Kreativ

ŠTÍTEK: brambor

Rostislav Klesla.

Proč se vrátil z NHL? Se ženou máme Česko rádi, řekl hvězdný bek Klesla

Třinec - Zažil to, co si žádný z hokejistů nepřeje. Rostislava Kleslu si na jaře přehazovaly kluby jako horký brambor. Po výměně z Phoenixu do Washingtonu se bleskurychle stěhoval, tentokráte do Buffala. A hned měl jasno: s NHL končím. Zkušený obránce nakonec kývl Třinci a bude hrát znovu extraligu.

Ilustrační foto

Na bývalé vyškovské vodárně je létající talíř. Od sprejera

Vyškovsko – Dva poměrně kuriózní případy zaměstnaly v posledních dnech policisty z Vyškovska. Kvůli vandalovi nejprve vyjížděli koncem července k budově bývalé vodárny ve Vyškově. Sprejer totiž v místě povolil uzdu své fantazii. „Vytvořil obraz s motivem létajícího talíře a s nápisem. Škoda vzniklá poničením plochy je vyčíslená na zhruba deset tisíc korun," informovala policejní mluvčí Iva Šebková.

Ilustrační foto.

Nakupujte! Jsme nejdražší

Plzeňský kraj - Plzeňský kraj má nejvyšší ceny potravinářských výrobků v republice. Vévodíme u piva, vína, ale také u paprik či brambor.

Dům pro matky v tísni. Ilustrační foto.

Hradiště ve Znojmě zažívá napětí mezi lidmi. Kvůli Domu pro matky v tísni

Znojmo – Když se před lety budoval Domov pro matky v tísni, nikdo se nás neptal na náš názor. Nyní musíme opakovaně a dlouhodobě strpět skutečnost, že se klienti domu k místním chovají vulgárně a jejich děti dělají nepořádek a kradou v zahrádkách. Tak zní hlasy mnoha obyvatel znojemské městské části Hradiště, na jehož konci provozuje Oblastní charita Znojmo Domov pro matky v tísni.

Dům pro matky v tísni. Ilustrační foto.

Hradiště zažívá napětí mezi lidmi. Kvůli Domu pro matky v tísni

Znojmo – Když se před lety budoval Domov pro matky v tísni, nikdo se nás neptal na náš názor. Nyní musíme opakovaně a dlouhodobě strpět skutečnost, že se klienti domu k místním chovají vulgárně a jejich děti dělají nepořádek a kradou v zahrádkách. Tak zní hlasy mnoha obyvatel znojemské městské části Hradiště, na jehož konci provozuje Oblastní charita Znojmo Domov pro matky v tísni.

Ilustrační foto

Bramboráři se mohou už za rok dočkat státní podpory 50 milionů korun

Havlíčkova Borová (Havlíčkobrodsko) - Pěstitelé konzumních brambor se příští rok dočkají státní podpory. Díky ní by se neměly plochy osázené bramborami v Česku dále snižovat. Podpora by měla dosáhnout jen jednotek procent nákladů, což je podle předsedy Ústředního bramborářského svazu Miloslava Chlana relativně málo. Bramboráři to však považují za signál, že stát má zájem, aby se v ČR brambory dále pěstovaly. Chlan to řekl při dnešním odborném semináři a polním dnu v Havlíčkově Borové. Ministerstvo zemědělství potvrdilo, že ročně je na podporu vyčleněno asi 50 milionů korun.

Ilustrační foto

Hitem stánkařů u silnic jsou meruňky

Plzeňsko – Pro meruňky, brambory nebo cibuli nemusíte chodit do supermarketů. Někdy stačí jen zastavit na kraji silnice, vždyť prodejců na odpočívadlech je v těchto dnech dostatek.

Ilustrační foto

Memoriál v Miřeticích vyhrály Kameničky

Miřetice - V sobotu se na zdejším stadionu uskutečnil již 21. ročník tradičního fotbalového turnaje nazvaný Memoriál Jiřího Zity a Jiřího Slavíka. Turnaj proběhl v duchu fair play s kvalitní předvedenou hrou.

Jakubská pouť v Kadlíně.

Po Jakubské pouti se Kadlín těší na Plody podzimu

Kadlín - Návštěvníky Jakubské pouti v Kadlíně, malé vísce na Kokořínsku, sužovalo sobotní parné počasí. Dětem, které právě nebyly někde 
u vody, to příliš nevadilo. Jízdy na kolotočích jim nahradily svěží vítr.

Chráněné bydlení pro čtrnáct klientů se zdravotním a mentálním postižením provozuje hlučínská organizace Fontána.

Čtrnáct nových bytů v Ostravě pro lidi s handicapem už má své majitele

V Ostravě bylo v pondělí předáno do užívání čtrnáct nových bytů pro lidi se zdravotním a mentálním handicapem. „Moc se mi tu líbí. Bydlím tu ještě s kamarádem Vladimírem. Rád poslouchám muziku, piju kafe," říká Deníku šestadvacetiletý Daniel z Hlučína. A zve nás dále do svého pokoje v přízemí.

Ilustrační foto.

Zdražení potravin v posledním roce pocítilo 96 procent Čechů

Praha - Zdražení potravin během posledního roku pocítilo 96 procent nakupujících v Česku. Nejvíce podle nich zdražily mléčné výrobky a maso. Vyplývá to z průzkumu portálu Kupi.cz, který srovnává ceny v obchodních řetězcích. Nejvíce lidé vnímají zdražení u mléčných výrobků, uvedlo bezmála devět z deseti uživatelů serveru.

Ilustrační foto

Lupič kradl
 farmářům
 na Svitavsku přímo z pole

Květná - Farmáři bojují o zachování úrody s drobnými živočichy. To je celkem běžné. Jenže ve vyhlášené Květné zahradě v těchto dnech narazili i na nenechavce, který se možná snaží na plodinách přiživit.

Ilustrační foto

Lupič kradl
 farmářům
 přímo z pole

Květná – Farmáři bojují o zachování úrody s drobnými živočichy. To je celkem běžné. Jenže ve vyhlášené Květné zahradě v těchto dnech narazili i na nenechavce, který se možná snaží na plodinách přiživit.

Tereza Semecká.

Sestry Semecké ukázaly svůj velký talent

Semice – Semice jsou vyhlášenou zemědělskou oblastí, čest této obci dělají také fotbalisté, které v jednu dobu hráli dokonce v ČFL. V poslední době o sobě dává vědět také Tereza Semecká (15).

Skifařka Miroslava Knapková.

Knapková stále dohání tréninkové manko: V horách mě čeká velká dřina

Brno /ROZHOVOR/ - Nejspíš si teď nějakou dobu nechá na brambory zajít chuť. Veslařka Miroslava Knapková ve třech závodech Světového poháru za sebou obsadila čtvrté místo. Na „bramborovou" medaili dosáhla po australském Sydney a francouzském Aiguebelette také při víkendovém závěrečném dílu ve švýcarském Lucernu.

Ilustrační foto.

Zloději šli po bramborách

Kojetín – Hned dva případy krádeže brambor zaznamenali během posledních dni kojetínští policisté. První z nich se stal v sobotu 12. července ve večerních hodinách v Polní ulici v Kojetíně.

Skifařka Miroslava Knapková.

Knapková: V horách mě čeká dřina, ale uklidňují mě

Brno /ROZHOVOR/ – Nejspíš si teď na nějakou dobu nechá na brambory zajít chuť. Brněnská veslařka Miroslava Knapková ve třech závodech Světového poháru za sebou obsadila čtvrté místo. Na „bramborovou" medaili dosáhla po australském Sydney a francouzském Aiguebelette také při víkendovém závěrečném dílu ve švýcarském Lucernu. „Čtvrté místo je takové nepopulární, ale jsem ráda, že jsem zase byla ve finále," říká třiatřicetiletá skifařka, olympijský vítězka z Londýna 2012.

Ilustrační foto.

Petice nezabrala, chodník k obchodům stále chybí

Hranice – Více než sto padesát lidí se v minulém roce připojilo k petici pro výstavbu chodníku k obchodnímu centru Stop Shop v Hranicích. Přestože chodník měl být podle původních odhadů hotový v polovině letošního roku, k žádnému posunu prozatím nedošlo.

Redakce Deníku otestovala za vás.

Kuchyň na zahradě aneb Negrilujte blbě

Blížíte se k vrátkům domu, myšlenkami jste ještě u pracovního stolu a také si říkáte, co je třeba koupit, aby bylo z čeho uvařit. V tom momentě vám o nos zavadí vůně, která rozvibruje všechny chuťové pohárky. Zvednete hlavu, nasajete vzduch a hlavou vám probleskne, že dnes máte vlastně hosta, který je vždy vítán. Přidáte do kroku a vcházíte na zahradu. Nezaměnitelná atmosféra letního grilování ji proměnila na v útulné místo zvoucí k posezení, skleničce a povídání. Takové chvíle jistě zná většina z vás. Když ne doma, tak u sousedů, přátel či na firemním večírku.

Karel Gärtner ve svém poničeném bytě

Omítka ze stropu mohla zabít! Manželé unikli jen náhodou

Mladá Boleslav - Karel Gärtner s manželkou žijí v pátém patře jednoho z domů v ulici U Kasáren v Mladé Boleslavi. Jde o problematický bytový komplex Laurinova, a úskalí bydlení v "odfláknutých" bytech poznali doslova na vlastní kůži. Zažili obrovský šok a následně velké zklamání.

V maďarském lazaretu strávil Adolf Klein (druhý nahoře zleva) nějaký čas po zranění na italské frontě. Své kamarády tu však nepotkal, ti totiž byli rozvezení na další místa.

Stoletý příběh: bitvy i lazaret

Polička – Je rok 1916, první velká vojna moderní doby je v plném proudu. Globální konflikt už načíná druhý rok, na obou stranách si žádá tisícovky obětí, na frontu se mají hlásit noví rekruti.