Kreativ

ŠTÍTEK: břicho

Ilustrační foto

Záchranka vyjížděla k nehodám

Přerovsko – Ke dvěma dopravním nehodám vyjížděli v pátek odpoledne na Přerovsku lékaři záchranky. Vážné následky měl čelní střet dvou osobních aut, ke kterému došlo krátce po páté hodině odpoledne na nechvalně známé křižovatce u Výklek. U nehody zasahoval vrtulník letecké záchranné služby.

Ilustrační foto

Dvě auta se srazila, musel přiletěl vrtulník. Zranil se i motorkář

Olomoucký kraj – Krajští záchranáři během pátku 9. září vyjížděli k dvěma vážným dopravním nehodám. K nejvážnější situaci vzlétl krátce po sedmnácté hodině vrtulník s posádkou letecké záchranné služby z Olomouce. Na nechvalně známé křižovatce u Výklek na Přerovsku došlo k čelnímu střetu dvou osobních vozidel.

Ilustrační fotografie.

Auto srazilo mladou chodkyni na Palackého třídě

Brno – Mladou ženu v pátek krátce po sedmé ráno srazil řidič osobního auta na Palackého třídě v brněnském Králově Poli. „Ženu záchranáři převezli do fakultní nemocnice v Bohunicích se středně těžkým zraněním břicha a ruky. Po celou dobu byla při vědomí," sdělila mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

Nůž. Ilustrační foto.

Za smrtící ránu nožem soud potvrdil šestiletý trest

Praha - Šestiletý trest, který ženě seniorského věku zpovídající se z vraždy o generaci mladšího partnera vyměřil středočeský krajský soud, potvrdil Vrchní soud v Praze. Odvolací senát Martina Zelenky nic nezměnil ani na verdiktu soudu první instance, ani na jeho pohledu na krvavou událost, jejíž přesné okolnosti zůstaly obestřeny otazníky.

Nezisková společnost Ryzáček ve Vyšehorkách u Mohelnice se zabývá hipoterapiemi, psychoterapiemi a dalšími činnostmi.

REPORTÁŽ: Ryzáček je místem, které hřeje a pomáhá

Líšnice – ,,Nepadej!" nabádá mě usměvavá instruktorka Klára. Stojí v písku jízdárny a pozoruje, jak nemotorně balancuji na hřbetě silného hnědáka, kterého vede na dlouhé oprati v kruhu. Právě zkouším cvik velký mlýn, kdy se jezdec na koni v sedě otáčí o stoosmdesát stupňů.

Ilustrační foto

Těhotná zlodějka vyhrožovala potratem, strážníci ji museli spoutat

Brno – Neobvyklé ráno měli manželé v rodinném domě v brněnských Bosonohách. Ve čtvrtek kolem půl šesté se k nim totiž oknem vloupala žena, která se pokusila utéct s jejich peněženkou. Čtyřiatřicetiletý muž ji ale chytil, zatímco jeho manželka zavolala policii. Podezřelou osmadvacetiletou ženu museli nakonec strážníci spoutat. „Prohlásila totiž, že je těhotná a začala se demonstrativně tlouct do břicha. Hlídka ji proto co nejšetrněji chytila a spoutala jí ruce za zády," popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Ilustrační foto.

Houby rostly a zase porostou

Prostějov – Rostou? Rostly. Ještě donedávna. Houbařské žně si letos pochvalovali všichni, kdo se vydali do lesa.

Vranovská přehrada. Ilustrační foto.

Voda láká, někde ji už ale plní sinice

Znojemsko – Voda vhodná ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi. Přesně tohle hlásí web krajské hygienické stanice o části vranovské přehrady. Nejhorší lokalitou je tradičně chatová oblast Farářka. „Voda je už absolutně zelená. Pokud člověk jde k vodě, je to jako když stojí u otevřené žumpy," popsal místní „šerif" Vítězslav Frank. Koupání v takové vodě je podle něj vyloučená věc. „Labutě jsou dokonce obalené zelenými nánosy. Mají úplně zabarvená břicha," dodal.

Ilustrační foto.

Lékaři ženám nabízejí vnitřní podprsenku

České Budějovice – V Nemocnici České Budějovice začínají jako první v republice s unikátní operací prsou – modelací pomocí takzvané vnitřní podprsenky. Zákrok mohou podstoupit ženy, které chtějí například vymodelovat povislá ňadra nebo zmenšit a upravit velké poprsí.

Ilustrační foto

Lovec zvěře zastřelil v srbských lesích mladého afghánského migranta

Bělehrad - V srbských lesích u bulharských hranic zastřelil v noci na dnešek jeden z lovců zvěře mladého afghánského migranta. Informovalo o tom dnes srbské ministerstvo obrany bez upřesnění, zda se případ vyšetřuje jako nešťastná událost nebo podezření z úmyslného činu.

Ilustrační foto

Cizinec bez jízdenky napadl a zranil revizora MHD ve Zlíně

Zlín – Cizí státní příslušník napadl deštníkem v neděli odpoledne na zastávce trolejbusu ve Zlíně revizora Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. „Důvodem byla cizincova cesta trolejbusem bez platné jízdenky, při níž ho revizor přistihl. Za ztrátu sebeovládání by mohl starší muž zaplatit krutou daň, až tři roky za mřížemi," uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Operace. Ilustrační snímek

Lékaři v Indii vytáhli ze žaludku muže 40 nožů, které spolykal

Lékaři v severní Indii chirurgicky odstranili 40 nožů ze žaludku muže, který je spolykal během uplynulých dvou měsíců. S odvoláním na zdravotnické zdroje to dnes uvedla agentura AP. Dvaačtyřicetiletý pacient, který pracuje jako strážník, lékařům řekl, že se mu líbila chuť nožů a že se z jejich polykání stal pro něj návyk.

Srážka dvou aut si vyžádala několik zranění i zásah hasičů.

Při srážce se zranily tři děti

Prostějovsko – Tři děti a dva dospělí se zranili při srážce dvou aut, která se odehrála v pondělí večer na Prostějovsku. Krátce po sedmé hodině vyjížděli k nehodě u Hradčan-Kobeřic kromě záchranářů také policie a hasiči.

Donald Trump

V amerických městech se objevily sochy nahého Trumpa

Washington /VIDEO/ - Republikánský uchazeč o Bílý dům Donald Trump se dočkal velkého množství soch, patrně to ale nejsou takové, o jaké by stál. V amerických městech se totiž objevují skulptury, které ukazují politika zcela nahého. Za akcí pravděpodobně stojí umělecká skupina, která už dříve Trumpa kritizovala, napsal dnes server Huffington Post.

Ilustrační foto.

Další útok ve vlaku: Nemocný Němec v Rakousku zranil nožem dvě osoby

Vídeň - Dva lidi dnes vážně zranil šedesátiletý Němec, který nožem napadl cestující ve vlaku na západě Rakouska. Informovala o tom agentura DPA. Muž byl podle místní policie duševně nemocný a zaútočil, protože se cítil ohrožen mobilním telefonem cestujícího, který seděl proti němu.

Ilustrační foto.

Ministerstvo varuje před konzumací nebezpečného uzeného lososa

Praha - Ministerstvo zdravotnictví varuje před konzumací stogramového výrobku "Losos divoký uzený - kousky" s datem spotřeby do 22. července letošního roku. Ryba obsahuje parazita, který může být nebezpečný i pro člověka. Informoval o tom dnes mluvčí ministerstva Ladislav Šticha.

Ministerstvo zdravotnictví varuje před konzumací stogramového výrobku "Losos divoký uzený - kousky" s datem spotřeby do 22. července letošního roku. Ryba obsahuje parazita, který může být nebezpečný i pro člověka.

Pozor na uzeného lososa. Obsahuje nebezpečného parazita

Praha - Ministerstvo zdravotnictví varuje před konzumací stogramového výrobku "Losos divoký uzený - kousky" s datem spotřeby do 22. července letošního roku. Ryba obsahuje parazita, který může být nebezpečný i pro člověka. Informoval o tom mluvčí ministerstva Ladislav Šticha.

Zdeněk Štybar s dresem pro OH v Riu.

Štybar nedojel a litoval: Musel jsem zastavit, měl jsem křeče v břiše

Rio de Janeiro /ROZHOVOR od zvláštního zpravodaje Deníku/ - Na začátku byli čtyři, do cíle však dojel jediný. Cyklista Zdeněk Štybar byl v olympijském silničním závodě jedním ze tří Čechů, kteří vzdali. „Nešlo to, neměl jsem úplně skvělý den," říkal poté, co si na slavné pláži Copacabana smutně sedl do lehátka.

nemocnice Znojmo

Znojemská nemocnice dostane 25 milionů na nové přístroje

Znojmo - Nemocnice Znojmo pořídí nové přístroje za 25 milionů korun, které letos dostane od ministerstva zdravotnictví. Bude jich kolem patnácti, řekl ředitel nemocnice Miroslav Kavka. Podle něj se výměnou nahradí některé zastaralé stroje za nové stejného typu, nemocnice ale pořídí i novinky, které jí zatím chybějí.

Devatenáctiletý norský občan somálského původu ubodal ve středu večer v centru Londýna Američanku a zranil nožem dalších pět lidí různých národností, než ho policie zneškodnila paralyzérem.

Chladnokrevný útočník. Nevydal
 ani hlásku

Masové pobodání za sebou nechalo jednu mrtvou a pět zraněných. Útok se odehrál v Londýně v noci na čtvrtek. Policie útočníka okamžitě zatkla, jeho motivy jsou zatím nejasné a pravděpodobně souvisí s duševní poruchou.

PRASÁTKO dostalo své jméno Dáša nikoliv podle provozovatelky lučanského útulku Dagmar Kubištové ale po paní, která v polovině července pohyb čuníka na Vrkoslavicích nahlásila a pomohla s odchytem.

Prasátko se má čile k světu, nikdo jej nehledá

Lučany nad Nisou – /Reportáž, video/ Dostala jméno Dáša, vesele běhá v útulku mezi psy a žebrá o piškot. Umí si o něj pěkně razantně říct. Snad se kvůli tomu naučila vrtět podle ostatních i ocáskem.

Klaudie Čožíková na rozhovoru v Benešovském deníku.

Když to přijde, druhému dítěti se bránit nebudeme, říká máma Tereza

Vrchotovy Janovice – Decentní zaťukání na dveře redakce Benešovského deníku v pondělí 1. srpna krátce po jedné hodině odpolední bylo předzvěstí návštěvy Klaudie Čožíkové z Vrchotových Janovic, která v doprovodu svých rodičů dorazila do Deníku na svůj první rozhovor v životě.

Ilustrační foto.

Potyčku s nožem odmítly obžalovaná i poraněná

Praha - Z pokusu o ublížení na zdraví se od úterka zpovídá před Městským soudem v Praze 38letá Lucie V. Státní zástupkyně Margita Kralická jí klade za vinu, že loni 30. dubna vtrhla do bytu bývalého přítele v Táboritské ulici, kde napadla a zranila nožem jeho novou partnerku.

Ilustrační foto

Záchranáři varují před otravou houbami

Kladensko – Prázdniny jsou v plném proudu a jednou z typických letních činností v České republice je houbaření a příprava nejrůznějších jídel z hub. V žádné jiné evropské zemi není tato tradice tak silně zakořeněna. Také mnoho Kladeňáků a Slaňáků vyráží ve volných dnech s oblibou s košíčky v ruce do lesů, ať už do těch vzdálenějších nebo těch, které mají ihned u svých chat či chalup ve středních Čechách.

Ilustrační foto.

Unikla bolestivé smrti. Partner ji chtěl zapálit

Šternberk – Hádka, potom útok s nožem a výhrůžky smrtí. A nakonec muž polil svou partnerku hořlavou látkou a hrozil, že ji podpálí. Žena se ubránila. Vyhrocený případ domácího násilí se udál v pátek na ubytovně ve Šternberku. Agresor je ve vazbě.

Ilustrační foto

Záchranáři varují před otravou houbami

Kladensko – Prázdniny jsou v plném proudu a jednou z typických letních činností v České republice je houbaření a příprava nejrůznějších jídel z hub. V žádné jiné evropské zemi není tato tradice tak silně zakořeněna. Také mnoho Kladeňáků a Slaňáků vyráží ve volných dnech s oblibou s košíčky v ruce do lesů, ať už do těch vzdálenějších nebo těch, které mají ihned u svých chat či chalup ve středních Čechách.

Dobový inzerát z klatovských novin z let 1920 - 1930

Výpravy zpět aneb co se kdysi psalo 332

Klatovsko – Přinášíme další díl seriálu o zajímavostech regionu, v němž nahlížíme do novin starých sto i více let, abychom zjistili, co zajímavého se psalo v minulosti.

Antilopa jelení s mládětem.

Zoo hlásí mláďata u asijských kopytníků

Krásné Březno - Ústecká zoologická zahrada má nové přírůstky. Jedná se o různorodou směs, počínaje zástupci ptáků, primátů či kopytníků, kteří jsou nejpočetnější.

Vydří mládě přišlo vinou sekačky trávy o část nohy a ocásku.

Posekané vydří mládě se do volné přírody už nevrátí

Vlašim /FOTOGALERIE/ - Při sekání trávy přicházejí k úrazům volně žijící zvířata, která se v ní ukrývají. Nejčastěji jde o jejich mláďata. Ochranáři proto radí nejprve sekaný úsek projít, aby to nedopadlo jako v případě zraněné mladé vydry.