Kreativ

ŠTÍTEK: dort

SK Rakovník B - FK Hředle 1:0 (1:0), OP 2016

Zisk Agro poháru je třešničkou na dortu

Rakovník – Tradiční fotbalový klub SK Rakovník zažil velmi hektickou sezonu. Mladý tým, složený především z odchovanců zažil několik zásadních momentů, v jednu chvíli se Rakovničtí pohybovali na hraně sestupu, došlo dokonce i k odvolání trenéra, když tři kola před koncem soutěže převzal tým po Miroslavu Procházkovi asistent Rostislav Hertl a již pod jeho vedení přebírali Rakovničtí trofej pro vítěze Agro poháru. Rostislav Hertl bude působit po boku nového kouče Libora Šímy v Rakovníku i nadále a doufá, že starosti se záchranou soutěže již opakovat nebudou.

MFK Dobříš.

Souboj bezstarostných týmů nabídl řadu šancí i dvě vyloučení

Dobříš – V sobotu 28. května hostili fotbalisté Dobříše tým Rejšic. Přesto, že oba celky jsou momentálně v klidných vodách středu tabulky krajského přeboru, hrál se poměrně vyhecovaný a nervózní duel. Svědčí o tom i osm žlutých a dvě červené karty.

Ilustrační foto.

Děti z okolí metropole oslaví svůj svátek velkou dortovou bitvou

Praha - Ač je svátek dětí až příští týden, některé děti ho oslaví už v sobotu. V Brandýse po sobě budou moci házet stovky dortů. Dětský den budou moci někteří oslavit o pár dní dříve. Některá z velkých měst okolo Prahy připravila pro nejmenší na sobotní odpoledne akce k oslavám jejich svátku. Největší událost zažije Brandýs nad Labem.

Tuchlovice (v červeném) právě střílejí první branku do sítě Dobříše, dal ji David Portužák (nejvýš).

Záchranné brčko ještě Tuchlovicím vzduch pustilo

Tuchlovice – Když hrabě Ruppert von Kratschmar klesal v komedii Adéla ještě nevečeřela pod vodu, zahránilo ho brčko, kterým dýchal. Podobné brčko si pořídili v sobotu fotbalisté Tuchlovic a výhrou 5:1 nad Dobříší se zatím masožravé Adéle – v tomto případě sestupu z krajského přeboru – zatím vysmekli.

Ve zlínské zoo oslavili kulaté narozeniny jejich nejmladší slonice.

Nejmladší zlínská slonice Ulu slavila dvacetiny. Dostala i dort z pamlsků

Zlín – „Všechno nejlepšííí," nese se v sobotu po poledni ze zlínské zoologické zahrady. Do třinácté hodiny zbývá už jen pár minut, když ve sloním pavilonu a u toho venkovního se kupí davy lidí: od dětí přes dospělé až po seniory. Všichni nedočkavě vyhlížejí okamžik, kdy začne pravá sloní oslava. Nejmladší ze tří slonic, Ulu, má totiž narozeniny – slaví dvacetiny.

Jakub Jeřábek (vpravo) proti Kazachstánu.

Oslavenec Jarůšek dostal na MS dort: Svíčky? To byly asi ruské rozbušky

Moskva - Český hokejový tým si na mistrovství světa v Moskvě v pátek našel s denním zpožděním čas na oslavu 25. narozenin Jakuba Jeřábka. Jedna z opor týmu na turnaji měla hned po utkání s Kazachstánem v kabině připravený dort a pátou výhru z pěti utkání si pak Jeřábek se spoluhráči vychutnal také u večeře v Českém domě.

Michal Ďuriš (vpravo) slaví s Plzní mistrovský titul.

Kanonýr Plzně Ďuriš: Král střelců? To by byla třešnička na dortu

Plzeň /ROZHVOR/ - Prožívá nejlepší sezonu své kariéry. Slovenský reprezentant v barvách Viktorie Plzeň Michal Ďuriš září jako kometa. Svému klubu pomohl výrazně k zisku čtvrtého titulu šestnácti brankami, kolo před koncem Synot ligy je v čele pořadí kanonýrů a velmi dobrou pozici si svými výkony vydobyl i ve slovenské reprezentaci.

Vyhlášená cukrářka Barbora Brožová z Prahy.

Barbora Brožová. Žena dorty doslova posedlá

Praha - Dalo by se říci, že je svatební jedničkou. Ač sama svobodná, dokáže připravit svatebčanům to, na co vzpomínají celý život. Doslova vypiplaný svatební obřad korunovaný sladkostmi, které vyrábí. Barbora Brožová je vyhlášenou cukrářkou, její svatební dorty jsou vyhlášené.

MFK Dobříš.

Dobříšští fotbalisté těsně prohráli v Berouně

Dobříš – Za příjemného jarního počasí se hrál u Berounky další zápas Ondrášovka krajského přeboru. Po poslední domácí porážce si chtěli fotbalisté Dobříše odvézt nějaké body. Po poměrně vyrovnaném zápase týmů ze středu tabulky se jim to však nepodařilo.

Ilustrační foto.

Pokuta kvůli dortu? Opatření je příliš tvrdé, míní cukráři

Vyškov – Jezdí rychle. Je to nebezpečné hlavně pro nás chodce. Přesně takové hlasy se ozývaly na adresu řidičů projíždějících přes vyškovské Masarykovo náměstí. Na to, že si s dodržováním předepsané dvacetikilometrové rychlosti hlavu příliš nelámou, upozornil i Vyškovský deník Rovnost. Jako reakci na kritiku nechala radnice na náměstí umístit na několik dní radar. Výsledky ji překvapily. Na rozdíl od jiného problému, na který se vedení města chce zaměřit.

Sparta - Plzeň: Michael Krmenčík (vpravo) v závěru pojistil výhru hostů

Žolík. Krmenčík ve šlágru dorazil Spartu: Tohle je třešnička na dortu

Praha /ROZHOVOR/ - Když kmital na place, překonával dozvuky nedávného zranění. „Ale v takovém zápase bolest překousnete," líčil Michael Krmenčík, nečekaný hrdina fotbalové Plzně. Ve šlágru na Spartě stihl jen posledních 15 minut, přesto vstřelil dva góly a podepsal se pod vítězství 3:0.

Cukrářky ze bzenecké školy sbíraly se svými dorty úspěchy v Hradci Králové. Ačkoliv jsou dorty jedlé, slouží jen pro výstavní účely.

Sladké umění. Studentka zaujala porotu dortem v podobě panenky v kroji

Bzenec /FOTOGALERIE/ – Čtyři mladé cukrářky z bzenecké Střední školy gastronomie, hotelnictví a lesnictví skvěle zabodovaly na jednadvacátém ročníku národní soutěže kuchařského a cukrářského umění Gastro Hradec Vitana Cup 2016. Ta se uskutečnila v Hradci Králové. Děvčata se umístila ve zlatém a stříbrném pásmu.

Gastro 2016 Poděbrady

Gastro 2016: dorty ve tvaru klobouků, přileb
 i portrét prezidenta Masaryka

Poděbrady /FOTOGALERIE/ - Nejen zmlsané jazýčky a milovníci dobrých míchaných nápojů si letos v Poděbradech na Nymbursku přišli na své při tradičním klání škol a učilišť, která se zabývají výchovou budoucích kuchařů, cukrářů, barmanů 
a číšníků. Tentokrát by si užila i módní policie. V tom nejlepším slova smyslu.

MFK Dobříš.

V Dobříši se diváci kochali duhou i deseti brankami

Dobříš – Kromě hezkého oblouku duhy viděli diváci v sobotním utkání krajského přeboru v Dobříši i deset branek. A některé z nich byly opravdu pěkné. V zápase jednoznačně dominovaly útoky nad obranami. Zvláště ve druhé půli se hrál bezelstný útočný fotbal s pěknými akcemi.

MFK Dobříš.

První penaltový rozstřel na Dobříši ovládl gólman Weber

Dobříš – Za slunečného počasí se hrál v Dobříši v sobotu 2. dubna další fotbalový zápas Ondrášovka krajského přeboru. Tentokrát přijel soupeř ze středu tabulky SK Rakovník. V zápase byli hosté, zvláště ve druhé půli, lepší, a tak jsou pro Dobříšské dva získané body docela dobrým počinem.

SK Rakovník - Rejšice, KP 2016

Bod z Dobříše je pro Rakovnické spíš ztrátou

Dobříš – V dalším kole Krajského přeboru zavítali fotbalisté SK Rakovník na horkou půdu do Dobříše, odkud se body nevozí. Rakovničtí si navíc procházejí herní krizí, když na jaře získali pouze dva body z možných devíti. Trenér Procházka na poslední nepovedený zápas zareagoval tím, že v sestavě obsadil 7 postů jinak. Změny, týkající se i opor Červeného či Pucholta, nakonec přinesly bod. Ten však je vzhledem k vývoji utkání spíše ztrátou.

Hostouň - Dobříš.

Výtečný jarní rozjezd fotbalistů Dobříše ukončil vedoucí celek přeboru

Dobříš /FOTO/ – Fotbalisté Dobříše jeli na půdu lídra Ondrášovky krajského přeboru s naději na zisk nějakého bodu. Vstup do jara se jim totiž podařil na výbornou, a tak věřili v prodloužení série bez porážky. I bez zraněného Maryšky předvedli dobříšští hráči dobrý výkon a šedesát minut byli favoritovi vyrovnaným soupeřem. Kýžené body však nakonec nezískali.

V knihovně se ochutnávaly dobrůtky čtenářů

V dobrůtkách kraloval velikonoční dort

Kolín - Velikonoční symboly a jejich význam přiblížila zájemcům kolínská historička Miroslava Jouzová v pobočce městské knihovny na sídlišti. Poté na přítomné čekalo vyhlášení vítězů soutěže nazvané O nejlepší velikonoční dobrůtku. Vyhlášení bylo spojené s posezením a ochutnávkou.

Fotbalisté Sparty Josef Šural (vlevo) a Ondřej Zahustel.

První gól v derby? Sparťan Zahustel se usmíval: Je to třešnička na dortu

Praha /ROZHOVOR/ - Sparta už zapomněla na Pavla Kadeřábka. Našla jiného hrdinu, který brání i útočí. Jmenuje se Ondřej Zahustel. V nedělním derby se právě tenhle pravý obránce stal jedním z klíčových hráčů. Trápil soupeře ze Slavie a povedený výkon dokonce v 77. minutě korunoval gólem. Premiérovým v dresu Sparty.

Fotbalisté Sparty Josef Šural (vlevo) a Ondřej Zahustel.

První gól v derby? Sparťan Zahustel se usmíval: Je to třešnička na dortu

Praha /ROZHOVOR/ - Sparta už zapomněla na Pavla Kadeřábka. Našla jiného hrdinu, který brání i útočí. Jmenuje se Ondřej Zahustel. V nedělním derby (3:1) se právě tenhle pravý obránce stal jedním z klíčových hráčů. Trápil soupeře ze Slavie a povedený výkon dokonce v 77. minutě korunoval gólem. Premiérovým v dresu Sparty.

Mladí fotbalisté Kolína opět ukázali, že patří mezi nejlepší kluby v naší republice. Na silně obsazeném mezinárodním turnaji skončili na třetím místě.

V závěru halové sezony přidali třešničku na dortu. Skončili třetí

Kolín – Když vyjeli na halový turnaj, většinou přivezli medaili. Častokrát tu nejcennější. A právě poslední představení fotbalové přípravky FK Kolín (2007) se dá nazvat třešničkou na dortu. Na mezinárodním turnaji v Ústí nad Labem porazili hvězdné týmy a po zásluze se radovali ze zisku bronzové medaile.

MFK Dobříš.

Dobříš nečekaně zvítězila ve Vykáni

Dobříš – Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Fotbalisté Dobříše zapomněli na sérii porážek v zimním přípravném období a vstoupili do jarní části krajského přeboru vítězstvím na půdě jednoho z aspirantů na postup.

Studenti z deseti středních škol se utkali na 14.ročníku Moravského poháru o post Nejlepšího cukrářského juniora.

Vítězná cukrářka vsadila na dort s karamelovými ozdobami

Bzenec – Moravský pohár udělovaný nejlepšímu cukráři roku putuje letos z pořadatelského Bzence do Brna. Za deset hodin stihla vítězka Monika Obrová upéct slavnostní dort, tři druhy dezertů a dekorační výrobek, který se dá i sníst. Jako jedna z mála měla ze své práce dobrý pocit.

Hokejisté Ústí nad Labem se radují z gólu.

Hoši bojovat! Pouť Slovanu za snem začíná

Ústí nad Labem /UVNITŘ VIDEO/ – Předkrm v podobě Kadaně mají za sebou a hlavní chod z Kladna hokejistům Slovanu také zachutnal. Teď přichází čas na dezert! Třešničkou na dortu senzační jízdy hokejistů Ústí se může stát Jihlava.

Líčení a účes od profesionálů si užívaly nejen budoucí nevěsty v brněnském nákupním centru Královo Pole. V sobotu se tam konala akce Svatební proměny. Její návštěvnice se mohly zdarma nechat nalíčit a učesat.

Svatební trendy? Ženy se nechaly inspirovat na vlastní kůži

Brno – Líčení a účes od profesionálů si užívaly nejen budoucí nevěsty v brněnském nákupním centru Královo Pole. V sobotu se tam konala akce Svatební proměny. Její návštěvnice se mohly zdarma nechat nalíčit a učesat, kromě toho pro ně organizátoři připravili přehlídku svatebních šatů, či ukázky trendů svatebních kytic a dortů.

Prezident Miloš Zeman v Nejdku

Unesené Češky a ženy v burkách. Anticenu za sexistické výroky má Zeman

Praha – Anticenu za sexistické výroky Kyselá žába udělilo za loňský rok sdružení Žába na prameni prezidentu Miloši Zemanovi. Nominován byl za svá slova o Češkách unesených v Pákistánu a ženách zahalených v burkách. Pochvalné ocenění získali tři autoři, kteří reagovali na kritizovanou výstavu aktů v Akademii věd ČR. Výstava byla předčasně ukončena.

Písecké dortování.

Písecké dortování nadchlo porotu, vyhrála nejstarší účastnice

Písek - Druhý ročník soutěže Písecké dortování, který připravila SOŠ a SOU Písek pro žáky prvních až třetích ročníků oboru cukrář z odborných škol, slaví úspěch. Svou kreativitu a zručnost předvedlo ve středu v prostorách odloučeného pracoviště školy Na Spravedlnosti celkem jedenáct žáků – dva místní a další z Volyně, Horažďovic, Českých Budějovic, Tábora a Vodňan.