Kreativ

ŠTÍTEK: brambor

Ilustrační foto.

Na Žďársku se už geneticky modifikované brambory pěstovat nebudou

Radešínská Svratka - Na Žďársku se už geneticky modifikované (GM) brambory pěstovat nebudou. Projekt ukončil německý koncern BASF, jemuž patří povolená GM odrůda Amflora. ČTK to řekl prokurista zemědělské společnosti Proagro Radešínská Svratka Jaroslav Michal. 

jarní recepty

Čimbur

recept zaslala Miroslav Apoštol, Jeseník

Ilustrační foto

Dražší tatarky, saláty a cukrovinky. Kvůli vejcím

Praha – Když si Štěpán Šafránek v jednom z dílů o básnících lámal hlavu nad tím, čím pohostí svou vyvolenou, napadla ho spásná vaječná hostina. Provedení bylo jednoduché a hlavně levné. Dnes by zaplakal. Na takové pohoštění by mu v těchto dnech nestačilo kapesné.

zelenice

Zelenice

recept zaslala Kateřina Gajová, Brno

Ilustrační foto

Potraviny byly v lednu meziročně dražší o 6,1 procenta

Praha - Potraviny na pultech tuzemských obchodů byly v lednu meziročně dražší v průměru o 6,1 procenta. Nejvíce se za poslední rok zvýšila cena pekárenských výrobků, a to o 13,1 procenta. Zlevnily brambory, a to o zhruba dvě pětiny.

Jiřina Jandová

Situace v zemědělství není růžová

Klatovy – O tom, jaký byl uplynulý rok pro zemědělce na Klatovsku, o čem jednala valná hromada Okresní agrární komory Klatovy (OAK)  a co zemědělce čeká v letošním roce, jsme si povídali s ředitelkou Okresní agrární komory v Klatovech Jiřinou Jandovou.

jarní recepty

Houbovec

Recept zaslal Tomáš Vocílka, Sezimovo Ústí

jarní recepty

Friko

Recept zaslala Michaela Vocílková, Sezimovo Ústí

Výstava objektů Krištofa Kintery nazvaná Výsledky analýzy byla zahájena 28. února v Městské knihovně v Praze.

OBRAZEM: Výstava objektů Krištofa Kintery

Praha /FOTOGALERIE/ - Splašené zábradlí, blikající brambory nebo třeba čert poslouchající rozhlasové zprávy jsou k vidění na rozsáhlé výstavě Krištofa Kintery v Městské knihovně (MK) v Praze. Svébytná instalace s názvem Výsledky analýzy, na níž se umělecké objekty pohybují, zvučí a světélkují, je rozdělena na dvě části - pozitivní, světlou a negativní, temnou. Dosud největší Kinterova výstava potrvá do 13. května.

Ilustrační foto.

Česko vítá jaro!

Věděli jste, že první březen byl v mnoha historických kalendářích prvním dnem roku? Ačkoli lidová pranostika říká, že svatá Eudokie psa až po uši sněhem zavěje, a denní teploty v České republice dosahují v průměru pouhých 2,2 stupně Celsia, máme důvod k radosti. Protože ať už se nám to podle počasí za oknem zdá, nebo ne, je tu první jarní měsíc. Česko vítá jaro. Jak?

Vyvrcholením týdne řemesel v mateřské škole v Hronově byla praktická ukázka stolování.

Vyvrcholením týdne řemesel byla praktická ukázka stolování

Hronov /FOTOGALERIE/ - V mateřské škole se konala týdenní akce, při které se děti seznamovaly s různými řemesly. Dozvěděly se tak, kdo jim peče rohlíky a koláče, kdo nosí dopisy, kde pracují maminka a tatínek. Samotné děti pak také prozradily, čím by chtěly být, až vyrostou.

Výstava objektů Krištofa Kintery nazvaná Výsledky analýzy byla zahájena 28. února v Městské knihovně v Praze.

OBRAZEM: Výstava objektů Krištofa Kintery

Praha - Splašené zábradlí, blikající brambory nebo třeba čert poslouchající rozhlasové zprávy jsou k vidění na rozsáhlé výstavě Krištofa Kintery v Městské knihovně (MK) v Praze. Svébytná instalace s názvem Výsledky analýzy, na níž se umělecké objekty pohybují, zvučí a světélkují, je rozdělena na dvě části - pozitivní, světlou a negativní, temnou. Dosud největší Kinterova výstava potrvá do 13. května.

Lukáš Duba

Odpočinek musí jít stranou. Před Jestřáby stojí houževnatý Havířov

Prostějov – Pět zápasů během devíti dní mají za sebou, minimálně tři další v pěti následujících dnech před sebou. V hokejovém play off se na odpočinek moc nehledí, v letošním druholigovém modelu už vůbec ne. S pouhým jediným dnem volna prostějovští Jestřábi vstoupí do semifinálové série proti vítězi základní části z Havířova.

Pavel Bohun

Dobrý den, Slovácko

Spíše než schůzka evropských ministrů financí, která má (pokolikáté už?) řešit horký ekonomický brambor jménem Řecko, strhla mou pozornost zpráva z Moravských skláren Květná.

Ilona s Jardou našli v Radosti nový smysl života.

Terapeutická dílna dostala nečekaný dárek

Opava - Terapeutická dílna Radost dostala ke svým dvacetinám dárek. Ministerstvo práce a sociálních věcí jí letos věnovalo 250 tisíc korun, což je proti dřívějším ročním částkám kolem 1,4 milionu korun pouhá almužna.

No nekousli byste si?

Mistrovství v sekané letos téměř ovládli muži

Týnec n. L. – Sekaná s vajíčkem, klobásou, červenou papričkou, chilipapričkou, rybami anebo třeba v pečeném bramboru. To vše a další zajímavé speciality, samozřejmě v podobě sekané, měla v sobotu večer za úkol ochutnat a posoudit čtyřčlenná porota na mistrovství v pečené sekané.