Kreativ

ŠTÍTEK: brambor

Ilustrační foto

Ústí pomůže podvedené stařence

Ústí nad Labem - Hyenismus zločinců nemá meze, často se zaměřují na ty nejslabší. Pocítila to i pětaosmdesátiletá stařenka ze Střekova.

Ruiny po zbouraném památkově chráněném domu v Kamenné kolonii v Brně.

Kamenka: demolice zůstane bez trestu

Brno - Komora inženýrů a techniků nenašla chybu v posudku, na jehož základě radnice Brna-středu nechala zbourat památkově chráněný dům v brněnské Kamenné kolonii.

Ilustrační foto.

Pěstební plochy brambor nejspíše klesnou

Praha - Pěstební plochy brambor v Česku v příštím roce nejspíše nevzrostou. Jejich pěstitelé se obávají spíše dalšího snižování ploch. Na tiskové konferenci to uvedli zástupci Ústředního bramborářského svazu.

Co budete vařit o víkendu?

'Co budete vařit o víkendu?' Tuto otázku položíme každý týden osobnosti našeho regionu, nebo jednomu z vás…

Soutěžící družstva bělských hasičů při jejich verzi pořadu Prostřeno.

Hasiči si stoupli za plotnu a soutěžili

Bělá nad Radbuzou - Velmi populární televizní pořad inspiroval bělské hasiče k uspořádání kulinářské soutěže, která ukázala jejich kuchařské nadání a schopnosti.

Ilustrační foto.

Brambory a uhlí? Blíží se Mikuláš

Praha - Už jen šest dní. A na zlobivé děti se bude chřestit řetězy a nadělovat uhlí. Ale je to tak správně? Zvládnou to všechny naše ratolesti? A za kolik se dá dnes sehnat mikulášská skupina? Odpovědi na tyto otázky přináší další z dílů našeho pravidelného seriálu Šetříme s Deníkem.

3. hrací den Club Deportivo futsalové ligy, 24. listopadu 2011.

FOTO: Green Bar podruhé za sebou padl

Kutná Hora – Ve čtvrtek večer se v kutnohorské hale Bios hrálo 3. kolo Club Deportivo futsalové ligy. Do čela tabulky se dostal nováček Rolling team.

Vítězka Medování v Receptáři prima nápadů Jarmila Mikšánková z Hodonína.

Receptář vyhrála s krůtími šneky

Hodonín – Její kuchařské umění silně zapůsobilo nejen v teple rodinného krbu, ale i u televizních diváků. Recepty Jarmily Mikšánkové z Hodonína už opakovaně slavily úspěch v Receptáři prima nápadů. Dvakrát se její jídla dostala mezi ta nejlepší. Potřetí dokonce vyhrála.

Merci restaurant v brněnských Zábrdovicích.

V Merci rozumí biftekům, umí přiznat chybu

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Příjemné prostředí, jídlu není skoro co vytknout. A také obsluha se snaží. Sklenice i příbory se jen lesknou. To jsou jen některé přednosti, které vyjmenoval šéfkuchař Svitavské rychty Jiří Dlapka na adresu podniku Merci restaurant v brněnských Zábrdovicích.

Ilustrační foto.

Za zapomenutý klíč zaplatili telefony

Rousínov – Zloději stále častěji neváhají udeřit i za bílého dne. Klíč ponechaný ve vstupních dveřích přišel v úterý draho manželský pár z Rousínova.

Ilustrační foto

Duši sedláka vysvobodil čeledín Jíra

Hrabice – Snad každý v těch dnech zamířil na hřbitov, aby zavzpomínal nad hrobem svých předků a pomodlil se za duše v očistci. A jsou-li již v ráji nebeském, tak aby na oplátku za ty letité přímluvy tam u nebeské vrchnosti ztratili za své potomky nějaké to slovíčko. Jenže Urbanovi z Hrabic měli úplně jiné starosti. Tedy alespoň co se týče zesnulých předků.

Farmářské trhy jsou mezi lidmi stále oblíbené.

Střekovské trhy budou o týden dřív

Střekov - Střekovské farmářské trhy se budou mimořádně konat o týden dřív, už tuto sobotu! Tedy 5. listopadu, a sice na ploše u krajského soudu od 8.00 hodin.

Křivoklátské trhy 2011

Nejlepší je, to,co vyrostlo doma

Rakovník - Pamatuji si dobu, kdy se v každém obchodě nabízelo zboží jen made in czechoslovakia a sehnat něco z venku byl nadlidský úkol. Když přišly ručníky alespoň z Číny, jen se po nich zaprášilo. Bylo to přece něco jiného!

Ilustrační foto.

Ve skanzenu vysvětlí, co se dá dělat z konopí

Rožnov pod Radhoštěm - Výstava, představující ovoce, zeleninu, obiloviny a další plodiny pěstované v minulosti nejen na Valašsku, je v těchto dnech k vidění ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Farmářské trhy jsou mezi lidmi stále oblíbené.

Střekovské trhy budou už v sobotu

Střekov - Obří vajíčka, domácí zelenina, těstoviny, pečivo či sazeničky. To vše si opět můžete zakoupit na tradičních Střekovských farmářských trzích.

S dalším netradičním nápadem přišli pracovníci muzea v Mariánské Týnici. Rozhodli se totiž návštěvníky přenést do dvacátých až třicátých let minulého století a ukázali jim práci tehdejších sedláků na poli. Tématem podzimní výstavy byly brambory

V Mariánské Týnici pekli brambory na poli

Mariánská Týnice - S dalším netradičním nápadem přišli pracovníci muzea v Mariánské Týnici. Rozhodli se totiž návštěvníky přenést do dvacátých až třicátých let minulého století a ukázali jim práci tehdejších sedláků na poli. Tématem podzimní výstavy byly brambory.

Dýňobraní se konalo v sobotu 22. října ve volnočasovém centru Komín v Šumperku

FOTO: Dýňobraní na šumperském Komíně

Šumperk /FOTOGALERIE/ – Dýňobraní ovládlo v sobotu 22. října šumperské volnočasové centrum Komín. Děti i dospělí si zde mohli vyzkoušet, co vše je možné z dýně uvařit či vyrobit.

Ilustrační foto

Čestický brambor má téma Vodní říše

Čestice – Už XVII. ročník literární a výtvarné soutěže pro děti Čestický brambor 2011 vyhlásily ředitelství ZŠ a MŠ Čestice a Kulturní spolek Čestice.

Ilustrační foto

Občané, kupujte české brambory

Svitavsko - To se ovšem lehce řekne, ale praxe je mnohem složitější. Jak běžný zákazník pozná bramboru z českého venkova? To je úkol s téměř detektivní zápletkou. Bohužel ani prodavač vám neporadí.