Kreativ

ŠTÍTEK: bazar

Lamborghini Ursus

Nemusí být jen černá, bílá nebo šedá. Nabídka aut v bazarech je pestrobarevná

Nuda a šeď. Takový může být první pohled na aktuální nabídku ojetých aut z pohledu barev. Skutečnost je ale naštěstí mnohem barevnější. Ač prodejům ojetin dominuje bílá a černá, v bazarech sežene i auta modrá, červená, zelená i žlutá. Jaká je nabídka barevných aut, jsme zjišťovali v dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com.

Bürstner I 570

Levná obytná auta i luxusní karavany za miliony. Nabídka v bazarech je velká

/TIPY NA OJETÁ AUTA/ V posledních letech jde o velmi žádané zboží. Zájem o obytná auta, karavany a přívěsy vzrostl v době covidu a i dnes je poptávka vysoká. Jaká je tedy nabídka, ceny a výbava těchto aut v našich bazarech? To jsme zjišťovali v dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com, který vyhledává a doporučuje auta podle určitých kategorií.

Anička je i přes své nemoci usměvavé sluníčko.

Anička měla náročný start do života, ale je to bojovnice. Podpoří ji bazar

Tříletá Anička z Chodova na Domažlicku neměla lehký příchod na svět, postihlo ji krvácení do mozku. K tomu se přidaly i další potíže, ale i přes to všechno je usměvavé sluníčko. Pomáhají jí různá cvičení a rehabilitace, což je ale pro rodinu finančně náročné. Pomáhají také přátelé, kteří v sobotu pořádají charitativní bazar.

Škoda Fabia 1.0TSi.

Levná a praktická. Podívali jsme se v bazarech po autech Škoda Fabia kombi

/TIPY NA OJETÁ AUTA/ Škoda Fabia patří mezi nejprodávanější ojetá auta na našem trhu. Není se čemu divit. Je velmi praktická, její pořizovací cena není vysoká, a navíc má i nízké provozní náklady. Ve verzi kombi je „fabka“ oblíbená i jako rodinný vůz. V nabídce TipCars jich nyní najdete více než stovku. Vytipovali jsme pro vás tři z nich. Podívejte se.

Toyota RAV4 2,5 HSD Executive AWD

Tipy na ojetá auta: Toyota, Ford, Lexus i Ferrari – hybridů v bazarech přibývá

Pod jednou kapotou mají spalovací i elektrický motor, palivovou nádrž i baterii. Hybridní auta symbolizují přechod od dnešních vozů k těm budoucím, už čistě elektrickým. Řidiči se tak díky tomu sžívají s technologiemi elektroauta, ale spalovací motor je nenechá ve štychu ani tehdy, když zrovna není poblíž zásuvka. Jaká je nyní nabídka hybridů v našich bazarech?

Hyundai i10 1,0

Tipy na ojetá auta: do města se hodí Škoda Citigo či Hyundai i10

Lépe se s nimi propletete přeplněnými ulicemi ve městě, snadněji zaparkujete v nákupním centru i na sídlišti, a navíc vás může těšit také nižší spotřeba paliva. S malým autem se zkrátka můžete i v městském provozu cítit jako ryba ve vodě. Jaká je nabídka takovýchto aut v ceně do 200 tisíc korun v našich bazarech?

Ilustrační foto.

Internetoví podvodníci obrali dvě ženy z Českobudějovicka

Českobudějovičtí policisté v minulých dnech opět přijali oznámení o několika internetových podvodech. "Ačkoliv veřejnost policisté pravidelně informují o nebezpečí obchodování přes internet, objevují se stále nové případy, kdy se lidé nechají internetovými podvodníky obelstít," upozorňuje jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Bazárek Moci pomoci podpořil zvířata z pavlovské záchranné stanice.

Charitativní bazárek v Jihlavě myslel na opuštěná zvířata z pavlovské stanice

Lidé z Jihlavy a širokého okolí mohli darovat oblečení nebo si naopak něco hezkého na sebe pořídit a podpořit tak zvířata ve Stanici Pavlov u Ledče nad Sázavou. Dvoudenní bazar MOCI POMOCI se uskutečnil v pátek 9. a v sobotu 10. prosince v Business Hotelu Jihlava a lidé naplnili pokladničku neuvěřitelnými 30 305 korunami.

Muzejní bazar k restaurování sbírkových předmětů

Pomoci s restaurováním můžete třeba i koupí pokladu z půdy

V Městském muzeu Bechyně můžete navštívit muzejní bazárek a koupí pokladu z půdy přispět tak na dobrou věc. Výtěžek z prodeje totiž půjde na záchranu sbírkových předmětů. Přinést a věnovat k prodeji můžete také nějaký předmět z domova a tím pomoci, nebo zaslat příspěvek na konto určené pro finanční dary. Děkujeme Městskému muzeu Bechyně za příspěvek. 

Na lounském výstavišti funguje v Pavilonu A také knižní bazar.

Detektivky i pohádky. Na lounském výstavišti najdete také knižní bazar

Novou službu nabízí lounská knihovna v Pavilonu A na tamním výstavišti. Při návštěvě parku si v kavárně můžete dát nejen občerstvení, vybrat si můžete i nějakou knihu. Knihovna tam totiž pořádá knižní bazar vyřazených publikací, knihy pořídíte už od 10 korun. Výběr je bohatý, od beletrie, naučné literatury, v nabídce jsou ale i knihy pro děti. 

Při on-line nakupování by lidé neměli zapomenout na obezřetnost

Šmejdi lákají od lidí údaje na internetových bazarech. Pak jim vyčistí konto

Podvodníci přišli s novým fíglem, jak důvěřivcům pustit žilou. Tentokrát se zaměřili na internetové bazary. „Chtěl jsem prodat asi padesát vinylových gramodesek. Zhruba půl hodiny poté, co jsem zveřejnil inzerát, se mi ozval zájemce přes aplikaci WhatsApp s tím, že koupí celý balík,“ popsal zkušenost čtyřicetiletý Jakub.  

Stoly před kostelem nabízely mnoho zajímavého.

Farní bazar nabídl růžence, knihy i dětské oblečení. Pomůže stavbě sálu

Sobotní sluneční den využili mnozí k návštěvě farního bazaru, který se poprvé konal před budějovickým kostelem sv. Jana Nepomuckého. Lidé zde mohli za dobrovolný příspěvek nakoupit knihy, starožitnosti, růžence, vázičky, dětské oblečení a další věci z druhé ruky. „Vybrané peníze využijeme na vybudování farního sálu jako prostoru duchovního doprovázení a vytváření společenství,“ vysvětluje farář Pavel Bicek důvod vzniku nové tradice.

On-line nákupy jsou v posledních letech velmi využívané.

Bazaroví podvodníci s fintou „naruby“. Miliony končí i na kryptoměnových účtech

Místo úspěšného prodeje zboží z druhé ruky je podvodník okrade o tisíce korun či osobní data. Na zvýšený počet útoků na internetových bazarech upozorňují banky, kriminalisté i společnosti zabývající se počítačovou bezpečností. Jedna z fint se týká platby z karty na kartu. Od začátku roku jsou odhadované škody minimálně v desítkách milionů korun.

Ilustrační snímek

Zvíře není věc? Nevhodný živý dárek lidé prodají, nebo vyhodí

Prodám štěně německého ohaře, fenku. Důvod prodeje: nevhodný dárek. Takový inzerát se krátce po Vánocích objevil na internetu. Na internetovém bazaru si jej všimla jedna z uživatelek Facebooku Kateřina A., kterou pobouřil a neváhala jej na sociální síti sdílet. Inzerát vyvoval emotivní diskusi. Podle diskutujících majitel štěně považuje za věc.

Tradiční pečení pro dobrou věc spojené s Vánočním bazarem v Centru služeb Slunce všem v Unhošti.

OBRAZEM: Tradiční pečení a Vánoční bazar v Unhošti pomohly potřebným

Tradiční pečení pro dobrou věc spojené s Vánočním bazarem se uskutečnilo tento týden v Centru služeb Slunce všem v Unhošti. Pod záštitou města Unhošť se tak letos mohla za dodržení všech hygienických opatření konat charitativní akce určená na podporu klientů se speciálními potřebami, Nadačního fondu Slunce pro všechny, dětí z Dětského domova v Unhošti i místních seniorů.

Z charitativního bazaru. Ilustrační foto.

Výtěžek z charitativní bazaru v Lorci podpoří činnost Ligy na ochranu zvířat

Třídenní charitativní bazar uspořádá na konci prázdnin kutnohorská Liga na ochranu zvířat. Uskuteční se v kulturním domě Lorec od pátku 27. srpna do neděle 29. srpna. V Lorci budou lidé moci na podporu neziskové organizace zakoupit nejrůznější zboží, od oblečení přes hračky, knihy, vybavení domácnosti, sportovní potřeby či bižuterii.  

Finanční dar pro zdravotní sestřičku, která zůstala po tragické události sama se čtyřmi dětmi.

Střípky ze Vsetína: Knižní bazar podpořil dobročinnou sbírku Vsetínské nemocnice

Když nestačí slova, nastupují činy. Své o tom ví stovky lidí, kteří se zapojili do veřejné sbírky na podporu zdravotní sestřičky, která zůstala po tragickém úmrtí manžela, sama se svými čtyřmi dětmi. Zapojila se také Olga z Jasenky, která ve spolupráci se vsetínskou knihovnou uspořádala dobročinný on-line bazar knih. Více v článku

Ilustrační foto.

Tip Deníku: Knižní bazar v Horšovském Týně

U příležitosti Světového dne knihy a autorských práv se tuto sobotu uskuteční již druhý knižní bazar. V Komunitním centru v Horšovském Týně jej od 10 do 15 hodin pořádá zdejší farní charita.

Ilustrační foto.

Žatecká knihovna je „zelená“ a nově nabízí žitný kvásek

Městská knihovna Žatec zahájila v roce 2020 program Zelená knihovna, který zahrnuje soubor aktivit zaměřených na zdravější, ekologičtější, „zelenější“ způsob života. Pomyslnou první vlaštovkou se stalo umístění Semínkovny do hlavní budovy knihovny na náměstí Svobody, k výměnnému bazaru semínek záhy přibyl Zelený bazar odnoží pokojových květin.