Kreativ

ŠTÍTEK: dort

Psí cukrárna nabízí dorty i nejrůznější pamlsky

Káva pro páníčka, dort pro psa. Tak to vypadá v Punťově psí cukrárně

Narozeninové oslavy dětí už nefrčí. Nyní máte možnost zařídit jedinečnou party svému psovi, a to se vším všudy. Překvapte tak svého miláčka na jeho velký den dortem, zákusky nebo i zmrzlinou, a to v Punťově první psí cukrárně na pražském Jarově. Pozor ale abyste si psí pamlsky nespletli s klasickými dezerty.  

Vánoční pečivo bude letos zřejmě o něco dražší.

Pekaři: Vánoční pečivo může zdražit až o 15 procent

Ústecký kraj – Máslo je drahé. Pokud je tedy k dostání. Přesto kvůli němu pekaři zatím zdražovat nechtějí. Částečně proto, že místo másla používají margarín, částečně proto, že by museli předělávat ceny prakticky každý týden.

Ilustrační foto

Rozhodly Dortovy desítky

Dobříš – Fotbalisté Dobříše zvládli utkání devátého kola divize A, když si na domácím hřišti poradili s týmem SK Jankov v poměru 2:1. Vítězství zařídil domácímu týmu Filip Dort, který proměnil dva pokutové kopy.

Dobříš (v červeném) zápas v Rakovníku nezvládla, podlehla 0:5.

Pět nula. Sedlčany tenhle výsledek potěšil, Dobříš ne

Příbramsko – Černá a bílá. Noc a den. Obě divizní mužstva zastupující okres Příbram zahrála v neděli odpoledne výsledek 5:0, ale končila s naprosto rozdílnými pocity. Sedlčany vyšlehaly poslední Doubravku, zato Dobříš po nejhorším výkonu sezony padla v Rakovníku. Tatran je v tabulce třetí, MFK klesl na desátou pozici.

Něvěsta Laura Mesi si vzala sama sebe

Smutná feministka? Italka řekla ano sama sobě

K manželství jsou zapotřebí dva lidé, ideálně opačného pohlaví. To si však nemyslí Italka Laura Mesi. Ta si na svůj velký den pozvala rodinu, přátele, objednala svatební dort a oblékla bílé šaty. Veselí však proběhlo bez ženicha. Není ale ve světě sama. Objevuje se trend takzvaných sólo svateb.

Policisté z Územního odboru Praha venkov – východ zahájili 19. března 2016 první ročník sbírky na podporu Dětského centra pro děti do tří let, které spadá pod Klaudiánovu nemocnici v Mladé Boleslavi.

Policisté shromažďují peníze na vánoční radost. Už od března

Brandýs nad Labem – Ke snaze pomáhat a chránit i mimo službu se už druhým rokem hlásí příslušníci územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ. Začali loni, kdy vánoční radost pomohl přinést dort snědený již v březnu. Ano; už na jaře, dražbou dortu s bezpečnostní tématikou na druhém ročníku policejního plesu v Sojovicích, zahájili sbírku na podporu Dětského centra pro děti do tří let při Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi. 

Ilustrační foto.

„Máslo nad zlato?“

Karvinsko - Máslo nad zlato, to si mohou v posledních měsících říkat čeští pekaři a cukráři. Cena za dvousetpadesátigramovou kostku, která v některých obchodech šplhá k 60 korunám, se přitom už brzy podepíše i na cenách jejich výrobků.  

Cukrář odmítl vyrobit soud homosexuálům. Dali ho k soudu

V USA soudí cukráře, který odmítl vyrobit svatební dort homosexuálům

/ANKETA/ Na jedné straně náboženská svoboda, na druhé práva sexuálních menšin. V USA probíhá soud s cukrářem, který odmítl vyrobit svatební dort pro pár téhož pohlaví. Zdůvodnil to tím, že by to bylo proti jeho víře. Cukráře teď podpořilo i americké ministerstvo spravedlnosti.

Ilustrační foto

Dobříš má první domácí výhru, když porazila Doubravku

Dobříš - Povzbuzeni ziskem tří bodů v Roudném vstoupili fotbalisté Dobříše do dalšího divizního duelu útočně naladěni. Již ve druhé minutě vnikl do vápna hostí Dort, ale místo střely hledal přihrávkou Maryšku, jehož střelu srazili obránci Doubravky. 

Ilustrační obrázek

Dobříš zahájila divizní sezonu nečekanou domácí porážkou

Dobříš - Zápas dvou rozdílných poločasů. Dobříšští hráči nastupovali do prvního divizního zápasu poté, co si úspěšně vedli v pohárové soutěži MOLCup. Zřejmě i tato skutečnost svazovala jejím hráčům nohy a v první půli tak nechali tvořit hostující tým, který toho využil ke vstřelení vedoucího gólu. Po přestávce se obraz hry změnil. 

Stadion V Lipkách v Dobříši zažil ve středu v podvečer fotbalový svátek. K utkání 2. kola českého poháru MOL Cup sem přijel prvoligový tým Slovan Liberec.

Fotbalový svátek v Dobříši nezklamal

Dobříš /FOTOGALERIE/ - Více jak 1600 diváků bylo zvědavo na historicky první soutěžní utkání fotbalistů Dobříše se soupeřem z nejvyšší soutěže. Určitě nebyli zklamáni. Proti vysoce favorizovanému týmu předvedli domácí bojovný a obětavý výkon a v první půli bylo utkání i místy vyrovnané. Ve druhé části již hosté dominovali.  

Jakub Holuša.

Jakub Holuša: Těším se. Finále by byla třešnička na dortu

/OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE/ Patnáctistovkař Jakub Holuša (29) naposledy závodil v červnu na Zlaté tretře, kde si zaběhl kilometr. Další start čeká Jakuba Holušu ve čtvrtek večer, kdy se na atletickém šampionátu v Londýně představí v rozběhu na 1500 metrů.

Výrobky ČKD Blansko lze nalézt po celém světě. V první polovině dvacátého století v podniku existovala čtyři oddělení. Na výrobu vodních turbín, mlýnských i dřevoobráběcích strojů, topných kotlů a stavební oddělení.

Firma z Blanska sfoukla na svém dortu devadesát svíček

Blansko /FOTOGALERIE/ - Výroba turbín do vodních elektráren. To je hlavní náplň výroby, které se v posledních letech věnuje ČKD Blansko. „Vodní dílo Gabčíkovo, vodní elektrárna Dlouhé stráně nebo Malka Vakana v Etiopii. To je jen zlomek míst, kde pracují naše turbíny,“ popsal současný stav personalista František Pořízka.

Ilustrační foto.

Zloděje vypátrali policejní psi

Notebook, dvanáct lahví alkoholu, tři dárkové koše a tři čtvrtě dortu ukradl po sobotní soukromé oslavě v kulturním areálu v obci na Přerovsku zloděj.

DORTOVOU BITVOU vyvrcholily oslavy 50. výročí otevření Mlíčňáku na chebské pěší zóně. Zúčastnily se jí desítky dětí.

FOTOGALERIE: Mlíčňák slavil šlehačkovou bitvou

Cheb – Výročí 50 let od otevření, oslavila chebská provozovna Mlíčňák společnosti Briga a.s. Už padesát let jejími dveřmi chodí rodiny s dětmi na poháry, dorty a množství lahůdkářských výrobků.

Zahrada Národního domu v Prostějově se proměnila na tři desítky malých restaurací.

Restaurant day prověřil chuťové buňky, dorty i chobotnicí

VIDEO / Na tři desítky malých restaurací vznikly v sobotu v zahradě Národního domu. Při jaké příležitosti? Hádáte správně: k prostějovskému divadlu se opět přesunul Restaurant day. Tedy akce, při níž každý, kdo si v pečení či vaření věří, může na pár hodin vyzkoušet své výtvory prezentovat a prodávat.

Ilustrační foto

ZOO slaví 60 let. Lidé mohou donést ovoce do dortu

Jihlava – K výročí šedesáti let od svého vzniku připravuje jihlavská zoologická zahrada velkou oslavu narozenin. Tahákem bude průvod ve zvířecích maskách, ale například i lampionový průvod komentovaný zvířaty.

Dobříš - Rokycany.

Dobříš v důležitém souboji vybojovala tři body

Souboj dvou týmů, které bojují o udržení v divizi, přilákal na dobříšský stadion V Lipkách přes čtyři stovky diváků. Na tomto počtu se podíleli i fanoušci hostů, kteří hlasitě, ale slušně, po celý zápas povzbuzovali svůj tým.

Cukrářské slavnosti v Kutné Hoře

Historické centrum města se proměnilo v ráj pro milovníky sladkostí

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ – Horká čokoláda s karibským rumem, domácí kynuté borůvkové knedlíky, australský dort Pavlova, pampelišková zmrzlina, čokoláda s chilli nebo třeba bretaňský máslový chlebíček. Tyto a spoustu dalších delikates ochutnali návštěvníci sobotních prvních kutnohorských Cukrářských slavností.

Hellboy

Kolosální Hellboy vám může i vydělat

Praha - Nakladatelství Comics Centrum sbírá závazné objednávky na poslední obří komiks o populárním Hellboyi. Ačkoli je cena za jednu knihu na první pohled vysoká, v čase vám komiks může vydělat i několikanásobek investované částky.  

O nejkrásnější dorty, zákusky i sladké monumenty mezi sebou od středy soutěží na Střední škole Charbulově v Brně studenti cukrářských oborů.

OBRAZEM: Mladí cukráři soutěží o nejkrásnější dorty a zákusky

Brno – Na druhém patře černo červeného dortu se pyšně tyčí zapíchnutý střevíček. Kalamita na oslavě? Ne, pouze nápaditý výtvor mladých cukrářů. O nejkrásnější dorty, zákusky i sladké monumenty mezi sebou od středy soutěží na Střední škole Charbulově v Brně studenti cukrářských oborů. Ve čtvrtek představili své výrobky na výstavě a před porotci. Zvítězila studentka z Bzence.

Fotbalisté Dobříše se vrátili z Mariánských Lázní s nepořízenou.

Souboj divizních nováčků se Dobříši nepovedl

Dobříš – Fotbalisté Dobříše se vrátili z Mariánských Lázní s nepořízenou. V souboji divizních nováčků si domácí tým vytvořil více brankových příležitostí a po zásluze zvítězil.

Dětský karneval Slabce

Ženy letos dětem do tomboly napekly padesát dortů

Slabce /FOTOGALERIE/ – Poslední březnová sobota patřila dětem. Doslova se společně vyřádily na maškarním bále, který pro ně každý rok připravují místní zahrádkáři. Programu se ujala dvojice Maty a Dáda. Přichystala pro děti plno veselých písniček i soutěží.

Proměněná penalta Jakuba Kabeleho (u míče při utkání s Čížovou) vrátila v 82. minutě českokrumlovské fotbalisty zpátky do hry. Bek Jihočechů se z jedenáctky trefil ještě jednou při penaltovém rozstřelu.

Fotbalisté Slavoje berou premiérové jarní body

Dobříš – Důležité body přivezli fotbalisté Slavoje Český Krumlov z utkání 18. divizního kola, hraného během sobotního odpoledne ve středočeské Dobříši. Svěřenci trenérů Domina a Černého sice měli téměř celý zápas převahu, nakonec ale museli dohánět jednogólové manko a o výhře rozhodli až při penaltovém rozstřelu.

MFK Dobříš.

Dobříš ve druhém domácím duelu jara podlehla v penaltách

Dobříš - V pro obě mužstva důležitém divizním utkání získali dva body hosté díky střelbě ze značky pokutových kopů. Domácí fotbalisté nepředvedli proti týmu ze spodních příček tabulky očekávaný výkon. Jediným střelcem Dobříše ze hry se stal opět obránce Talůžek. O svých kvalitách tradičně přesvědčil brankář Šedivý. Kladem zápasu je také výborná návštěva, která by měla být pomocníkem dobříšských fotbalistů v dalším boji o udržení se v divizi.

Z fotbalového utkání krajské I.A třídy Bohemia Poděbrady - Sokoleč (0:2)

Hruškovi chyběla třešnička na dortu

Mělník – I s úroky vrátili fotbalisté Sokolče týmu Pšovka Mělník porážku 2:7 ze svého hřiště. Na půdě soupeře vyhrála Sokoleč v prvním jarním utkání I.A třídy jasně o tři branky.