Kreativ

ŠTÍTEK: blog

Počítačová hra DayZ.

Potvrzeno: Day Z se stává samostatnou hrou

Milion registrovaných hráčů populární modifikace Day Z, nárůst o 500 tisíc jen za poslední měsíc. Díky tomu dlouhodobé druhé místo ArmA 2 v prodejních žebřících na Steamu. Nebo 100 tisíc zájemců o betatest konkurenční hry The War Z za úvodních 24 hodin.

Ilustrační fotografie.

Twitter spustil českou jazykovou verzi

Praha - Sociální síť Twitter spustila českou jazykovou verzi. Její provozovatelé to v pondělí oznámili na svém blogu. Spolu s češtinou je Twitter nově přeložený do dalších pěti jazyků včetně řečtiny nebo ukrajinštiny a celkem je od pondělka dostupný ve 33 jazycích, mimo jiné i v čínštině, hebrejštině nebo finštině.

Počítačová hra Mass Effect 3: Leviathan.

Oznámení nového DLC k Mass Effect 3 o původu Reaperů

O tomto přídavku s názvem Leviathan do posledního dílu vesmírné ságy Mass Effect se spekulovalo už nějakou dobu a nyní jsme se konečně dočkali oficiálního potvrzení. Vyjít by měl koncem léta na PC, PS3 a Xbox 360 a prodávat se bude za 10 dolarů nebo 800 Microsoft Points.

Ilustrační foto

Na patriarchu se v Kyjevě vrhala aktivistka s obnaženými ňadry

Kyjev - Na patriarchu ruské pravoslavné církve Kirilla se dnes po příletu na kyjevské letiště chtěla vrhnout jedna z aktivistek z feministické organizace Femen. Dívku s obnaženými ňadry ale zadržela ochranka, informovaly agentury. Aktivistka měla na zádech černou barvou napsáno „Zabijte Kirilla" a vykřikovala „Kirille, jdi do pekla".

Bezdružické parní léto

Četníci zneškodnili nebezpečné lumpy

Bezdružice – /Bezdružické parní léto/ Parní lokomotiva v čele vlaku je plná uhlí i vody, strojvedoucí i pomocník zkontrolovali vše potřebné před jízdou, promazali olejem klouby táhel, která pohánějí ocelová kola.

Počítačová hra The Secret World.

Plán aktualizací The Secret World: co dostanete za měsíční poplatky

Krokem číslo jedna v resuscitační strategii Funcomu po propadu hodnoty akcií byla obhajoba měsíčních poplatků, krokem číslo dvě je to, co správně mělo přijít už dávno. A to plán budoucí podpory nové onlinovky The Secret World, aby každý viděl, co za své peníze v dlouhodobém horizontu dostane.

Počítačová hra Battlefield 3.

Nová funkce pro snazší pořádání zápasů v Battlefield 3

Asi všichni hráči multiplayerových stříleček se shodnou, že největším problémem bývá domluva se spoluhráči a celá organizace takového zápasu. Studio DICE se rozhodlo, že vám zahajování bitev v Battlefieldu 3 s přáteli ulehčí a připravují rozšíření systému Battlelog o novou funkci nazvanou Matches.

David Darling, zakladatel Codemasters.

Konzole vyhynou, pokud se nerozloučí s fyzickými nosiči

David Darling, který v roce 1986 založil úspěšnou vývojářskou společnost Codemasters a teď se do branže vrátil díky příležitostem v oblasti mobilních aplikací, na svém blogu sepsal podnětnou úvahu o probíhající transformaci celého herního průmyslu.

Ilustrační foto.

Ženy v Šanghaji jsou terčem sexuálních útoků

Šanghaj – V šanghajském metru se v poslední době objevila řada stížností žen na to, že je muži sexuálně obtěžovali. Místo uznání stížností a posílení bezpečnostních opatření se ale vedení metra na svých internetových stránkách rozhodlo zveřejnit fotografii dívky v průsvitných šatech. Text pod ní uvádí: „Pokud jdete do metra oblečené takto, nedivte se, že vás budou obtěžovat. V metru je spousta velkých zlých vlků a dívenky by se měly chovat slušně!"

Počítačová hra Dishonored.

Bethesda už má jasno o délce hry, Dishonored vydrží nejméně 12 hodin

Tyto informace často bývají dost zavádějící, protože každý hráč hraje jiným tempem, přesto jde o vděčné téma, které tentokrát otevřeli sami tvůrci z Bethesdy na oficiálním blogu. Na rozdíl od tvůrců například Homefrontu se totiž mají čím chlubit a může jim to přičíst kladné body.

Prachatický Hudební kotel.

Kotel představil nové mladé hudebníky

Včerejší den patřil v sále Národního domu v Prachaticích hudbě. Z důvodu špatného počasí se sem přesunula akce žáků Základní umělecké školy Prachatice.

Jindřichohradecká nemocnice. Ilustrační foto.

Nemocnice bude dávat výpovědi

Jindřichův Hradec - Tíživá ekonomická situace, která prostupuje celým systémem českého zdravotnictví, se nevyhnula ani jindřichohradecké nemocnici.

ilustrační foto

Radní končí. Kvůli urážkám na webu

Vlčnov - Kvůli urážkám své osoby skládá ve Vlčnově funkci obecní zastupitel a radní Miroslav Josefík. „Nehodlám být fackovacím panákem, politiku k životu nepotřebuji," řekl odcházející zastupitel, v posledních komunálních volbách kandidát bez politické příslušnosti na kandidátce ODS.

. Jižní Korea patří k zemím s nejvyšším počtem sebevražd na světě; vlastní život si tu průměrně vezme 40 lidí denně a počet sebevražd je pětinásobně vyšší, než před jednou generací.

Jižní Korea hlídá internet. Kvůli sebevrahům

Soul - Jižní Korea se rozhodla bojovat proti vysokému počtu sebevražd v zemi sestavením nového týmu. Jeho cílem bude sledovat internet a hledat obsah spojený se sebevraždami, napsal zpravodajský server BBC News.

Ilustrační foto

Google bude uživatelům v Číně radit, jak vyzrát na cenzuru

Peking/Washington - Americký internetový gigant Google dnes vypálil novou salvu v bitvě s cenzurními manévry čínské vlády. Uživatelům čínského internetu nabídl cestu, jak obejít překážky ve vyhledávání vyvolané zásahy čínských cenzorů. Při zadání "nevhodného" slova v poli pro vyhledávání služba automaticky nabídne průchodnou alternativu.

Bez klobouku jako nahá

SERIÁL DENÍKU: Bez klobouku jako nahá

Region - Věděli jste, že Coco Chanel začínala v módní branži s výrobou klobouků a teprve následně přidala také svetry, šaty a další modely oblečení?

Počítačová hra Battlefield 3: Close Quarters.

Destrukční Battlefield 3: Close Quarters plný nových efektů

V přídavku Battlefield 3: Close Quarters bude tolik destrukce, že vývojáři museli upravit část enginu pro práci s částicemi. "Cílem bylo se postarat, že částicové efekty nebudou hráči překážet. Jinak by byly koridory neustále plné kouře," napsal na vývojářském blogu Nadab Goksu z DICE.

Počítačová hra Total War: Shogun 2.

Vyšel modderský editor pro Total War: Shogun 2

Ke stažení je oficiální modderský program The Editor (zkráceně Ted) pro strategii Shogun 2 a samostatný datadisk Fall of the Samurai. Odemknete ho tím, že si hru zaktualizujete na Steamu - stačí jít do sekce Library, vybrat All Games, Tools a nainstalovat položku nazvanou "Total War: Shogun 2 - TEd".

Paul Krugman.

Držitel Nobelovy ceny: Euro může skončit během následujících měsíců

Praha - Euro může podle držitele Nobelovy ceny za ekonomii Paula Krugmana skončit během několika následujících měsíců. Krugman to píše ve svém pravidelném blogu na serveru deníku The New York Times. Podle tuzemských analytiků jsou právě tyto obavy nyní jedním z hlavních témat ovlivňujících vývoj na trzích. Zároveň se ale domnívají, že takový vývoj spíše nenastane.

Piknik na Zlatém mostě.

Na pikniku mohli lidé vidět, jak bude vypadat nový park

FOTOGALERIE: České Budějovice - Studentka architektury Barbora Jandová se v rámci svého dlouhodobého projektu Večeře na neobvyklých místech rozhodla uspořádat piknik na Zlatém mostě u Jihočeského divadla, který se konal v pátek 4. května od 17 hodin. Akce, jíž se zúčastnilo několik desítek lidí, byla součástí Budějovického Majálesu, ve spolupráci s projektem CBArchitektura a Domem umění České Budejovice. 

Náměstek karvinského primátora Petr Bičej.

Náměstek primátora odmítá, že by spekuloval prodejem svého pozemku šachtě

Karviná - Záměr těžařů těžit uhlí pod městskou částí Staré Město vyvolává mezi lidmi vlnu vášní, diskuzí a obviňování, která se projevuje na internetu i sociálních sítích. Ti, kteří chtějí zůstat, se „skrz prsty" dívají na ty, kteří se rozhodli pro výkup své nemovitosti a pozemku a netají se tím.

Náměstek karvinského primátora Petr Bičej.

Náměstek Bičej odmítá, že by spekuloval prodejem svého pozemku šachtě

Karviná - Záměr těžařů těžit uhlí pod městskou částí Staré Město vyvolává mezi lidmi vlnu vášní, diskuzí a obviňování, která se projevuje na internetu i sociálních sítích. Ti, kteří chtějí zůstat, se „skrz prsty" dívají na ty, kteří se rozhodli pro výkup své nemovitosti a pozemku a netají se tím.

Článek německého deníku Die Welt o možném návratu komunistů v České republice

Die Welt: V ČR hrozí návrat komunistů a Čechům je to jedno

Berlín - „Nejlepším úvodem do české politiky je kniha Rumcajsova dobrodružství," tvrdí na svém blogu poněkud překvapivě polský novinář a překladatel Aleksander Kaczorowski. A vzápětí dodává, že pro rovnostářské Čechy je příznačné, že sympatizují spíše s bodrým loupežníkem než s kosmopolitní vrchností.

Ilustrační foto

Hackeři z Anonymous spouštějí nový hudební portál

Washington – Hackeři ze sdružení Anonymous spouštějí hudební portál, který by měl umožnit přehrávání skladeb umístěných na různých internetových stránkách. Cílem projektu je umožnit uživatelům, aby si mohli bez složitého hledání přehrát jakoukoli píseň, která je dostupná online, uvedl server Wired.com.

Úspěchem skončila účast kyjovské městské knihovny v soutěži Biblioweb 2012. V hlasování veřejnosti se umístila v celostátním klání na sedmém místě.

Kyjovská knihovna bodovala se svým webem. Skončila sedmá

Kyjov – Úspěchem skončila účast kyjovské městské knihovny v soutěži Biblioweb 2012. V hlasování veřejnosti se umístila v celostátním klání na sedmém místě. Speciálním oceněním je pak druhá příčka v hodnocení přístupu pro handicapované, na což byl kladen velký důraz.

MICHAL DAVID  vystoupil v Tipsport areně před sedmi a půl tísici fanoušky.

Cola, disko, céčka a Michal David. Jak málo stačí k radosti

Liberec /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE, VIDEO/ - Drobný muž s tmavými brýlemi, kšiltovkou a klávesami kolem krku přitáhl ve středu do liberecké Tipsport areny sedm a půl tisíce fanoušků. Ačkoliv nepatřím mezi skalní fanoušky Michala Davida, chtě nechtě musím uznat, že jeho koncert v Tipsport areně byla zatím největší hudební událost v Liberci v tomto roce. Pokud s tím někdo nesouhlasí, myslím, že návštěvnost tohoto koncertu mluví za vše. Na obří party se přišlo bavit sedm a půl tisíce lidí.

Ilustrační foto.

Trojský kůň Flashback napadl už stovky tisíc počítačů Mac

Washington - Nová varianta trojského koně Flashback již na celém svět napadla více než 600.000 počítačů s operačním systémem Mac OS X, kterým jsou vybaveny počítače americké společnosti Apple. Škodlivý kód využívá bezpečnostní chybu v Javě, napsal ruský zpravodajský portál Dr. Web.

Při nehodě belgického autobusu ve švýcarském kantonu Valais zemřelo v úterý večer 28 lidí, z toho 22 dětí.

Rodiče mrtvých dětí odcestovali do Švýcarska, pomáhají psychologové

Brusel/Bern /VIDEO/ - Belgie je šokována tragickou úterní nehodou autobusu, při které v jihošvýcarském kantonu Valais zahynulo 28 lidí, z toho 22 dětí, a další 24 utrpělo zranění. Někteří rodiče podle agentury DPA stále ještě nevědí, co se s jejich dětmi stalo, protože identifikace všech obětí dosud neskončila.

Miroslav Chum

Neplánuji moc do budoucna

Strakonice – V pokračování Štafety Strakonického deníku předá Štěpán Klučka pomyslný štafetový kolík Miroslavu Chumovi.

Ilustrační foto.

Budějovičtí hledají architekta už podruhé

České Budějovice – Vloni 
v září se to nepovedlo. Teď jsou podmínky pro uchazeče na post vedoucího architekta města podobné, přesto na magistrátu věří, že se tentokrát podaří najít toho správného člověka.

Počítačová hra ArmA 3.

Zkouška ohněm půl roku dopředu: veřejnost otestuje ArmA 3 v alfatestu

Domácí studio Bohemia Interactive se rozhodlo pro nevšední krok. Ve snaze zbavit se své pověsti firmy, která v minulosti opakovaně vydala ne úplně odladěné vojenské simulátory, které mívaly v základních verzích řadu chyb a musely být mnohokrát opatchovány, podrobí třetí díl ArmA zkoušce ohněm ještě před vydáním.

Ilustrační foto

V Řecku sílí extremistické názory, šíří se stihomam

Atény - Drastické úspory a rostoucí nedostatek základních potřeb - to Řekové nepamatují prakticky od druhé světové války. Několik let trvající krize začala podle médií ovlivňovat jejich mentalitu: sílí extremistické názory a šíří se ovzduší kolektivního stihomamu.