Kreativ

ŠTÍTEK: bazar

Toto triko budete moci získat v dražbě.

Budou dražit dres podepsaný tenisovými šampiony

Klatovy – Již pošesté se na prostranství před bývalým dominikánským klášterem v Plánické ulici v Klatovech uskuteční Klatovský klášterní bazar. Zavítat na něj můžete v sobotu 10. prosince od 9 do 15 hodin.

Dobročinný bazar Slováckého divadla. Ilustrační foto.

Irena Černíčková: Dárky budou prodávat herci

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ - Klavíristka Irena Černíčková chystá spolu s herci Slováckého divadla v pořadí třetí Dobročinný bazar a koncert. Na co a koho se můžou návštěvníci těšit, nám prozradila samotná organizátorka.

David Vacke na charitativní dražbě Slováckého divadla. Ilustrační foto.

Slovácké divadlo pět pomůže Dobročinným bazarem

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ - Advent je dobou zklidnění, rozjímání a dobročinnosti. A to ctí i ve Slováckém divadle. Spolu s Irenou Černíčkovou chystají herci na tuto neděli už třetí Dobročinný bazar a koncert. Hlavním smyslem letošní akce bude pomoci pečovatelským zařízením pro seniory pod Charitou Uherské Hradiště. Celá událost proběhne formou odpoledního bazaru darovaných věcí a následného večerního koncertu, který bude už tradičně moderovat David Vacke.

Bazar spolku Nalezenci Šumaváci v Sušici

Lidé si bazary pro zvířata v nouzi oblíbili

Sušice – Stále větší úspěch mají bazary, které se konají na podporu zvířat v nouzi. Na Klatovsku se pořádají dva takové, a to pro kočičí útulek v Žikově a pro zvířata v nouzi, který dělá spolek Nalezenci Šumaváci. A právě ten se konal o uplynulém víkendu v Sušici.

Irena Černíčková.

Slovácké divadlo chystá další Dobročinný bazar

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ - Druhá adventní neděle bude ve Slováckém divadle patřit dobrým skutkům. Už potřetí se tam totiž uskuteční Dobročinný bazar a koncert, který pořádá klavíristka Irena Černíčková ve spolupráci s uherskohradišťským souborem. „Hlavním smyslem letošní akce bude pomoci pečovatelským zařízením pro seniory pod Charitou Uherské Hradiště," prozrazuje pořadatelka Irena Černíčková.

Dárky - ilustrační foto

Chtěl koupit dárek k Vánocům, místo toho se stal obětí podvodníka

Kladno - S blížícími se Vánocemi mají žně internetové obchody i bazary. S tím jsou však spojena i určitá rizika. Své o tom ví například pětadvacetiletý David z Brandýsku na Kladensku, který se stal obětí podvodníka. Rozhodl se varovat čtenáře Deníku před tím, aby neudělali stejnou chybu jako on.

Dárky - ilustrační foto

Chtěl koupit dárek k Vánocům, místo toho se stal obětí podvodníka

Kladno – S blížícími se Vánocemi mají žně internetové obchody i bazary. S tím jsou však spojena i určitá rizika. Své o tom ví například pětadvacetiletý David z Brandýsku, který se stal obětí podvodníka. Rozhodl se varovat čtenáře Kladenského deníku před tím, aby neudělali stejnou chybu jako on.

Ilustrační foto.

Dobročinný bazar podpoří pracovní terapie Naděje

Uherské Hradiště – Až do 18. listopadu mohou dárci odevzdávat nepotřebné, ale stále použitelné věci na čtyřech sběrných místech v Uherském Hradišti, aby se mohly dát k prodeji a stát se tak opět užitečnými.

Kabelky, které shromáždili v Krajské nemocnici v Liberci

Kabelkový bazar vypukne už tuto sobotu

Liberec - Už se to blíží. Do dnešního dne se podařilo shromáždit na sběrných místech stovky kabelek všech velikostí, barev i typů. Jsou mezi nimi dokonce i známé značky. Bude tedy z čeho vybírat!

Ilustrační foto

Charitativní bazar Korunky Luhačovice nabídne kousky z šatníku osobností

Zlín - Další z charitativních projektů připravuje na druhou listopadovou neděli nezisková organizace Korunka Luhačovice. Charitativní bazar oblečení a módních doplňků se uskuteční nadcházející neděli od devíti do šestnácti hodin v prostorách zlínského zámku. Mezi prodávaným zbožím budou také kousky z šatníku známých osobností nebo třeba fotbalistů z FC Fastav Zlín.

Charitativní VIP bazar oblečení v Galerii Vaňkovka.

Přispěli na pomoc dětem nákupem v charitativním bazaru. V Brně poprvé

Brno /FOTOGALERIE/ – Celou neděli mohli návštěvníci Galerie Vaňkovka přispět na pomoc dětem nákupem. Poprvé se tam konal charitativní VIP bazar oblečení, který pořádal Nadační fond Bazaar Charity. „Výtěžek z bazaru použijeme na podporu nemocného chlapce z okolí Brna, kterého jsme už vybrali," uvedla ředitelka fondu Kateřina Fitaire.

Energeticky soběstačná dřevostavba Pavla Černého v Chocni.

Otázka na víkend: soulad s přírodou

U čtenářů Deníku vzbudil ohlas článek o soběstačném domku v Chocni. Chtěli byste i vy žít víc v souladu s přírodou, využívat obnovitelné zdroje energie, recyklované materiály a podobně?

Mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno začala ve čtvrtek na Brněnském výstavišti. Potrvá až do neděle.

OBRAZEM: Na výstaviště se sjeli fandové karavanů. Letošní Caravaning je rekordní

Brno – Mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno začala ve čtvrtek na Brněnském výstavišti. Čtrnáctý ročník akce, která mezi výstavami tohoto druhu patří mezi nejvýznamnější ve střední a východní Evropě, potrvá až do neděle. „Letošní ročník je rekordní v počtu vystavovatelů. K vidění je čtyřicet značek vozů," popsala mluvčí výstavy Jana Tyrichová.

Charitativní bazar „Stromek splněných přání“.

Charitativní bazar pomůže dvěma nemocným chlapcům

Hronov - 7. ročník prodejního charitativního bazaru „Stromek splněných přání", který se uskuteční první adventní neděli od 9:00 do 19:00 hodin, a to nově v sále Josefa Čapka v Hronově, pomůže dvěma nemocným chlapcům.

Kapela Katr zůstává v tříčlenném obsazení. Zleva  Pavel Žilka, František Křivánek a Vladislav Jaroš.

Kat... jako Kat... Legendární Katapult inspiroval vznik kapely Katr

Kapela Katr vznikla jako asi každá správná rocková kapela z přátelství 
a z nesmírné chuti k muzice. Historie kapely se píše od roku 2004 kdy se spřátelili dva obyčejní košetičtí amatérští hráči na akustickou kytaru Pavel Žilka a Vladislav Jaroš.

Ilustrační foto

Dvanáct prodejců porušilo zákon, když o státním svátku nezavřeli

Praha - Dvanáct prodejců dnes porušilo zákon, když o státním svátku neuzavřelo své provozovny. Z poloviny šlo o autobazary, bazary či secondhandy. Sdělil to mluvčí České obchodní inspekce Jiří Fröhlich. ČOI kvůli dodržování otevírací doby obchodů o svátcích provedla 429 kontrol. Zákaz prodeje ve větších obchodech během sedmi státních svátků v roce se dnes uplatnil v praxi poprvé. Za porušení zákona hrozí pokuta až milion korun.

Ilustrační foto

Muzeum shání starožitnosti pro chystaný muzejní bazar

Hustopeče – Starožitnosti, obrazy, vázy, módní doplňky, hračky starší jak dvacet let, porcelán, keramiku, šperky či další umělecké předměty mohou zájemci přinést do Městského muzea v Hustopečích. Všechny se stanou součástí chystaného Vánočního muzejního bazaru. Poslední termín pro zapojení se do akce je osmnáctý listopad.

Ilustrační foto.

Policisté kontrolovali bazary a zastavárny. Odhalili kradené kolo

Hodonín – Na společné bezpečnostní akci zaměřené na kontrolu bazarů a zastaváren se domluvili hodonínští policisté se slovenskými kolegy ze Skalice, Senice a Nového Mesta nad Váhom. „Smíšené hlídky českých a slovenských policistů v jeden okamžik důsledně zkontrolovaly předem vytipované provozovny. Společným cílem bylo nalézt věci pocházející z trestné činnosti a současně prověřit systém evidence vykupovaných věcí," přiblížil mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník. Strážci zákona si tak vyzkoušeli společnou koordinaci v boji s příhraniční kriminalitou.

Bazar pro opuštěné kočky v sušické Sokolovně

FOTO: „Kočičí“ bazar kupující lákal

Sušice – Čtyřnohým obyvatelům útulku pro opuštěné kočky v Žikově nedaleko Petrovic u Sušice byl určen výtěžek bazaru, který o víkendu v sušické Sokolovně pořádal spolek Šance pro kočku z. s.

Prostory havlíčkobrodského Mateřského centra Zvoneček se v úterý 18. října na pár hodin proměnily v Dopolední bazárek.

Při bazaru se „otáčelo" nejen oblečení

Havlíčkův Brod – Dvanáct maminek si zamluvilo místo pro svůj prodejní stánek na premiérovém Dopoledním bazárku, který se uskutečnil v úterý 18. října od 9 do 12 hodin v havlíčkobrodském Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod (OCH HB).

Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích.

Hospic sv. Štěpána pořádá bazar

Litoměřice – V sobotu 22. října se bude od deseti hodin ráno do čtyř hodin odpoledne konat dobročinný bazar na podporu Hospicu svatého Štěpána v Litoměřicích.

Jana Foretníková s kabelkami z Rádia Haná

Do Kabelkového veletrhu přispěli i posluchači Rádia Haná

Olomouc - Kabelky s originálními vzory, společenská psaníčka nebo i praktické tašky do práce nabídne už čtvrtý ročník charitativního Kabelkového veletrhu Deníku. Několik desítek módních kousků se sešlo i v olomouckém Radiu Haná.

Flamenko.

Praha oslaví v listopadu mezinárodní den flamenka festivalem

Praha - Česká republika se k mezinárodním oslavám dne flamenka připojí festivalem, který se uskuteční od 10. do 13. listopadu na několika místech v Praze. Program nabídne taneční představení, koncerty, filmové projekce, besedu či bazar. Mezi hlavní lákadla programu patří představení španělských mistrů flamenka Adely a Rafaela Campallových. Novináře o tom za pořadatele informovala Silvie Marková.

Týden knihoven v Hranicích

Braňte knihu! Hlásá hranická knihovna a láká na bohatý program

Hranice – Na čtenáře, kteří v týdnu od pondělí 3. do soboty 8. října zavítají do hranické knihovny, čekají zajímavá překvapení. Místní knihovna se totiž rozhodla k tradiční akci Týden knihoven přistoupit zodpovědně a připravila si bohatý program.

Ilustrační foto.

Týden knihoven: Vyškovská oslaví 120. výročí

Vyškov – Návštěvní den. Legendární zábavný pořad v podání Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna. Vyškovská knihovna se přenese zpět do minulosti a nabídne ukázky jejich písní i děl. A to díky akci Týden knihoven, která startuje v pondělí a letos vstupuje do 20. ročníku. Tématem je Braňte knihu a Retrománie.

Ilustrační foto

Bazary tajily možnost reklamace

Východní Čechy – Z šesti bazarů a zastaváren v hradeckém a Pardubickém kraji, které ve druhém čtvrtletí navštívili pracovníci České obchodní inspekce, při prodeji čtyři pochybily.

Ilustrační foto

Bazary tajily možnost reklamace

Východní Čechy - Z šesti bazarů a zastaváren v hradeckém a Pardubickém kraji, které ve druhém čtvrtletí navštívili pracovníci České obchodní inspekce, při prodeji čtyři pochybily.

Ilustrační foto

Bazary tajily možnost reklamace

Východní Čechy - Z šesti bazarů a zastaváren v hradeckém a Pardubickém kraji, které ve druhém čtvrtletí navštívili pracovníci České obchodní inspekce, při prodeji čtyři pochybily.

Při pravidelných burzách v Brodě na Ostrově lze směnit a nakoupit téměř cokoliv.

Z brodského Ostrova se stal veliký bazar

Havlíčkův Brod – Asi čtyři stovky vystavovatelů se zúčastnily sobotní velké burzy v KD Ostrov, kterou již tradičně pořádá havlíčkobrodský Klub sběratelů.

Ilustrační foto.

Při kontrolách bazarů zjistila ČOI nedostatky v polovině případů

Praha - Při kontrolách bazarů a zastaváren zjistila Česká obchodní inspekce (ČOI) porušení zákona v 56 procentech kontrol. Za nedostatky uložila provozovatelům 117 pokut v celkové výši 255.000 korun. Porušení právních předpisů se nejčastěji týkalo informování spotřebitele o rozsahu, podmínkách, způsobu a místě reklamace a povinnosti vyznačit v dokladu o zakoupení, že jde o výrobek použitý nebo s vadou. Inspekce to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Cílem členek charitativního spolku je pomoct pacientům i personálu v nemocnicích.

Zboží za poloviční ceny i známé osobnosti. Takový bude první charitativní bazar

Karlovy Vary - První charitativní bazar pod hlavičkou M.E.G. Charity pomůže s výbavou oddělení neurologie Karlovarské krajské nemocnice (KKN). Návštěvníci si budou moci koupit různé zboží jen za polovinu a vybraná částka poslouží k zakoupení pijítek, přenosných WC, nábytku, televizí nebo zvedáků pro pacienty. To vše se uskuteční ve čtvrtek 22. září od 15:00 v karlovarské kavárně Bonjour. Bazar podpoří i známé tváře.

Meybod - Pouštní město ve středu země. Ač se to nezdá, domy jsou často několikapatrové městské paláce stavěné do hloubky.

Dobrodruh říká: Cesta do Íránu rozhodně není bláznovství

Nové Město na Moravě - Ochutnal polévku z jehněčích hlav, spal v mešitě, potuloval se bazary. Cestovatel Lukáš Vinkler letos navštívil Írán, zemi, která zrovna nepatří mezi typické turistické destinace. O to více si ji milovník exotiky užil. A především v době strachu z islámského terorismu žádnou tíseň v muslimské zemi necítil. Naopak, přivezl si velmi pozitivní zážitky. V zemi, která je duchovním nástupcem slavné Perské říše, žijí podle jeho zkušeností velmi přátelští a nezištní lidé.

Maratonec Kujan dokončil svou dobročinnou misi

Maratonec Kujan dokončil svou dobročinnou misi

Trutnov - Projekt Cesty na vrchol přinesl dva nové české rekordy! Ultramaratonec René Kujan uběhl 971 kilometrů za 21 dní přes sedm nejvyšších vrcholů sedmi nejvyšších pohoří ČR. Crowdfundingová sbírka na tréninkové pracoviště pro vozíčkáře, kterou svým výkonem podpořil, vynesla více než 610 tisíc korun.

Jurta

Tábor skončí, ale jurty zůstanou

Liberecko - V Brništi probíhá zajímavý tábor, děti zde bydlí v jurtách. V pátek odjedou a na místě začne každoroční festival věnovaný neobvyklému obydlí.

V Brništi probíhá zajímavý tábor, děti zde bydlí v jurtách. V pátek odjedou a na místě začne každoroční festival věnovaný neobvyklému obydlí.

Tábor skončí a jurty zůstanou

Brniště - V Brništi probíhá zajímavý tábor, děti zde bydlí v jurtách. V pátek odjedou a na místě začne každoroční festival věnovaný neobvyklému obydlí.