Kreativ

ŠTÍTEK: břicho

Sanitka. Ilustrační snímek.

Auto srazilo v Oseku sedmileté dítě

Osek nad Bečvou – Ke srážce osobního auta s dítětem došlo v sobotu 3. prosince ve večerních hodinách v Oseku nad Bečvou. Sedmiletý chlapec utrpěl vícečetná poranění. Zasahovali také hasiči.

Muž v poutech. Ilustrační foto.

Za jakých okolností cizinec bodl mladičkého zákazníka?

Praha - Chtěl jsem to řešit jako jindy, když ve své prodejně přistihnu zloděje: domluvit jim v kanceláři a zavolat policii. To řekl kriminalistům 30letý vietnamský obchodník Van Huang Le, který na policii nakonec skončil sám. Nyní stojí před trestním senátem Krajského soudu v Praze. A ne pro maličkost. Byť je stíhán na svobodě (a k soudu ho tedy nevodí eskorta v poutech), čelí obžalobě z pokusu o vraždu.

Při sestupu do jeskyně Nový Lopač se zranili tři lidé. Zřítili se ze žebříku.

Tři lidé se dnes zranili v Moravském krasu po pádu z žebříku

Blansko /FOTOGALERIE/- Tři lidé se dnes zranili v Moravském krasu na Blanensku při výpravě do jeskyně Lopač, která není přístupná veřejnosti. Jeden z mužů uklouzl a spadl ze značné výšky z žebříku a strhl s sebou další členy výpravy. Zranění jsou v nemocnici, pro jednoho z nich letěl vrtulník. Řekla to mluvčí hasičů Pavla Pražáková. Případ vyšetřují policisté, kteří zjišťují, zda byly při prohlídce dodrženy všechny zásady bezpečného pohybu v podzemí.

Při sestupu do jeskyně Nový Lopač se zranili tři lidé. Zřítili se ze žebříku.

V jeskyni Lopač se zranili tři lidé. Zřítili se ze žebříku

Ostrov u Macochy /FOTOGALERIE/ – V nečekané drama se změnila sobotní výprava dvanáctičlenné skupiny lidí do jeskyně Nový Lopač. Ta se nachází na okraji Ostrova u Macochy na Blanensku. Exkurze do běžně nepřístupných podzemních prostor skončila zraněním dvou mužů a ženy. Jednoho z mužů, který se zřítil ze žebříku do hloubky třiceti metrů, transportoval se středně těžkým zraněním břicha do nemocnice vrtulník.

I tyhle dresy rytířů se draží v aukci určené na dobročinné účely.

Přijíždí venkovní lídr WSM ligy. Dražbě zatím vévodí Cikánek

Kladno – Po hodech bývá bolení břicha. Zda se tohle pořekadlo splní i dnes při zápase prvního kola třetí čtvrtiny hokejové WSM ligy, se ukáže ve středu večer od 18 hodin, kdy Kladno hostí Benátky nad Jizerou. Už nebude mít retro dresy jako v sobotu, také soupeř nevyšle vlak fanoušků a vůbec nemá takové jméno.

Ilustrační foto.

Učitelka dostala za ponižování a urážení žáků podmínku

Brno - Podmíněným trestem za týrání svěřené osoby končí případ učitelky, která urážela a ponižovala třeťáky a čtvrťáky. Když někdo nezvládal látku nebo zapomínal, nutila jej před ostatními opakovat, že je blb. Dovolání učitelky odmítl před časem Nejvyšší soud (NS), v jehož agendě jde o výjimečnou kauzu. Odůvodnění odmítavého usnesení je nově dostupné v databázi NS.

Karel Vejmelka v brance Komety.

Vejmelka o svém zaváhání: Neviděl jsem a reagoval jsem pozdě

Brno – V páté minutě chyboval, ale nakonec pomohl k výhře 3:2 po samostatných nájezdech. Brněnského brankáře Karla Vejmelku překonali v dovednostní disciplíně třinečtí hokejisté pouze jednou, domácí gólman vyzrál i na „florbalový" nájezd Jiřího Polanského a Kometa po dvou porážkách znovu slaví vítězství. „Musel jsem se přizpůsobit jeho rychlosti a skoro stát na místě," říká dvacetiletý gólman.

Přepadení. Ilustrační foto.

Soudce: Rozpory příště řešte v klidu. Nikoli s nožem v ruce

Hradec Králové - Aktéři manželské hádky, která skončila bodnou ranou do břicha, přicházeli v úterý do soudní síně s obavami. Manželce (60) totiž za pokus o vraždu hrozilo vězení. Soud však byl shovívavý a žena odešla s podmíněným trestem.

Českotřebovští hokejisté. Ilustrační foto.

Děti hrály hokej. Rodiče se prali

Česká Třebová – Hokejové derby dvou Třebových bude mít dohru na policii. V neděli proti sobě stanuli mladší žáci České a Moravské Třebové. Zatímco na ledě se hrálo, v hledišti se vyhrotila situace mezi fanoušky, respektive rodiči.

Ilustrační foto

Jihočeští hygienici mají za dva měsíce 17 případů žloutenky

Jihočeští hygienici evidují během září a října 17 nových případů onemocnění virovou hepatitidou typu A, tedy infekční žloutenkou. Za celý letošní rok již onemocnělo 27 lidí. Oproti minulému roku jde o více než dvojnásobný nárůst. Během roku 2015 se v kraji objevilo 13 nových případů, v roce 2014 to bylo 18 případů. Odborníci doporučují jako prevenci důraz na hygienu, především si umývat ruce, řekla Jitka Luňáčková z krajské hygienické stanice.

V pátek 28. října otevřou v Bojkovicích dlouho očekávaný skatepark s workoutovým hřištěm. Jeho nové umístění se nalézá vedle tamního fotbalového hřiště.

Bojkovice otevřou ve státní svátek dlouho očekávaný skatepark

Bojkovice – Majitelé skateboardů, inline bruslí ale i koloběžek či kol vybavených krytkami mohou 28. října oslavovat dva velké svátky. Nejenže v tento den roku 1918 vznikla Československá republika, ale také se letos otevírá dlouho očekávaný areál skateparku v Bojkovicích, který u nás na Slovácku těžko hledá konkurenci.

Roman Hubník na tiskové konferenci

Sladká tečka po bolestech. Hubník trpěl, pak pomohl srazit Spartu

Plzeň - Bez jediného tréninku a po týdnu bojování s následky tvrdé rány do břicha byl kapitán plzeňských fotbalistů Roman Hubník jednou z klíčových postav ligového šlágru se Spartou. Nejenže dirigoval neprostupnou obranu domácích, ale navíc asistoval u jediného gólu zápasu v podání Michaela Krmenčíka.

Hillary Clintonová.

Na Manhattanu se objevila obscénní figurína nahé Clintonové

New York – Obyvatele New Yorku dnes šokovala obscénní figurína demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové, která se objevila u stanice metra Bowling Green na dolním Manhattanu. Obnažená Clintonová s kopyty místo nohou chovala na svých obnažených ňadrech hlavu bankéře z Wall Street. Socha v životní velikosti vyvolala pozdvižení kolemjdoucích, byla stržena na zem a nakonec odvezena.

Ilustrační foto.

V Sušici se poprali Češi s Rumuny

Klatovy, Sušice - Hned dvě hromadné rvačky museli o víkendu řešit policisté na Klatovsku. Hůře to dopadlo v Sušici, kde se podle informací Deníku poprali Češi s Rumuny. Jeden muž tam skončil dokonce v nemocnici. I v Klatovech šlo o „mezinárodní" rvačku, naštěstí se ale obešla bez zranění.

Ilustrační foto.

V Sušici se poprali Češi s Rumuny

Klatovy, Sušice - Hned dvě hromadné rvačky museli o víkendu řešit policisté na Klatovsku. Hůře to dopadlo v Sušici, kde se podle informací Deníku poprali Češi s Rumuny. Jeden muž tam skončil dokonce v nemocnici. I v Klatovech šlo o „mezinárodní" rvačku, naštěstí se ale obešla bez zranění.

Krajský soud v Brně - ilustrační foto.

Trest 10,5 roku za vraždu ve Svitávce na Blanensku je pravomocný

Brno – Trest 10,5 roku vězení pro muže za vraždu ve Svitávce na Blanensku je pravomocný, řekla v pondělí mluvčí brněnského krajského soudu Simona Pešková. Žádná ze stran se proti rozsudku neodvolala. K vraždě ženy, která se stala na začátku dubna, se přiznal její šestadvacetiletý syn. Krajský soud v Brně muže poslal do vězení v polovině září.

Ilustrační foto

Špatný začátek topné sezony

Vidlatá Seč – Mohlo by se zdát, že už každý ví, jak správně přikládat do kamen. O opaku se přesvědčili hasiči z Litomyšle, kteří
v sobotu po sedmé hodině vyjeli do Vidlaté Seče.

Nůž. Ilustrační foto.

Za bodnutí do břicha padla podmínka

Praha - Pravomocnou tečku za událostí, která před necelým rokem překvapila nejen Prahu, ale díky informacím médií lidi v celé republice, udělal ve středu Městský soud v Praze. Třiatřicetileté nezaměstnané Renatě W. senát Petra Hovorky vyměřil podmínku za napadení a zranění partnera během hádky.

Ilustrační foto

Pes běhal po Bezděčíně s hnisajícím nádorem

Mladá Boleslav - Neskutečnou bolest musel prožívat pes, který ve středu před polednem pobíhal po Bezděčíně u Mladé Boleslavi. Jeho otevřeného silně hnisajícího nádoru na břiše si všimla místní obyvatelka a okamžitě zavolala strážníky.

Ilustrační foto. Strážníci městské policie.

Pes běhal po Bezděčíně s hnisajícím nádorem

Mladá Boleslav - Neskutečnou bolest musel prožívat pes, který ve středu před polednem pobíhal po Bezděčíně. Jeho otevřeného silně hnisajícího nádoru na břiše si všimla místní obyvatelka a okamžitě zavolala strážníky.

Nemocnice Přerov. Ilustrační foto

Pozor na vadné držení těla, radí odborníci v nemocnici

Přerov – Dlouhé sezení v lavicích nebo nošení těžkých aktovek mohou způsobovat bolesti zad i vadné držení těla, které dnes trápí téměř polovinu školáků. Předcházet nepříjemným komplikacím a korigovat je hned v začátcích lze naštěstí s pomocí skupinového cvičení. Přerovská nemocnice jej nabízí už pro děti od šesti let.

Ilustrační foto.

Břicho je epicentrem našich emocí

Břicho nikdy v minulosti nevyvolávalo takový zájem veřejnosti a vědců, jako právě teď. Fascinuje psychology i vědecké kruhy. Jaký vztah máme ke svému břichu ve společnosti, kde vládne nadměrná spotřeba a následná detoxikace?

Ilustrační foto.

Nezletilý chlapec sjel s motorkou do potoka. Skončil zraněný v nemocnici

Viničné Šumice – Nešťastný konec měla v neděli v pět hodin odpoledne cesta nezletilého motorkáře u Viničných Šumic na Brněnsku. Mladík nejspíš nezvládl řízení a sjel do příkopu u potoka, motorka potom skončila ve vodě. „Se středně těžkým zraněním zad a břicha jsme ho převezli do Dětské nemocnice v Brně na ARO," přiblížila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Ilustrační foto

Fotbalisté Chrudimi porazili Tachov a ukončili tak sérii proher

Tachov – Fotbalisté MFK Chrudim za sebou mají předehrávku 17. kola. Na hřišti v Tachově začali hosté ofenzivní smrští a hned v úvodu si vytvořili několik slibných šancí. V 8. minutě měl do té doby největší šanci Dostálek, když sám postupoval na brankáře Houdka, který se štěstím jeho nájezd vyrazil.

Čtyři lidé zemřeli po srážce osobního auta se zájezdovým autobusem, která se stala v sobotu 17. září po devatenácté hodině na průtahu Zábřehem.

Stav muže, který jako jediný přežil nehodu v Zábřehu, je stále kritický

Olomouc - Stav dvaapadesátiletého muže, který jako jediný z pětičlenné posádky osobního auta přežil tragickou nehodu v Zábřehu na Šumpersku, je stále kritický, dnes to řekl mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant. Nehoda se stala v sobotu večer, osobní auto se střetlo s autobusem. Zemřeli při ní podle informací redakce čtyři Ukrajinci. V Olomouckém kraji je to co do počtu obětí druhá nejtragičtější nehoda za posledních pět let.

CHIRURGICKÉ ODDĚLENÍ Nemocnice Frýdlant už je v plném počtu. Soukromá nemocnice má pro pacienty i další novinky.

Frýdlant posílil chirurgii, nedostatek lékařů zažehnán

Frýdlant Loňský rok nebyl pro frýdlantskou nemocnici zrovna ten nejlepší. Hromadný odchod lékařů internistů způsobil uzavření lůžkové části interního oddělení, což stále nelibě nesou starostové okolních obcí. Podobný exodus nastal také na chirurgii. „Odešli odsud kolegové, kteří se neztotožňovali s vizí nového vedení nemocnice. Prakticky jsem tu zůstal z bývalého týmu sám," uvedl chirurg Michal Mrázek. Kritický nedostatek lékařů je už ale zažehnán, tvrdí primář chirurgie Lukáš Kohoutek.