Kreativ

ŠTÍTEK: brambor

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! 

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! 

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři pečou: Preclíky z brambor

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Francouzské brambory Radky Třískové

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Francouzské brambory Radky Třískové

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Francouzské brambory Radky Třískové

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Francouzské brambory Radky Třískové

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Francouzské brambory Radky Třískové

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Preclíky ze zbylých brambor Jiřiny Pouzarové

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Preclíky ze zbylých brambor Jiřiny Pouzarové

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Preclíky ze zbylých brambor Jiřiny Pouzarové

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Jak koronavirus z(mění) život a myšlení?

Co dřív nešlo, nyní půjde. Pandemie Covid-19 nám zakryla ústa i nos, ale ne oči. A tak se můžeme více dívat…Jak se z(mění) život? A jaký bude svět po koronaviru?

Jak koronavirus z(mění) život a myšlení?

Co dřív nešlo, nyní půjde. Pandemie Covid-19 nám zakryla ústa i nos, ale ne oči. A tak se můžeme více dívat…Jak se z(mění) život? A jaký bude svět po koronaviru?

Jak koronavirus z(mění) život a myšlení?

Co dřív nešlo, nyní půjde. Pandemie Covid-19 nám zakryla ústa i nos, ale ne oči. A tak se můžeme více dívat…Jak se z(mění) život? A jaký bude svět po koronaviru?

Jak koronavirus z(mění) život a myšlení?

Co dřív nešlo, nyní půjde. Pandemie Covid-19 nám zakryla ústa i nos, ale ne oči. A tak se můžeme více dívat…Jak se z(mění) život? A jaký bude svět po koronaviru?

Jak koronavirus z(mění) život a myšlení?

Co dřív nešlo, nyní půjde. Pandemie Covid-19 nám zakryla ústa i nos, ale ne oči. A tak se můžeme více dívat…Jak se z(mění) život? A jaký bude svět po koronaviru?

Škubánky nebo pekáče. Staré recepty z Vysočiny ožívají, inspirujte se při vaření

/SEZNAM RECEPTŮ/ Jabkovec, drštička, pekáče a další pokrmy našich babiček a prababiček se nyní v době koronavirových omezení znovu dostávají na naše stoly. Lidé k vaření využívají to, co je pro ně nejdostupnější. „Moc nakupovat nechodím, bojím se nákazy. Takže jsem se pustila do vaření jednoduchých jídel. Našla jsem staré kuchařské recepty své babičky, a z nich vybírám podle toho, co mám doma. Nejvíc používám brambory, těch mám dost ve sklepě. A mám tam také cibuli, kysané zelí a různé zavařeniny – kompoty, okurky nebo houby nakyselo,“ vysvětlila Jitka Novotná ze Žďáru nad Sázavou.

V produkci většiny plodin jsou střední Čechy republikovou jedničkou či dvojkou

Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.

V produkci většiny plodin jsou střední Čechy republikovou jedničkou či dvojkou

Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.

V produkci většiny plodin jsou střední Čechy republikovou jedničkou či dvojkou

Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.

V produkci většiny plodin jsou střední Čechy republikovou jedničkou či dvojkou

Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.

V produkci většiny plodin jsou střední Čechy republikovou jedničkou či dvojkou

Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.

V produkci většiny plodin jsou střední Čechy republikovou jedničkou či dvojkou

Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.

V produkci většiny plodin jsou střední Čechy republikovou jedničkou či dvojkou

Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.

V produkci většiny plodin jsou střední Čechy republikovou jedničkou či dvojkou

Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.

Padla bída na sedláka

Co se to stalo s českou vesnicí ? Ještě před 30lety žila svým kulturním a společenským životem. Rostla výstavba rodinných domků i prodejen. Česká vesnice měla po tisíciletí svou tradici i pýchu. I ten kostel nebyl jen mrtvým bodem v krajině. Staré selské rody předávaly svá hospodářství další generaci.

Výstava v Jirkově ukáže jídlo horalů. Brambory uměli dělat na sto způsobů

/RECEPT/ I z mála se dá udělat hodně. Pravdivost hesla, kterým se řídili ještě v nedávné minulosti obyvatelé Krušných hor, poznají návštěvníci jirkovské galerie na vlastní oči na nové výstavě Ze staré kuchyně. Ta přináší výsledky průzkumu, který se zaměřil především na zemědělský život našich předků v regionu.