Kreativ

ŠTÍTEK: bazar

Jurta

Tábor skončí, ale jurty zůstanou

Liberecko - V Brništi probíhá zajímavý tábor, děti zde bydlí v jurtách. V pátek odjedou a na místě začne každoroční festival věnovaný neobvyklému obydlí.

V Brništi probíhá zajímavý tábor, děti zde bydlí v jurtách. V pátek odjedou a na místě začne každoroční festival věnovaný neobvyklému obydlí.

Tábor skončí a jurty zůstanou

Brniště - V Brništi probíhá zajímavý tábor, děti zde bydlí v jurtách. V pátek odjedou a na místě začne každoroční festival věnovaný neobvyklému obydlí.

Ilustrační foto.

Za dovoz odpadu z Německa padla pokuta

Krásná Lípa – Vozíky za auty obtěžkané starým nábytkem nebo kuchyňským vybavením, případně plně naložené dodávky stejným nákladem nejsou v pohraničí ničím zvláštním.

Koupaliště Flošna v Malšovicích - ilustrační foto.

Knihovna míří na hradeckou Flošnu

Hradec Králové - Pěkné počasí láká na koupaliště Flošna mnoho plavců. V sobotu si mohou zpříjemnit den i čtením a zábavou s Knihovnou města Hradce Králové od 10 do 16 hodin.

Šéfredaktor Valašského deníku Miroslav Urubek.

Dobrý den, Valašsko

Valašsko - Všeobecně se dá říci, že se nečte. Tedy vše tištěné. Knihami počínaje a novinami konče. Vše se odehrává na webech a především na televizních, tedy obrázkových médiích. Však v novinách už dlouhé texty ani nevycházejí. A když už, musejí být takzvaně roztrženy mezititulky, fotografiemi a nejrůznějšími grafickými prvky.

Sraz trabantů a wartburgů v plumlovském kempu Žralok

Stovky trabantů se sjely pod plumlovským zámkem. Podívejte se

Plumlov – Na své si v sobotu přišli milovníci aut. Tedy zvláště těch starších. Do autokempu Žralok se totiž sjely více než dvě stovky korábů silnic, které už něco pamatují. Jak napovídal název akce, Trabant sraz, nechyběla řada vozidel z bakelitu.

Dvakrát do roka se pořádá ve Světlé Hoře bleší trh, kde mohou místní lidé prodat to, co doma už nepotřebují, anebo koupit to, co se jim zalíbí.

Bleší trh ve Světlé Hoře

Dvakrát do roka se pořádá ve Světlé Hoře bleší trh, kde mohou místní lidé prodat to, co doma už nepotřebují, anebo koupit to, co se jim zalíbí. Většinou jde o nejrůznější věci do domácnosti, ale někdy lze narazit na pěkné kousky. Letos se na trhu objevily staré pendlovky.

Irena Černíčková s předsedou komise Davidem Pospíšilem, který Cenu Ď na Nové scéně Národního divadla předával.

Cenu Ď získala i organizátorka dobročinných bazarů Irena Černíčková

Uherské Hradiště – Mezi osmnáctkou osobností, které v pátek 24. června obdržely na Nové scéně Národního divadla v Praze Cenu Ď, byla také klavíristka a organizátorka dobročinných bazarů ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti Irena Černíčková. A právě za tuto svoji charitativní aktivitu Cenu Ď obdržela.

Ilustrační foto

Trojice ve Vídni během jednoho roku vykradla 5660 sklepů

Vídeň - Rakouská policie zadržela trojici mužů, kterou podezřívá z toho, že během jediného roku ve Vídni vykradla 5660 sklepů. Prodejem odcizených věcí si prý muži přišli na zhruba 300.000 eur (8,1 milionu Kč), informovala dnes agentura APA.

Ilustrační foto.

Půjčené nářadí dal do zastavárny

Teplice – Škodu přes dvě stě tisíc korun způsobil 39letý muž z Teplicka, který si půjčoval nářadí, které obratem dával do zastavárny. Nejprve se v teplickém bazaru informoval, zda mu vezmou do zástavy bourací kladivo. Pak odjel do půjčovny nářadí, kde si zapůjčil rovnou dvě kladiva v hodnotě 46 tisíc korun a obratem je za menší částku zastavil.

Robert Fulghum

Literární bomba! Do Šumperku přijede spisovatel Robert Fulghum

Šumperk – Doslova nabité literaturou bude centrum Šumperka v druhém červnovém víkendu. Letní kino Biograf Láska uvede v pátek večer na Točáku thriller podle bestselleru „slovenského Dana Browna" Dominika Dána. V sobotu začne den velkým knižním bazarem, jehož prostřednictvím budou moci obyvatele Šumperka podpořit vůbec první vydání Dějin Šumperka. V poledne pak v rámci pořadu LiStOVáNí vystoupí světoznámý spisovatel Robert Fulghum.

Sociální bazar.

Bazar v Barborce

Ledeč nad Sázavou - Kromě Centra sociálních služeb Barborka vznikl v budově i takzvaný sociální bazar.

Senioři na akci ve vnitrobloku Vybíralka

KRÁTCE: Sídliště má mít víc parkovacích míst a aktivit pro seniory

Praha - Obyvatelům sídliště Vybíralova na Černém Mostě nejvíce vadí špatná organizace vozovek, málo parkování nebo nedostatek zábavy pro seniory. Vzniknout by měly kvalitní pěší cesty uvnitř sídliště, odbroníci z institutu doporučují i vytvoření 200 nových parkovacích míst. 

Den sousedů v Přerově

Na ulici bude veselo. Přerovský Den sousedství zve na bazar i živou hudbu

Přerov – Přátelské setkání se sousedy, knižní bazar, na kterém si mohou lidé pořídit zajímavou knihu, ale letos také živá muzika a další doprovodné akce. Tak bude vypadat oslava Mezinárodního dne sousedů, která se v Přerově uskuteční v sobotu 28. května na prostranství před Baťou ve Wilsonově ulici. Akce se koná od 9 do 16 hodin.

Kostel sv. Josefa ve Fulneku se v sobotu 21. května opět po roce proměnil v centrum módy.

Klášterní kouskování opět pomáhá

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Kostel sv. Josefa ve Fulneku se v sobotu 21. května opět po roce proměnil v centrum módy. Konal se tam totiž již třetí ročník dobročinného bazaru s oblečením a doplňky s názvem Klášterní kouskování. Letošní ročník se nesl v duchu podtitulu Láska ve všech podobách.

Ilustrační foto.

Dětské sedačky z aut kradla dvojice ve velkém

Praha - Řemeslo se někdy dědí z otce na syna, jindy třeba přechází z přítele na partnerku. I to zlodějské. Podle zjištění detektivů to alespoň platí v případě ženy, kterou kriminalisté IV. obvodu pražské policie v těchto dnech zadrželi jako osobu podezřelou z krádeží dětských autosedaček ze zaparkovaných aut.

Ilustrační foto.

Zájemce o koupi měnil telefony za atrapy

Praha - Nezvyklou fintu využíval podle kriminalistů I. obvodu pražské policie 33letý recidivista, kterého detektivové odhalili jako podvodníka obírajícího lidi, kteří chtěli prodat svůj mobil. Šlo mu o luxusnější přístroje, u nich byla naděje, že jejich odnesení do bazaru přinese zajímavý finanční efekt.

15. ročník Boom Cupu

Začíná 15. ročník Boom Cupu

Multižánrová soutěž kapel Boom Cup, pořádaná v ostravském klubu Hudební bazar ve spolupráci s festivalem Colours of Ostrava a Českým rozhlasem Ostrava, zahajuje v těchto dnech svůj 15. ročník.

Pro Ondru.

Charitativní bazar ve Zvonečku

Havlíčkův Brod - Až do pátku 29. dubna je v Mateřském centru Zvoneček v Havlíčkově Brodě otevřen již pátý jarní charitativní bazar.

Historické kousky. Dva mladíci ukradli sběrateli historické zbraně a také alba svě-tových měn. U soudu dostali podmínku.

Syn sběratele poznal ukradené zbraně v brněnské zastavárně

Dolní Cerkev, Jihlava – Dostat se na stopu zlodějům, kteří se loni v lednu 
v místní části Dolní Cerekve Spělov na Jihlavsku vloupali do zemědělské usedlosti, odkud odnesli sbírku historických zbraní v hodnotě zhruba 1,2 milionu korun, pomohla náhoda.

Historické kousky. Dva mladíci ukradli sběrateli historické zbraně a také alba svě-tových měn. U soudu dostali podmínku.

Syn sběratele poznal ukradené zbraně v brněnské zastavárně

Dolní Cerkev, Jihlava – Dostat se na stopu zlodějům, kteří se loni v lednu 
v místní části Dolní Cerekve Spělov na Jihlavsku vloupali do zemědělské usedlosti, odkud odnesli sbírku historických zbraní v hodnotě zhruba 1,2 milionu korun, pomohla náhoda.

Mobilní telefon muž v bazaru neprodal.

Neznámý muž odnesl kabelku za desetitisíce

Praha /VIDEO/ - Zloděje, který pohotově využil příležitosti, jež se mu naskytla, a zmocnil se kabelky za desítky tisíc korun, hledají policisté z pražského Podolí. A jde přesně o typický případ následku chvilkové nepozornosti, když majitelka vyrazila do obchodu za nákupy, připomněl v pondělí Jan Daněk z ředitelství pražské policie. 

Ilustrační fotografie.

Město Žatec se připojí k registru jízdních kol

Žatec - Pro majitele bicyklů to znamená trochu lepší situaci při ochraně jejich majetku. Pokud by došlo ke krádeži jejich kola, mají větší šanci, že bude nalezeno a vráceno. Samolepka také může odradit zloděje už předem.

Ilustrační foto

Policie radí: Neposílejte peníze předem

Podkrkonoší - Už od prosince loňského roku pátrají policisté po pachateli, který podvodem vylákal z jednadvacetileté dívky z Trutnovska finanční hotovost devět tisíc korun.