Kreativ

ŠTÍTEK: bazar

Dobročinný bazar v Mirovicích.

OBRAZEM: Na dobročinném bazaru vystoupily děti

Mirovice - V sobotu 19. března se konal v mirovickém kulturním domě dobročinný bazar na podporu obnovy kostela Církve československé husitské v Mirovicích. Od jeho požáru uplyne 31. března rok.

Požár kostela Církve československé husitské v Mirovicích.

Bazar pomůže obnovit vyhořelý kostel

Mirovice – V sobotu 19. března se uskuteční v kulturním domě v Mirovicích od 8 do 14 hodin dobročinný bazar. Jeho výtěžek přispěje na obnovu zdejšího vyhořelého  husitského kostela. 31. března to bude rok, kdy od trámu v komíně začala hořet střecha a kvůli silnému větru  s ohněm zápasili hasiči až do rána 1. dubna.

Ilustrační foto

Darujte knihu a podpořte Dobromysl

Městská knihovna Beroun pořádá ve spolupráci s Dobromyslí o. p. s. bazar knih, který proběhne ve vestibulu knihovny ve dnech 18. a 19. března 2016.

Ivan Hoffman.

Turecký bazar

Summit EU s Tureckem byl pozoruhodný tím, že Turci přišli s návrhem, který s nikým kromě paní Merkelové předem nekonzultovali. Už to samo o sobě vyvolá zlou krev, neboť se potvrzuje, že Turky a Němce názory jiných zemí nezajímají a vystačí si s vlastními. Jelikož se ale řeší otázky, jako je bezvízový styk s Tureckem, turecké členství v EU, ve vzduchu létají požadavky na miliardy eur a rozhoduje se jak šibovat s migranty, bez souhlasu členských zemí Evropské unie se Turci s Němci určitě neobejdou.

Nejnavštěvovanější krytý trh na světě starý přes 550 let se tedy dočká dlouhé omlazovací kúry.

Slavný Velký bazar v Istanbulu potřebuje rekonstrukci

Istanbul – Verdikt architektů je neodvolatelný: Velký bazar v Istanbulu se nebezpečně sesouvá a propadá. Nejnavštěvovanější krytý trh na světě starý přes 550 let se tedy dočká dlouhé omlazovací kúry. To znepokojuje jeho oddané milovníky, které k němu váží nostalgické vzpomínky.

SPISOVATEL PAVEL BRYCZ bude v kladenské knihovně číst ze svého posledního románu Muž bez ženy není člověk.

Knihovna nabídne Moderního fotra i čtení Pavla Brycze

Kladno – Beseda, autorské čtení, knižní bazar, soutěže, workshop, trénování paměti a focení s oblíbenou knihou. Takový program připravila pro návštěvníky v rámci akce Březen – měsíc čtenářů – Středočeská vědecká knihovna Kladno. Jedná se o celostátní knihovnickou akci pořádanou Svazem knihovníků a informačních pracovníků České republiky. Vstup je vždy zdarma.

Ilustrační foto

Měsíc knihy v Prostějově: bazar, přednášky i soutěže

Prostějov – Na březen, tedy měsíc knih a čtenářů, Městská knihovna v Prostějově rozhodně nezapomněla. Kromě bohatého programu pro návštěvníky všech věkových kategorií nemohli zaměstnanci knihovny vynechat ani tradiční Knižní bazar, který potrvá až do konce měsíce.

Ilustrační foto.

Charita v Brně vyhlásila materiální sbírku pro uprchlíky v Řecku

Brno – Diecézní charita Brno vyhlásila materiální sbírku na pomoc uprchlíkům v Řecku. Bude trvat až do odvolání, sdělila v úterý mluvčí charity Diana Tuyet-Lan Kosinová. Do sběrného místa v charitním šatníku a bazaru Baltazar v ulici Rosická 1 v Brně mohou lidé nosit zejména trvanlivé potraviny, obuv a zdravotnický materiál.

Ilustrační foto.

Pionýři se utkají v uzlování. Na módní přehlídce pak předvedou svoje kroje

Brno - Jak už Brněnský deník Rovnost informoval, na valentýnský víkend v Brně se zamilovaným párům nabízí program všeho druhu, třeba i v zoologické zahradě. Těm, kteří už vyhlíží svatební den, pomůže v plánování svatební bazar v Malé Americe. Pro ostatní Brňany je tu třeba soutěž Dračí smyčka v obratnosti jejich prstů při tvoření uzlů. Děti se zabaví při vyfukování bublin ve Vida centru.

Velký bazar v tureckém Istanbulu.

Istanbul chystá dlouholetou rekonstrukci Velkého bazaru

Istanbul - Jednu z nejnavštěvovanějších turistických atrakcí světa - Velký bazar v tureckém Istanbulu - čeká rekonstrukce. Informovala o tom agentura AP. Podle starosty istanbulské čtvrti Fatih, v níž se tento krytý komplex asi čtyř a půl tisíce obchodů nachází, mohou opravy trvat až deset let a vyjdou na zhruba 55 milionů dolarů (asi 1,36 miliardy korun).

Ilustrační foto.

Bazary a zastavárny v Praze zaplatili v roce 2015 na pokutách 120 tisíc korun

Praha - Provozovatelé bazarů a zastaváren v Praze vloni dostali pokuty za více než 120 tisíc korun. S pěti obchody s použitým zbožím zahájil magistrát správní řízení. Vyplývá to z výsledku 140 kontrol, které vloni uskutečnil magistrát a policie. Od roku 2004 majitelé bazarů na pokutách zaplatili přes 4,3 milionu korun. Počet prohřešků trvale klesá.

Charitativní bazárek ve FotoCafé ve prospěch spolku Cibela, který se stará o opuštěná zvířata.

První charitativní bazar jistě nebyl posledním

Jindřichův Hradec - Pomoci zvířecím svěřencům spolku Cibela a zase o něco více dostat tuto organizaci do povědomí Hradečáků, to byl smysl Prvního charitativního bazárku, který se odehrál v kavárně FotoCafé v jindřichohradeckém muzeu fotografie.

Krádeže dětských autosedaček.

Ze 39 aut odnesl zloděj 55 dětských sedaček

Praha - Údajného zloděje, který se specializoval na krádeže dětských autosedaček, dopadli kriminalisté IV. obvodu pražské policie. Podle úterních slov Jana Daňka z policejního ředitelství se podařilo zadržet „fantoma", který na území Prahy 4 a Prahy 10 vykradl 39 vozidel - a z nich odcizil 55 sedaček pro děti.

Setkání obyvatel Vrahovic s vedením města Prostějova

Magistrát pro Vrahovice chystá novou zastávku, zabývá se i reklamací chodníku

Prostějov-Vrahovice – Hned několik podnětů obyvatel Vrahovic se rozhodli řešit na prostějovském magistrátu. Jeho zástupci se s místními lidmi setkali v polovině října. Po třech měsících vedení města slíbilo řešit několik problémů, mezi nimiž jsou i trable s kanalizací či autobusovou zastávku ve středu Vrahovic.

Šestadvacátého prosince kolem čtvrté hodiny ranní se skupina pachatelů vloupala do obchodu s luxusním oblečením ve Vězeňské ulici. Záběry bezpečnostní kamery ukazují, že pachatelé brali vše, co se namanulo.

Pomozte nám najít ukradené kožichy, žádají kriminalisté

Praha /FOTOGALERIE/ - Zarytě mlčeli v prosinci - a na tomhle postoji se nic nezměnilo ani nyní v lednu. Zhruba tolik a ani o slovíčko víc lze poznamenat na dresu dvojice Srbů podezřelých z podílu na největší „vánoční" krádeži na území hlavního města, k níž došlo na Štěpána v noci v centru metropole.

Purpurové, pudrové, mintové? Záleží na vaší volbě, v každém případě se letos tančí v dlouhých róbách.

Ve víru tance, rób a fraků. Sezona vypukla!

Jičínsko – Plesová sezóna nabírá na otáčkách. Ve víru tance se ocitají studenti při maturitních plesech, ale i myslivci, rybáři, hasiči. Bály pořádají nejrůznější organizace i samotná města.

Čokoláda.

Objednal si iPhone, poštou mu přišla čokoláda

Chrastava - Těšil se na výdobytek moderní techniky, místo toho mohl uvařit možná tak polevu na dort. Na místo iPhonu totiž mladému muži z Chrastavy přišla na objednávku z internetového bazaru čokoláda na vaření.

Vizualizace budovy nového kostela pro 450 věřících v Lesné.

Kostel na Lesné začnou stavět letos. Tvar věže symbolizuje nebeské poselství

Brno – Barevné prosklení, jedenatřicet metrů vysoká věž a netradiční kruhový tvar. Brněnští věřící se po letech čekání dočkají kostela v brněnské Lesné. Autor projektu Marek Štěpán v novátorském návrhu počítá s budovou pro 450 věřících i se společenským centrem a garážemi. Pokud se římskokatolické farnosti podaří zajistit všechna povolení, stavba začne už v druhé polovině tohoto roku.

Přinést několik kousků z vlastního šatníku a odnést si domů namísto nich jiné. Takový princip měl středeční výměnný bazar klobouků na Špilberku.

Milovnice klobouků mohly na Špilberku získat další. Na výměnném bazaru

Brno /FOTOGALERIE/ – Přinést několik kousků z vlastního šatníku a odnést si domů namísto nich jiné. Takový princip měl středeční výměnný bazar klobouků na Špilberku. Tato akce je doprovodnou událostí výstavy klobouků na Špilberku s názvem A klobouk dělá dámu. Návštěvnice bazaru na výměnu přinesly kromě klobouků a čepic také například šály nebo rukavice, některé dokonce nabízely kabelky. Téměř padesátka účastnic středečního bazaru si spolu se svými módními úlovky odnesla také slevovou poukázku na návštěvu výstavy.

Ilustrační foto

V 60 procentech bazarů a zastaváren loni zjistila ČOI nedostatky

Praha - Ve více než polovině kontrolovaných bazarů a zastaváren zjistila loni Česká obchodní inspekce (ČOI) nedostatky. Jejich provozovatelé často neposkytují doklady o koupi či krátí lhůtu pro uplatnění práva z vadného plnění. ČOI bazarům loni uložila celkem 158 pokut v souhrnné výši 265.500 Kč. Inspekce to uvedla v tiskové zprávě.

Ilustrační foto

Češi každoročně vrátí do e-shopů zboží za 2,5 miliardy korun

Praha – Češi každoročně vrátí do e-shopů zboží v hodnotě zhruba 2,5 miliardy korun. Obchodníci poté takové produkty nabízejí s označením rozbaleno či použité. Vyplývá to z údajů vyhledávače slev Skrz.cz. Nabídka tohoto sortimentu je největší po Vánocích a zájem o zlevněné zboží každý rok roste, zjistila redakce mezi obchodníky.

Ilustrační foto.

V Česku se loni nabízelo celkem 932 tisíc ojetých vozů

Praha – V Česku se loni na trhu ojetin nabízelo v bazarech a na inzeráty 932.000 vozů. Jejich průměrná inzerovaná cena byla 180.200 korun a stáří deset let. Na tachometru měly průměrně 147.800 km. Vyplývá to z kontinuálního sledování trhu skupinou AAA Auto. Podle odhadu společnosti Cebia se loni v tuzemsku prodalo téměř 700.000 ojetých vozů. Prodej nových osobních aut loni vzrostl o 20 procent na rekordních 230.857 vozů. Škoda Auto prodala 73.927 vozů a získala téměř třetinový podíl trhu.

Výstava řezbáře Libora Deanemarka v rakovnickém muzeu

„Vodevšehokousek“ si Libor Daenemark nadělil k narozeninám

Rakovník – Ještě do jednatřicátého ledna si můžete prohlédnout výstavu řezbáře Libora Daenemarka z Přílep. Dal ji název Vodevšehokousek a název je to opravdu výstižný. V mansardě Muzea TGM v Rakovníku najdete nejen jeho dřevořezby, například rozsáhlý betlém, ale i celou řadu hlav, loutky, draky.

Klavírní recitál Ireny Černíčkové.

Slovácké divadlo pomůže bazarem i koncertem

Uherské Hradiště – V duchu dobrých skutků se ponese čtvrtá adventní neděle ve Slováckém divadle. Dobročinný bazar a koncert na podporu nemocných a postižených dětí pořádají herci Slováckého divadla ve spolupráci s klavíristkou Irenou Černíčkovou.

Ilustrační foto.

Lidé častěji vánoční cukroví nakupují, zájem je i o dia cukroví

Ostrava - Lidé stále častěji vánoční cukroví nakupují hotové. Vyprodáno už hlásí mnohé cukrárny a pekařství. Pečou ale i nezaměstnané ženy i maminky na rodičovské dovolené, které své nabídky zveřejňují na různých bazarech. Velký zájem je letos i o bezlepkové či dia cukroví. V průměru si jeden zákazník objednává víc než dva kilogramy pamlsků. Za jeden kilogram zaplatí od 300 do 800 korun.

Jiří Mrázek, majitel značky Nanovo.

Nanovo: Československý design s normalizací nespojujme

Když do obchodu NANOVO vejde pamětník druhé poloviny 20. století u nás, okamžitě se přenese v čase právě do této doby. Alespoň bude mít takový pocit. Možná tu najde židli, na které doma sedával, lampičku, kterou míval na psacím stole nebo třeba hodiny, které visely na základní škole, kam chodíval. Jiří Mrázek a Adam Karásek vracejí takovým předmětům lesk a dávají jim možnost ovlivnit svým nadčasovým designem i další generace.

Dobročinný bazar v Naději v Otrokovicích.

Dobročinný bazar NADĚJE v Otrokovicích podruhé. Menší ale úspěšnější

Otrokovice - Ve dnech 9. a 10. prosince 2015 se uskutečnil pod záštitou starosty města Jaroslava Budka druhý ročník Dobročinného bazaru pořádaný otrokovickou pobočkou NADĚJE. Tentokrát se bazar přesunul z kinosálu Otrokovické BESEDY do menších, ale útulnějších prostor foyer. Přesto se vybralo o 3.700 korun více.

Nezbedná pohádka ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti.

Vánoce ve Slováckém divadle

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ - Klavíristka Irena Černíčková chystá spolu s herci Slováckého divadla již druhý Dobročinný bazar. Na co a koho se můžou návštěvníci těšit, nám prozradila samotná organizátorka.

Na loňský dobročinný bazar se přišla podívat například choreografka Ladislava Košíková (vpravo).

Slovácké divadlo opět pomůže Dobročinným bazarem

Uherské Hradiště - Poslední adventní neděle bude ve Slováckém divadle patřit dobrým skutkům. Stejně jako loni se uskuteční Dobročinný bazar a koncert, který pořádá klavíristka Irena Černíčková ve spolupráci s uherskohradišťským souborem.