Kreativ

ŠTÍTEK: čaj

Ilustrační fotografie.

Černá mračna nad „Malšákem“: Je tu další odklad

Hradec Králové - Je to zmar, další zádrhel. Stavba fotbalové arény v Hradci Králové se opět zatrhla. Po podzimních komunálních volbách bylo o další tři měsíce odsunuto vypsání tendru na zhotovitele stavby, jež se chystá snad desítky let.

Na druhý Boží hod Vánoční byla v kostele sv. Gotharda v Českém Brodě zahájena výstava betlémů, kterou lze vidět až do 1. ledna příštího roku na ochozu kostela.

OBRAZEM: Betlém ožil i v Českém Brodě

Český Brod – Na druhý svátek vánoční byla v kostele sv. Gotharda v Českém Brodě zahájena výstava betlémů, kterou lze vidět až do 1. ledna příštího roku na ochozu kostela.

Kamila Brotánková je propagátorkou zdravé stravy a zdravého životního stylu.

Ten, kdo vám může nejvíce pomoci, jste vy sami, říká Kamila Brotánková

Řásná – Nad tím, co jí, se Kamila Brotánková pořádně zamyslela v době, kdy ji trápily ekzémy a nemohla se jich nijak zbavit. Zjistila, že je závislá na cukru. Když ho ze svého jídelníčku vynechala, zmizely ekzémy i další potíže. Začala se naplno věnovat zdravé stravě a zdravému životnímu stylu a nyní své zkušenosti předává dál.

Kamila Brotánková je propagátorkou zdravé stravy a zdravého životního stylu.

Ten, kdo vám může nejvíce pomoci, jste vy sami, říká Kamila Brotánková

/ROZHOVOR/ Nad tím, co jí, se Kamila Brotánková z Řásné nedaleko Telče pořádně zamyslela v době, kdy ji trápily ekzémy a nemohla se jich nijak zbavit. Zjistila, že je závislá na cukru. Když ho ze svého jídelníčku vynechala, zmizely ekzémy i další potíže. Začala se naplno věnovat zdravé stravě a zdravému životnímu stylu a nyní své zkušenosti předává dál.

Koledy a přátelské setkání.

Zpívání ve Valdštejnské lodžii

Jičín - Přijede zelené auto, neseme košík a krabici s betlémem, dostrojíme stromeček, rozsvěcíme svíčky na kamenném zábradlí. Vítr je sfoukne, zapalovač přestává fungovat. Už se nezlobíme, to je přece každý rok. Jen Renata si pamatuje kolik těch každých roků bylo.

Štědrovečerní zpívání ve Východočeském divadle v Pardubicích.

OBRAZEM: Štědrovečerní zpívání v divadle

Pardubice - K tradicím v Pardubicích patří jak Štědrovečerní procházka, tak také Štědrovečerní zpívání ve Východočeském divadle v Pardubicích. O půlnoci se v divadle rozezní nástroje a hlasy zpěváků z řad herců i samotných návštěvníků. 

Půlnoční bohoslužba pod širým nebem v režii Apoštolské církve v Havířově.

VIDEO: Půlnoční pod širým nebem v Havířově

Na Štědrý den v pondělí 24. prosince od 22. do 23. hodin náměstí Republiky v Havířově patřilo již tradičně půlnoční bohoslužbě pod širým nebem, tentokrát v režii Apoštolské církve.

Lanovka jela na Komáří vížku i o Štědrý den. Šlo o tradiční akci, lidé dostali svařák zdarma.

FOTO: Lanovka jela i o Štědrý den, výletníky nic nestála

Krupka - Již po sedmé se konal o Štědrý den tradiční výlet lanovkou na Komáří vížku. Letošní akci moc nepřálo počasí, ale i tak si ji zhruba 450 příchozích užilo. Kromě jízdy lanovkou, které byla zdarma, bylo k dispozici pro lidi občerstvení jako párky, svařák a teplý čaj.

Kořeny pampelišky lékařské

Zelená lékárna: Osm nejlepších bylin na odvodnění

Zadržování vody v těle je stále častějším jevem. Souvisí s nedostatkem pohybu, civilizačními nemocemi, užíváním antikoncepce, přemírou solení, ale i příjmem vyššího množství cukru a přemírou nevhodné stravy, ale také s narůstajícím věkem.

Na Štědrý den dopoledne nalévali dobrovolníci ve Znojmě polévku. Dobrovolné příspěvky pomohly chudým dětem.

Obrazem: Štědrovkou pomohli chudým rodinám

Znojmo – Rybí, čočkovou, zelnou a gulášovou polévku ochutnávali stovky lidí v pondělí do poledne při tradiční Štědrovce na znojemském Masarykově náměstí. Přikousnout mohli vánočku a na zahřátí jim pořadatelé z neformálního spolku Přátelé ze Starého města v příjemném štědrodenním dopoledni nabízeli čaj a svařené víno.

Výstava betlémů a sáněk, která má díky svému prostředí neopakovatelnou atmosféru, je k vidění na zámku v Třebešicích nedaleko Divišova.

Výstava betlémů a sáněk na zámku v Třebešicích láká návštěvníky

Třebešice /FOTOGALERIE/ - Výstava betlémů a sáněk, která má díky svému prostředí neopakovatelnou atmosféru, je k vidění na zámku v Třebešicích nedaleko Divišova. Betlémy, které jsou umístěné jak v bývalé konírně citlivě restaurovaného třebešického zámku, tak v přízemí hlavní budovy, vystavují majitelé, rodina Valdova, každoročně. Letos už popáté.

Ilustrační foto

Žlučníkový záchvat je nepřítelem Vánoc. Jak se mu vyhnout?

Kladensko - Ryba. Řízek. Salát. Chlebíčky. Cukroví. Zní to dobře. Oči by chtěly, ale pak se může stát, že žlučník řekne „ne“ - a problém je na světě. Třeba v podobě žlučníkového záchvatu. Vánoce tak můžou nabrat podoby, která má do míru a klidu dost daleko. Čemu se u štědrovečerní tabule vyhnout, na co si dát pozor?

Ilustrační foto

Žlučníkový záchvat je nepřítelem Vánoc. Jak se mu vyhnout?

Mělnicko - Ryba. Řízek. Salát. Chlebíčky. Cukroví. Zní to dobře. Oči by chtěly, ale pak se může stát, že žlučník řekne „ne“ - a problém je na světě. Třeba v podobě žlučníkového záchvatu. Vánoce tak můžou nabrat podoby, která má do míru a klidu dost daleko. Čemu se u štědrovečerní tabule vyhnout, na co si dát pozor?

Ilustrační foto.

Přehled Půlnočních mší: v Poděbradech opět pod širým nebem

Nymbursko - Jedním z vyvrcholení Štědrého dne bývá pro řadu lidí návštěva Půlnoční mše. Na tuto akci chodí do kostela i lidé, kteří za celý rok do svatostánku nezavítají. Ze zaplněných kostelů mívají radost duchovní. Připravili jsme pro čtenáře malý přehled Půlnočních mší v letošním roce. Tak, jak jsme je dohledali ve městech na stránkách radnic, církví či dalších organizací.

Prodej ryb na Volarsku.

Kapři jdou na odbyt

Volarsko - Štědrý den letos vychází na pondělí, a tak ryby se prodávají o posledním víkendu v sobotu a na Zlatou neděli.

Vánoční sbírka pro Barboru: předání dárků klientům Domova Barbora v Kutné Hoře.

Vánoční sbírka pro Barboru: klienti domova měli z darů velkou radost

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Od 28. listopadu do 19. prosince se kutnohorská průmyslová škola stala místem, kam mohli lidé odevzdávat věci do Sbírky pro Barboru. „Kolik věcí jsme vybrali, můžete vidět na fotografiích. Jsem velmi rád, že jsme mohli pomoci klientům Domova Barbora v Kutné Hoře, a všem děkuji, že přispěli," zdůraznil ředitel vzdělávacího zařízení Josef Treml.

Ilustrační foto

Sněhulák opustí brzy sklepení

Litomyšl – Máte poslední možnost navštívit výstavu skleněných a korálkových ozdob v zámeckém sklepení. Vánoce se Sněhulákem trvají do 23. prosince.

Vánoční besídka v Krtečku.

Krteček měl vánoční besídku

Písek - Do Krtečka přišel Ježíšek. Děti si pro něj připravily pásmo vánočních písniček, říkadel a také krátký příběh o zvířátkách, která chtěla pomáhat Ježíškovi.

Pozvánka na vánoční výběh na Kaňk.

Výběh na Kaňk se koná tradičně na Štědrý den dopoledne

Kutná Hora - Sportovní Club Deportivo Kutná Hora pořádá již tradiční výběh ke kaňkovské rozhledně. Jde už o osmý ročník, kterým si milovníci běhu zpestří Štědrý den. Start je jako každý rok na sídlišti Šipší u parkoviště. Vybíhá se přesně v 10 hodin a trasa vede nahoru úvozem do kaňkovského lesa. Cesta vede nejprve ke Kalvárii a poté se stačí směrem k rozhledně.

Děti z MŠ Českká v Prachaticích měly předčasné Vánoce.

Děti si užily sváteční den

Prachatice - Úterý 18. prosince bylo v naší školce kouzelné a sváteční. Po dlouhých přípravách, nacvičování koled, básniček a výrobě vánočních svícnů, andílků a přání jsme se všichni konečně dočkali. Od rána byla v Paraplíčku slavnostní nálada, děti byly natěšené a nedočkavé.

Vánoční výstava Agátka 2018 v Domě osvěty v Rakovníku.

Adventní Agátka přinesla radost stovkám návštěvníků

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Už před otevřením úterní Vánoční výstavy v Agátce 2018 čekali před vchodem do historické části rakovnického Domu osvěty první nedočkaví rodiče s dětmi a úderem čtvrté hodiny se otevřely dveře na už tradiční předvánoční setkání příznivců kreativního tvoření.

Řemeslníci vystavovali vánoční dekorace.

FOTO: Řemeslníci vystavovali vánoční dekorace

Chodová Planá – Vánoční výstava ručních prací a uměleckých řemesel se uskutečnila o uplynulém víkendu v Kulturním domě v Chodové Plané. Akci již pojedenácté pořádal Občanský spolek pro obnovu tepelského regionu.

Pardubičtí běžci podpořili při adventu dobrou věc.

Pardubičtí běžci podpořili při adventu dobrou věc

Pardubice - Ačkoliv se teploty již pohybují pod nulou, existují stále lidé, které mráz nezastaví, když mohou učinit něco pro zahřátí na srdci. A několik takových lidí je i v Pardubicích. Namísto toho, aby chystali sváteční oběd na třetí adventní neděli, vyrazili si vyběhnout na Kunětickou horu. Mezi nimi byla i spolupracovnice Deníku Tereza Čaladi, která si vyzkoušela Adventní běh pro Adámka, Kunětickou devítku, na vlastní kůži.

V kolínském skautském institutu zazněly vánoční písně.

OBRAZEM: V kolínském skautském institutu zazněly vánoční písně

Kolín - Do vánoční nálady se mohli naladit lidé v kolínském skautském institutu. Skauti i neskauti se společně sešli, někteří s kytarami, a společně si zazpívali nad horkým čajem a cukrovím vánoční písně, došlo ale i na známé melodie. Vánoční hraní se odehrálo již podruhé.

Ilustrační foto

Živý velbloud přijde k betlému před bazilikou v Třebíči

Třebíč - Živý betlém bude k vidění na nádvoří baziliky sv. Prokopa v Třebíči. Letos již počtvrté. „Máme připravenou zajímavou novinku, a tou je živý velbloud, který bude sloužit pro jednoho z mudrců na cestě k Ježíškovi, ale bude možné se na něm také svést, říká jeden z organizátorů farář Jakub Holík.

Dechový orchestr Malá Haná vyrazil na Blanensko a Svitavsko na tradiční předvánoční koledování. Už po osmnácté. Navštívil osm míst. Před nedělním polednem hrál ve Světlé (na snímcích) u tamní kapličky.

Předvánoční koledování? Orchestr zahrál na osmi místech

Světlá – /FOTOGALERIE, VIDEO/ Mrzne, na trávnících leží poprašek sněhu, z komínů chalup se kouří. V neděli krátce po jedenácté se začínají lidé ze Světlé na Blanensku scházet před jedním z domů u tamní kapličky. Podává se horký čaj a punč. Zanedlouho přijede Dechový orchestr Malá Haná na tradiční předvánoční koledování.