Kreativ

ŠTÍTEK: bazar

Dvaceti tisícový zisk, který bazárek díky zájmu veřejnosti vynesl, bude použit na pokrytí nákladů nezbytné zdravotní péče či kvalitní stravu.

Benefiční bazárek ve prospěch koček a psů se vydařil

Nová Paka - V sobotu se v Domě dětí a mládeže Stonožka konal v pořadí již dvanáctý benefiční bazárek, jehož celý výdělek putuje na zajištění péče o obyvatele místního útulku, který aktuálně čítá šest psů a sedm koček.

Svatomartinský bazar v Café Green zpestřilo slavnostní otevření svatomartinského vína .

Bazar v kavárně zpestřilo slavnostní otevření vína

Český Brod /FOTOGALERIE/ - Sobotní svatomartinské dopoledne mohli obyvatelé Českého Brodu příjemně strávit v místní kavárně Café Green, kde si kromě výborného kafíčka mohli výjimečně koupit i nějaké oblečení, jelikož tam Studio Green a občanské sdružení Leccos pořádaly Svatomartinský bazárek.

Nové tulipány, krokusy a narcisy zasadila desítka dobrovolníků ze společnosti Hamé v Uherskohradišťské nemocnici. Na přelomu října a listopadu se do zvelebování záhonů a samotného sázení zapojili kromě zaměstnanců i marketingová ředitelka Lenka Vaněk a fi

Zaměstnanci Hamé osázeli Uherskohradišťskou nemocnici krokusy a tulipány

Nové tulipány, krokusy a narcisy zasadila desítka dobrovolníků ze společnosti Hamé v Uherskohradišťské nemocnici. Na přelomu října a listopadu se do zvelebování záhonů a samotného sázení zapojili kromě zaměstnanců i personální ředitelka Vladimíra Carroll, marketingová ředitelka Lenka Vaněk a finanční ředitel Robert Škrabánek.

Ilustrační foto

Padělky jsou stále v prodeji

Karlovarský kraj - Jako nepolepšitelní v případě respektování takzvaných práv duševního vlastnictví se jeví stánkaři prodávající zboží na některých tržištích v Karlovarském kraji. A prim mezi nimi hrají prodejci z areálu tržnice Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž na Chebsku.

Bazar pro zvířata v Sušici.

FOTO: Vybrali přes čtyřicet tisíc

Sušice – Sokolovna v Sušici opět patřila bazaru, tentokrát tam lidé nákupem pomohli spolku Nalezenci – Šumaváci, který pomáhá zvířatům v nouzi, opuštěným, týraným či ztraceným.

Několik domů a obchodních výloh na Hlavní třídě prošlo nedávno rekonstrukcí. Častěji se zde objevují také střídmější reklamní poutače.

Výzva českotěšínské radnice nese první ovoce

Pro obyvatele Českého Těšína je procházka Hlavní třídou v centru města spíše nutným zlem. Prezentace ulice totiž podle mnohých připomíná asijský bazar, podle jiných je jednoduše pro ostudu.

Ilustrační foto

Přes internetový bazar lidé zboží udali, peněz se ale nedočkali

Střední Čechy – Nejste také mezi lidmi, kteří přišli o peníze, když se snažili prodat zboží přes bazarový portál na internetu? S touhle otázkou se na lidi v širokém okolí metropole obracejí kriminalisté III. obvodu pražské policie. Z podvodu (za který by v případě odsouzení mohl hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi) obvinili muže ve věku 22 a 23 let společně s 20letou ženou. Podle zjištění detektivů si trojice nechávala posílat zboží, za které neplatila.

Mobilní telefon. Ilustrační foto.

Zloděj telefonů měl smůlu. Čeká jej soud

Tábor – Policisté v pondělí zahájili trestní řízení proti třiatřicetiletému muži, kterého zadrželi ve středu dopoledne krátce poté, co v jednom z táborských bazarů ukradl mobilní telefon v hodnotě 4 500 korun.

Ilustrační foto

Polovina bazarů a zastaváren má problém se zákonem

Česká obchodní inspekce ve druhém čtvrtletí 2017 provedla kontroly bazarů a zastaváren a zjistila porušení zákonů u poloviny z nich. Nejčastěji obchodníci neinformovali o podmínkách reklamace a nevyznačili v dokladu o zakoupení, že se jedná o výrobek použitý nebo s vadou.   

Matky s dětmi v šátcích vyrazily ve Vyškově na pochod k podpoře kontaktního rodičovství.

OBRAZEM: Vyškovské matky podpořily nošení dětí v šátcích. Pochodem

Vyškov – Přibližně pětatřicet matek s dětmi v šátcích mohli ve středu po poledni potkat lidé na cestě od vyškovské knihovny do Smetanových sadů. Akce Nosíme ve Vyškově, jejímž prostřednictvím chtěly ženy poukázat na výhody kontaktního rodičovství, se ve městě konala už podruhé.

Týden knihoven se odehrává také v Pardubicích.

Týden knihoven láká na besedy i dílničky

Pardubický kraj – Na první říjnový týden už tradičně připadá projekt Týden knihoven. Od 2. do 8. října se v mnoha knihovnách po celé republice koná program plný akcí a nevšedních zážitků. Do 21. ročníku této kampaně se se svými aktivitami pro čtenáře zapojí i knihovny po celém kraji.

Ilustrační foto

Dobročinný bazar knih sklidil velký ohlas

Pelhřimov – Premiéra letního dobročinného bazaru knih, kdy právě čtení pomáhalo domácímu hospicu v Pelhřimově, přitáhla nečekanou pozornost a zájem. Organizátoři napínavě čekají výsledky po odpečetění kasičky, do které mohou lidé přispět ještě naposledy během dnešního dne.

Voříškiáda v Památníku Karla Čapka ve Strži u Dobříše.

OBRAZEM: Voříškiáda pomohla opuštěným psům a kočkám

Dobříš – Na zahradě Památníku Karla Čapka ve Staré Huti se uskutečnil další ročník Voříškiády, kterou tradičně pořádají Srdeční záležitosti, spolek, který se věnuje záchraně a péči o opuštěné a týrané psy a kočky.

Čtyři možnosti, jak vyřešit spaní v obýváku

Někdy to zkrátka jinak nejde. Nejčastějším kompromisem v malém bytě je spojení obývacího pokoje s ložnicí dohromady. V článku si přiblížíme čtyři možnosti, jak to elegantně vyřešit.

Ilustrační foto.

Zažít Krnov jinak

Sousedská pouliční slavnost? Krnované už vědí, co to znamená. Akci Zažít město jinak zde tuto sobotu pořádají již počtvrté.

Petr Šantrůček mezi svými gramodeskami.

Desky vyhrály ve zkoušce času, cédéčka jim nemůžou konkurovat

Chrudim – Gramodesky žijí a daří se jim čím dál tím lépe. „Analogovému charakteru zvuku, uloženého v drážkách gramodesky, se prostě žádné sterilně znějící cédéčko nevyrovná. Zvuk z gramodesky je daleko přirozenější a myslím, že rozdíl neunikne ani úplnému laikovi,“ přesvědčeně říká Petr Šantrůček, majitel bazaru na chrudimských Širokých schodech. 

Kabelkový bazar už vydělal 100 tisíc korun. Penze jdou právě na projekty Obědy pro děti.

Na školní obědy vybírá také Kabelkový bazar

Liberec – Přes 4 tisíce dětí v Libereckém kraji spadá do kategorie chudoby. Peníze na zaplacení i tak základní potřeby, jako jsou školní obědy, pomáhá sbírat i projekt Libereckého deníku s názvem Kabelkový bazar.

Ilustrační foto

Nákupem knih z druhé ruky pomohou nemocným

Pelhřimov – Nákupem knih z druhé ruky mohou nyní Pelhřimovští pomoci dobré věci. Výtěžek z prodeje starých publikací, které si mohou zájemci vybrat v krabici v knihkupectví U Vrány, podpoří Oblastní charitu Pelhřimov.

Ve Spolkovém domě začala výstava V retro stylu.

OBRAZEM: Ve Spolkovém domě začala výstava V retro stylu

Kutná Hora - Výstavu s názvem V retro stylu zahájili ve čtvrtek 3. srpna ve Spolkovém domě. Výstava se vztahuje k 60. až 90. letům minulého století a je věnována módě, sportu a domácnosti. Současně je doplněná dobovými fotografiemi Otakara Matouška.