Kreativ

ŠTÍTEK: blog

Babický štípanec 2011

Babický štípanec se jel už podesáté

Chodová Planá – Cyklisté vyrazili do Babic. Deset let se každoročně scházejí příznivci cyklistiky z Chodové Plané a okolí, aby zdolali trať dlouhou přes padesát kilometrů.

Finský parlament v Helsinkách

Finský poslanec navrhl poslat na Řeky tanky

Helsinky – Finský poslanec Jussi Halla-aho byl vyloučen z klubu své pravicově populistické strany Finové (dříve Praví Finové) kvůli nemístným poznámkám vůči Řecku. Politik totiž podle agentury AP nepřímo navrhoval, aby se řecká finanční krize řešila tanky.

Fotografie Mirky Křivánkové

Chci nafotit život na venkově, na řemesla se zapomíná

Městec Králové, Nymburk /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Rozhovor s fotografkou Mirkou Křivánkovou, která své fotky Městce Králové publikovala i na webu CNN. V interview vypráví o své první výstavě v galerii a fotogaleriích na webech… Rodačka z Městce Králové své město začala zachycovat na film a její fotografie se dostaly až na blog CNN. Fotografování se pro zdravotní sestru městecké nemocnice stalo druhým životem. Sama zakládá weby pro fotografy a ve středu zahájí svou první výstavu v kamennné galerii v Praze, kam zve také všechny z nymburského regionu.

Air Force One

Kontrolor prozradil tajné informace o Air Force One

Tokio – Soudní stíhání hrozí kontrolorovi leteckého provozu na letišti v japonské metropoli za to, že umístil na svém blogu důvěrné informace včetně letového plánu amerického prezidenta Baracka Obamy během jeho loňské návštěvy v Japonsku.

Ilustrační foto.

Blíží se Pirker Zoigltour

Tachovsko, Pirk - Na tradiční cykloturistickou akci Pirker Zoigltour se chystá také tachovský cykloklub Nežeňme se. Jak název akce napovídá, pojede se v Německu a organizátoři připravili pro letošní už čtrnáctý ročník pět tras. Nejnáročnější měří 170 km a část vede po území České republiky.

Nová posila basketbalistek Frisca Marta Páleníková.

Benjamínek Frisca si krátí čas psaním

Brno /FOTOGALERIE/ – Z balíčku posil pro brněnské Frisco dorazila Marta Páleníková jako první. Na rozdíl od Američanek a Švédek to neměla bratislavská rodačka neměla daleko.

Ilustrační foto.

Zůstávám ředitelem vápenky

Zlín /ZLÍNSKÝ DENÍK, 29. ČERVENCE/ - Milý deníčku, já jsem věděl, že je! Přišlo nečekaně a slavnostně! Po týdnech zhýralé apatie a přehlížení do Zlína konečně zase dorazilo Slunce. Svítilo mi do ksichtu jako při výslechu a já se nezmohl ani na odpověď.

Harry Potter - ilustrační fotografie.

Harry Potter odešel

Zlín /ZLÍNSKÝ DENÍK, 28. ČERVENCE/ - Harry Potter. Není to tak dávno, co s velkou pompou a očekáváním vtrhl také do zlínských kin, kde v posledním deset let trvajícím boji s Pánem zla konečně zvítězil.

Ilustrační foto

Houby stávkují. Z lesa přinesete leda klíště

Liberecko – Konec července byl vždycky na jedlé houby hojný. Ne tak letos. Z lesa si přinesete leda klíště. Houbaři i mykologové se shodují, že tak mizerná sezona už tady dlouho nebyla.

Ilustrační foto

Že je zima? Je to jen úhel pohledu

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 27. ČERVENCE/ - Byla jsem v zámečnictví nechat udělat klíče. Stojím u pultu zachumlaná do mikiny a se šálem omotaným kolem krku, když vtom vejde „kulaťoučký“, na první pohled „nahý muž“, s dlouhou bílou pogumovanou zástěrou zavěšenou kolem „býčí šíje“.

Ilustrační foto

Pasti, pasti, pastičky

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 22. ČERVENCE/ - Včera ráno jsem jako obvykle vyšla doma ze dveří, stoupla si na schody a začala si česat vlasy. To aby se chomáče mých vlasů neválely všude po baráku.

Kruhy v obilí poblíž zlínské části Kostelec, 19. července 2011

Jak jsem stopoval UFO

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 21. ČERVENCE/ - Milý deníčku, ten neustále skotačící déšť mně statečně pije krev už několik týdnů. Ale že ho něco předčí, jsem opravdu nečekal. Si to vezmi, coby věhlasný stopař, který přehlédne i stopu dinosaura, jsem se vydal číhat na mimozemšťany.

Ilustrační foto

Číňané falšují celé obchody firmy Apple

Peking – Čína dosáhla další úrovně v padělání západního zboží. Po napodobeninách značkového oblečení či elektroniky a pirátském softwaru se nyní v Číně objevily falešné obchody technologické firmy Apple.

Viktor Chrást využil dovolené k návštěvě Masters of Rock

MoR mě opětovně zcela pohltil. Už poosmé

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 20. ČERVENCE/ - Tak jsem opět absolvoval MoR. Už poosmé. Naštěstí se nejednalo ani o dýmějovou či plicní formu nechvalně proslulé nemoci kosící svého času evropské obyvatelstvo, ani o setkání s čelnými představiteli zlínské radnice.

Odsunutá zastávka MHD na třídě Tomáše Bati ve Zlíně

Škatulata, hejbejte se...

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 19. ČERVENCE/ - V letním období jsou obyvatelé Zlína svědky četných a zdlouhavých oprav silnic. S tím je spojena řada nepříjemností, jako je čekání v kolonách či dočasné přesuny zastávek městské hromadné dopravy.

Ilustrační foto.

S pneumatikami pěkně do plavek!

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 13. ČERVENCE/ - Milý deníčku, červencový víkend u vody zněl libozvučně. Jen já, sličné děvy a fata morgány v důsledku zanedbaného pitného režimu. Avšak realita nakonec pokulhávala za mou bujnou fantazií.

Pomoc hasičů po havárii nákladní soupravy ve Zlíně.

Zemětřesení na Mladcové. Proč nejsou na D1?

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 11. ČERVENCE/ - Problém, který nyní popíšu, se jistě nebude mnohým líbit, ale pravda dost často bolí. Jsem jen rád, že v tomto případě nebudu jistě mluvit jen sám za sebe.

Ilustrační foto

V lesích řádí prostopášní zajíci

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 4. ČERVENCE/ - Spěcháte, nic nevychází podle plánu. Každý to jistě zná. Mně se nedávno něco podobného stalo. Při cestě do práce jsem v lese narazila na dvojici zajíců.

Ilustrační foto.

Opravdu to jinak nejde?

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 27. ČERVNA/ - Představte si to: jedete celkem načas do práce. Po Sokolskou ulici to jde. Najednou brzdy, auto před vámi stojí, a když nakouknete dopředu, tak před ním dlouhá kolona, které není dohledno.

Ilustrační foto

Budu popelářem

Zlín /BLOG/ - A už je to tu zas. Tisková mluvčí divadla mi na chodbě nesměle připomíná, ať nezapomenu na blog. To si člověk hned v praxi uvědomí, jak ten čas letí. Vždyť jsem ten poslední před chvílí dopsal! A aj, chyba lávky, týden uběhl jako voda.

Ilustrační foto

Na co zpětné zrcátko?

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 24. ČERVNA/ - Zpětné zrcátko. Pro valnou část motoristů nepostradatelná věc, pro některé ignoranty zbytečnost.

Ilustrační foto

Obnovit koupaliště Baťák? Proč ne

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 23. ČERVNA/ - Nedávno se v autobuse bavily dvě paní. Hodnotily zlínské koupaliště. Nakonec stejně dospěly k tomu, že nejkrásnější bývával Baťák, kde ještě před několika lety bývávalo tržiště.

Nepovolená koupel zachycená kamerami

Půjdeme si zaplavat?

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 20. ČERVNA/ - Už jsem dlouho tolik neřval smíchy jako u tiskové zprávy Městské policie Zlín, jak opilý pán krauloval ve zlínské kašně na náměstí Míru.

Ilustrační foto

Zpropadená španělská okurka a pšeničný klíček

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 16. ČERVNA/ - Tak, a máme tu zase další záchvat hysterie a paniky. Po všech těch nemocech šílených krav, SARSech či ptačích, prasečích a kdoví­ kterých chřipkách registrujeme dalšího nájezdníka.

Dobrovolníci na náměstí Svobody nabízeli objetí zdarma.

Když už mám Zlína vážně plné zuby

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 14. ČERVNA/ - Všude dobře, doma nejlépe. Na tohle motto si vzpomenu pokaždé, když na pár dnů opustím své rodné město a zase se do něj vrátím.

Ilustrační foto

Pojďte se rozmrazit

Zlín /BLOG/ - Minulý týden jsme se konečně odhodlali. Situace už totiž byla neúnosná. Připravili jsme si proto nože, kýbl, hadry a pustili se do akce s názvem „odmrazit ledničku teď hned”.

Oprava vozovky u zlínského divadla, třída Tomáše Bati

Plyn, brzda, plyn, brzda... Vítejte ve Zlíně!

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 11. ČERVNA/ - Krása. Jen co před zlínskou poliklinikou uvolnili jeden silniční pruh a už to vypadalo opět na trochu poklidnější jízdu městem, jsou tu další omezení.

Ilustrační foto

Kuchařka alias sommeliérka

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 7. ČERVNA/ - Příjemně strávený letní podvečer. Ano, také se mi vybaví posezení s přáteli na zahrádce místní hospůdky. K tomu neodmyslitelně patří vychlazené pivo nebo sklenička vína, což je pro mě jako pro ženu atraktivnější varianta.

Strážník a záchranářky tahají bezdomovce z řeky

Dám vám hádanku

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 6. ČERVNA/ - Víte, jaký je rozdíl mezi strážníkem a policistou? Já už ano. Strážník je ten, co pomáhá a chrání. Strážník je blíže lidem. Chodí pěšky, případně jezdí na kole, je vidět… je mezi těmi, kterým slouží.

Ilustrační foto

Neviditelná reklama trhu

Zlín - Minule jsem v tomto blogu psal o naší nové nabídce předplatného, takže jsem do něj vlastně trochu schoval propagaci dvou muzikálů a tří komedií, které pro vás chystáme. Tentokrát ale ani slovo.

Vendula Svobodová ve zlínské nemocnici

Vendula v nemocnici zářila

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 1. ČERVNA/ - Že označení celebrita s sebou nepřináší jen nálepku lacinosti, jak tomu často bývá, dokazuje Vendula Auš Svobodová. Právě kolem ní se točí zejména bulvární média, která umí o lidech vytvářet nepříznivý obraz, přestože tomu tak vůbec nemusí být.

ZPĚVAČKA A HEREČKA Olga Lounová

Olga Lounová: Češi jsou hrozní pesimisté

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Na debutové album zpěvačky a herečky Olgy Lounové se čekalo poměrně dlouho. Teď už je ale pár dní na světě – včetně známých a oblíbených písní Láska v housce a Gynekolog amatér obsahuje celkem čtrnáct pop-rockových skladeb. Z velké části pocházejí z její vlastní dílny, s některými jí autorsky vypomohli Xindl X a Michal Hrůza. „Desku jsem chystala devět let, intenzivněji pak poslední dva roky. Vždycky jsem něco napsala, pak se mi to zdálo málo dobré, a tak jsem znovu a znovu přepisovala. Poslední písničku Rotující nebe, která je i v názvu desky, jsem vytvořila teprve před několika týdny. Jsem takový blázen,“ říká Olga Lounová s úsměvem. V rozhovoru vypráví zpěvačka a herečka Olga Lounová o svém debutu Rotující nebe, autorských ambicích i bolesti srdce…