Teplice, Osek Vůně klobásek z domácí udírny se mísila se sladkými vůněmi koláčů, červená jablíčka jako právě utržená ze stromu a vedle nich pytle brambor a cibule. A to jsme v pátek odpoledne na první letošní Farmářský trh u Olympie v Teplicích teprve vcházeli.
Jičínsko – Seriál s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka nabízí postupy, podle kterých připravovaly polévky, pokrmy z brambor a moučná jídla naše babičky.
Pavlov - Skloubit jídlo a víno. To je hlavní smysl akce Slow Food Family Dinner. Konala se v sobotu večer v pavlovském hotelu Pavlov. „Akce je opakem rychlých občerstvení, takzvaných fast foodů,“ uvedl Zdeněk Janeček z hotelu Pavlov.
Strakonicko – Jedenáct dobrovolníků, sedm set metrů napnutých zástěn a naděje na záchranu stovek žab. Tak by se dala shrnout sobotní (10. března) akce, kterou zorganizovala Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Strakonice.
V minulých dnech jste se rozhodovali mezi devíti recepty, které jako nejlepší z vámi zaslaných vybral Radek Jakubec, odborný lektor školy vaření Chefparade. Který z receptů měl u vás nakonec největší úspěch, to se dozvíte 5. dubna v příloze regionálního Deníku nazvané Deník plný vaření.
Trutnovsko – Vejce a zase ta vejce. Dávají se do buchet, koláčů, bábovek, ale i do polévek nebo palačinek. Někdo je rád míchaná, někdo natvrdo, jiný zase na hniličku. V současné době se však celé Česko potýká s více než dvojnásobným zdražením jejich ceny.
Kolín - Fotbalová přípravka FK Kolín (2002) pořádala letošní třetí a poslední halový turnaj v kolínské hale Stap. „Přestože naše řady protřídily jarní prázdniny, tak jsme podle plánu nasadili do turnaje dvě družstva, což jsme zvládli i díky „vyplenění“ personálních rezerv Jestřábí Lhoty,“ uvedl kolínský asistent Miloš Vrkota.
Vyškovsko – Ani tentokrát nebudou o víkendu v regionu chybět tradiční ostatky nebo košt slivovice. Průvod masek projde Bohatými Málkovicemi, více než sto vzorků kvalitních pálenek zase ochutnají návštěvníci koštu ve Vážanech nad Litavou. Na své si tento víkend přijdou i děti.
Prostějov, Tel Aviv – Maud Beerová žije v izraelském Tel Avivu. Když jí bylo sedmdesát a něco, naučila se pracovat s počítačem a díky elektronické poště tak ve spolupráci s Muzeem Prostějovska mohla vzniknout kniha Co oheň nespálil. O předválečném Prostějově, holocaustu i poválečných osudech spisovatelky.
Brno – Rivalita mezi Brnem a Prahou je téma horké jako brambor v ústech. Hustota napětí mezi oběma městy se občas dá krájet. V hokeji to někdy platí dvojnásob.