Kreativ

ŠTÍTEK: dort

Jahody

Červená se červená. Jahodová sezona je tady!

Žádné další ovoce nekřičí tolik létem jako právě jahody. Ty nás provázejí prvními slunečnými dny už od nepaměti. Milují je dospělí i děti, protože jsou sladké a dobré samy o sobě i v moučnících. Nachystali jsme pro vás recepty, kterým letos neodoláte.

Ilustrační foto

Nejvyšší soud se postavil za coloradského pekaře. Odmítl dort pro pár gayů

Americký Nejvyšší soud v pondělí rozhodl ve prospěch coloradského pekaře, který v roce 2012 odmítl kvůli svému náboženskému přesvědčení upéct svatební dort pro homosexuální pár. Verdikt odvolacího soudu v coloradském Denveru v srpnu 2015 přitom byl zcela opačný a pekař se podle něj dopustil diskriminace.

I. International May Youth Hockey Tournament - klání pozemních hokejistů kategorie U10 v Hradci Králové.

Májový turnaj na Slavii? Mise splněna!

Hradec Králové - Tři účastnické země, 7 hokejových klubů, 18 týmů, 82 zápasů, 130 medailí, 40 pohárů, 20 dortů, 220 zmrzlin, 150 snídaní, 300 obědů, 200 špekáčků. To byl I. International May Youth Hockey Tournament. Zařadí se ve vzpomínkách do kategorie nezapomenutelné.

Společnost MARLENKA international, s. r. o. založil Gevorg Avetisyan v roce 2003.

Marlence je patnáct. A miluje ji celý svět

/FOTOGALERIE/ Je to přesně patnáct let, co doslova na zelené louce na okraji Frýdku-Místku zahájila svůj provoz malá továrna, jejíž výrobek je znám ve více než čtyřiceti zemích světa. Zázračná Marlenka, tento dort z medu a vlašských ořechů, již ochutnali prezidenti, královny a králové, šejkové, významní politici, umělci, prodávají se nejen v luxusních kavárnách ve Vídni, Paříži či Berlíně, ale v také v USA, Číně, Jižní Koreji, Izraeli, Saúdské Arábii, Spojených arabských emirátech, Kuvajtu, Kataru atd.

Studentky břeclavského gymnázia (zleva) Elisabet Truhlářová, Alena Gorčíková a Vu Hoang Anh zabodovaly v jarní části Robosoutěže, kterou pořádá pražské ČVUT. Staly se prvním ryze dívčím vítězným týmem v historii soutěže.

Gymnazistky vyhrály Robosoutěž. Od spolužačky dostaly za odměnu dort

Břeclav - Už od malička mě bavilo něco sestavovat, říká členka vítězného týmu v Robosoutěži pro druhý stupeň základních škol a víceletá gymnázia Alena Gorčíková. Její spolužačky z 2.A břeclavského gymnázia Elisabet Truhlářová a Hoang Anh Vu souhlasně přikyvují.

Od Jana Krause dostala Ester Ledecká dort

Jan Kraus obdaruje Ester Ledeckou dortem i milovanou čokoládou

Už dnes večer se v dalším dílu Show Jana Krause, který startuje ve 21:35 na Primě, představí královna zimních svahů a dvojnásobné zlatá olympijská medailistka Ester Ledecká spolu se svým trenérem Ondřejem Bankem. Dalšími hosty budou komik Petr Jablonský a publicista a spisovatel Petr Ludwig, který dosáhl značného úspěchu se svou knihou Konec prokrastinace. 

Noc s Andersonem v kolínské knihovně

Děti nocovaly v knihovně

Kolín – Letošní Noc s Andersenem na téma Pejsek a Kočička proběhla v kolínské knihovně na třech místech. Ve Štítarech, kde na děti čekal program od 18 do 23 hodin, měli malí čtenáři za úkol vyrobit ingredience do dortu pro pejska a kočičku. Pak všichni uvařili dort a následovaly různé soutěže, poznávačky a čtení.

Ilustrační foto

Noc s Andersenem? Děti v knihovně upečou dort

Blanensko, Vyškovsko – Setkání, soutěže, dílny nebo čtení. Taková bude letošní akce Noc s Andersenem, na kterou se připravují knihovny z regionu. Při příležitosti výročí narození slavného spisovatele, které připadá na čtvrtek, děti přespávají v knihovnách.

Ilustrační foto

Sen se rozplynul! Kouč Pospíšil přesto hodnotí sezonu pozitivně

Sedlčany – Úspěšnou sezonu zažili hokejisté Tatranu Sedlčany v Krajské hokejové soutěži, když vyhráli její základní část a zajistili si účast v baráži o Krajskou hokejovou ligu. V konkurenci Kralup nad Vltavou, PZ Kladno a Kutné Hory však na vytouženou třešničku na dortu nedosáhli. Přesto trenér Karel Pospíšil hodnotí sezonu jako úspěšnou.

Ilustrační foto

Zámek ve Valči se promění ve svatební ráj

Valeč – Již posedmé se na zámku ve Valči setkají budoucí svatebčané. V neděli 18. března se tam od 10 do 18 hodin uskuteční tradiční svatební veletrh. K vidění bude několik módních přehlídek se svatebními a společenskými šaty, rozličné svatební kytice a svatební dorty.

Cukrářská soutěž Priessnitzův dortík v Jeseníku

Mladé cukrářky soutěžily o Priessnitzův dortík

FOTOGALERIE / Mrkev, tvaroh nebo mák. Ingredience, které Lucie Hanková z jesenické Střední školy gastronomie a farmářství použila ke tvorbě dortu. S ním se v konkurenci dvanácti soupeřek utkala o vítězství v soutěži O Priessnitzův dortík.

Antikoncepce nemusí být sstoprocentní

Matkou navzdory antikoncepci

Mám dvě dospělé dcery, tříletou vnučku a jako třešničku na dortu ještě rok a půl starého synka. Tenhle naštěstí zdravý a krásný, i když nečekaný, dárek jsem dostala navzdory pravidelnému užívání antikoncepce. Myslím, že můj malý Pepíček má teď v hlavě zmatek. Tříletá vnučka Jiřinka mi říká „babi“, Pepa samozřejmě „mami“.

Vánoční cukroví.

Cukrářky: Lidé mají nejraději vosí hnízda a „nahé“ dorty

Jihlava – Vosí hnízda, vanilkové rohlíčky a třeba i pracny. Nejen tyto druhy vánočního cukroví budou mít lidé na Jihlavsku na štědrovečerním stole. Dvě cukrářky z Jihlavska pro ně totiž za poslední měsíce napekly více něž tři metráky cukroví.

z filmu Cukrář

Když Cukrář láme bariéry

/TRAILER/ Dorty lámající bariéry. Citové, kulturní i sociální. O tom vypráví Cukrář, jemuž v Karlových Varech aplaudoval sál vstoje.

čokoládový koláč s hruškami

Pečte zdravěji! Bez lepku

Mýtu, že bez lepku znamená bez chuti, už dávno nikdo nevěří. Přesvědčte se sami a upečte si doma moučníky bez použití mouky. Zjistíte, že skvěle chutnají, a navíc jsou i zdravější, než ty klasické.

V HLAVNÍ ROLI DÝNĚ. Kvíčovičtí sami připravili pokrmy z dýně, vaření z této suroviny předvedl i kuchař Michal Purkmenský.

Ceny získaly dort ze záhrobí i dýňové hamburgery

Kvíčovice – Netradiční pokrmy byly k vidění i ochutnání v sobotu večer v kvíčovickém kulturním domě. Místní pořádali další z Gurmánských večerů pro děti a dospělé, tentokrát k ročnímu období aktuálnímu téma Dýně.

Gólman Ondřej Bláha nedostal gól a AZ triumfoval ve Vsetíně.

AZ dobyl Lapač. Byl trpělivý

Havířov – Hokejisté Havířova vyhráli další venkovní zápas. Tentokrát s třešničkou na dortu v podobě udrženého čistého konta.

Ilustrační foto

Dobříšskou radost kalí vážné zranění Puchmajera

Hořovice – Po sérii porážek neodjížděli dobříšští fotbalisté na hřiště soupeře jako favorité. Ovšem jak se ukazuje, divizní soutěž je nevyzpytatelná. Hosté, ač bez Maryšky a Dorta, předvedli obětavý a bojovný výkon, který korunovali na hřišti Hořovicka zaslouženým vítězstvím.

Medový dort Marlenka

Marlenka vyhrála spor o dorty v prášku se světovým koncernem Dr. Oetker

Společnost Marlenka, která ve Frýdku-Místku vyrábí medové dorty, vyhrála právní spor se světovým potravinářským koncernem Dr. Oetker. Ten v Turecku pod značkou Marlenka prodával dorty v prášku. Spor trval zhruba rok a na jeho konci byl Dr. Oetker nucen stáhnout všechny tyto výrobky z obchodů. Navíc zaplatil pokutu. Informovaly o tom Hospodářské noviny.  

Psí cukrárna nabízí dorty i nejrůznější pamlsky

Káva pro páníčka, dort pro psa. Tak vypadá odpoledne v Punťově psí cukrárně

Narozeninové oslavy dětí už nefrčí. Nyní máte možnost zařídit jedinečnou party svému psovi, a to se vším všudy. Překvapte tak svého miláčka na jeho velký den dortem, zákusky nebo i zmrzlinou, a to v Punťově první psí cukrárně na pražském Jarově. Pozor ale abyste si psí pamlsky nespletli s klasickými dezerty.