Kreativ

ŠTÍTEK: brambor

Ilustrační foto.

Útěk býka, nehody, krádeže. Policisté v kraji mají na konci roku napilno

Liberecký kraj – Krádež dvou veteránských mopedů v Lučanech, pád osobního auta do kolejiště v Tanvaldu, ale i úprk býka „z pod kudly“ v Železném Brodě. Policisté prožívají na konci roku hektické období. Jak sami říkají, tohle každý den nezažijí. Ve čtvrtek 27. prosince proběhl Železným Brodem mladý býk. „Běží na velké náměstí,“ hlásila mužům zákona roztřeseným hlasem žena z řeznictví v Husově ulici. 

Bývalý osobní právník prezidenta Donalda Trumpa Michael Cohen

Trumpův exprávník byl kvůli kontaktům s Kremlem v Praze. Ukázala to mobilní data

Někdejší osobní právník současného amerického prezidenta Donalda Trumpa Michael Cohen byl v létě 2016 v Praze, což dokazuje záznam přihlášení jeho mobilního telefonu do české mobilní sítě. Dnes to s odvoláním na čtyři své zdroje uvedla americká agentura McClatchyDC, která se věnuje politickému zpravodajství z Washingtonu.

Ilustrační snímek

Zaměstnanci elektrárny nakoupili od chráněných dílen

Mělník - Také během letošního adventního času proběhly tradiční vánoční trhy v mělnické elektrárně v Horních Počaplech. Zaměstnanci neporušili tradici, a stejně jako vloni si nakoupili za více než sedm tisíc korun vánoční dárky z chráněných dílen.

Šimon Hrubec (vlevo) nedávno oslavil 300. start za Třinec v extralize. Oporou svého týmu byl i v Davosu.

Šimon Hrubec: Cítil jsem se špatně, je tu řídký vzduch

Davos – Byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání za třinecké mužstvo. Šimon Hrubec opětovně podržel během náročného duelu své spoluhráče, slavit ale nemohl, neboť Oceláři vytěžili z nadějně rozehraného utkání na Spengler Cupu proti Magnitogorsku jen bod.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Pacienty před slunečními paprsky ochrání žaluzie

Benešov - Pacientům v některých pavilonech Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově už v létě nebude takové horko, jako letos v létě. V rámci pasivního chlazení budov využijí novinku - venkovní žaluzie na oknech - v pavilonech chirurgie a gynekologie. V plánu je instalace žaluzií i na interně, která nyní prochází velkou rekonstrukcí a modernizací.

Řidička tramvaje DPO Iveta Kurečková.

Vždy velmi potěší, když vám cestující popřejí hezké Vánoce

Příští rok bude u Dopravního podniku Ostrava deset let, na Vánoce přitom zasedne do kabiny tramvaje už popáté. Se Štědrým dnem v práci sedmačtyřicetiletá Iveta Kurečková už tak nějak počítá. Letos si štědrovečerní pohodu s rodinou udělá opět o den dřív.

Na náměstí v Duchcově hraje stromeček

Na náměstí v Duchcově hraje stromeček

Duchcov – Duchcov má vánoční kabát. Osvětlen je kostel u rybníka Barbora, na kruhovém objezdu „hlídají“ dva andělé s trubkami a vyzdobeno je i náměstí Republiky.

Z duelu 2. hokejové ligy Vrchlabí - Bílina (6:3).

Vrchlabí a Trutnov za tři body, Dvůr bral výhru za dva

Trutnov - Vydařenou sobotu na domácích kluzištích mají za sebou hokejisté ve II. lize. Vrchlabí splnilo roli favorita proti severočeské Bílině, které nasázelo šest branek. Za tři body vyhrál i Trutnov, přestože zažil s Mostem dva veletoče ve skóre už v první třetině. Dvůr Králové rozhodl divácky zajímavý duel proti Děčínu až v samostatných nájezdech.

Ilustrační foto.

V Soběslavi za řekou vyroste nová dráha pro in-line bruslaře a cyklisty

Soběslav - Výuková cyklistická a bruslařská dráha Soběslav – tak zní název projektu, který má v blízké budoucnosti rozšířit a podpořit volnočasové aktivity ve městě. Zda dojde k jeho realizaci už v nadcházejícím kalendářním roce, to záleží na formě financování, kromě jiného i na vypsání vhodných dotačních titulů.

Ilustrační foto.

Svátky bude slavit také veřejná doprava

Střední Čechy – Snaha jezdit „po paměti“ by se nemusela vyplatit pasažérům, kteří se během svátečního období chystají cestovat veřejnou dopravou. Nahlédnout do jízdních řádů se vyplatí – jinak by se totiž mohlo stát, že spoj, na který jsou zvyklí, by lidé ve vánočním čase vyhlíželi marně.

Petr Mikolanda.

Fotbalisty Táborska se pokusí dovést za záchranou kouč Petr Mikolanda

Druholigový fotbalový tým FC MAS Táborsko má ode dneška nového trenéra. Po nedávném odvolání Kamila Tobiáše podepsal v pátek smlouvu s předposledním týmem Fortuna národní ligy Petr Mikolanda. Jeho asistentem bude zkušený Jan Kmoch, který s ním na podzim působil na lavičce Viktorie Žižkov.

Ilustrační foto

Inflace mírně zpomalila. Zdražila zelenina, ceny brambor vzrostly o 20 procent

Meziroční růst spotřebitelských cen v říjnu zpomalil na 2,2 procenta ze zářijových 2,3 procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Zdražovalo zejména bydlení a pohonné hmoty. Z potravin si pak lidé museli připlatit za zeleninu - nejvíce za brambory, které zdražily meziměsíčně o 19,4 procenta.