Kreativ

ŠTÍTEK: Curych

Alpiq obhájil titul! // Alpiq Kladno - HBT Vlašim 4:1, poslední zápas play off, CCM Extraliga hokejbalu 2014-2015, 31.5. 2015

Zelenáč Špaček musí do Švýcarska vymyslet pokřik

Kladno – V reprezentaci je teprve pár měsíců, ale zapadl do ní. Teď čeká nejmladšího hráče Alpiqu Kladno Martina Špačka vrchol kariéry, dostal se do nominace na MS ve švýcarském Zugu. To startuje v zemi Helvetského kříže, kantonů, čistoty, krásné přírody, bank, hodinek či Rogera Federera už v sobotu.

Policie zasahovala: před volbou šéfa FIFA zatkla v Curychu několik vrcholných představitelů fotbalové federace

Banky nahlásily vyšetřovatelům podezřelé operace na účtech FIFA

Bern - Celkem 53 případů možného praní špinavých peněz nahlásily banky švýcarským úřadům v souvislosti s vyšetřováním možné korupce při volbách pořadatele fotbalového mistrovství světa 2018 a 2022. Oznámil to švýcarský vrchní státní zástupce Michael Lauber na tiskové konferenci v Curychu.

Ilustrační foto. Tak má vypadat stadion na MS v Kataru

Hlas z FIFA: Rusko a Katar mohou přijít o MS, když bude důkaz o korupci

Curych - Rusko a Katar mohou přijít o fotbalová mistrovství světa v letech 2018 a 2022, pokud se najdou důkazy o uplácení během jejich kandidatur. Uvedl to předseda nezávislé auditní a revizní komise FIFA Domenico Scala v souvislosti s aktuální korupční aférou vysokých představitelů Mezinárodní fotbalové federace.

Znovuzvolený prezident Mezinárodní fotbalové federace Sepp Blatter slíbil, že očistí korupcí pošpiněné jméno FIFA.

Šetří ho FBI? Blatter skončí jako šéf FIFA, chyběla mu větší podpora

Curych - Nečekaný obrat. Sepp Blatter odstoupil z čela FIFA. Zkušený diplomat, schopný manažer, výborný řečník a mnohými kritizovaný funkcionář své rozhodnutí oznámil na úterní tiskové konferenci v Curychu. Učinil tak čtyři dny poté, co byl popáté znovuzvolen do čela Mezinárodní fotbalové federace a necelý týden po vypuknutí rozsáhlé korupční aféry.

Fotbal - ilustrační snímek

FIFA koná: Sekretář CONCACAF, jenž čelí podezření, byl suspendován

Curych - Mezinárodní fotbalová federace FIFA v rámci korupčního skandálu z minulého týdne suspendovala dnes generálního sekretáře konfederace Severní a Střední Ameriky a karibské oblasti (CONCACAF) Enriqueho Sanze. Americké úřady ho vyšetřují kvůli podezření z nezákonného obchodování s televizními právy.

Hrdina. Mario Götze (vpravo) vystřelil Německu titul mistrů světa.

Evropa o místo na MS nepřišla. Rozdělení pro kontinenty se nemění

Curych - Počet účastnických míst na fotbalovém mistrovství světa pro jednotlivé kontinenty se nemění. Evropa tak má nadále 13 míst a na šampionátu v roce 2018 se představí dokonce se 14 týmy, protože pořadatelem turnaje je Rusko. V sobotu o tom rozhodl výkonný výbor FIFA s čerstvě znovuzvoleným prezidentem Josephem Blatterem.

Greg Dyke (vlevo) a David Gill.

Zvolení Blattera šéfem FIFA? Viceprezident Gill potvrdil, že rezignuje

Curych - Místopředseda Anglické fotbalové asociace David Gill v sobotu potvrdil, že kvůli znovuzvolení Seppa Blattera prezidentem FIFA končí ve funkci viceprezidenta výkonného výboru FIFA. Splní tak slib, který dal ve čtvrtek před volbami. Bývalý ředitel Manchesteru United už se nezúčastnil dnešního úvodního zasedání světové fotbalové exekutivy.

Sepp Blatter zůstává prezidentem FIFA.

Blatter se i přes skandál udržel v čele FIFA. Spustí výsledek řadu bojkotů?

Curych - Vypořádá se se silnou kritikou? Ve funkci prezidenta Mezinárodní fotbalové federace zůstává navzdory čerstvému korupčnímu skandálu Sepp Blatter, který vede FIFA od roku 1998. Jeho konkurent Alí bin Husajn po prohře v 1. kole dnešních voleb na kongresu v Curychu z boje odstoupil. Jordánský princ v něm získal 73 hlasů, zatímco pro devětasedmdesátiletého Švýcara se vyslovilo 133 delegátů.

Předseda FIFA Sepp Blatter.

Blatter tvrdí: Já za korupci nemůžu. Šlo vážně o selhání jednotlivců?

Curych - "Já nic, já muzikant." Zhruba v tomto duchu vystoupil Sepp Blatter, prezident Mezinárodní fotbalové federace. Na úvod volebního kongresu odmítl odpovědnost za korupční skandál, který ve středu rozpoutalo zatčení sedmi vysokých funkcionářů FIFA. Prohlásil, že šlo o činy jednotlivců a v jeho moci není všechny hlídat.

Lennart Johansson

Johansson: Očekávám, že Rusko přijde o MS. Dejte turnaj do Anglie

Stockholm - Co si myslí Lennart Johansson o korupčním skandálu v mezinárodním fotbale? Bývalý prezident Evropské fotbalové unie (UEFA) nebyl překvapený, že jsou na paškálu činovníci z FIFA a vzkazuje, že by mělo být přehodnoceno vítězství Ruska a Kataru jako dějišť MS v letech 2018 a 2022.

Sepp Blatter

Blatter a jeho první vyjádření ke korupci: Je to složité období pro fotbal

Curych - Zatkli jeho kolegy, jeho přátele. Co na to prezident Sepp Blatter, Mezinárodní fotbalové federace? Po více než dvanácti hodinách od vypuknutí korupčního skandálu ve FIFA vydal první vyjádření. Řekl, že vyšetřování amerických a švýcarských úřadů vítá. Jeho organizace je prý připravena na případu spolupracovat.

Hlas z FIFA: Ke skandálu promluvil jen ředitel komunikace Walter de Gregorio

Odložte volby šéfa FIFA, volá řada svazů. Funkcionáři prý brali úplatky za MS

Curych - Bude se volit, nebo se nebude volit šéf FIFA? Některé fotbalové svazy zpochybňují oprávněnost páteční volby nového předsedy FIFA. Mezinárodní fotbalová federace řeší skandál s vyšetřováním korupce a zatčením devíti jejích funkcionářů. A pozor: podle americké ministryně spravedlnosti Loretty Lynchové se funkcionáři nechali uplácet mimo jiné vládou Jihoafrické republiky za přidělení pořadatelství mistrovství světa v roce 2010.

Policie zasahovala: před volbou šéfa FIFA zatkla v Curychu několik vrcholných představitelů fotbalové federace

Korupce a razie v čele FIFA: Blatter je v klidu, Figo hlásí: Není to překvapení

Curych - Hledat nového šéfa, nebo dát důvěru tomu stávajícímu? Už v pátek má začít kongres FIFA, jenže těsně před jeho začátkem zasáhla policie. Zatkla několik čelních představitelů Mezinárodní fotbalové federace, ale jak vidno: korupce lidem z Curychu moc starostí nenadělala. Volba proběhne, jak byla naplánována. Oznámil to mluvčí Walter de Gregorio.

Policie zasahovala: před volbou šéfa FIFA zatkla v Curychu několik vrcholných představitelů fotbalové federace

Korupce v čele FIFA: Policie zatýkala fotbalové bosse, šlo o miliardy

Curych /FOTOGALERIE/ - Fotbal dostal pořádnou ránu. Švýcarská policie totiž krátce před pátečním kongresem FIFA v Curychu zatkla několik vysoce postavených funkcionářů Mezinárodní fotbalové federace. Zadrženo a obviněno má být čtrnáct lidí. První reakce? Volba nového předsedy FIFA se neodkládá!

Fotbal - Ilustrační foto.

Kandidát na předsedu FIFA jordánský princ Husajn oznámil pokus o korupci

Curych - Jordánský princ Alí bin Husajn prý dostal nabídku, která by mu pomohla v pátečních volbách předsedy Mezinárodní fotbalové federace porazit dlouholetého šéfa FIFA Seppa Blattera. Podle agentury AP mu nejmenovaná osoba slíbila dodat informace o Blatterových financích a zajistit ve volbách 47 hlasů.

Předseda FIFA Sepp Blatter.

FIFA opět nerozhodla o změně pravidla s trojitým trestem

Curych - Výkonný výbor FIFA opět neposvětil změnu pravidla o takzvaném trojitém trestu. Jeho členové se na zachování dosavadní praxe dohodli na pondělním zasedání v Curychu, které předchází volebnímu kongresu (28. a 29. května).

Michael van Praag.

Van Praag i legendární Figo stáhli kandidaturu na prezidenta FIFA

Amsterodam - Michael van Praag a Luis Figo ve čtvrtek oficiálně stáhli své kandidatury na funkci prezidenta FIFA. Předseda Nizozemského fotbalového svazu Van Praag to vysvětlil tím, že chce zvýšit šance Alího bin Husajna, kterému zároveň vyjádřil podporu. Jordánský princ je nyní jediným protikandidátem současného šéfa světového fotbalu Seppa Blattera. Volby šéfa FIFA se uskuteční 29. května v Curychu.

Ilustrační foto

Švýcarská UBS souhlasila s pokutou 545 milionů dolarů v kauze devizových trhů

Curych - Švýcarská banka UBS souhlasila, že zaplatí americkým úřadům úhrnnou pokutu 545 milionů dolarů (13,4 miliardy Kč), aby ukončila vyšetřování podvodů na mezinárodním měnovém trhu. Největší švýcarská bankovní skupina je jednou z pěti velkých bank, které úřady v Británii a Spojených státech potrestaly za manipulace na devizovém trhu. Očekává se, že dohody s vyšetřovateli oznámí i další čtyři konkurenti.

Atletika - ilustrační foto.

Nepojede do Pekingu. Dálkařské hvězdě Lesueurové skončila sezona

Paříž - Do letošní atletické sezony už nezasáhne dvojnásobná mistryně Evropy a halová mistryně světa ve skoku do dálky Éloyse Lesueurová. Francouzská dálkařka a s osobním rekordem 692 cm třetí žena loňských světových tabulek si v sobotu při tréninku přetrhla zkřížený vaz v koleně.

ANEŽKA DRAHOTOVÁ.

Drahotová překonala český rekord v chůzi na 20 km

Murcía - Po devíti měsících rumburská rodačka Anežka Drahotová znovu vylepšila český rekord v chůzi na 20 kilometrů. Na Evropském poháru v Murcíi dnes obsadila čtvrté místo časem 1:26:53 hodiny a ubrala minutu a 15 sekund ze svého dosavadního maxima z loňského mistrovství Evropy v Curychu, kde vybojovala bronzovou medaili.

Anežka Drahotová

Drahotová vylepšila český rekord v chůzi na 20 km, ukrojila minutu a 15 sekund

Murcía - Po devíti měsících Anežka Drahotová znovu překonala český rekord v chůzi na 20 kilometrů. Na Evropském poháru v Murcíi v neděli obsadila čtvrté místo časem 1:26:53 hodiny a ubrala minutu a 15 sekund ze svého dosavadního maxima z loňského mistrovství Evropy v Curychu, kde vybojovala bronzovou medaili.

ČVUT

Studenti ČVUT budou reprezentovat republiku na prestižní stáži v Curychu

Praha - Dva studenti Českého vysokého učení technického v Praze Ondřej Borovec a Marcel Német, kteří navštěvovali program Otevřená informatika na Fakultě elektrotechnické uspěli v konkurenci desítek studentů ze zemí střední a východní Evropy a jako jedni z mála se tak zúčastní stáže v prestižním výzkumném středisku IBM ve švýcarském Curychu.

AS Řím nevyzrálo na AC Milán

UEFA trestala kluby za utrácení. Pykají AS Řím, Inter Milán i Monako

Curych - Inter Milán a AS Řím se s Evropskou fotbalovou unií (UEFA) domluvily na zaplacení pokuty a zredukování své soupisky v pohárových soutěžích za porušení pravidel takzvané finanční fair play. UEFA dnes oznámila, že dosáhla dohody ještě s dalšími osmi týmy včetně Sportingu Lisabon a Monaka.