Kreativ

ŠTÍTEK: čaj

Základní škola Hroznětín se proměnila jako každý rok v „Pekelnou bránu.“

Obrazem: Pekelná škola

Hroznětín – Základní škola Hroznětín se proměnila jako každý rok v „Pekelnou bránu.“

Česko zpívá koledy v Němčicích nad Hanou 2018

Němčice zpívaly koledy s Deníkem. Podívejte se

/FOTOGALERIE/ Jedno ze sedmi set šedesáti míst, kde lidé naladili svoje hlasivky do tónů vánočních koled byly i Němčice nad Hanou. Úderem šesté hodiny večerní se i Němčičtí zapojili do celostátní akce Česko zpívá koledy.

Ilustrační foto.

Mrazy udeřily. První noc využilo stan pro bezdomovce devět lidí

Mladá Boleslav – Kvůli teplotám pod bodem mrazu si do speciálního stanu pro osoby bez přístřeší našlo první noc jeho provozu cestu devět lidí. Kvůli počasí se ho rozhodl mladoboleslavský magistrát nechat otevřený i v noci z pátku na sobotu. „V sobotu ráno pak padne rozhodnutí o jeho dalším fungování podle aktuálního počasí,“ uvedla Šárka Charousková, mluvčí Mladé Boleslavi.

Přírodovědné muzeum Semenec (PMS) a Městský dům dětí a mládeže v Týně nad Vltavou tradičně pořádají před Vánocí Zdobení stromečku pro zvířátka se zajímavým doprovodným programem.

Semenec chystá vánoční akci na soutoku

Týn nad Vltavou - Poslední akcí Přírodovědného muzea Semenec v letošním roce je již tradičně Zdobení vánočního stromečku pro zvířátka. Akci pořádá muzeum společně s Městským domem dětí a mládeže Týn nad Vltavou v sobotu 15. 12. od 14 hodin.

Na třicet školáků společně zpívalo šest koled při letošní akci Deníku Česko zpívá koledy.

Kladerubští zpívali na návsi před kapličkou

Opět po roce. Náves před kapličkou v Kladrubech hostila celorepublikovou akci Česko zpívá koledy už potřetí. Skoro třicetičlenný sbor se zhostil produkce šesti koled za doprovody kytary v rukou paní učitelky.

Česko zpívá koledy v Dolní Cerekvi.

Mnozí zpěváci kvůli kalamitě nedorazili

Jihlavsko – Sněhová kalamita se ve středu v podvečer podepsala také na akci Česko zpívá koledy ve Stonařově, Dolní Cerekvi i Bezděčíně. Někteří lidé ji stihli na poslední chvíli, někteří měli smůlu. I tak ale byla všude účast poměrně velká a zpívání se vydařilo.

Chrámový sbor, děti i dospělí zazpívali ve středu večer koledy na zahradě u základní školy.

Koledy zněly Sádkem u Poličky pošesté

Sádek - Česko zpívá koledy, tahle akce se stala před šesti lety ve vesnici předvánoční tradicí. Desítky lidí se sešly na zahradě u základní školy u velkého betlému i ve středu večer.

Česko zpívá koledy: Nová Paka.

Koledy a Belle mama pohladily po duši

Nová Paka /FOTO/ - „Jsem tu už poosmé a kdy to bude příští rok?“dotazovala se při středečním zpívání koled na novopackém náměstí nadšená seniorka. Akce Česko zpívá koledy proběhla tentokrát v komornějším rázu, o to srdečněji.

Česko zpívá koledy v Čisté.

OBRAZEM: V Čisté si zpívání koled užili

Čistá - Jedním z nejtradičnějších míst na Rakovnicku, které se každoročně účastní celorepublikového předvánočnímu projektu Deníku - Česko zpívá koledy, je Čistá. Několik desítek místních občanů si nenechalo ujít ani osmý ročník a neodradila je ani hustá vánice, která ve středeční večer panovala.

Česko zpívá koledy u zvoničky Církve československé husitské v Kostelní Lhotě.

OBRAZEM: Okresem zněly koledy a voněly horké nápoje

Kostelní Lhota - Zhruba tři desítky místních se sešly u zvoničky Církve československé husitské, aby si po roce opět zazpívaly ty nejznámější koledy neodmyslitelně spojené s Vánocemi. Ačkoliv většinu textů amatérští zpěváci dobře znali, přesto jim organizátoři před začátkem rozdali zpěvníky a nabídli horký nápoj.

Česko zpívá koledy před Základní školou v Lužci nad Vltavou.

OBRAZEM: Před lužeckou školou se znovu zpívaly koledy

Lužec nad Vltavou - Ve středu 12. prosince přesně v 18 hodin se začalo na téměř 800 místech v celé České republice se zpíváním nejznámějších vánočních koled. Zpívalo se i na Mělnicku, například před Základní školou v Lužci nad Vltavou u rozsvíceného vánočního stromečku. Tam se sešlo na tři desítky nadšených zpěváků.

Lidé v Herálci si užívali společné setkání i zpěvu koled.

Herálcem se nesly známé vánoční melodie

Herálec – Společně strávený čas za zvuků vánočních melodií si ve středu v podvečer užívali také lidé v Herálci. Ačkoliv byly silnice sjízdné jen s velkou opatrností, akci si nenechali ujít místní ani lidé z okolí.

Česko zpívá koledy v Ústí nad Orlicí

Nejvíce lidí si zazpívalo koledy s Deníkem na Orlickoústecku

Orlickoústecko /Aktualizováno/ - Přes dva tisíce lidí se ve středu večer sešlo na jednadvaceti místech Orlickoústecka, aby si zazpívali koledy a společně prožili převánoční atmosféru při tradiční akci Deníku Česko zpívá koledy. Podívejte se na ohlasy z jednotlivých obcí a měst.

Josef Kopriva u soudu. Ilustrační foto.

Za vraždu manžela slíbila milenci padesát milionů, hrozí ji až dvacet let

Brno – Z takřka kolmého osmnáctimetrového srázu v lomu Hády v brněnské Líšni shodil sedmdesátiletého muže loni v listopadu Josef Kopriva. Oběť se zachytila asi metr pod převisem, pomohli mu kolemjdoucí a policista. Vraždu si u Koprivy objednala manželka zamýšlené oběti, slíbila za ní padesát milionů. Případ začal ve středu projednávat brněnský krajský soud. 

Adventní zastavení v havlíčkobrodské Charitě

OBRAZEM: V Charitě zavládla vánoční pohoda. Nechybí ani čaj a perníčky

Havlíčkův Brod – Oblastní charitu Havlíčkův Brod ovládla vánoční pohoda. Ve středu 12. a ve čtvrtek 13. prosince zve na Adventní zastavení, které se koná v prostorách jejího ředitelství. Příchozí si tady mohou vypít čaj nebo kávu, ochutnat domácí cukroví a popovídat si s pracovníky Charity. Kromě toho mohou Charitu podpořit i nákupem nějakého pěkného výrobku.

Autorka knihy Jak (ne)přesadit starý strom Hana Vojtová.

O strašáku, kterého se bojí čím dál víc z nás

Je demence strašák? Má být procesem naplněným vyčerpáním a beznadějí? A co otázky, které se dospělým dětem nechtějí ani vyslovit: proč právě moje máma, která připravovala vnuky k maturitě, najednou neumí přepnout programy na ovladači? Budu ještě umět si s ní povídat? O čem ano, o čem už ne?

Na náměstí ČSA v Českém Těšíně se budou ve středu večer zpívat koledy.

Nejen Těšínem budou znít koledy

Už dnes večer zazní v Českém Těšíně na náměstí stejně jako po stovkách míst, tradiční koledy. Poprvé se i my zapojíme do akce Česko zpívá koledy.

Děti ze Základní školy ve Školní ulici v Příbrami zabodovaly na devátém ročníku Příbramského anděla.

Žáci ze Školní ulice slavili úspěch na Příbramským andělu

Příbram /FOTOGALERIE/ - V příbramské sokolovně se konal už devátý ročník vánoční výtvarné soutěže Příbramský anděl. Soutěže se zúčastnilo mnoho škol z města i jeho okolí. A není se čemu divit. Atmosféra byla velice příjemná, sálem se linuly zvuky vánočních koled, sálem voněl čaj a káva a všechny děti dostaly i svačinu.

Česko zpívá koledy. Již ve středu 12. prosince.

Koledy si nenechá ujít Slza ani Ježíšek

Jižní Čechy – Mimořádné zážitky přinese už osmý ročník akce Česko zpívá koledy. Ve středu v 18 hodin si OBDOBNĚ JAKO V MINULÝCH LETECH na náměstích, návsích a dalších veřejných místech společně zazpívají i tisíce Jihočechů.

Do Němčic zavítal samotný Lucifer

Do Němčic zavítal samotný Lucifer

Světelná výzdoba, horký čaj, punč, stánky s adventním zbožím, ale taky dým, žudr proměněný v peklo a všude spousta čertů, tak vypadalo němčické náměstí v sobotním podvečeru.

Krušnohorskými vánočními trhy ožil opět po roce o víkendu loketský hrad i náměstí T.G.M.

Krušnohorci spořádali na Štědrý den až devět chodů

Loket – Některá z typických krušnohorských vánočních jídel mohli ochutnat i návštěvníci Krušnohorských vánočních trhů na hradě Loket. Přestože se po celý víkend řinuly z nebes proudy deště, tisíce lidí to opět neodradilo na ně zavítat.

Česko zpívá koledy v Kostelci nad Orlicí

Česko zpívá koledy už za pár dní

Deštné v Orlických horách - Známé české koledy zazní ve stejnou dobu - 12. prosince od 18 hodin hned na několika místech Rychnovska v rámci projektu Česko zpívá koledy.

Ilustrační foto

Optimismus borůvek, nebo čistota mléka. Zvolte si barvu snídaně podle nálady

Zelená proti stresu, žlutá pro dobrou náladu. Ráno si vybíráme barvy oblečení podle toho, jak se probudíme, zda jsme plni energie nebo unaveni, abychom vyjádřili naše pocity a znovu nabyli dobré nálady. Proč bychom nemohli učinit totéž s naší snídaní a dopřát si čas od času čistotu mléka, optimismus medu nebo borůvek? Píše to italský deník La Repubblica.

Tradiční zvonkový průvod opět po roce prošel centrem Soběslavi.

Soběslaví zněly zvonky

Soběslav – Centrem Soběslavi prošel v pátek v podvečer tradiční zvonkový průvod. Akci, jež pořádá dům dětí a mládeže společně s městem, navštívily desítky dětí a dospělých.

Malé adventní trhy v Uffu.

OBRAZEM: Adventní trhy zaplnily Uffo

Trutnov - Řemesla, zajímavé výrobky, sladké i slané dobroty, to vše se nabízí v trutnovském Uffu při Adventních trzích. Otevřené jsou dnes a v sobotu od 9 do 18 hodin.