Kreativ

ŠTÍTEK: bazar

Vánoční cukroví. Ilustrační foto.

Na bazaru se bude dražit i dres Viktorky

Klatovy – Součástí Klatovského klášterního bazaru, který se uskuteční 12. prosince od 9 do 15 hodin před bývalým dominikánským klášterem, je tradičně také dražba zajímavých předmětů a darů.

Ilustrační foto.

Základní otázka: Koupit nebo půjčit?

Chrudimsko - Rady (nejen) do tanečních: Kurzy tance a společenského chování už pomalu finišují a s nimi se blíží ke svému závěru i náš čtvrteční seriál. Dnes podeváté se v něm společně podíváme „na šev" oblékání do společnosti. Majitelka Svatebního salonu Lenka ve Slatiňanech Lenka Vostradovská vám v něm poradí, jak obohatit šatník o ten správný model:

Kabelkový veletrh v litoměřické knihovně

FOTO: Kabelky lidé brali útokem. Naději přispěli 13,5 tisíce

Litoměřice – Fenomenální úspěch zaznamenal první ročník Kabelkového veletrhu, který ve středu odpoledne pořádala litoměřická pobočka neziskové organizace Naděje ve spolupráci s Knihovnou Karla Hynka Máchy a za mediální podpory Litoměřického deníku.

Ilustrační foto

Dobrobazar podpoří i starosta Otrokovic

Otrokovice - Některé věci mohou být pro jednoho nepotřebné, avšak potřebné pro druhého. Na tomto jednoduchém principu je založen charitativní Dobrobazar, který pořádá otrokovická pobočka NADĚJE ve dnech 9. a 10. prosince 2015 ve foyer Otrokovické BESEDY. Svou záštitou podpoří dobročinný bazar i starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Vánoční bazar nadace Agel v prostějovské nemocnici

V nemocnici proběhl vánoční bazar, v nabídce byl i kožich od Kateřiny Brožové

Prostějov – Hračky, kosmetika, oblečení slavných, ale i podepsané dresy sportovců zaplnily vestibul prostějovské nemocnice. Středeční dobročinný bazar Nadace Agel přilákal stovky lidí, kteří si přišli nakoupit vánoční dárky, nebo jen drobnosti do domácnosti. Výtěžek z prodeje bazarových věcí poslouží k financování projektů, které Nadace Agel zaštiťuje.

Ilustrační foto.

Dobročinný bazar v nemocnici nabídne poklady, třeba i podepsané dresy sportovců

Prostějov – Nakoupit dárky pro své blízké a k tomu pomoct dobré věci budou moct všichni, kteří přijdou ve středu do prostějovské nemocnici. Od půl deváté ráno do čtyř hodin odpoledne se ve foyer nemocnice bude konat vánoční bazar, na kterém si mohou lidé zakoupit nejen šperky, dekoraci či oblečení, ale i podepsané dresy a míčky našich předních tenistů, prostějovských volejbalistek nebo vlastnoručně podepsanou autobiografii Usaina Bolta. Výtěžek z předvánočního bazaru poputuje na dobrou věc.

Občanské sdružení Stanislavy Chumanové uspořádalo další bazárek. Zájem o zboží byl v sobotu dopoledne obrovský.

Bazárek doslova praskal ve švech

Vimperk /FOTOGALERIE/ – Tradiční charitativní bazar uspořádalo i v letošním roce vimperské Občanské sdružení Stanislavy Chumanové.

Ředitelka třebíčské nemonice Eva Tomášová si výsledek dražby uměleckých děl a vín pochvalovala.

Dražba vín a obrazů přinesla nemocnici desetitisíce korun

Třebíč - Slavnostní večer Okresní hospodářské komory Třebíč měl mimořádný závěrečný bod v podobě dobročinné aukce. Ve čtvrtek krátce před osmou hodinou večerní začal boj o umělecká díla a archivní vína, který ve výsledku přinesl Nemocnici Třebíč výdělek 85 500 korun.

Ilustrační foto

Do bazarů míří stále víc aut s odstraněným filtrem pevných částic

České autobazary registrují zvýšenou nabídku dieselových vozidel s nefunkčním nebo odstraněným filtrem pevných částic (DPF). Tyto vozy se jejich majitelé snaží za každou cenu prodat a vadný DPF zatajit. Nový filtr stojí desítky tisíc korun a auta bez něj jsou ze zákona nepojízdná a na silnici nemají co dělat. 

Bazárek RADOST PRO RADOST v Náchodě.

V Náchodě se bude opět rozdávat radost a pomáhat dětem

Náchod - Mnozí lidé si myslí, že je radosti málo. Nebo dokonce, že snad v těchto dnech má radost dovolenou. Bazar Radost pro Radost si veřejně zabral v srdci Náchoda nejen místo, kde se uskuteční, ale zabral si i privilegium tuto radost naservírovat syrově a bez jakýchkoliv zábran až do srdcí všech lidí, kteří mohou pomáhat už jen tím, že budou šťastní a veselí. Radost totiž tvoří vždy jen Radost.

Klatovský klášterní bazar 2014

Vánoční bazar bude i letos

Klatovy – Před bývalým dominikánským klášterem se 12. prosince od 9 do 15 hodin opět uskuteční v Klatovech klášterní bazar. Letos půjde již o pátý ročník.

Přípravy Kabelkového veletrhu Deníku. Ty se konají po celé republice

Kabelkový bazar pomůže dětem, které si nemohou dovolit obědy

Liberec - Kabelky malé, velké, plátěné, kožené, decentní i lehce bizarní, nové i s příběhem, můžete doslova za pár korun získat tuto sobotu 14. listopadu v OC Forum na druhém ročníku Kabelkového bazaru. A udělat něco malého pro druhé.

Dobročinný bazar v budově U 13 na UTB ve Zlíně.

Bazar studentů pro dobrou věc

Zlín - Oblečení, knihy či drobné předměty. To vše můžete zakoupit či naopak darovat do dobročinného bazaru ve dnech od 9. do 12. 11. 2015. Pořádá jej Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Ilustrační foto.

Jediný muž vykradl 23 domů

Praha - Na podobnou sérii vloupání do rodinných domů si nepamatuji. To v úterý řekl Deníku kriminalista z Mnichovic Martin Filipovič, zástupce vedoucího kriminalistů územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Jih, když informoval o tom, že se podařilo utnout nebývalou zlodějskou sérii. 

Kino Varšava

Bazar v kině Varšava již dnes

Liberec - Dnes od 17 hodin se uskuteční v prostorách kina Varšava bazar. Přijďte se podívat na zajímavé věci, které si můžete koupit za pár korun.

Věci u bývalé toalety pro řidiče MHD v hradeckých Malšovicích.

Sousedský bazar se nevzdává

Hradec Králové - Bazar na konečné trolejbusu v hradeckých Malšovicích vydržel pouhý měsíc - neměl povolení, a tak ho město nechalo odstranit. Autorka projektu nyní chystá velký návrat.

Ilustrační fotografie.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Kriminalisté dopadli 'bytaře' díky otiskům ucha, které nechal na místě činu.

Vykradač bytů, kterého prozradilo ucho, vždy hleděl oslepit sousedy

Praha /VIDEO/ - Otisk ucha. To byla klíčová stopa, která pomohla kriminalistům II. obvodu pražské policie dopadnout vykradače bytů, kterého podezřívají z desítky vloupaček spáchaných na území Prahy 2 a Prahy 5 od letošního února. To, že se jednalo o stejného pachatele, bylo detektivům jasné už nějakou dobu. Dotyčný totiž vždy udělal něco, co mohlo posloužit jako jeho podpis.

Dobročinný bazárek v Nové Pace pro opuštěná zvířátka.

Oblečení pro radost ženám, pejskům i kočičkám

Nová Paka – Sdílená radost je dvojitá radost a tak věřme, že ze sobotního dobročinného bazárku se radovaly nejen ženy, které tu výrazně obměnily svůj šatník. Radost by měli sdílet také pejsci s kočičkami, k nímž výtěžek z akce poputuje.

Pod zkratkou požehnání.

Průměrná úspora u sousedů: 201 euro měsíčně

ČINILI SE. Bavorští tříkráloví koledníci z více než 3700 far a dalších skupin letos nashromáždili pro znevýhodněné děti na celém světě téměř 12,4 milionu eur, o 420 000 víc než loni. V žádné další spolkové zemi to nebylo víc. Zpěváčci v Německu, Belgii a Švýcarsku letos získali dohromady na humanitární projekty 45,5 milionu eur.

Billy Kid (vlevo) hraje kroket se členy svého gangu.

Sběratel koupil fotku Billyho Kida za dva dolary, dostane za ní miliony

Washington – Až pět milionů dolarů (téměř 119 milionů korun) by prý mohla vynést vzácná fotografie známého desperáta Billyho Kida, kterou jeden sběratel a nadšenec do Divokého západu pořídil před pěti lety v bazaru v balíku s dalšími snímky za pouhé dva dolary. Proslulý pistolník je na snímku z roku 1878 zachycen při hraní kroketu se svým gangem The Regulators.

Burza knih v prostějovské knihovně

Knihovna odstartovala tradiční říjnový bazar

Prostějov – První říjnové pondělí zahájila Městská knihovna v Prostějově dnes už tradičním knižním bazarem. Zájemci si mohou vybrat z několika stovek knih, které jiní čtenáři věnovali knihovně.

Den hospiců v Andromédě

Pomáhají nejen zdravotně postiženým, ale i lidem v obci

Velká Chmelištná – Pomáhat zdravotně postiženým lidem, to byla hlavní myšlenka založení společenství Andromeda ve Velké Chmelištné v roce 2004. Tehdy byl zakoupen zchátralý objekt bývalé hospody. Na jaře 2005 začalo budování areálu pro zdravotně postižené lidi. Nyní má přístavbu, je v provozu kuchyň, sklady, kotelna. Mohou se tu scházet lidé při různých příležitostech, jako například letos při Světovém dni hospiců, nebo na dobrovolnických akcích, charitativních bazarech, přednáškách, setkání s přáteli a známými.

Tradiční bazar ústeckého mateřského centra Medvídek.

Skončilo léto, začaly bazary ošacení a obuvi

Vysoké Mýto – V příštích dnech si vyberou starostlivé maminky nebo babičky ze dvou příležitostí poskytujících možnost obohatit šatník nejmenších obyvatel rodin, tedy ze dvou burz či bazarů textilu. Na 3. října ohlásil M-klub burzu zaměřenou na nabídku a zakoupení podzimního a zimního dětského oblečení.

Dobročinný bazar, jehož výtěžek bude věnován na programy Občanského sdružení Letní dům

OBRAZEM: Dobročinný bazar podpoří děti z dětských domovů

Praha - Dobročinný bazar Letního domu oživil ve čtvrtek náměstí Míru v Praze. Návštěvníci bazaru mohli za krásného počasí přispět nákupem předmětů za lidové ceny přispět na tvořivé programy pro děti z dětských domovů. Vybírat přitom mohli ze spousty rozmanitých věcí od oblečení, přes šperky, po knihy a drobné předměty všeho druhu.