Kreativ

ŠTÍTEK: bazar

Učitelská světnička v Horní Krupé.

Učitelská světnička je vzpomínkou na staré kantory

Horní Krupá - V Horní Krupé je nyní nedaleko od místí evangelické fary v ekocentru Chaloupky od 12. června nově otevřená učitelská světnička, učebna Krupské školy, jež má být především vzpomínkou na minulost a zhmotněním představy, jak se v této době lidem na vesnici žilo, přičemž poslední zmínka o výuce v evangelické škole sahá do roku 1929.

Skupina B4 získala cenu Vinyla

Festival Okolojeles se stěhuje do lesa mezi rybníky

Nárameč – Již třetí ročník festivalu alternativní hudby Okolojeles se letos přestěhoval do rozsáhlejšího areálu Doubí u Náramče. Dubový háj rozezní kapely, které podle pořadatelů ještě nikdy nikoho nenapadlo dát dohromady na jedno pódium. Kromě krautrockových skladeb se návštěvníci mohou těšit na intimní písničkářství ozvláštněné zvuky undergroundu. Vrcholem celé akce je pak galaktické analogové techno.

Kočičí útulek Devět životů se sídlem v Hospozíně pořádá až do středy tohoto týdne v kralupském kulturním domě Vltava velký bazar.

Obrazem: Bazar pomáhá kočičímu útulku

Mělník - Kočičí útulek Devět životů se sídlem v Hospozíně pořádá až do středy tohoto týdne v kralupském kulturním domě Vltava velký bazar. Veškerý výtěžek poputuje na financování péče o opuštěné, týrané a nemocné kočky. K mání je oblečení, kabelky, boty, bižuterie, porcelán nebo hračky v rozmezí od 5 do 30 korun za kus. Kočičkám pomáhá i Sára, u které je možné si koupit třeba kočičí štěstí.

Havarované luxusní vozidlo.

Muž, který boural, si ukradl stejné auto v bazaru

Praha /VIDEO/ – K překvapivému rozuzlení dospěli kriminalisté řešící krádež Alfy Romeo z autobazaru ve Vysočanech, kde muž vystupující v roli zákazníka po zkušební jízdě vrátil prodavači podobné klíčky – a ty pravé posléze použil k tomu, aby s vozem ujel. Když policisté zveřejnili kamerové záběry, požádali veřejnost o pomoc a s informacemi získanými od občanů si pro 46letého podezřelého zajeli do středních Čech, detektivové vyslechli, jak to vlastně bylo.  

Návštěvníci ze Zlína, Petr Procházka a Matej Vázal. Colours of Ostrava - den před otevřením areálu.

Vyprodaný festival Colours of Ostrava: nastal čas kšeftařů

Nejznámější ostravský festival Colours of Ostrava naplnil svou kapacitu poprvé už pár dní před svým startem. Pořadatelům čtyřdenní lístky došly, v tu ránu se s nimi rozjel byznys zejména přes inzeráty na internetu. Ceny šplhají vysoko.

Ilustrační foto

KRÁTCE: Týraným kočkám pomůže bazar

Kralupy – Kočičí útulek Devět životů se připravuje na velký bazar, kterému budou patřit od začátku příštího týdne prostory šaten v kulturním domě Vltava v kralupském Lobečku.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Návštěvníci uvidí veterány

Liblice – Parkoviště pro auto veterány Oldtimer bude slavnostně otevřeno v sobotu 24. června ve 14 hodin v objektu Špejchar. Součástí akce je prohlídka objektu a historických veteránů a připraveny jsou i soutěže.

Ilustrační foto

KRÁTCE: Želví doupě pořádá bazar

Mělník – Místní knihkupectví a antikvariát Želví doupě pořádá příští neděli 25. června od jedenácti do sedmnácti hodin výměnný bazar oblečení a hraček pro děti.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Vlaky budou mít zpoždění

Mělnicko – V sobotu 10. a v neděli 11. června bude kvůli výluce na železniční trati omezen provoz mezi stanicemi Kralupy a Roztoky, v obou dnech od 7.20 do 16.40 hodin.

Bleší trhy na vzduchu.

Blešák na vzduchu potřetí a opět s novinkou

Kolín – Již tradičně třetí čtvrtek v měsíci se v Komenského parku koná Blešák na vzduchu. Kromě možnosti prodat nepotřebné věci z vlastních domovů a výhodně koupit, přinese opět něco nového. Tím je rozšíření spolupráce s Farní charitou Kolín.

Goldschmidtova vila získá s novými majiteli zpět svoji dávnou noblesu. Sanační práce mají předejít dalšímu chátrání. letos se stavba nejspíš dočká i nové střechy.

Vilu nesrovnají se zemí buldozery. Noví majitelé ji křísí k životu

Hořice - Svého času jedna z nejkrásnějších hořických staveb, Goldschmidtova vila v Maixnerově ulici, našla po letech chátrání nové majitele. Manželé Němečkovi se rozhodli pro její rekonstrukci, která bude respektovat ráz původní novorenesanční vily toskánského typu. Letos dostane historická budova novou střechu a zajistí se celková stabilizace.

Před Vodním světem se bojovalo pod koši i slavil dětský den

Před Vodním světem se bojovalo pod koši i slavil dětský den

Kolín /FOTOGALERIE/ – Tradiční Streetball Cup Kolín spojený s dětským dnem zorganizovali v areálu kolínského Vodního světa kolínští basketbalisté. Na parkovišti na několika hřištích současně bojovaly čtyřčlenné týmy všech věkových kategorií chlapců i dívek systémem každý s každým až do vítězného finále.

Ilustrační foto.

Výtěžek bazaru poputuje na záchranu kostelních varhan

Už podruhé proběhl nedávno v prostorách dětmarovické fary speciální dobročinný bazar, jehož výtěžek poputuje na rekonstrukci místních kostelních varhan. Ta bude stát více než dva miliony korun a potrvá až do roku 2020.

Skupina studentů předala šek v hodnotě necelých devětadvaceti tisíc ředitelce centra Haně Gabrielové.

Studenti vybrali pro děti necelých třicet tisíc

Kladno - Skupina složená ze studentů z různých ročníků Gymnázia Kladno, která si říká Aktivní Kladno, opět finančně pomohla tam, kde je potřeba. Tentokrát putovala částka v hodnotě 28.500 korun do rozdělovského Dětského centra Kladno.

Tradiční Korzo Obora přilákalo mnoho návštěvníků, také díky letnímu počasí.

Korzo Obora doprovodila živá hudba i divadlo

Příbram /FOTOGALERIE/ - Dvořákovo nábřeží v Příbrami v sobotu zaplavily stánky, dobré jídlo a živá hudba. Tradiční Korzo Obora přilákalo mnoho návštěvníků, také díky letnímu počasí.

Muzeum magie otevřelo sezónu ve velkém stylu

Muzeum magie otevřelo sezónu ve velkém stylu

Jaroměř - Muzeum magie pro svou již sedmou sezónu přivítalo první návštěvníky v sobotu 6. května. Sešli se tu nejen příznivci kouzel, magie, tajemna a dobré zábavy z Jaroměře a okolí, ale už od pátku Magická lóže M. S. Patrčky přichystala program pro kouzelníky z celé republiky.

Ilustrační foto.

Prodáváte auto? Podívejte se, jak vyrobit úspěšný inzerát

Když dojde na prodej vozu, volí mnoho majitelů tu „snadnou" cestu v podobě autobazaru. Je to naprosto jednoduché. V ideálním případě od vás totiž bazar vůz vykoupí a tím pro vás celá akce končí. S kůží na trh ale můžete jít sami. Je pravděpodobné, že díky tomu pak za svůj vůz dostanete víc peněz.

Bleší trhy na vzduchu.

Blešák bude v parku Komenského podruhé

Kolín – Příznivci prodejů a nákupů na bleších trzích se opět setkají v Komenského parku. Další kolínský blešák je naplánovaný na čtvrtek 18. května od 16 do 18 hodin. Každý může přinést věci, které mu doma přebývají, prodat je nebo darovat.

Ilustrační foto

Bleší trhy? O tomto víkendu ve dvoře, na náměstí, v pasáži

Brno - Oblečení, knihy i nábytek kupuje studentka Tereza Parýzková čas od času na takzvaných bleších trzích. „Je pro mě důležité, že většinou seženu originální módní věci za dobrou cenu. Ve studentském bytě máme z blešího trhu zase několik kusů nábytku, který nám ještě dobře slouží," vysvětlila Parýzková. Trhů, kde mohou lidé prodat i nakoupit nejrůznější věci, které by jinak skončily v odpadu, bude o víkendu v Brně několik.

Oblečení můžete kupovat jen za 30 korun.

Bazar s oděvem pomůže Tomáškovi po obrně

Karlovy Vary – Chcete nějaké slušivé oblečení a ještě nákupem podpořit dobrou věc? Máte doma přebytečné šaty, trička, kraťasy, mikiny a tak dále a nevíte, co s nimi?

Módní přehlídka odstartovala šestý ročník Jarního charitativního bazaru.

Módní přehlídka zahájila charitativní bazar

Havlíčkův Brod – Pořídit si pěknou věc za pár korun a navíc podpořit dobrou věc, to mohou v těchto dnech návštěvníci brodského Mateřského centra Zvoneček. Ten hostí již šestý ročník Jarního charitativního bazárku, jehož výtěžek letos podpoří dětské oddělení brodské nemocnice. Dobročinný bazar v pondělí odstartovala módní přehlídka.

Ve školní jídelně Základní školy J. A. Komenského v Novém Strašecí  se v sobotu uskutečnil šestý ročník dětského a dámského bazaru.

Výtěžek z bazaru pomůže základní škole

Nové Strašecí - Ve školní jídelně Základní školy J. A. Komenského v Novém Strašecí se v sobotu uskutečnil šestý ročník dětského a dámského bazaru. S myšlenkou organizovat tento bazar přišly členky SRPDŠ, což je spolek rodičů při základní škole.

Studenti Střední průmyslové školy polytechnické uspořádali sbírku věcí, které ve středu před Velikonocemi přinesli do Dobročinného bazaru. Výtěžek poputuje k lidem v tísnivé životní situaci.

Studenti na lidi v nouzi nezapomínají

České Budějovice - Učitelka Liana Jedličková z budějovické polytechnické průmyslovky učí své studenty jazyky, ale také myslet na ty, kteří potřebují pomoc.

Ilustrační foto

Za krádež notebooku půjde před soud

Vimperk - Notebook Packard Bell s externí bezdrátovou klávesnicí a myší a textilním pouzdrem ukradl v lednu třiatřicetiletý muž předchozímu nájemníkovi.