Kreativ

ŠTÍTEK: břicho

Nemocnice Na Bulovce.

Bulovka

Bulovka, pražská nemocnice, na kterou pacienti rozhodně ódu nepějí. Proč? Zdejší přístup lékařů a některých sester je často přímo otřesný.

Kings Teplice (bílé dresy)- SK Dubí 1:6

Hokejbalová liga: Bez překvapení

Teplice – Bez překvapení skončilo 15. kolo okresní hokejbalové soutěže. Utkání ASH – Wizards (1:5) bylo předehráno už v lednu, v Proboštově se tak hrály pouze tři zápasy.V tom prvním se druhé Dubí trápilo s předposledními Kings pouze v první třetině. „Ta první třetina byla taková nic moc. Pak už to bylo lepší. Za zmínku stojí Pokorného hattrick," vyzdvihl lídr Dubí Martin Rus spoluhráčům střelecký počin.

V rámci projektu Domu dětí a mládeže Minuta v životě varuje Petr Dlouhý studenty před jízdou pod vlivem alkoholu.

Stačí minuta a život se vám změní od základů

Sokolov - „Celý večer jsem se bavil a pil alkohol, nad ránem byl navíc i hodně unavený. Přesto jsem sedl do auta a se mnou další čtyři lidi. Tohle nikdy nedělejte, radši zavolejte rodičům nebo taxíka. Stačila vteřina a život se mi změnil od základů," vyprávěl studentům dnes 37letý Petr Dlouhý. Nehoda, která se stala, ho upoutala na invalidní vozík a on chce svým příběhem zejména mladé lidi varovat před podobným nezodpovědným chováním.

Miroslav Ryšavý na své hondě

Motokrosař Ryšavý: Jsme herci, kteří vystupují a ještě si za to musí platit

Rakovnický motokrosový jezdec Miroslav Ryšavý (64) má za sebou další sezonu v Mezinárodním mistrovství ČR v kategorii veteránů nad 60 let, když vloni obsadil konečné čtvrté místo, čímž si o dvě příčky pohoršil. Dva závody však vynechal a s celkovým umístěním je spokojen. S čím ale spokojen není je celková situace, která v tomto sportu panuje.

Miroslav Ryšavý na své hondě

Motokrosař Ryšavý: Jsme herci, kteří vystupují a ještě si za to musí platit

Rakovník – Rakovnický motokrosový jezdec Miroslav Ryšavý (64) má za sebou další sezonu v Mezinárodním mistrovství ČR v kategorii veteránů nad 60 let, když vloni obsadil konečné čtvrté místo, čímž si o dvě příčky pohoršil. Dva závody však vynechal a s celkovým umístěním je spokojen. S čím ale spokojen není je celková situace, která v tomto sportu panuje.

Ilustrační fotografie.

Matka viní ze smrti syna nemocnici

Třebíč - Do utrpení rodiče, který přijde o své dítě, se dokáže vcítit jen málokdo. Osobní zkušenost s takovou ztrátou má Libuše Haičmanová. Její syn Michal zemřel ve svých devětadvaceti letech na chřipku. Matka se od té doby léčí na psychiatrii a ze smrti syna viní třebíčskou nemocnici.

Ilustrační foto.

Psa vyhodil z okna v pátém patře

České Budějovice – Dvouletý trest vězení hrozí 36letému cizinci s trvalým pobytem v Českých Budějovicích, který v neděli nad ránem vyhodil psa z okna v pátém patře panelového domu. Incident se stal po předchozí hádce v rodině na českobudějovickém sídlišti Máj.

Zlínská stomatologická pohotovost

Zubní pohotovost: důležité je přijít včas

Zlín - /REPORTÁŽ/ I když vím, že mi nic nehrozí, přesto vcházím v sobotu na zlínskou zubní pohotovost se známým svíravým pocitem v oblasti břicha a lehkou panikou. A vida, čekárna je plná lidí. Dokonce jsou tady i děti. Teprve potom mi dojde, že tentokrát můžu být opravdu v klidu. A onen svíravý vystřídá pocit určité úlevy, i když souběžný se soucitem s pacienty v čekárně.

Chovatelka Martina Moricová s jedním z koní, o které se stará.

Chovatelka koní: Týrání zvířat nedokáži akceptovat

„Podepíšete mi petici?" tázala se hned při prvním setkání chovatelka a majitelka koní Martina Moricová. Stejně jako ostatní ochotní dobrovolníci, dorazila i ona na včerejší odchyt koní do Jankova, aby případně s některými pomohla.

Krajský soud v Ostravě. Ilustrační foto.

Muž měl dýkou pobodat družku

Obžalobě z pokusu o vraždu čelí Robert Burjański (59 let) z Českého Těšína, který v úterý předstoupil před trestní senát Krajského soud v Ostravě.

Zlatý nuget Bečánova.

Závodníky Nugetu brzdil zmrzlý sníh a vyjeté koleje

Obecnice – Hloučky fandících diváků ale i samotných závodníků ve vtipných převlecích nebo ve sportovním, vůně ohně a špekáčků a do Brd vybíhající nebo právě z brdských hvozdů dobíhající závodníci, plnící ještě poslední nelehké disciplíny, aby si mohli udělat čárku.

Ilustrační foto

Z lanovky v areálu Monínec spadlo dítě, je vážně zraněné

Z lanovky v lyžařském areálu Monínec na Příbramsku dnes spadl pětiletý chlapec a utrpěl vážné zranění. Vrtulník ho s podezřením na vnitřním poranění v oblasti břicha přepravil do pražské motolské nemocnice. Případem se zabývají policisté, vyplynulo z informací záchranné služby a policie.

Mobilní rentgenový přístroj světové úrovně, C rameno, přišel šternberskou nemocnici na dva miliony korun.

Při operaci pomáhá špičkový rentgen

Šternberk – Lékaři šternberské nemocnice mají při operačních výkonech k dispozici šikovného pomocníka, díky kterému mohou ještě přesněji fixovat zlomeniny a mají daleko lepší přehled o místě zákroku. Mobilní rentgenový přístroj světové úrovně, C rameno, přišel nemocnici na dva miliony korun.

Nová Pretty Woman Sympatie pro Moravu je čtyřicetiletá Petra Chelíková z Vyškova. Sama měřítka typické krásy nesplňuje. Potetovanou má velkou část těla a k tomu krátce střižené vlasy.

Pretty Woman z Vyškova. Hlavně manžel je pyšný, říká sympaťačka roku

Vyškov – Není to o tom, jsem krásná a mám v hlavě seno, zdůrazňuje čtyřicetiletá Petra Chelíková z Vyškova. Nová Pretty Woman Sympatie pro Moravu za letošní rok. Jak říká, soutěž, ve které získala titul pro nejsympatičtější ženu Moravy, není o kráse, ale o charismatu. „Nejde o míry 90-60-90, nejde o fyzickou krásu, ale o přitažlivost a energii. O tom, jaká jste, jak se projevujete a hlavně jak vás vnímá okolí," tvrdí žena, která sama měřítka typické krásy nesplňuje.

Ilustrační foto.

Vypadněte odsud, křičel muž s nožem v ruce

Během uplynulého víkendu policisté z Opavska řešili několik případů výtržnictví a fyzického napadení. Pravděpodobně ten nejzávažnější se v neděli odpoledne udál na parkovišti supermarketu v Dolním Benešově.

Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou hodlá odchovat mláďata ohroženého tygra ussurijského. Samec Oliver a samice Altaica jsou ve společném výběhu už tři týdny.

Králové Sibiře čekali v zoologické na dospělost

Hluboká nad Vltavou Dva tygří obyvatelé zoologické zahrady samec Oliver (vlevo) a samice Altaica (vpravo) už tři týdny sdílejí společný výběh. Pokud by se reprodukce šelem povedla, byl by to pro jihočeskou zoo velký chovatelský úspěch.

Ilustrační snímek

Udeřil muže pěstí do hlavy

Žďár nad Sázavou - Do vězení může jít sedmadvacetiletý mladík, který v sobotu 28. ledna okolo desáté hodiny večer udeřil pěstí do hlavy dvaačtyřicetiletého muže.

Ilustrační foto.

SLOUPEK: Není Ježíš jako Ježíš

To ráno bylo skoro jako každé jiné. Budík nezvonil. Nebo jo, ale neslyšel jsem ho. Poradu v redakci asi nestihnu. Nejím. Nepiju. Rychle se oblékám a vyrážím. Vracím se pro klíče i pro mobil.

Hopping v režii rakovnických sokolů

Lék na ochablé svalstvo? U řady rakovnických žen vede hopping

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Lék na ochablé svalstvo nabízí ženám Tělovýchovná jednota Sokol Rakovník. Jmenuje se hopping aneb kroužení obručí a pomáhá zpevnit svaly především na stehnech, hýždích, břiše a hlubokého stabilizačního systém. Přispívá tak ke správnému držení těla a k zeštíhlení v pase. A třeba i k uvolnění stresu a negativních emocí.

cvik 1

Aby záda nebolela

Bolavá záda trápí nejednoho z nás. Naučte se pár základních cviků založených na józe, které vašim zádům uleví. Důležité je především držení těla.

  ZAČÍNÁME. Zleva Eva Koubovská, Michaela Kopáčková, na správné držení těla při cviku dohlíží trenérka Martina Daher. Vzadu zleva. Štěpánka Radostná, Veronika Šounová a Simona Šounová.

SERIÁL DENÍKU: Pustily se do boje s váhou. S odhodláním i humorem

Liberec - Shodit za 14 týdnů pět, deset nebo dokonce 20 kilogramů? Není to nereálné, tvrdí trenérka libereckého studia Contours Martina Daher. Chce to jen odhodlání, čas a především vytrvalost. A výsledky se dostaví. Na start našeho projektu se postavilo pět odvážných žen. Jejich výsledky můžete sledovat každou druhou sobotu v Libereckém deníku a v úterý na webových stránkách.

Sestry Damaškovy se svými novorozenci v jičínské porodnici.

Splněné přání. Sestry porodily ve stejný den

Jičín - Život píše neuvěřitelné příběhy a události, které si mnohdy zdravým rozumem nedokážeme vysvětlit. A krátká je na to i věda. Jedna z nádherných story se začala odvíjet 8. ledna v jičínské porodnici.