Kreativ

ŠTÍTEK: břicho

Psi se pro Áju Charouzovou stali osudem.

„Psí mámu“ Áju osud nešetří

Lhota pod Libčany - Ani podlomené zdraví, které ji nakonec připoutalo na invalidní vozík, nedonutilo Áju Charouzovou, aby dál nepečovala o mnohdy zbídačené a „nepotřebné“ psy. Již od roku 1995 se o ně stará v Azylovém domě pro psy ve Lhotě pod Libčany.

Ilustrační fotografie.

Agresivní Rom skončil v poutech

Kařízek – Na cestu vlakem z Plzně do Prahy dlouho nezapomene část cestujících, kterou v noci na čtvrtek ohrožoval opilý jednatřicetiletý muž.

Ilustrační foto

Mladou ženu odtáhl muž do svého bytu a tam ji týral

Otřesný zážitek má za sebou sedmadvacetiletá žena, kterou na Štěpána v brzkých ranních hodinách dovlekl za použití násilí a proti její vůli od jednoho z přerovských barů stejně starý muž do svého bytu v Přerově.

Muž v Praze napadl svou matku, před policisty se zabarikádoval v bytě. Zásahová jednotka ho zpacifikovala pomocí taseru.

Vypíchl matce oko, zadržela ho zásahovka. K pokusu o vraždu došlo i na Boží hod

/FOTOGALERIE, VIDEO/ V pražských Modřanech se na Štěpána odehrála tuze moc divná „koleda“. O druhém svátku vánočním obyvatelé jednoho z domů v Urbánkově ulici zažili pořádné drama. Odpoledne došlo k incidentu mezi osmatřicetiletým synem a jeho sedmašedesátiletou matkou. Muže se podařilo zadržet až po akci pražské zásahové jednotky policie, pachatel je obviněn z pokusu o vraždu.

Kořeny pampelišky lékařské

Zelená lékárna: Osm nejlepších bylin na odvodnění

Zadržování vody v těle je stále častějším jevem. Souvisí s nedostatkem pohybu, civilizačními nemocemi, užíváním antikoncepce, přemírou solení, ale i příjmem vyššího množství cukru a přemírou nevhodné stravy, ale také s narůstajícím věkem.

Sázka o lepší břišáky, tedy o nejlépe vyrýsované břišní svaly, to byl důvod běhu polonahých běžkařů na Žižkově náměstí v Čáslavi.

OBRAZEM: V Čáslavi zuří druhým rokem válka o 'břišáky'

Čáslav - Sázka o lepší břišáky, tedy o nejlépe vyrýsované břišní svaly, to byl důvod běhu polonahých běžkařů na čáslavském Žižkově náměstí. Jednalo se o druhý ročník akce nazvané 'Válka břišáků'. Na zajímavou tradici 'zadělali' členové judistického oddílu Základní školy Sadová Čáslav v loňském roce. Na začátku byla sázka mezi Martinem Horským a Jaroslavem Tobiškou. Kdo bude mít hůře vyrýsované břišní svaly, musí do plavek a oběhnout na běžkách a v plavkách náměstí.

Ilustrační foto

Florbalisté Jiskry B si z Tachova odvezli šest bodů

Tachov, Domažlice – Po téměř měsíční pauze se v kraji opět naplno rozběhl kolotoč florbalových soutěží. A to včetně regionální ligy mužů, kde domažlický okres reprezentuje SK Jiskra Go-Go Domažlice B.

Těstoviny rumunského výrobce Sam Mills

V rumunských „bezlepkových“ těstovinách je lepku přehršel, zjistil dTest

Vřetena Pasta d‘oro Gluten Free Fusilli z produkce rumunské firmy Sam Mills se chlubí řadou předností: podle výrobce neobsahují žádnou geneticky upravovanou kukuřici, žádnou sóju, vejce, pšenici, mléko, arašídy, ryby ani cholesterol. Hlavně jsou však údajně „nejčistší v oboru“, co se obsahu lepku týče. Spotřebitelský časopis dTest zjistil, že pravý opak je pravdou.

Bolest břicha. Ilustrační foto.

Zažívací potíže může způsobit lepek. Vážnější jsou ale střevní záněty

Ještě před několika lety znal idiopatické střevní záněty málokdo. Dnes patří Crohnova choroba a ulcerózní kolitida ke stále častějším diagnózám. Ženy v plodném věku mohou mít problémy s početím, u malých dětí dochází k podvýživě a k opoždění vývoje, ale všechny bez výjimky omezují v jejich osobním životě.

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel značky Škoda na silnici II/118 u Železné na Berounsku.

Těhotnou ženu trefil při nehodě airbag do břicha. Musela raději do nemocnice

Železná /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Déšť a mráz si ve středu večer i ve čtvrtek ráno vybíral svoji daň. Na náledí, které pokrylo vozovky berounského regionu havarovalo několik řidičů. „Na silnicích berounského regionu došlo k velkému počtu dopravních nehod a řidiči by měli jezdit opatrně,“ uvedla policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Ilustrační foto.

Útočníka si mladík vymyslel. Pobodal se sám

Kvasiny - Podezření z přečinu ublížení na zdraví začali před měsícem vyšetřovat rychnovští kriminalisté. Operační důstojník tehdy přijal oznámení z operačního střediska záchranářů o útoku nožem.

Nůž. Ilustrační foto

Soud poslal do ústavu schizofrenika, který bodl svou matku

Pražský městský soud dnes uložil ústavní psychiatrické léčení muži, který na jaře bodl do břicha svou matku. Za pokus o vraždu by pachateli hrozilo deset až 18 let vězení, znalci však dospěli k závěru, že muž trpěl už v době činu paranoidní schizofrenií. Státní zástupce proto jeho trestní stíhání zastavil.

Krajský soud v Ostravě. Ilustrační foto.

Pobodal dva lidi, dostal dvanáct roků

Ostrava – Ke dvanácti rokům vězení byl tento týden odsouzen Zdeněk H. (33 let) z Nového Jičína. Krajský soud v Ostravě ho uznal vinným z pokusu o vraždu.

Matraci vyzkoušejte. Bude sloužit léta, ale první dojem je důležitý.

Chcete-li dobře spát, výběr matrace není legrace

Nemusíme být zrovna princeznou na hrášku, abychom dokázali pocítit, že staré rčení „jak si kdo ustele, tak si lehne“ platí beze zbytku. A možná dokonce víc než kdysi, protože se zády má dnes problém řada lidí všech věkových skupin.

Hledaní muži.

Krádež na Chodově. Drzý zloděj zamířil rovnou do trezoru, odnesl 40 tisíc korun

/VIDEO/ Klasický model krádeže v obchodě, kdy jeden z pachatelů zabaví prodavačku a druhý něco sebere, předvedli dva dosud neznámí chlapíci. Tentokrát se však nezabývali vystaveným zbožím, ale jeden z nich si drze došel do zázemí prodejny do trezoru. Oba výtečníky, kteří působili východním či arabským vzezřením, hledají policisté. Zároveň vyzývají další obchodníky, kteří mohli být také okradeni, aby se jim ozvali.

Trnucha. Ilustrační snímek

Trnucha bodla u pobřeží Tasmánie do břicha plavce. Zemřel na infarkt

Dvaačtyřicetiletý plavec zemřel u pobřeží Tasmánie poté, co ho bodla jedovatá trnucha. Paryba patřící mezi rejnoky zasáhla muže do oblasti podbříšku, ten následně zemřel na srdeční selhání. Informoval o tom britský deník The Guardian s odvoláním na tasmánskou policii.  

Tachovský útulek se na zimu připravuje pečlivě.

Psi zimou trpět nebudou

Deky, sláma, zateplené boudy. To především pomáhá psům v útulcích v kraji přečkat zimní období. Na to se pracovníci útulků připravují už teď.

Třikrát bodl kolegu z práce do břicha. Hrozí mu až 18 let vězení. Sám si nic nepamatuje

Polák popil a pobodal kolegu

Plzeň - Před Krajským soudem v Plzni v pondělí stanul 29letý Polák Maciej Jakub Popiel. Ten loni 16. prosince třikrát bodl na ubytovně v Mlýnci na Tachovsku nožem do břicha svého polského spolupracovníka Stanislava V. (34).

Adam Lacko (vpravo) na stupních vítězů ve španělské Jaramě.

Adam Lacko: Druhého místa si cením stejně jako titulu. Hodně jsem si vytrpěl

Jarama (Od zvláštního zpravodaje) – Obhájce titulu Adam Lacko se musel sklonit před králem trucků Jochenem Hahnem, který se stal popáté evropským šampionem a postaral se o zápis do dějin. Český pilot Buggyry však nebral nepovedenou obhajobu tragicky. Naopak. Po zdravotních trablech s operovaným břichem je pro něj třetí titul vicemistra v kariéře jako vítězství.

SPOKOJENOST. Dvacet šest let je Jarmila Mandžuková na volné noze a je šťastná, že vše má ve svých rukou.

Samoléčbu může provádět každý

Jarmila Mandžuková prostřednictvím svých knih a přednášek pomáhá lidem k lepšímu zdraví a vitalitě. Jak k této cestě došla a jak si můžeme pomoci od bolesti, nám řekla v Café Deník. 

Ilustrační foto

Obvodní lékaři? Memorandum slibuje posílení na venkově, ale i více pravomocí

Žádné složité obíhání lékařů. Stačí zaklepat na jedny jediné dveře a lidem se dostane kompletního vyšetření. Praktik jim změří nejenom tlak, ale i hladinu cukru v krvi. Udělá „sono“ břicha a podívá se na stav pacientových plic – to s pomocí spirometru. Nakonec předepíše všechny potřebné léky.

Jarmila Mandžuková, která má na kontě téměř sto knih, byla hostem Kavárny Deníku.

Nakopne nás masáž břicha

České Budějovice - Hostem Café Deník v parku BosoNoha u Dlouhého mostu byla spisovatelka a lektorka Jarmila Mandžuková.

Triatlonista Tomáš Řenč v rekordním čase 8:26:29 hodiny ovládl osmnáctý ročník Moraviamanu. Celkem se na start hlavního prestižního závodu postavilo 350 mužů a žen.

Mám formu, která u mě nemá obdoby, tvrdí Řenč, vítěz Moraviamanu

ROZHOVOR / Na začátku týdne ho sužovaly střevní problémy, křeče v břiše ho trápily i při sobotním závodě. Při běhu si dokonce dvakrát odskočil do lesa, přesto Tomáš Řenč nenašel při letošním Moraviamanu přemožitele. Osmadvacetiletý triatlonista si suverénním způsobem podmanil nejpopulárnější podnik na ironmanových distancích v Česku. 

Ilustrační foto.

Milenka jejího přítele otěhotněla. Žena ji za to podle obžaloby kopala do břicha

Brno - Pro jednu ženu bylo její těhotenství zpráva seslaná z nebes. Přestože lékaři tvrdili, že je neplodná, otěhotněla. Otcem dítěte byl ale přítel její známé. Jeho partnerka zprávu nerozdýchala a podle obžaloby napadla těhotnou ženu. Údajně ji kopala do břicha, bušila do ní pěstmi a křičela, ať to dítě chcípne. Martina Lidická čelí u Krajského soudu v Brně obžalobě z těžkého ublížení na zdraví, hrozí jí až dvanáct let vězení. Případem se soud zabýval ve středu.

Husky-ilustrační foto

Tříměsíční štěně zemřelo po úderu do břicha

Po úderu do břicha umíralo tříměsíční štěně sibiřského huskyho, které udeřil devětatřicetiletý muž s takovou silou, že mu způsobil smrtelná zranění. Případ šetří policie, ta již muže z Českého Těšína obvinila z přečinu týrání zvířat.

Obžalovaný u soudu (vpravo)

Muž ho postříkal pepřovým sprejem. Bezdomovec reagoval bodnutím do břicha

Brno – Nelíbilo se mu, že se povaluje ve městě a vyhazuje potraviny, které dostává zdarma. Devětatřicetiletý bývalý pracovník Armády spásy proto začal bezdomovce v brněnské Masarykově ulici slovně napadat. Následně ho postříkal pepřovým sprejem. Napadený bezdomovec podle obžaloby vzal nůž a bodl útočníka do břicha. Krajský soud v Brně ho za to ve středu poslal na sedm let do vězení.