Kreativ

ŠTÍTEK: bankomat

Ilustrační foto.

Taxikář vrátil peněženku, ale vyčerpanou

Třeboň - Čest svému řemeslu rozhodně neudělal taxikář v Třeboni, když v únoru nad ránem našel na zadním sedadle vozidla taxislužby dámskou peněženku s finanční hotovostí a platební kartou.

Své znalosti si na sérii záludných otázek ve známé soutěži AZ Kvíz vyzkoušeli na vlastní kůži soutěžící v brněnském nákupním centru v Králově Poli. Zvědaví diváci díky několika videím a rozhovorům nahlédli do zákulisí televizního studia.

Netradiční AZ Kvíz mezi obchody: diváci vykřikovali nápovědy, často ale chybné

Brno /VIDEO/ – Osmadvacet polí pyramidy, čtyři soutěžící, jeden vítěz. Své znalosti si na sérii záludných otázek ve známé soutěži AZ Kvíz vyzkoušeli na vlastní kůži soutěžící v brněnském nákupním centru v Králově Poli. Zvědaví diváci díky několika videím a rozhovorům nahlédli do zákulisí televizního studia, kde soutěž již více než dvacet let vzniká.

Své znalosti si na sérii záludných otázek ve známé soutěži AZ Kvíz vyzkoušeli na vlastní kůži soutěžící v brněnském nákupním centru v Králově Poli. Zvědaví diváci díky několika videím a rozhovorům nahlédli do zákulisí televizního studia.

Netradiční AZ Kvíz mezi obchody: diváci vykřikovali nápovědy, často ale chybné

/VIDEO/ – Osmadvacet polí pyramidy, čtyři soutěžící, jeden vítěz. Své znalosti si na sérii záludných otázek ve známé soutěži AZ Kvíz vyzkoušeli na vlastní kůži soutěžící v brněnském nákupním centru v Králově Poli. Zvědaví diváci díky několika videím a rozhovorům nahlédli do zákulisí televizního studia, kde soutěž již více než dvacet let vzniká.

Soudní síň. Ilustrační foto.

Protřelí podvodníci stráví několik let ve vězení

Třebíč, Jihlava - Ladislav Mižigar z Třebíče a Tomáš Ochodnický z Českobudějovicka jsou dva kriminálníci, kteří se vzájemně neznají, a přece je něco spojuje. Oba jsou to podvodníci s výjimečnými přesvědčovacími schopnostmi.

Ilustrační foto.

Dva protřelí podvodníci stráví několik let ve vězení

Jihlava – Ladislav Mižigar z Třebíče a Tomáš Ochodnický z Českobudějovicka jsou dva kriminálníci, kteří se vzájemně neznají, a přece je něco spojuje. Oba jsou to podvodníci s výjimečnými přesvědčovacími schopnostmi.

Ilustrační foto.

Dva protřelí podvodníci stráví několik let ve vězení

Jihlava – Ladislav Mižigar z Třebíče a Tomáš Ochodnický z Českobudějovicka jsou dva kriminálníci, kteří se vzájemně neznají, a přece je něco spojuje. Oba jsou to podvodníci s výjimečnými přesvědčovacími schopnostmi.

Výběr z bankomatu.

Kdo chtěl získat peníze pomocí uloupené karty?

Praha – Byl pátek 24. února, když se 74letá žena mířící do práce stala obětí nočního přepadení. Protože se ani po měsíci nepodařilo podezřelého vystopovat, v pátek 24. března se kriminalisté IV. policejního obvodu obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc.

Bankomat

Bezkontaktní bankomaty jsou na světě! Obsluhují se pomocí mobilů

New York (USA) - Klienti americké banky Wells Fargo & Co mohou ve všech jejích bankomatech ve Spojených státech vybírat peníze jen pomocí chytrého telefonu. Odklon od kamenných poboček a modernizaci bankomatů už ohlásily i další banky, včetně Bank of America a JPMorgan Chase & Co, Wells Fargo je ale první, která bezkontaktní bankomaty instalovala v celé své síti.

Výběr z bankomatu. Ilustrační foto.

Přilepšoval si kradenou kartou

O více než dvacet tisíc korun připravil letos v lednu zloděj devětačtyřicetiletou ženu. Muž z Prostějova nejprve získal od zatím neznámého člověka ženinu kartu i s pinem.

Ilustrační foto.

Podvodník se zlatem skončil v cele

Chrudim, Praha – Policisté v Praze dopadli podvodníka, který 25. dubna loňského roku připravil dvaadvacetiletého muže v Chrudimi o téměř 10 000 korun. Vše začalo u chrudimského Kauflandu, kdy mladého řidiče zastavil neznámý muž s tím, že mu došel benzín a prosí o půjčku, aby mohl dotankovat.

Přepadení obchodu.

Přepadení se zvrtlo. U kasy nebylo koho oloupit

Praha – Mladíci, kteří vyrazili loupit s nožem a s pistolí v ruce, na místě činu údivem protáhli obličej natolik, že to bylo zřejmé i přesto, že jejich hlavy halily kukly. Sice se zjevně na přepadení chystali a promýšleli rozmanité varianty – s jedním ovšem nepočítali: že nebude koho oloupit. Když maskovaní ozbrojenci vtrhli do obchodu v centru metropole, nezastihli tam nikoho. Ani živáčka, připomněl ve čtvrtek Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie, když informoval o okolnostech zločinu, jímž se kriminalisté I. policejního obvodu zabývají již téměř měsíc. Od 19. února.

Výběr z bankomatu.

Na kradenou kartu vydaly bankomaty 15 tisíc korun

Praha – Od zveřejnění záběrů pořízených kamerou v bankomatu a pomoci všímavých svědků si hodně slibují policisté ze Žižkova řešící případ krádeže peněženky a následného neoprávněného výběru z bankomatu. Nyní pátrají po ženě, která pomocí kradené karty vybírala peníze, připomněl ve čtvrtek Jan Daněk z ředitelství pražské policie.

Zloděje vyfotil bankomat. Nepoznáte ho někdo?

Zloděje vyfotil bankomat

Borovany – Krádež v rodinném domu šetří policie od začátku ledna. Neznámí zloději si odtud odnesli osobní věci a platební kartu.

Kbelík s majonézou.

KRIMI MIX: Muž, který sebral majonézu, na sebe upozornil hulákáním

Praha - Tím, že nesl kbelík s ruční pumpou označený jako majonéza, a především hulákáním rušícím noční klid upoutal v pátek po půlnoci pozornost hlídky strážníků mladý muž kráčející po Václavském náměstí. Když s ním uniformy chtěly kravál probrat a řekly si o doklady, dotyčný reagoval nečekaně: kyblík odložil na zem a vzal nohy na ramena. Dostihnout se 25letého uprchlíka podařilo až v ulici Na Příkopě. Byl zpacifikován a dostal pouta.

Platební karta. Infografika.

KRIMI MIX: S nalezenými platebními kartami zkoušely štěstí osmileté děti

Praha - Jako poctiví nálezci si nepočínali dva teprve osmiletí chlapci, kvůli jejichž počínání všímaví lidé přivolali strážníky z Prahy 6. Náhodným chodcům totiž neuniklo podivné dění kolem bankomatu v Bělohorské ulici v Praze 6, informovala v pondělí Irena Seifertová z centrály městské policie. Bylo zřejmé, že dvojice hošíků by se ráda dostala k bankovkám – jejich snažení ale skončilo neúspěchem, protože neznali PIN kód.

Vlak. Ilustrační foto.

Nádraží v regionu se postupně dávají do gala

Kolínsko – Nádraží je vstupní branou, podle které si mnoho cestujících udělá obrázek o celém městě. Inu – první dojem. O tom vědí své na řadě radnic, a tak o rekonstrukce svých nádraží usilují, ačkoli většinou budovy jako takové samozřejmě nejsou přímo majetkem města, ale drah.

Ilustrační foto.

Neznámý vandal posprejoval i bankomat

Dobříš – Zatím nezjištěný vyndal řádil minulý týden v Dobříši. Sprejem s černou barvou poničil bankomat na náměstí a poté ještě zadní okénko u vozidla, které bylo zaparkované v ulici Za Poštou.

Muž, který se pokoušel vybrat finanční hotovost z kradené platební karty.

Pomohou otázky z prosince zodpovědět záběry bankomatu?

Praha - Pachatele krádeže se škodou vyčíslenou na bezmála 7,5 tisíce korun, který využil opilosti cestujícího v tramvaji a sebral mu mobil i peněženku s doklady a platební kartou, hledají již od prosince policisté ze Smíchova. Nyní předpokládají, že by jim mohl pomoci další osud karty. 

Výběr peněz z bankomatu.

Zneužívání kradené karty trvalo týdny, zmizelo 150 tisíc

Praha - Sto padesát tisíc korun zmizelo z bankovního účtu cestujícího, který byl před půlrokem okraden během jízdy tramvají z Vysočan do Hloubětína. Kdosi mu vytáhl z batohu peněženku obsahující vedle hotovosti také doklady a platební kartu. A ta nezahálela. Bezmála dva měsíce po odcizení ji někdo používal jak k placení útraty, tak k výběrům peněz z bankomatů. Výsledek? Celková škoda vyčíslená na 150 tisíc korun, připomněla v pondělí policistka Eva Řádková.

Ilustrační foto.

Klientům domova bankomat nepomůže

Slatiňany – Město Slatiňany neuspělo u vedení České spořitelny s žádostí o zachování kamenné pobočky tohoto peněžního ústavu. Ve městě bude od 1. dubna jen spořitelní bankomat.

Ilustrační foto.

Parkoviště pojišťovny v Bezručově ulici je teď pro všechny

Blansko – Parkoviště u blanenské Všeobecné zdravotní pojišťovny v Bezručově ulici mohli až dosud využívat pouze držitelé parkovacích karet či klienti pojišťovny. To už ale teď neplatí. Rada města schválila smlouvu o vzájemné spolupráci, která umožňuje využití soukromého parkoviště i pro další obyvatele.

Policejní identikit

KRIMI MIX: Loupit prý přišel zanedbaný a páchnoucí muž

Praha - Na čem lidé nešetří? Přece na svých mazlíčcích! Tak nejspíš uvažoval prozatím neznámý lupič, po kterém už třetím týdnem pátrají kriminalisté IV. pražského obvodu. Hledají pachatele, který 23. ledna před devátou večer navštívil prodejnu s krmivem pro domácí zvířata na Chodově. S otevíracím nožem v ruce! „Dej sem prachy," houkl na prodavačku – přičemž čepel takzvaného švýcaráku obrátil proti ní.

Ilustrační foto.

Podvodný plán zhatila zásahová jednotka

Hradec Králové - Měli plán, jak získat čtyři miliony korun. Stačilo k tomu vyplnit několik set falešných platebních příkazů. Záměr však nevyšel a pro podezřelé si přišla policejní zásahová jednotka. Případ nyní řeší hradecký Krajský soud.

Ilustrační foto.

Podvodný plán zhatila zásahová jednotka

Hradecko - Měli plán, jak získat čtyři miliony korun. Stačilo k tomu vyplnit několik set falešných platebních příkazů. Záměr však nevyšel a pro podezřelé si přišla policejní zásahová jednotka. Případ nyní řeší hradecký Krajský soud.

Primark.

Otevře Primark obchod v Praze?

Primark. Jméno irského prodejce oblečení zná snad každá druhá žena v republice. Firma, která je oblíbená hlavně díky svým nízkým cenám, by prý mohla zamířit i do Česka. První prodejna by měla být otevřena v novém Centru Chodov. A to už v polovině letošního roku.