Kreativ

ŠTÍTEK: břicho

Pronásledování vozidla.

Ležícího muže policisté znehybnili taserem

Praha – Až ke zpacifikování pomocí taseru přistoupili policisté z pohotovostní motorizované jednotky, když zasahovali proti 38letému řidiči, který se jim snažil ujet. O zákroku z noci na pondělí informoval v pátek Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. Původně chtěla hlídka zastavit na Masarykově nábřeží šoféra mazdy, jež spíše než auto připomínala vrak. Dotyčný ale začal ujíždět; červená nečervená.

Úhyn ryb v tůni Doubka u Ostré

V tůni Doubka už nebudou v létě hynout ryby

Ostrá – Po letošním létu už nebudou v tůni Doubka hynout ryby. Ke zlepšení kvality vody tam přispěje spojení slepého ramene s řekou Labe, na kterém se dohodly místní radnice a Český rybářský svaz s Povodím Labe.

Tisícovku odznáčků s nápisem Baby on Board, tedy dítě na palubě, nachystal brněnský dopravní podnik pro těhotné cestující.

Dítě na palubě, hlásí odznáčky. Těhotné jimi dají vědět, že by si rády sedly

Brno – Tisícovku odznáčků s nápisem Baby on Board, tedy dítě na palubě, nachystal brněnský dopravní podnik pro těhotné cestující. „Často mají problém si sednout. Ženy dají plackou vědět, že by si rády sedly," uvedla mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová. Placky budou rozdávat revizoři, ženy si je mohou vyzvednout také v sídle dopravního podniku a v infostánku v České ulici. Dopravní podnik se k novince nechal inspirovat v Londýně.

Studenti třetího ročníku březnické střední školy.

Maturanti udělali ze třeťáků mazáky

Březnice - Nejkrásnější období života prožívají středoškoláci, i když se jim to zatím zřejmě nezdá, protože příprava na zkoušku dospělosti není snadná a samotná maturita přináší spoustu nervů.

Petra Šetele nosí svoji dceru Štěpánku v šátku. Ten se dá nosit na břiše, na zádech i na boku, s dětmi v šátku můžete dělat cokoli, třeba i tancovat. Štěpánku rád nosí i tatínek.

Žádný kočárek. Svoji dceru nosí v šátku

Sokolov – „Není lepší věci, kterou jsem započala se Štěpánkou," říká Petra Šetele, maminka jedenáctiměsíční Štěpánky ze Sokolova. „Neznám lepšího vynálezu, jak být svému dítěti nablízku a zároveň si ponechat vše, co chcete. Šátek je náš denní pomocník a kamarád."

Ilustrační foto

Za červené v Lužci padaly tresty, Lauda má po sezoně

Praha – Jeden si nezahraje šest utkání, druhý čtyři, třetí tři, čtvrtý vyvázl s pokutou. Přísné tresty rozdala krajská disciplinární komise fotbalistům Byšic a Lužce. Oba soupeři se minulý týden potkali v rámci I. B třídy a sudí Šnýdr vyloučil hned čtyři hráče.

Neznámý muž.

Pomohou jména z tetování dát jméno mrtvému muži?

Praha - Pomoci s hledáním odpovědí na dávnou hádanku by belgickým justičním orgánům možná mohli pomoci všímaví Pražané. Právě na obyvatele metropole se prostřednictvím české policie Belgičané ve čtvrtek obrátili s žádostí o pomoc. Zaslali kresbu tváře neznámého muže a fotografii jeho tetování – s tím, že žádají o spolupráci při zjišťování totožnosti mrtvého.

Ilustrační foto.

Napadl na ulici ženu

Mariánské Lázně - Dvěma údery pěstí do břicha napadl třiadvacetiletý muž ženu v Mariánskolázeňské ulici.

V sobotním 26. kole I. fotbalové ligy prohrál Fastav Zlín (ve žlutém) s Mladou Boleslaví.

Pošleme ti pohled z Evropy... „Palič“ ale slavil a slíbil vdolky

Nejen tři body budou chutnat fotbalistům Mladé Boleslavi po výhře 2:1 ve Zlíně. Břicha naplní vdolečky od Lukáše Železníka, respektive od jeho maminky. Šestadvacetiletý útočník originálně odmění tým za úspěch na hřišti, kde ještě před rokem a půl hrál. „Pořád jsou pizzy a podobně. Teď budou mít kluci změnu," usmíval se.

V sobotním 26. kole I. fotbalové ligy prohrál Fastav Zlín (ve žlutém) s Mladou Boleslaví.

Pošleme ti pohled z Evropy... „Palič“ ale slavil a slíbil vdolky

Zlín, Mladá Boleslav - Nejen tři body budou chutnat fotbalistům Mladé Boleslavi po výhře 2:1 ve Zlíně. Břicha naplní vdolečky od Lukáše Železníka, respektive od jeho maminky. Šestadvacetiletý útočník originálně odmění tým za úspěch na hřišti, kde ještě před rokem a půl hrál. „Pořád jsou pizzy a podobně. Teď budou mít kluci změnu," usmíval se.

Příjezd policie ke konfliktu.

Konflikt u zastávky provázela střelba. Šest ran!

Praha – Nebyl sice ve službě, ale ve správný moment byl na správním místě – a připravený zakročit, když zjistil, že se děje něco nepatřičného. Tak lze shrnout počínání středočeského celníka, který v době volna na zastávce autobusu v pražských Kobylisích odzbrojil muže střílejícího z pistole. Podrobnosti události ze sobotního večera přiblížila ve středu Yvona Matějková z Celního úřadu pro Středočeský kraj.

Libor Podmol na stupních vítězů na druhém místě.

Libor Podmol s kýlou skončil v Mnichově druhý

Mnichov - Libor Podmol i přes zdravotní komplikace skončil na druhém místě v prvním závodě seriálu mistrovství Evropy v Mnichově. Český freestyle motokrosař se potýkal s kýlou, se kterou jde ve středu na operaci. „Takže jsem se v Německu chtěl pouze zúčastnit. Předvedl jsem ale čistou jízdu a ostatní chybovali. Takový úspěch jsem vůbec nečekal," přiznal Podmol. V Mnichově dominoval letošní suverén Španěl Maikel Melero a na třetím místě byl Pat Bowden z Austrálie. Filip Podmol skončil devátý.

Království Benin - Bronzy zkropené krví. Organizátoři výstavy zvou do brněnského Paláce šlechtičen.

Kapli Paláce šlechtičen v Brně zaplnily cenné bronzy zkropené krví

Brno /FOTOGALERIE/ – Na krku má zavěšenou schránku na léčivé masti, které se připravovaly z bylin smíchaných s popelem i střelným prachem. Na hrudníku a břiše má geometrické tetování iwu symbolizující dospělost. Soška beninského léčitele patří k nejcennějším exponátům nové výstavy, kterou zahájilo Moravské zemské muzeum v Brně.

Ilustrační foto.

Krájel jsem cibuli, vysvětloval muž bodnou ránu na břiše

Jihlava, Humpolec – Oba případy se staly v loňském roce. Čtyřiatřicetiletá Šárka Medková z Jihlavy vzala v dubnu na svého druha Roberta L. kuchyňský nůža bodla ho do břicha. Motivem byla s největší pravděpodobností hádka ze žárlivosti.

Ilustrační foto.

Krájel jsem cibuli, vysvětloval muž bodnou ránu na břiše

Jihlava, Humpolec – Oba případy se staly v loňském roce. Čtyřiatřicetiletá Šárka Medková z Jihlavy vzala v dubnu na svého druha Roberta L. kuchyňský nůža bodla ho do břicha. Motivem byla s největší pravděpodobností hádka ze žárlivosti.

Jakub Kohák.

Ruppert s Kohákem pobaví Besedu

Moravské Budějovice - Skvělou zábavu a břicha bolavá od smíchu zaručí středeční talkshow v MKS Beseda, kam přijali pozvání zpěvák Matěj Ruppert a režisér Jakub Kohák.

Roční Maxmilián je plný energie a stále v dobré náladě.

První „stoprocentně" pražské slůně má narozeniny. Maxmiliánovi je jeden rok

Praha - Ve středu je to přesně jeden rok, kdy samice slona indického Janita porodila svého prvního potomka - samečka Maxmiliána, a v pražské zoo se tak poprvé narodilo slůně, které zde bylo i počato. Na narozeninovou oslavu, kterou zahájí kmotr slůněte herec a režisér Jakub Kohák, zveme tuto sobotu 8. dubna od 11 hodin. Součástí pestrého programu bude i ukázka toho, co všechno se Max za jeden rok naučil.

Bršlice

Bršlice je zahrádkářské peklo

Kdo má na zahradě bršlici kozí nohu, ten ji nenávidí. Je to plevel, který je tak vytrvalý, že nepomůže ani obyčejné pletí. Ale nějaké využití přece jen má.

Nordic Walking není jen o tom vzít hole a vyrazit. Důležitý je správný postoj

Severská chůze není pouze o chození

Až zítra, až za týden. Také to znáte? Chcete začít sportovat a ne a ne se do toho nakonec pustit. Sama jsem to měla obdobné. Již od počátku roku říkám, že začnu chodit s holemi.

Roman Dobrý obsluhuje podvodní buldozer Komatsu již dvanáct let.

FOTO: Podvodní buldozer vyhrne z Labe tisíce tun naplavenin

Děčín – Více než tři desítky let pomáhá s udržováním splavnosti Labe podvodní buldozer Povodí Labe. Tento týden čistil dno řeky v okolí Dolního Žlebu na Děčínsku. „Náplavy jsou již těsně za hranicí plavební dráhy a je potřeba je vyhrnout mimo plavební dráhu," vysvětluje Jiří Mach z Povodí Labe.

Ilustrační foto

Soud osvobodil muže obžalovaného z pokusu o vraždu

Osvobozující verdikt si v úterý u Krajského soudu v Ostravě vyslechl devětapadesátiletý Robert Burjański (59 let) z Českého Těšína, který čelil žalobě za pokus o vraždu své družky. Hrozilo mu až osmnáct let žaláře. Podle soudu ale jeho vina nebyla prokázána, zranění si totiž mohla způsobit družka sama.

Výherkyně  ankety Táborského deníku v táborském ateliéru fotografa Jaroslava Koláře.

Vítězky ankety si užily ateliér jako světové modelky

Tábor /VIDEO/ – Anička, Nelinka, Julinka. Tyto tři malé slečny se staly vítězkami ankety Táborského deníku Nejbáječnější miminko roku 2016, a tak právě ony si užily odměnu v podobě nafocení profesionální alba v ateliéru Jaroslava Koláře z táborských Měšic.

Snímky ze sobotní premiéry pohádky Babičko, vyprávěj.

Soubor Třebivadlo uvedl další premiéru

Třebivchovice - Třebichovičtí zažili další nevšední podívanou. Tamní ochotnický soubor představil na divadelních prknech tentokrát premiéru pohádky Babičko vyprávěj v provedení třebichovického ochotnického souboru Třebivadlo. Jde vlastně o tři pohádky v jednom: O Karkulce, O poctivém zloději a O Mařence a Jeníčkovi.