Muž použil způsob, jak zákazníky obelstít. Na výdejní otvor bankomatu připevnil speciální lištu, která ho zakrývala. Podobný případ policisté v regionu nepamatují. 

Horšovský Týn ( na snímku) nebo Holýšov. Pobočky v těchto městech jsou v poslední době útočištěm občanů ze Staňkova, kteří již  nemohou využívat pobočku České spořitelny ve svém městě.

Pobočku zrušili, bankomat ne

Staňkov – Končíme. S takovým prohlášením přišli v polovině měsíce října do kanceláře starosty města Staňkov Alexandra Horáka dva zaměstnanci České spořitelny. Oznámili mu nemilou informaci, že k 30. listopadu končí ve městě provoz pobočky České spořitelny.

Policisté by rádi mluvili s ženou, kterou zachytila kamera u bankomatu.

Muž nechal peníze v bankomatu

Chrudim - Policisté v Chrudimi podle včerejší informace stále hledají ženu, která si mohla od bankomatu odnést cizí hotovost.

Policie od poloviny ledna stále pátrá po muži, který na bankomat v Hodoníně nainstaloval lištu sloužící k obelstění lidí vybírajících peníze.

Lištu na bankomat v Hodoníně dal mladý muž. Policie zveřejnila jeho fotku

Hodonín – Sklonil hlavu a připevnil lištu, díky níž chtěl získat peníze lidí vybírajících bankovky z bankomatu na centrální hodonínské křižovatce. Policisté nyní zveřejnili fotku muže, kterého z trestného činu podezřívají. O pomoc současně požádali ty, kteří ho poznali. Ozvat se mohou na linku 158.

Ilustrační foto.

Hyena okradla nevidomého

Františkovy Lázně – Hodně silný žaludek musela mít žena, která se neštítila okrást seniora, a ještě k tomu nevidomého.

Cesta Tadeáše Šímy Afrikou z Maroka až do Kapského města. Momentálně je v Mauritánii.

Tadeáš jede Afrikou: Ze Sahary míří do říše Baobabů

Prachatice, Mauritánie /VIDEO/ - Bir Gandouz, městečko v Západní Sahaře, kde Tadeáš Šíma, cestovatel z Prachatic, strávil Štědrý den. Na asi dvou stech kilometrech mu společnost dělaly jen vlaštovky, které se do téhle části světa stěhují na zimu.

Vložte heslo

V zajetí hesel

Ocitnete se na čas bez peněz, nedostanete se do svého počítače nebo zůstanete na holičkách bez mobilu. To vše může nastat, pokud zapomenete nějaké ze svých hesel nebo PIN. A že už si jich musíte pamatovat požehnaně!

Ilustrační foto.

Nakupující přišla o peněženku, další dvě o celé kabelky

Brandýs nad Labem – Hotové žně mají v předvánočním shonu kapsáři, kteří svou nežádoucí pozornost zaměřují na zákazníky nakupující v provozovnách obchodních řetězců. Spoléhají na to, že určitě kápnou na někoho, kdo nebude dávat pozor na své věci, protože jeho pozornost odlákalo nabízené zboží – a tyhle předpoklady jim až hanebně vycházejí. Potvrzují to i zkušenosti policistů z Prahy-venkov: Východ. Během jediného dne zaznamenali hned tři podobné případy; vesměs se terčem krádeží staly ženy. 

Ilustrační foto.

Policisté budou více střežit banky a převozy peněz

Ke konci roku zesiluje pražská policie bezpečnostní opatření týkající se bankovních institucí. Zároveň se zaměří na bezpečnost při svozech tržeb z obchodních domů a transporty peněz z bankovních ústavů k bankomatům.

Kreditní karty. Ilustrační foto.

Policisté zadrželi cizince podezřelého z kopírování karet

Čeští policisté ve čtvrtek zadrželi cizince, který je podezřelý z toho, že se jako člen organizované skupiny podílel na kopírování platebních karet. Zatykač na čtyřiatřicetiletého muže kvůli tomu vydala italská justice. Zatčení bylo součástí mezinárodní operace, na které se podílela kromě české také italská a bulharská policie. O akci dnes informovala mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Ilustrační foto.

Pět trestných činů a každý jiný

Karlovy Vary - Devatenáctiletý muž z Karlovarska je obviněn z pěti trestných činů. Nezdráhal se napadnout ženu s dítětem ani vyvolat falešný poplach. Klamný telefonát neprovedl on sám, ale přesvědčil k němu nezletilého chlapce.

Pětašedesátiletý Rus Valeriy Lebedev se u brněnského krajského soudu hájil nejenom ze znásilnění dívky, ale také z jejího vydírání.

Soud propustil Rusa obviněného ze znásilnění nezletilé. Vyhoštění platí

Brno - Znovu bude svobodně chodit, ale ne na českém území. Soud propustil z vazby pětašedesátiletého Rusa Valeriye Lebedeva, který podle obvinění v roce 2011 a 2012 čtyřikrát znásilnil patnáctiletou dívku. Kvůli jejímu pronásledování a ukradení osobních materiálů však nesmí muž vstoupit pět let na území České republiky a dostal dvouletou podmínku. Rozsudek je zatím nepravomocný. 

Muž v poutech. Ilustrační foto.

Za únosy podnikatelů odešla čtveřice mužů od soudu s tresty pět až čtrnáct let

Rozsudky od pěti do čtrnácti let potvrdil v úterý odvolací senát pražského městského soudu v případu únosů dvou podnikatelů, které uskutečnil čtyřčlenný slovensko-ukrajinsko-český gang. Členové gangu podnikatele unášeli a mučili kvůli penězům. Jeden z přepadených mužů přitom zemřel a jeho tělo únosci zakopali v lese. Nepodařilo se ovšem prokázat že by spáchali vraždu.

Pobočka České spořitelny. Ilustrační foto.

Česká spořitelna v Miroslavi končí. Využívalo ji málo klientů

Miroslav - Lidé z Miroslavi a okolí musí počítat s tím, že si od příštího roku už nevyřídí své záležitosti v tamní pobočce České spořitelny. Podle informací zástupců banky provoz ve městě na Znojemsku končí poslední prosincový pátek. „Z dlouhodobých statistik návštěvnosti vyplynulo, že pobočku klienti využívají stále méně. V průměru je to asi deset klientů za den,“ sdělil Jiří Štábl z tiskového centra České spořitelny.

Na fotografii jsou žáci ze ZŠ Plynárenská, Teplice, 1. třída paní učitelky Lenky Kristové, asistentky Andrea Medzanská a Jana Adamová.

Prosetice: ghetto, či fajn čtvrť? Není to tak špatné, říkají místní

Peklo na zemi a líheň teroristů, nebo běžné, byť etnicky pestřejší severočeské sídliště? Teplické Prosetice si užívají svých nechtěných 15 minut slávy, a to kvůli snímku prvňáků ze zdejší základní školy. Kvůli fotce národnostně různorodé třídy se na školu i děti samotné valí rasistické a vulgární komentáře, ti slušnější pak varují před islamizací sídliště. Místní lidé kroutí hlavou. „Žijeme tu jako kdekoli jinde,“ říkají.

Kdo pozná muže na fotografiích,č ať volá 974 226 750 či 158.

Z bankomatu vybral na cizí kartu

České Budějovice – Důležitého svědka hledají policisté, kteří vyšetřují krádež platební karty. Podle policejního mluvčího Milana Bajcury ukradl dosud neznámý pachatel z kanceláře jedné městské firmy platební prostředek a následně z bankomatu na okraji krajského města vybral větší množství peněz.

Pravidla pro prodej alkoholu v Česku patří mezi nejsvobodnější na světě

Alkohol popíjejí v zákazu hlavně lidé bez domova

Beroun - Město Beroun má několik vyhlášek. Některé z nich ale lidé často porušují. Berounští strážníci řešili v letošním roce v souvislosti s vyhláškami několik set přestupků. Nejvíce jich bylo v souvislosti s vyhláškou o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství.  

Potravinová banka Pardubického kraje se chystá na balíky potravin, které získají při Národní potravinové sbírce v sobotu 11. listopadu.

Stop plýtvání! Supermarkety pošlou jídlo do banky

Orlickoústecko, Svitavsko - Mouka, cukr, luštěniny, paštiky i sladkosti pro děti. Potravinová banka Pardubického kraje ročně rozdělí potraviny za miliony korun. Nyní ale zeje prázdnotou. Není vykradená, ale chystá se na Národní potravinovou sbírku, která se koná v sobotu.

Policisté zveřejnili podobu neznámého muže zachyceného na kamerových záběrech a žádají veřejnost o pomoc.

Pomohou záběry z kamer k objasnění krádeže?

Čelákovice – Dva měsíce se už policisté z Čelákovic na Praze-východ snaží přijít na to, kdo v místní prodejně okradl 67letou ženu. Ta 9. září hodinu před polednem přišla o peněženku, kterou měla v kabelce odložené na nákupním vozíku. Rázem tak přišla o několik tisíc korun a bankovní kartu – a následně ještě o více než deset tisíc. Tyhle peníze vydal bankomat v Brandýse nad Labem, ve kterém byla již krátce po krádeži zneužita odcizená karta.

Ilustrační foto

Češi mají rádi nové technologie. O rozpoznání tváře však zatím příliš nestojí

Češi jsou poměrně otevření využívání nových technologií pro ověřování identity. Podle průzkumu Stem/Mark pro Air bank vzrůstá u Čechů vedle tradičních hesel a číselných PINů i obliba přihlašování pomocí otisku prstu. Menší zájem mají však o vstup do bankovních aplikací pomocí rozpoznání tváře nebo hlasu. Tento způsob by uvítal jen každý pátý Čech.