Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
V jarním jídelníčku by neměla chybět ani tradiční bylinka , a to kopřiva. Vyskytuje se na mnoha místech a její využití, v kuchyni je opravdu široké. Naše recepty bvás o tom jistě přesvědčí.
K nynějším jarnímu období patří také patří pokrmy, po kterých se budete cítit lehce. Inspirujte se našimi recepty na ředkvičkovou polévku, koláč s rebarborou, závin se špenátem a salát s grilovaným kuřetem.
První na Vysočině, druzí v České republice. Tímto titulem se mohou pyšnit zemědělci z farmy Valečov u Ohrouhlice na Havlíčkobrodsku, kteří testují takzvanou kapkovou závlahu. Ta nejen, že významně ušetří vodu, ale pomůže i růstu brambor.
První na Vysočině, druzí v České republice. Tímto titulem se mohou pyšnit zemědělci z farmy Valečov u Ohrouhlice na Havlíčkobrodsku, kteří testují takzvanou kapkovou závlahu. Ta nejen, že významně ušetří vodu, ale pomůže i růstu brambor.
Jeden by řekl: Co na té řepě se zelím všichni vidí? Jenže, jak zdůrazňuje časopis Gurmet, boršč je mnohem víc než řepná polévka. Boršč je elixír! Kulinární klenot připravovaný v mnoha variacích. A také jablko sváru vhozené mezi národy východní Evropy. A pak že jídlo spojuje…
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Deník se spojil s libereckým šéfkuchařem Robertem Sklenářem a bude vám přinášet tipy, díky kterým budete moci vyzkoušet nové recepty a načerpáte inspiraci.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Jako senioři již 78letí dodržujeme s manželkou v této době, kdy řádí koronavirus, doporučení být raději doma, nevycházet. Potřebné nám jednou týdně obstará dcera a vnučka. Ještě že je máme.
Příchod jara znamená pro miliony lidí zarudlé a svědící oči, kýchání, neustálá rýma, škrábání v krku, vyrážky. To může trvat řadu týdnů. Vítejte ve světě 22leté Gabriely i dalších alergiků.
Co dřív nešlo, nyní půjde. Pandemie Covid-19 nám zakryla ústa i nos, ale ne oči. A tak se můžeme více dívat…Jak se z(mění) život? A jaký bude svět po koronaviru?
Co dřív nešlo, nyní půjde. Pandemie Covid-19 nám zakryla ústa i nos, ale ne oči. A tak se můžeme více dívat…Jak se z(mění) život? A jaký bude svět po koronaviru?
Co dřív nešlo, nyní půjde. Pandemie Covid-19 nám zakryla ústa i nos, ale ne oči. A tak se můžeme více dívat…Jak se z(mění) život? A jaký bude svět po koronaviru?
Co dřív nešlo, nyní půjde. Pandemie Covid-19 nám zakryla ústa i nos, ale ne oči. A tak se můžeme více dívat…Jak se z(mění) život? A jaký bude svět po koronaviru?
Co dřív nešlo, nyní půjde. Pandemie Covid-19 nám zakryla ústa i nos, ale ne oči. A tak se můžeme více dívat…Jak se z(mění) život? A jaký bude svět po koronaviru?
/SEZNAM RECEPTŮ/ Jabkovec, drštička, pekáče a další pokrmy našich babiček a prababiček se nyní v době koronavirových omezení znovu dostávají na naše stoly. Lidé k vaření využívají to, co je pro ně nejdostupnější. „Moc nakupovat nechodím, bojím se nákazy. Takže jsem se pustila do vaření jednoduchých jídel. Našla jsem staré kuchařské recepty své babičky, a z nich vybírám podle toho, co mám doma. Nejvíc používám brambory, těch mám dost ve sklepě. A mám tam také cibuli, kysané zelí a různé zavařeniny – kompoty, okurky nebo houby nakyselo,“ vysvětlila Jitka Novotná ze Žďáru nad Sázavou.
Všichni zahrádkáři, ať už organizovaní či neorganizovaní, se již intenzivně chystají na jaro, vybírají z obrovské škály odrůd ovoce i zeleniny, co nového vyzkoušet, zaset, vysadit.
Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.
Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.
Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.
Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.
Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.
Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.
Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.
Za obilnici republiky bývaly v minulosti považovány střední Čechy. Nic se na tom nemění ani nyní; sucho nesucho (a také navzdory řadě letních požárů na polích). Pětina republikové produkce obilovin pochází Středočeského kraje – přičemž v případě pšenice jarní mají střední Čechy dokonce více než čtvrtinový podíl. Ukazují to čerstvě zveřejněné přehledy Českého statistického úřadu o sklizni zemědělských plodin.
Co se to stalo s českou vesnicí ? Ještě před 30lety žila svým kulturním a společenským životem. Rostla výstavba rodinných domků i prodejen. Česká vesnice měla po tisíciletí svou tradici i pýchu. I ten kostel nebyl jen mrtvým bodem v krajině. Staré selské rody předávaly svá hospodářství další generaci.
/RECEPT/ I z mála se dá udělat hodně. Pravdivost hesla, kterým se řídili ještě v nedávné minulosti obyvatelé Krušných hor, poznají návštěvníci jirkovské galerie na vlastní oči na nové výstavě Ze staré kuchyně. Ta přináší výsledky průzkumu, který se zaměřil především na zemědělský život našich předků v regionu.