Kreativ

ŠTÍTEK: čaj

Přednášky, meditace, léčivé byliny… Jubilejní ezoterický festival letos nabídl i ukázku netradičního tantrického cvičení.

Víkend ve znamení ezoteriky, duchovna a harmonie

/FOTOGALERIE/ Jaká tajemství skrývají lékárničky našich babiček, kde v přírodě hledat nový příval energie či jak uvolnit tělo i duši za pomoci tance přibližuje návštěvníkům víkendový festival Cesta k harmonii, který se letos v karvinském městském domě kultury koná již po dvacáté.

Ilustrační foto

Chceme třídit bioodpad, vzkazují Brňané. Za hnědé popelnice podepisují petici

Brno /ANKETA/ – Vyhodit slupky od ovoce, staré pečivo nebo sáčky od čaje by do hnědé popelnice na bioodpad chtěla Alena Rinaglová. „Doma třídíme alespoň papír, sklo a plast. V centru mi chybí možnost, jak odděleně vyhodit biologicky rozložitelný odpad,“ vysvětlila. Podepsala proto petici, ve které lidé žádají místostarostku Brna-středu Jasnu Flamikovou o další hnědý kontejner. Petici do úterý podepsalo už 330 lidí.

Skupina Swing 73

Jak jsme žili v Československu: Skupina Swing 73

Třebíč /SERIÁL - JAK JSME ŽILI V ČESKOSLOVENSKU/ - Skupina Swing 73 vznikla v Třebíči k Novému roku 1973, přesněji na Silvestra 1972. Hrála až do roku 1994. Za tu dobu se v kapele vystřídalo na padesát muzikantů.

Vůni čajů a bylinek doplnila vůně drog.

To by byl dlouhý mejdan. Řidič měl v autě LSD i „trávu"

Hradecko - Nervozita zradila šestatřicetiletého řidiče dodávky, kterého celníci ve středu zastavili na dálnici D11. V autě měl celou škálu drog. Pokud by je chtěl využít pro svou potřebu, jak tvrdil, byl by to asi pěkně dlouhý večírek.

Beseda o Islandu. Ilustrační foto.

V Plané se vydají poznávat Island

Planá nad Lužnicí - Přednáškový sál na plánské faře bude v pátek opět patřit fanouškům pravidelných cestopisných besed z cyklu Zelené pátky se zeleným čajem.

Ilustrační foto.

V mrazech se na náměstí toulalo dítě jen v pyžamu

Sušice – Pětiletý chlapec oblečený jen do pyžámka se v sobotu v devět hodin večer, kdy byly teploty pod nulou, potuloval po sušickém náměstí. Naštěstí si ho dříve, než promrzl, povšiml jeden z kolemjdoucích a odvedl ho na stanici tamních strážníků.

Ilustrační foto.

Cvičit chodí v první části roku víc lidí, často nevydrží

Kutnohorsko – Zejména lidé bojující s nadváhou se vždy prvních pár měsíců v roce snaží zhubnout a začnou navštěvovat fitness centra. Jinak tomu není ani na Kutnohorsku, kde touto dobou vždy zájem o osobní trenéry roste. „Každoročně je po novém roce nárůst lidí ve fitness centru o patnáct až dvacet procent vyšší,“ potvrdil Jiří Dejmal z Fitness centra Kutná Hora.

Čaje Jemča

Jemča je na prodej. Pro indického vlastníka není český trh atraktivní

Tradiční balírna a značka čajů Jemča by už brzy mohla změnit majitele, píší Hospodářské noviny. Dosavadní vlastník značky, tedy indický koncern Tata Global Beverages (TGB), už Česko nevidí jako důležitý trh. V otevřeném tendru je údajně několik zájemců a cena by se mohla pohybovat v rozmezí 150 až 200 milionů korun.

Tištínská světoběžnice Eva Formánková tentokrát přednášela o Mexiku. Foto: pro Deník/Alena Wagnerová

Tištínský Kolbaba v sukních ukázal lidem krásy Mexika

Po Africe přišlo na řadu Mexiko. V neděli 3. března se v tištínské zasedací místnosti, na přednášce cestovatelky Evy Formánkové „Moje cesty po Mexiku“, sešlo přes čtyřicet posluchačů. Po úspěchu pořadu „Moje cesta do Afriky“ se obdivovatelé dalekých zemí sešli v ještě hojnějším počtu.

Člověk bez domova.

Lidé bez domova mohou v zimě stále využít šatlavu

Benešov – Lidem bez domova stále slouží bývalá benešovská šatlava, která se přes zimu proměnila v noclehárnu. Před chladnými nocemi se tak může v této budově skrýt až šest občanů, přijít mohou každý den od 20.30 do 21.30.

Ilustrační foto

Lidé bez domova nocují ve stanu

Mladoboleslavsko – Mrazy sužují celé Česko. Nízké teploty doléhají na každého, nejzranitelnější jsou ale bezdomovci. Město proto zavádí opatření, která mají lidem bez střechy nad hlavou život na ulici ulehčit.

Bezdomovci v zimě trpí.

Bezdomovci nemrznou venku. Hřeje je Teplá židle

Beroun – Silné mrazy vyhánějí lidi bez domova z jejich úkrytů do nocleháren a azylových domů. Berounská noclehárna, která má kapacitu šest míst, je v těchto dnech plná. Potvrdil to ředitel Farní charity Beroun Petr Horák.

Ilustrační foto

Jak se chránit před chřipkou

Chřipkové období přichází každoročně a snad každý se snaží o nějakou prevenci, aby se mu chřipka vyhnula. Existuje celá řada lidových doporučení, co dělat, abychom získali větší imunitu a nemuseli řešit zdravotní problémy, které chřipku doprovázejí. Máme pro vás pár zaručených tipů.

Požár rodinného domu ve Hvozdnici na Praze-západ.

Požár zničil velkou část domu

Hvozdnice – Plameny spolykaly dva miliony korun; hodnoty odhadem za půl milionu se podařilo zachránit. Proč začalo hořet, zůstává předmětem šetření. Příznivou zprávou je, že se nikomu nic nestalo. Taková jsou zatím fakta o požáru rodinného domu ve Hvozdnici na Praze-západ, se kterým středočeští hasiči bojovali během úterního večera.

Biograf v knihovně.

Únorový Biograf v knihovně

Havlíčkův Brod - V pondělí 26. února proběhl v Krajské knihovně Vysočiny další Biograf v knihovně, který se každé poslední pondělí měsíci snaží přiblížit divákům filmovou dokumentární tvorbu.

Ilustrační foto

Velké mrazy vyhánějí bezdomovce z ulic

Písek - Zařízení, které město otevřelo v Sedláčkově ulici, má kapacitu osm lůžek a ta je v těchto dnech naplněná. Mrazivé počasí nutí bezdomovce na noc opustit „letní bydlení“ pod viaduktem u nádraží nebo na jiných místech.