Kreativ

ŠTÍTEK: bazar

Policie. Ilustrační foto.

Muži vydělali na krádeži SSD disků. Při přepravě jich vzali 240

Brno - Téměř milionové krádeži přišli na stopu brněnští kriminalisté. Zmizení 240 SSD disků z přepravní firmy vyšetřovali několik měsíců. Mužům ze severní Moravy, kteří měli čin na svědomí, hrozí až osmileté vězení. V pátek o tom informovali policisté.

Loni se uskutečnil benefiční bazárek oblečení na podporu domovů pro matky
 s dětmi v tísni v Plzeňském kraji. Výtěžek akce činil zhruba 33 tisíc korun.

Holky provětraly šatník a znovu nabídnou své svršky. Zapojí se i známé tváře

Plzeň – Když se chce, tak to jde. To by se možná dalo říct o iniciativě Holky holkám, která se loni rozhodla, že pomůže matkám s dětmi v tísni v azylových domovech v kraji, a uspořádala proto v Plzni na Zastávce charitativní bazar s oblečením. Akce měla obrovský ohlas, a proto se letos chystá znovu. Již nadcházející sobotu 1. dubna se bazárek na Zastávce uskuteční znovu.

Ilustrační foto

Prodej knih pomůže Domovu sv. Anežky

Beroun - Městská knihovna Beroun uskutečnila další ročník už tradičního charitativního bazaru knih. Ten se konal v pátek a v sobotu a výtěžek z něho bude věnován Domovu sv. Anežky České pro seniory s projevy demence při Farní charitě Beroun.

V březnu, měsíci knihy, pořádá Městská knihovna v Hranicích řadu doprovodných akcí.

Měsíc čtenářů je v Hranicích v plném proudu

Měsíc březen patří již osmý rok čtenářům. Městská knihovna Hranice se této celostátní akce na podporu české gramotnosti účastní i v letošním roce. Burza knih, nabídka antistresových omalovánek či přednášky se spisovateli. To všechno knihovna svým čtenářům v rámci akce Březen - měsíc čtenářů nabízí.

Jarní bazar na pomoc zvířatům v Sokolovně v Sušici

FOTO: Bazar v Sokolovně pomáhá opuštěným psům i kočkám

Sušice – Oblečení, nádobí, elektroniku, sklo, keramiku, hračky, prostě vše možné mohli nakoupit návštěvníci jarního bazaru na pomoc opuštěným zvířatům, který se v sobotu konal v sušické Sokolovně. Bazar pořádali členové spolku Nalezenci Šumaváci, dobrovolníci, kteří se starají o nalezené psy a kočky.

Chcete si užít skvělý den a ještě si pořídit něco na sebe? Přijďte v neděli do kladenského kulturáku na bazarování. Na snímcích pořadatelka akce Megy Literová.

Nemáte co na sebe a doma je nuda? Přijďte do kladenského kulturáku. Budete zírat

Kladno - Bazarování v Domě kultury v Kladně na Sítné poskytne o víkendu parádní hadříky za hubičku, společenskou zábavu a pomůže potřebným. Megy, Kristýna a další přátelé se rozhodli, že stráví víkend trochu jinak. Pobaví se, vytřídí šatník a ještě podpoří dobru věc. Akce se koná v neděli 19. března od 10 do 16 hodin.

Výstava For Caravan a For Boat na Výstavišti v pražských Letňanech.

Výstava lodí na Vltavě letos nebude, přesunula se do Letňan

Praha - Výstava lodí na Vltavě u pražského Rašínova nábřeží se letos neuskuteční. Výstavu Lodě na vodě, která na vltavské nábřeží v minulosti přitáhla tisíce návštěvníků a zároveň vyvolala kritiku kvůli omezení průchodu náplavek, pořadatelé přenesli na výstaviště v Letňanech. Na Vltavu sice chodili zvědavci, ale ne zákazníci, řekl Petr Novotný, předseda Asociace lodního průmyslu, která je provozovatelem akce. Výstava začala v Letňanech v pátek pod názvem For Boat.

Česká obchodní inspekce

ČOI si došlápla na nepoctivé horské provozovny

Praha - Česká obchodní inspekce (ČOI) zjistila na konci loňského roku při kontrole provozoven zaměřených na prodej zboží a nabídku služeb turistům v zimní sezoně pochybení u dvou pětin z nich.

Ukradl notebook z brněnských kolejí v Kounicově ulici. Policie hledá zloděje, který ho poté prodal do bazaru.

Kradený notebook neznámý muž prodal v bazaru. Zloděje usvědčí záběry z kamer

Brno /VIDEO/ - Notebook se nedávno vrátil z bazaru zpět k svému majiteli z brněnských kolejí v Kounicově ulici, kterého na začátku prosince okradl dosud neznámý muž. Při průchodu vrátnicí zloděje zachytila kamera, jejíž záběry ve čtvrtek zveřejnili policisté. "Pokud muže poznáte, obraťte se prosím na kriminalisty prostřednictvím linky 158," vyzval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Některé obchody v Klatovech skončily kvůli EET.

Kvůli EET skončily některé obchody na Klatovsku

Klatovsko – Zavřeno. Ceduli s tímto označením vyvěsili 1. března někteří obchodníci na své provozovny. Důvodem je spuštění druhé vlny elektronické evidence tržeb (EET). Někteří skončili i po patnácti a více letech.

Dechová zkouška. Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Pět řidičů popilo, čtyři měli drogy

Praha - Bazary, sběrny surovin, ubytovny, squaty i restaurační provozy. A také rekreační objekty – policisté obešli 413 chat, aby zkontrolovali, zda se do nich nikdo nevloupal – nebo silnice s intenzivními dopravními kontrolami. To všechno byla místa, jimž policisté v Praze 4 a 10 věnovali mimořádnou pozornost v rámci bezpečnostní akce Paradox, která se protáhla od čtvrtka až do víkendu – končila totiž až páteční půlnocí.

V knihovně si ve čtvrtek a pátek mohli lidé vybrat nejen knihu, ale i kabelku, náhrdelník či náušnice.

Krnovská knihovna se proměnila v ráj kabelek

„Jé, tato žlutá je úžasná, a ta vedle taky," zvolala návštěvnice knihovny hned při vstupu. Zábradlí kolem schodiště bylo až nahoru ověšeno kabelkami, seřazenými podle barev. V krnovské knihovně totiž ve čtvrtek a v pátek probíhal kabelkový a bižu bazar.

Kabelky čekají v knihovně na své nové majitelky.

Do knihovny tentokrát pro kabelku a nový šperk

Z krnovské knihovny si můžete ve čtvrtek a pátek odnést nejen knihu, ale také kabelku či náhrdelník. Na nové majitelky čeká v kabelkovém bazaru téměř 500 kabelek a více než 800 stylových doplňků.

vintage

Vintage je životní styl

Vintage je fenomém posledních let. Je to hravý styl plný zajímavých kombinací a na první pohled bez pravidel. Tak tomu ale úplně není - byť je vintage ve znamení volnosti.

Slečnám možná udělá radost barevný baťůžek či bílá kabelka.

Kabelkový veletrh v knihovně

Termín kabelkového bazaru a bižubazaru v Městské knihovně Krnov se už blíží. Desítky kabelek, tašky, psaníčka, dětské batůžky, ale i korálky, náhrdelníky, náušnice a náramky už čekají v knihovně na své nové majitelky. Přijdete si vybrat?

Škoda Octavia.

Polovina loni prodaných ojetin měla skryté technické problémy

Bezmála polovina ojetých vozů, které byly v loňském roce zakoupeny tuzemskými zákazníky, se po koupi potýkala s nějakými problémy, o kterých novopečený majitel dopředu nevěděl. Většinu řešených reklamací přitom považují kupující za neúspěšně vyřešenou. Uvádí to Asociace obchodu ojetými automobily.

Ilustrační foto

Tři studentky se rozhodly pomoci postiženým dětem z Orionu

Rychnov nad Kněžnou - Mnohaleté přátelství tří spolužaček rychnovského gymnázia, především však společný zájem o jejich okolí a touha pomáhat se staly základem výjimečné akce. Mnohé vypovídá už samotný název – Přes překážky ke hvězdám.

Vzpomínkový pokoj v domově pro seniory v Meziboří.

Senioři v Meziboří mají od prosince nový vzpomínkový pokoj

Meziboří - "Je to tu krásné. Když jsem sem vstoupila, úplně jsem si vzpomněla na svůj vlastní dům. Přijde mi to stejné," svěřila se šedovlasá babička z domova pro seniory v Meziboří a pohladila krajkovou prostírku na stole. Tento pocit v ní vyvolala návštěva vzpomínkového pokoje, který nedávno otevřeli právě v Domově sociálních služeb Meziboří, kde nyní žije.

Česká obchodní inspekce

Téměř 60 procent bazarů a zastaváren neprošlo kontrolou ČOI

Praha - Česká obchodní inspekce (ČOI) zjistila ve druhém a třetím čtvrtletí porušení předpisů u 57 procent kontrolovaných bazarů a zastaváren. Nejčastěji prodejci neinformovali spotřebitele o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění práva na reklamaci a nevyplňovali řádně doklady o zakoupení výrobků

Mladí čtenáři se v knihovně dozví spoustu věcí, třeba i o čertech. Počátkem prosince uspořádali  knihovníci  pro děti Čertí knihovnu, v březnu se mohou těšit na Noc s Andersenem. Díky sbírce kabelek a dobročinnému jarmarku si snad odnesou i malý dárek.

Knihovna sbírá kabelky

Co má společného dobročinný bazar, sbírka kabelek a bižuterie a Noc s Andersenem? Průsečíkem je krnovská knihovna. Ta zahájila 1. prosince sběr kabelek a bižuterie a v únoru uspořádá dobročinný jarmark, aby si malí čtenáři mohli pořádně užít březnovou Noc s Andersenem.

Ilustrační foto

Za peníze z vánočního bazaru koupí učebnice pro děti v Nepálu

Duchcov - Vánoční ozdoby, dekorace, těžítka, hračky, knížky, porcelán a sklo, předměty, které měli rádi a s láskou je darovali, aby dělaly radost někomu jinému. To vše se objevilo ve vánočním bazaru Základní školy Antonína Sochora v Duchcově a s radostí bylo prodáno a koupeno.

7. Nadějný dobročinný bazar v obchodním centru Kvítková ve Zlíně.

„Dejte si svařák!" Zboží je však lákavější

Zlín – „Pojďte si dát svařák na zahřátí," láká návštěvníky v přízemí Obchodního centra Zlín-Kvítková prodávající. Místnost plná nejrůznějšího zboží, od plyšových hraček, kabelek, hrnečků či jejich sad, přes různé dekorace, ubrusy, knížky, gramofonové desky, až po dětské a dospělé oblečení je však pro mnohé lákavější. Pomůžete potřebným a ještě si uděláte radost. Tím se vyznačuje dvoudenní 7. nadějný dobročinný bazar.

Klatovský klášterní bazar 2016

FOTO: Klatovským postiženým pomohly tenisové šampionky

Klatovy – Tenisový fedcupový dres s podpisy Petry Kvitové, Karolíny Plíškové, Barbory Strýcové, Lucie Hradecké a Petra Pály byl jedním z hlavních lákadel dražby na sobotním šestém Klatovském klášterním bazaru před bývalým dominikánským klášterem v Klatovech.

Ilustrační foto

Proměny Persie aneb Írán včera a dnes

Trutnov - Cestopisný pořad Proměny Persie aneb Írán včera a dnes v podání Luboše Vránka se koná v pondělí 12. prosince od 19 hodin v trutnovském kině Vesmír.

Dobročinný obchod Naděje společně s kavárnou Café 21 uspořádali v Uherském Hradišti dobročinný bazar, na němž si mohli zájemci zakoupit sortiment za zlevněné ceny a tím pomoct postiženým lidem.

Dobročinný bazar Naděje vynesl přes dvacet tisíc korun

Uherské Hradiště – Dobročinný obchod Naděje ve spolupráci s komunitní kavárnou Café 21 uspořádal v Uherském Hradišti první ročník Dobročinného bazaru ve čtvrtek 8. prosince. Konečná částka 20224,–Kč tak putovala na podporu pracovní terapie lidí s mentálním postižením, kterou jim nabízí terapeutické pracovní dílny na Průmyslové ulici v Hradišti.

Adventní pohoda na zámku

Adventní pohoda na zámku

Bystré – V každém člověku je dnes kousek doby vánoční, který se zvětšuje úměrně tomu, jak se blíží nejkrásnější svátky roku. To platíi pro všechny klientya pracovníky Domova na zámku Bystré, a proto se rozhodli uspořádat vánoční trhy plné zábavy a veselí.

Bazar Vem - ber bavil i pomáhal

Bazar Vem-ber už po čtvrté bavil a zároveň pomáhal

Nymburk - VEM-BER je prodejní akce, která se konala už po čtvrté. Lidé prodávali přebytečné kousky ze svých šatníků, kupovali jiné a užívali si kulturní program i dobré občerstvení. Výtěžek šel letos na podporu místní Občanské poradny Respondeo.