Kreativ

ŠTÍTEK: břicho

Vlastimil H.

Družku bodnul nožem do břicha, hrozí mu 18 let

Dvaapadesátiletý Plzeňan Vlastimil H. je obžalovaný z pokusu vraždy své přítelkyně. Ženu měl loni v létě bodnout ze žárlivosti nožem do břicha, přežila jen díky včasnému zásahu zdravotníků.

Ke správné meditaci stačí pár minut. Důležitá je pravidelnost.

Jaké jsou tři kroky ke správné meditaci

Není důležité, kolik času meditaci věnujete, podstatná je pravidelnost. Najít si pět minut času v každém dni můžeme snad každý. Zkuste to a čas strávený se svým nitrem potupně prodlužujte. Tady jsou tři kroky, jak začít.

Postcovidový syndrom může u dětí způsobit dlouhodobé komplikace.

Postcovidový syndrom může u dětí způsobit dlouhodobé komplikace

Dětský zánětlivý multisystémový syndrom po prodělání nákazy koronavirem už prodělaly v Česku desítky dětí. Nejedná se o lehkou nemoc, může u nich dojít k selhání orgánů. „Děti bývají schvácené, s několikadenní horečkou, velice často mívají bolesti břicha, zažívací potíže,“ popisuje některé z příznaků Pavla Doležalová, lékařka z Kliniky pediatrie a dědičných poruch metabolismu 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.  

Kladenská nemocnice

Na vlastní kůži: Jaké to je, prožít akutní operaci v době covidu

Snad s výjimkou tety Kateřiny ze Saturnina člověk obyčejně necituje „vhodná“ přísloví v příznačných situacích, často více či méně prekérních. Ale někdy mu připadá, že si sám přísloví oblékl jako obnošený kabát, který sedí jako ulitý. Když večer 22. prosince přebil vánoční světýlka v naší ulici maják sanitky, vzpomněl jsem si na známé: „Chceš-li Boha pobavit, řekni mu o svých plánech.“. Přijela pro mě.

Libor Podmol.

Podmolovo drsné seznámení s Dakarem: po 500 metrech havaroval

Náročný den prožil Libor Podmol, světově proslulý freestyle motokrosař. Po dlouhých administrativních přejímkách vyjel poprvé na saudskoarabský písek v rámci testovacího okruhu. Jenže nováček Dakarské rallye po 500 metrech havaroval. „Bál jsem se, že jsem to fatálně pohnojil. Naštěstí mi nic není, jen jsem se trochu uhodil do břicha a kousl do jazyku. Plival jsem krev. Navíc jsem se bouchl do hlavy, na navigaci byl otisk mého náhubku a trochu ji škrábl,“ popisoval pád Podmol, který zítra odstartuje do prologu. První etapa je pak na programu v neděli.

Dospělý čáp černý přilétá k hnízdu.

Bílé peří jen na břiše. Čápům černým se na Vysočině daří

Libušino údolí v Třebíči, pole u silnice v okolí Jaroměřic, ale i terén poblíž Pasecké skály u Studnic na Žďársku. To je jen několik míst na Vysočině, kde bývá k vidění čáp černý. „Jeden pár vídáme i tady u Radonína, další je v přírodní rezervaci U Trojáku mezi Opatovem a Heralticemi. Kde je větší les, je skoro jistota, že má i svého čápa černého,“ řekl biolog Václav Křivan z Českého svazu ochránců přírody Kněžice.

Depresi může odstartovat i velká změna v životě.

Deprese se nesmí podceňovat. Může ji způsobit i velká změna v životě

Když se 25letá Eliška Ž. přestěhovala z malého města na Moravě do Prahy, kde si našla lukrativní práci, tušila, že její přechod bude stresující. Ale na práci v bance se těšila a našla si pěkný byt společně s kamarádkou ze střední školy, která už v hlavním městě chvíli žila.

Ilustrační foto.

Opilec dal záchranářce facku a ještě ji kopl do břicha

Záchranáři, přesto, že zachraňují životy, to nemají jednoduché. Místo poděkování se na jejich hlavy mnohdy snese v lepším případě snůška vulgárních výrazů, jindy čelí fyzickým útokům. Své o tom ví i posádka, která převážela podnapilého muže do nemocnice. Záchranářce dal v nemocnici facku a kopl ji do břicha.

Ilustrační snímek

Jak na nafouklé břicho? Vyzrát na nadýmání lze několika způsoby

Zhltnete cukroví, které zajíte něčím slaným, a navrch zákusek… Většinou si povolíte mlsání s tím, že je to jednou v roce. Změna stravy ale dovede potrápit nejen na cestách do zahraničí. Výsledkem jsou problémy s trávením, břicho nafouklé jako balon a v horším případě i návštěva pohotovosti se střevní kolikou. 

Ilustrační snímek

Jak na nafouklé břicho? Vyzrát na nadýmání lze několika způsoby

Zhltnete cukroví, které zajíte něčím slaným, a navrch zákusek… Většinou si povolíte mlsání s tím, že je to jednou v roce. Změna stravy ale dovede potrápit nejen na cestách do zahraničí. Výsledkem jsou problémy s trávením, břicho nafouklé jako balon a v horším případě i návštěva pohotovosti se střevní kolikou. 

Z pokusu o vraždu se před Krajským soudem v Praze od čtvrtka zpovídá 37letý Petr S., který 30. 4. 2017 hodinu po půlnoci v opilecké rvačce pobodal o šest let staršího muže před rakovnickou diskotékou Retro Cento Club.

Oba aktéři krvavé rvačky tvrdí, že se jen bránili v boji o život

/VIDEO/ Kdybych se nebránil, mohl tady stát poškozený. Tak se ve čtvrtek hájil u Krajského soudu v Praze 37letý Petr S. z Mostu, který čelí obžalobě z pokusu o vraždu. Předloni 30. dubna se zhruba hodinu po půlnoci popral před diskotékou v Rakovníku s o šest let starším mužem, kterého těžce zranil. Nožem, který prý neustále nosil u sebe na svou obranu, mu zasadil 17 bodných ran. Do hrudníku, břicha a pravého stehna.

V břiše velryby se křtila básnická sbírka

V břiše velryby se křtila básnická sbírka

23. listopadu v podvečer proběhl v boleslavské kavárně V břiše velryby slavnostní křest básnické sbírky Zpozaslov autorské dvojice Patrika Kvaizara a Jakuba Marka. Cesta k vydání trvala čtyři roky.

Brněnští strážníci pořídili speciální pelíšky pro předčasně narozené děti. Vybavení předali porodnici Fakultní nemocnice Brno.

V teple a bezpečí. Strážníci pořídili nedonošeným dětem speciální pelíšky

Brno /FOTOGALERIE/ - Jako u mámy v břiše se cítí nedonošená miminka díky takzvaným pelíškům ze zdravotně nezávadného materiálu. Dvanáct nových plyšových hnízd a další vybavení pro předčasně narozené děti pořídili brněnští strážníci, kteří mezi sebou uspořádali dobročinnou sbírku. V pátek dárky přinesli do porodnice na Obilním trhu.

GIBS pátrá po svědcích střelby policisty na zloděje v Horních Počernicích. Na místě činu měla být i na tato blondýna.

Policista střelil zloděje do břicha v osobním volnu. GIBS hledá blondýnu

/VIDEO/ Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) stále řeší případ z konce října, kdy došlo v prodejně s elektronikou v pražských Horních Počernicích ke krádeži mobilu. Prchajícího zloděje postřelil do břicha policista v době osobního volna. GIBS hledá další svědky - hlavně pak ženu s blond vlasy, která na místě činu nechala oblečení a černou kabelku.