Kreativ

ŠTÍTEK: bazar

Sníh, vítr a volný prostor bez překážek jsou pro snowkiting ideální.

Zasněžené pláně na Žďársku brázdí lyžaři s draky

Žďársko – Sněhem pokryté pole a louky bez jakýchkoliv překážek, jako jsou stromy nebo sloupy elektrického vedení, a hlavně vítr. To jsou ideální podmínky pro provozování snowkitingu. Žďársko tomuto sportu vyhovuje přímo dokonale, a tak není divu, že lyžaři s kity neboli draky jsou tam pravidelnými návštěvníky.

Internet. Ilustrační foto.

Hackeři zaútočili na internetový bazar Prahy. Získali tisíce hesel

Když magistrát loni na podzim zprovoznil internetový bazar, na kterém se lidé mohou zbavovat nepotřebných věcí za odvoz, jistě to myslel dobře. Jenže pro některé z návštěvníku serveru by se návšteva mohla změnit v noční můru. Stránku totiž napadli počítačoví piráti a odcizili až desetitisíce přihlašovacích údajů.

Ilustrační foto.

Výtěžek knižního bazaru pomůže nemocnému Šimonkovi

Československé kulturní centrum (ČSKC) Buchlovice spolu s tamní dětským folklorním souborem Buchlovjánek uspořádají od čtvrtečního poledne (8. února) do sobotní jedenácté hodiny (10. února) IV. ročník Knižního bazaru, takzvaného knihotoče.

Označení přísně tajných dokumentů

Aféra australské vlády: supertajná akta ležela měsíce v bazaru nábytku

V Austrálii je z toho veliký skandál. Přísně tajné spisy vládního kabinetu se dostaly mimo úřad a objevily se v obchodě s levným nábytkem. Jak je taková věc možná? Zůstaly zkrátka ve skříních, které australská vláda levně prodala do bazaru v hlavním městě Canberra. Případ už vyšetřují tajné služby.

Nazdar Bazar.

„Dělám to s radostí a chutí,“ říká hlavní organizátor akce Dařiště

Liberec – Ve čtvrtek 1. února proběhne v Kultivaru další ročník akce Dařiště - Nazdar Bazar. Při té příležitosti jsme vyzpovídali hlavního pořadatele, aby akci blíže přiblížil. On sám pracuje jako plánovač výroby v jednom z podniků v Průmyslové zóně a dobrovolnické činnosti se věnuje ve svém volném čase.

Ilustrační foto

Telefony ze skladu přepravní firmy mizely podle policie vinou zaměstnance

Střední Čechy – Na bezmála čtvrt milionu korun vyčíslili kriminalisté z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Jih škodu, která vznikla krádežemi zásilek v prostorách přepravní firmy. Jako hlavní podezřelý v případu figuruje tamější 34letý zaměstnanec, který podle policejních detektivů vynášel ve svém batohu balíčky ze skladu uložených nedoručených zásilek. 

Škoda Superb Combi 2008 - 2013.

BAZAR: Na co si dát pozor při koupi ojeté Škody Superb druhé generace?

Ojetý manažerský vůz střední třídy, vyznačující se výborným komfortem, prostorností, ale zároveň i úsporností, je snem mnohých kupců, hledajících tu správnou ojetinu do firmy či rodiny. Dvojkový Superb je dokonce jednou z nejoblíbenějších ojetin na našem trhu, což ale rozhodně neznamená, že by byl bez chyb.

Ilustrační foto

S návštěvou ski servisů a půjčoven zbytečně neotálejte

Rakovnicko /INFOGRAFIKA/ - Z první sněhové nadílky se ve městěch příliš neradují. Opačně je tomu na horách, kde nový sníh znamená slibný začátek lyžařské sezony. A s ní spojený nápor turistů, na který se musí předem připravit nejen hoteliéři a restauratéři, ale také půjčovny zimního vybavení. A velká střediska z toho těží. Nejen nižší ceny, ale mnohdy i větší výběr však lidi stále víc táhne k regionálním půjčovnám. S vybavením tak vyrážejí už z domova.

Klatovský klášterní bazar, 7. ročník

OBRAZEM: Bazar pomůže s vybavením „Chaloupky“

Klatovy – Dres číslo 18 s podpisy českých biatlonových reprezentantů a jejich trenérů byl vrcholem dražby, která byla součástí sobotního sedmého ročníku Klatovského klášterního bazaru.

Návštěvníky přilákali i šermíři a jejich ukázky.

Staročeské trhy nepřekazila ani zima

Pacov – Betlém, charitativní bazar, ale i šermířská klání. To vše nabídlo víkendové adventní odpoledne v Pacově, které i přes chladné počasí přilákalo několik stovek lidí.

Sál Obecního domu v neděli odpoledne zaplnily stánky hlavně s oblečením.

OBRAZEM: Akce Vem - ber přitáhla do Obecního domu hlavně ženy

Nymburk - Šaty, kabátky malé i velké, dětské oblečení. Ale i sladkosti. To vše nabídla akce Vem - ber, která se letos v Nymburce konala už popáté. Jde o svérázný bazárek s charitativním nádechem. Odvíjí se od hesla v názvu, které vyzývá k tomu, aby zájemci vzali ze svých skříní, co už nepotřebují nebo z čeho jejich děti vyrostly a naopak na bazaru koupili nabízené oděvy od někoho jiného. Asi tak nepřekvapí, že v sále Obecního domu korzovaly především dívky a ženy. 

Amnesty International. Ilustrační foto.

Celebrity nabídnou své oblečení, peníze půjdou i do Kambodže

Bezpečné porody v chudých oblastech Kambodže nebo činnost organizace na ochranu lidských práv Amnesty International podpoří výtěžek vánočního charitativního bazaru, kterého se dnes v Praze v budově Divadelní akademie múzických umění zúčastní na 40 osobností českého showbusinessu. Za symbolické částky nabídnou kousky ze svých šatníků, knihoven či kuchyní, ke koupi bude také účast na natáčení filmu Jiřího Mádla nebo soukromá prohlídka zákulisí na vánočním koncertu Lucie Bílé.

Megakoncert Rádia Čas v Ostravar Aréně v roce 2016.

Radio Čas oslaví devatenáctiny megakoncertem

 Dalibor Janda s dcerou, zpěvák Xindl X, skupina Fleret se Zuzanou Šulákovou (a vzpomínkou na její maminku Jarmilu), idol dětí devadesátých let hudební partička Lunetic, Markéta Konvičková, ale také slovenští hosté kapela No Name a Miro Žbirka. Ti všichni vystoupí už tuto sobotu v Ostravar Aréně na megakoncertě Radia Čas, které slaví devatenácté narozeniny.

Ilustrační foto.

Třídenní Šmukbazar v Chatce pomůže nadaci vybrat peníze

Znojmo – Druhý ročník charitativního bazaru bižuterie a módních doplňků a tradiční řemeslný jarmark s ukázkami práce sklářů z Florianovy huti pořádá o víkendu Iveta Hlobilová. Šmukbazar se vedle tradiční Kabelkománie stal další akcí pořádanou na podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně.

Ilustrační foto

Bránu adventu otevře v Křižanově kateřinský jarmark

Křižanov – Kateřinský jarmark, už devátý, pořádají v sobotu 25. listopadu v sokolovně v Křižanově. Začíná ve 13.30 hodin. Předvánoční akce, která se v Křižanově stala už tradicí, nabídne opět spoustu stánků s nejrůznějšími rukodělnými výrobky a adventními věnci, vánočními ozdobami, keramikou, šperky, hračkami, ale také s perníčky nebo jinými sladkostmi.

Dobročinný bazar v pražském hotelu Hilton

Chutě celého světa pod jednou střechou

V Praze sídlí desítky ambasád zemí celého světa. Jednou v roce je možné si jejich exotiku doslova vychutnat osobně, a ještě udělat dobrý skutek. Manželky diplomatů každoročně pořádají dobročinný bazar v pražském hotelu Hilton.

Oldřich Válek (vlevo) se spoluhráči před zápasem Světové veteránské hokejové ligy proti Slovensku.

Kam za zábavou: Beseda s hokejisty

Rychnovsko /POZVÁNKY/ - V kulturním domě v Kostelci nad Orlicí ve středu 22. listopadu místní Sport club senior pořádá besedu spojenou s vyprávěním sportovců - hokejových reprezentantů - Oldřicha Válka a Stanislava Neveselého. Akce proběhne od 16 hodin v sále Rabštejna.

Ilustrační fotografie.

Knihovna nabízí knížky ke koupi

Rychnov nad Kněžnou - Rychnovští knihomolové zajásají. Ve středu od 12 hodin si mohou výhodně zakoupit knihy a časopisy z Městské knihovny Rychnov nad Kněžnou.

Ilustrační foto.

Ovečky pomůžou dobré věci

Už třetí ročník charitativní akce s názvem Každá ovečka se počítá letos pořádá Rekreační centrum Sepetná v Ostravici společně s Handicap centrem Škola života z Frýdku-Místku.