Kreativ

ŠTÍTEK: břicho

David Drábek

David Drábek: Mstím se všem, co balili holky na pekáče buchet na břiše

/ROZHOVOR/ Je to téměř na den přesně šestadvacet let, kdy jsem Davida Drábka potkala poprvé na chodbě olomoucké uměnovědné katedry, kde jsme oba studovali. David se mezi tím z divadelního a filmového teoretika stal jedním z nejznámějších českých dramatiků i divadelních režisérů. A také člověkem, který má své věrné obdivovatele i nesmiřitelné odpůrce. Nejen kvůli svému specifickému divadelnímu jazyku, ale také pro vyhraněné společenské a politické názory.

Ilustrační foto.

Podnapilá žena ohrožovala zdravotníky

České Budějovice - Městští policisté vyjeli v pátek těsně před desátou hodinou večerní na sídliště po oznámení, že na chodníku před jedním z panelových domů v ulici Milady Horákové v Českých Budějovicích leží žena.

Šestadvacet lidí si vyzkoušelo, zda mají na kariéru policisty.

Fyzické testy jihomoravských policistů zkusilo 26 zájemců. Neuspěla ani půlka

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Jihomoravští policisté mají ve svých řadách šestapadesát volných míst. Zájemci o ně musí být zdravotně způsobilí a splnit psychické i fyzické testy. Prozkoušet svou zdatnost mohli v pátek při workshopu Policistou na zkoušku. Odehrál se ve Sportovním klubu policie Kometa Brno poblíž Riviéry.

V Řemíčově na Táborsku se při vyproštění jiného traktoru převrátil traktor a pod ním zůstal zaklíněný řidič.

Traktory zavalily dva muže

Jihočeský kraj – Smolná byla středa pro 46letého muže u Horní Stropnice na Českobudějovicku. Odpoledne ho zavalil traktor a způsobil mu středně závažné poranění v oblasti břicha a pánve.

Dělníka na nádraží v Chodově zasáhl proud

Dělníka na nádraží v Chodově zasáhl proud

Chodov – Dělníka, který pracoval na nádraží v Chodově na Sokolovsku, zasáhl v úterý výboj elektrického proudu ze stožáru elektrického vedení, na kterém byl zrovna zavěšený.

Dana Zátopková.

Dana Zátopková: Když chce člověk něco dokázat, musí pro to žít

Oštěpařská královna Dana Zátopková slaví jubileum. V rozhovoru pro Deník řekla: Když chce člověk něco dokázat, musí pro to žít. Obvykle je špatné (až nepatřičné) připomínat věk dámy. V případě Dany Zátopkové to ovšem neplatí. Olympijská vítězka z roku 1952 se dnes dožívá neuvěřitelné pětadevadesátky. 

Ilustrační foto.

Banální příznaky mohou být známkou vzácné nemoci

Přes 350 milionů lidí na světě trpí některou ze vzácných nemocí. Včasná diagnostika je pro ně klíčová, protože léčba dokáže výrazně zkvalitnit a prodloužit život. V Česku s ní nově pomáhají webové stránky spravnadiagnoza.cz. Nabízejí nejen rady odborníků, ale i možnost objednání rychlého diagnostického testu.

Rekordní počet 25 dvojic se pustil do tenisového turnaje Vrabec Cup, jehož sedmý ročník se uskutečnil na tenisových kurtech v Bakově nad Jizerou.

FOTO: Zklamání pro šampiona

Bakov nad Jizerou - Rekordní počet 25 dvojic se pustil do tenisového turnaje Vrabec Cup, jehož sedmý ročník se uskutečnil na tenisových kurtech v Bakově nad Jizerou. 

Výcvik vodních záchranářů na Seči

V Sečské přehradě tonula pouze šlapadla

Seč – Spolu s letní sezónou skončila také služba vodních záchranářů na Sečské přehradě. Podle jejich předsedy Lukáše Jambora byly uplynulé měsíce co se zásahů týče relativně klidné. 

Ilustrační foto

Otrávili mě, stěžoval si muž policistům. Ve sklenici měl jen vodní kámen

Brno - Při pohledu na dno sklenice uviděl částečky neznámé látky a udělalo se mu nevolno. Navíc si vzpomněl, že mu pití v baru objednal někdo jiný. Proto muž v pondělí krátce před třetí hodinou ranní zavolal policistům. Když ho vypátrali v baru v centru Brna, v jeho sklenici objevili pouze vodní kámen.

V pátek po poledni vyjížděly záchranářské jednotky do zatáček u Železného Brodu. K nehodě dvou kamionů.

Serpentiny byly zrádné i pro řidiče kamionu

Železný Brod - V pátek po poledni vyjížděly záchranářské jednotky do zatáček u Železného Brodu. Tentokrát neměl potíže motorkář, jak je zde často zvykem, ale řidiči podstatně větších dopravních prostředků. Srazily ses tu dva kamiony, naštěstí ne čelně.

Ilustrační foto.

Otec bodl syna nožem do břicha. Lituje

Pohádali se kvůli nářadí. Otec měl popito a dvanácticentimetrovou čepel kuchyňského nože vrazil synovi do břicha. Syn skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Otci je to líto, hrozí mu však až deset let za mřížemi.

Ilustrační foto

Motorkář nezvládl řízení, havaroval přímo před zraky lékařů

Dolní Újezd – Velké štěstí měl mladík na motorce, který v neděli krátce před půl šestou večer havaroval na silnici u Dolního Újezdu, mezi Litomyšlí a Poličkou u odbočky na Sebranice. Přímo za ním totiž jela sanitka, jejíž posádka nehezky vypadají nehodu sledovala z bezprostřední blízkosti. 

Pilates. Ilustrační foto.

Jak získat krásnou postavu? Pomocí Pilates

Praha - Trápí vás povolené a neforemné tělo, se kterým je na čase konečně něco udělat? Aktivit je samozřejmě celá řada, ale zkuste pohyb, po němž brzy uvidíte výsledky. Ideální je pilates. Cvičení, které doporučují mnohé celebrity.

Názorná ukázka aplikace Záchranka na mobilním telefonu v praxi.

„Apka“ v akci. Pomohla při simulované nehodě

Hradecko – V mobilu ji má již několik set tisíc lidí. Aplikace Záchranka pomáhá rychle přivolat záchranáře ve chvílích, kdy jde o život. Jak funguje, si ve středu na vlastní kůži vyzkoušelo několik dobrovolníků při simulované dopravní nehodě. 

Houby. Ilustrační foto.

Lékaři nemuseli řešit otravy, houby nerostou

Lékaři ve všech čtyřech nemocnicích Zlínského kraje, tedy v Krajské nemocnici T. Bati, v Uherskohradišťské, Kroměřížské a Vsetínské nemocnici, nemuseli zatím v letos řešit žádné případy otravy jedovatými houbami. Problémy způsobila pouze nedostatečná tepelná úprava hub.

Pavel Bosák (v bílém) vždy nechal na hřišti vše. I proti Ústí nad Labem. To platí i o trénincích.

K Levhartům se vrací Pavel Bosák! Nechci, aby mi narostlo břicho, říká.

Chomutov – Vzpomínky na slavná léta chomutovského basketbalu ožívají! Za Pavlem Staňkem, který v červnu přijal místo trenéra mužů, přichází k Levhartům také Pavel Bosák. Po čtyřech letech se tak scházejí bývalí spoluhráči a opory mužstva, které se v nejvyšší soutěži statečně bilo před tím, než ho z ní klub v létě 2013 kvůli nedostatku peněz musel odhlásit.