Kreativ

ŠTÍTEK: dort

Ilustrační foto.

Sedlčany si zastřílely, Dobříš v generálce remizovala

Příbram – Fotbalové týmy hrající divizi a I.A třídu odehrály o víkendu generálky na start jarní části mistrovských soutěží. Votice – Sedlčany 0:5 (0:1). Rozdíl dvou soutěží byl na konečném výsledku znát, průběh však tolik jednoznačný nebyl. Alespoň ne v první půli.

Svatební rady nastávající nevěsty i jejich ženiši mohli získat v neděli v brněnském Nákupním centru Královo Pole. V čtyřhodinovém bloku s nimi organizátoři probrali a ukázali zdobení svatebních kytic nebo zkrášlování nevěst před jejich velkým dnem.

Odměna za nevěstu? Dort, dozvěděli se návštěvníci Svatebních proměn

Brno – Svatební rady nastávající nevěsty i jejich ženiši mohli získat v neděli po poledni v brněnském Nákupním centru Královo Pole. V čtyřhodinovém bloku s nimi organizátoři probrali, ale hlavně jim ukázali, zdobení svatebních kytic nebo zkrášlování nevěst před jejich velkým dnem.

Společnost Ollies dorty.

Ostravský výrobce dortů chce expandovat do Prahy. Zatím hledá místo

Praha - Společnost Ollies dorty, která se za 17 let existence vypracovala z panelákové kuchyně ve firmu se stovkou zaměstnanců a osmdesátimilionovým obratem, se chystá z Ostravy expandovat do Prahy. V hlavním městě chce výrobce dortů a dalších sladkých pochutin otevřít pro začátek malou cukrárnu. Pokud se jí bude dařit, vybudovala by nejspíš někde poblíž metropole i výrobnu. V pátek to řekl jednatel rodinné firmy Jakub Gondek.

HC Rakovník - HC Lev Benešov 3:6, čtvrtfinále play off KLM 2017

Rakovnickým hokejistům skončila sezona

Rakovník – Rakovničtí hokejisté, kteří na poslední chvíli proklouzli do play off krajské ligy, souboj s favorizovaným Benešovem nezvládli a čtvrtfinále je pro ně konečnou. Druhý tým po základní části nejprve zvítězil na ledě Rakovníka 6:3, když o své výhře rozhodl hlavně ve třetí části a v následné odvetě si doma poradil s Rakovnickými 3:2. Těm sice skončila sezona, avšak z vyřazení příliš nesmutní. „Hlavně že jsme se zachránili a postup do play off už byla taková třešnička na dortu," řekl bezprostředně po zápase vedoucí HC Rakovník Vladimír Soukup.

Svatební dort roku 2017 v brněnském Bobycentru.

OBRAZEM: Cukrářka zvítězila s vlkodlačí hlavou v soutěži dortů

Brno – Chobotnice, pohádkový zámek nebo žralok. I takový tvar mohou mít dorty, jak se mohli přesvědčit návštěvníci akce Svatební dort roku 2017. Po celý den mohou v neděli v brněnském Bobycentru lidé vidět vítězné dorty v několika kategoriích nebo si vyzkoušet cukrářské workshopy.

Bohéma. Seriál, který se podle Přemysla Votavy nepovedl.

Bohéma. Pohádka o pejskovi a kočičce, jak pekli dort.

Znáte jistě tu pohádku od Josefa Čapka, jak pejsek a kočička pekli dort. Aby byl co nejlepší, dali do něj samé dobroty, co mají rádi. Tak se stalo, že namíchali do dortu buřty, myš, cukr, sýr......ale nakonec nebyl k jídlu, ještě bylo štěstí, že jim ten dort snědl zlý pes, kterého z toho pak bolelo bříško.

Sedmý ročník Svatební show.

Sedmý ročník Svatební show: přehlídky, dorty, prsteny a vodní dýmky

Brno /FOTOGALERIE/ – Ochutnat dorty, vybrat si dokonalé víno nebo si prohlédnout svatební šaty mohli v sobotu lidé, kteří zavítali do brněnské Fait Gallery u Vaňkovky. Konal se tam už sedmý ročník Svatební show, který organizoval svatební salon Naive. „Často se stává, že páry, které sem přijdou, ještě nemají naplánováno vůbec nic. Proto je tu od všeho, co je pro svatbu nutné, hned několik firem, takže si můžou vybrat," uvedla majitelka salonu Zuzana Komárková.

Klub Na Rampě slavil dvacetiletí. Blahopřát přišel i primátor Petr Beitl

Na dvacetinách Rampy nechyběl ani dort

Jablonec n. N. - Jablonecký Klub Na Rampě pořádá koncerty a besedy již celých dvacet let. Kulaté výročí oslavili všichni příznivci tohoto klubu v sobotu 14. ledna.

Když Pavel Vojta nezpívá, baví se pečením dortů a výrobou cukrových květinových aranžmá.

Operní pěvec předvede, jak vyrábět dorty

Nové Město na Moravě Nejen „zlatem v hrdle", ale také pověstnými „zlatými českými ručičkami" se může pochlubit operní pěvec Michal Pavel Vojta z Nového Města na Moravě.

Vydavatel komiksů Václav Dort.

Václav Dort: Z Myší hlídky se stal obrovský hit i u nás

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Zajímavý program nabídl novému ústeckému Festivalu komiksů a ilustrací Václav Dort, šéf vydavatelství Comics Centrum. Akce lákala i na animované filmy, workshopy si užili už první den žáci ústecké ZŠ Palachova.

Vánoční cukroví. Ilustrační foto.

Na Vánoce lidé objednávají cukroví i dorty

Jindřichohradecko – Ceny potravin letí vzhůru, navíc spousta lidí v posledních letech stále více dbá na zdravou a racionální stravu. I přesto nemají v této době výrobci vánočního cukroví nouzi o zákazníky.

Lední medvědi v brněnské zoologické zahradě.

Lední medvědi slavili narozeniny. Dostali dort z ryb a pivní sud

Brno /FOTOGALERIE/ – Na dortech z mořských ryb, jablek a mraženého tuku si v sobotu smlsli lední medvědi v brněnské zoologické zahradě. Nejmladší medvídě Noria slavila rok, její rodiče osmnáctiny. Kromě dortu dostali také novou hračku do bazénu.

V Zoo Praha žije Richard již od roku 2003

Gorilí samec Richard oslavil v Zoo Praha 25. narozeniny. Dostal dort i desku

Praha /FOTOGALERIE/ - Vůdčí samec pražské skupiny goril nížinných, stříbrohřbetý samec Richard, oslavil 9. listopadu své 25. narozeniny. Chovatelé mu ve vnitřní expozici v Pavilonu goril připravili narozeninový dort a desku připomínající jeho jubileum, ve které bylo schovaných dvacet pět mrkví. Zkrátka nezůstali ani ostatní členové gorilí skupiny - po expozici pro ně chovatelé rozvěsili pamlsky ukryté v plastových lahvích.

JAROSLAV BRÁZDIL, brankář nymburského hokejového týmu, vychytal v zápase s pelhřimovskými Ledními Medvědy čisté konto

Brázdil: Nula je jen třešnička na dortu

Nymburk – Vychytanou nulou se mohl po utkání jedenáctého kola druhé hokejové ligy pochlubit gólman Nymburka Jaroslav Brázdil. Jeho tým porazil jednoznačným výsledkem Lední Medvědy z Pelhřimova. „Nuly si nepočítám, nula je jen třešnička na dortu. Priorita je vítězství," říká skromně muž s maskou.

Slezský FC Opava - FC Viktoria Plzeň 4:2

Mistra z Plzně potupil gólem z půlky. Žídek: Byla to třešnička na dortu

Opava /ROZHOVOR/ - Plzeňský gólman Petr Bolek nebude mít klidné spaní. Ze snu ho bude budit opavský stoper Jan Žídek. Rodák z Oldřišova ho vyškolil střelou téměř z poloviny hřiště. Opava slaví postup a domácí kapitán má na něm lví podíl. Nejen, že se jako na Slovácku zapsal mezi střelce, skvěle dirigoval i opavskou defenzivu.

Galerie Slováckých vín. Ilustrační foto.

Galerie slováckých vín oslaví čtvrté narozeniny dortem a cimbálovkou

Uherské Hradiště – Celovečerní oslavy chystají na sobotu 29. října v Galerii slováckých vín v Uherském Hradišti. Budou tomu totiž čtyři roky, co poprvé v prostorách jezuitských sklepů začalo vinařství Zlomek & Vávra nabízet nejen svá špičková vína, ale také kvalitní vína z dalších vinařství Slovácka.

Ilustrační foto.

Pekárna v Severním Irsku odsouzena za odmítnutí dortu pro gaye

Belfast (Británie) - Pekárna v severoirském Belfastu dnes prohrála odvolání proti rozsudku, že diskriminovala homosexuálního klienta, protože mu odmítla vyrobit dort s nápisem Podpora sňatkům gayů. Podle soudu pekárna Ashers Baking porušila britský zákon o lidských právech.

OBHÁJÍ ELIŠKA HEBKÁ  v Erfurtu zlato? Novopacká škola prezentuje na olympiádě pět originálních kompozic.

Doletí pro zlato orli nebo si ho odnesou do pohádkového dortu plyšáci?

Nová Paka – Včera ještě novopacké cukrářky dolaďovaly své kreace, dnes už je v německém Erfurtu obdivuje veřejnost a posuzuje odborná porota. Střední škola gastronomie a služeb Nová Paka není na světové olympiádě nováčkem, vybojovala zde už tři zlaté, a to v roce 2008 a 2012.  

SPOKOJENOST. Trenér nymburského Polabanu Jiří Kabyl může být v klidu. Jeho tým šlape jako dobře namazaný stroj

Kabyl: První flek je třešnička na dortu

Nymburk – Fotbalová sezona má za sebou první třetinu. A po ní jsou nejlepším celkem na okresní mapě borci Polabanu Nymburk. Ti jsou po deseti odehraných zápasech lídrem divizní skupiny B. To je parádní bilance. Spokojený je pochopitelně i trenér mužstva Jiří Kabyl. „My jsme především spokojeni s tím, jak kluci dobře trénují, makají a bojují na trénincích, stejně se pak prezentují v zápasech," říká mimo jiné v rozhovoru Deníku kouč Kabyl.

Ve Velkém Meziříčí pořádali kulinářský svátek

Ve Velkém Meziříčí pořádali kulinářský svátek

Velké Meziříčí - Ukázky kuchařských technik, profesionální partnerské vaření spojené s prezentací, výroba dortu a představení speciálních cukrářských surovin, úprava čerstvých ryb spojená s degustací, ochutnávka vína, kávy i cizokrajných druhů ovoce a zeleniny.

Ilustrační foto.

Soutěž Cukrář roku zná vítěze, klání sledovaly stovky lidí

Praha - Vítězem soutěže Cukrář roku 2016 byl v sobotu na pražském veletrhu For Gastro&Hotel vyhlášen František Buchal z cukrárny Buchalovi v Praze 9. Porota ocenila jak jeho dort v podobě hradu Karlštejn, tak dva deserty – perníkovo jablečný a čokoládovo malinový dortík. Stovky zájemců v sobotu v pražských Letňanech obdivovaly cukrářské umění sedmi účastníků této soutěže.

Teplický trenér Daniel Šmejkal

Teplice proti mistrovi pálily šance. Šmejkal: Chyběla třešnička na dortu

Teplice – Třetí zápas za sebou naplno nebodovaly, podruhé v řadě padly a po dobrém rozjezdu se parta teplických sklářů propadá prvoligovou tabulkou do její druhé poloviny. Výsledkový pokles se Teplicím nepodařilo zastavit ani ve šlágru kola, kdy po srdnatém boji podlehli úřadujícímu mistrovi z Plzně 0:1.

FK Litoměřicko - znak klubu.

Trenér FK Litoměřicko Zuna: Je to třešnička na dortu

Litoměřice – Litoměřicko má šanci probojovat se do čtvrtého kola letošního ročníku národního poháru MOL Cupu. Stačí „maličkost", porazit dnes od 16 hodin druholigový Baník Ostrava, který do Litoměřic k nováčkovi ČFL přijede v roli velkého favorita. A nic na tom nemění ani fakt, že domácí vyřadili i prvoligovou Příbram (3:1).

MFK Dobříš.

Dobříš má další divizní body, musela však otáčet skóre

Dobříš – Fotbalisté Dobříše na domácím trávníku nezaváhali a získali další tři body do divizní tabulky. Po šestém kole jim tak patří šesté místo.Na stadion V Lipkách tentokrát dorazil poslední tým tabulky Sušice. To však neznamenalo, že by tým trenérů Rychlíka a Šraina získal body zadarmo. Naopak.

MFK Dobříš.

Fotbalisté Dobříše ztratili utkání v Roudném po hodině hry

Dobříš – Fotbalisté Dobříše ve svém dalším divizním zápase neuspěli. V souboji s týmem Malše Roudné hráli oba soupeři atraktivní útočný fotbal, ale na rozdíl od hostů si domácí dokázali vypracovat a proměnit více brankových příležitostí.

MFK Dobříš.

Fotbalistům Dobříše utekl v Krumlově úvod zápasu

Český Krumlov – V Českém Krumlově chtěli rozšířit sbírku svých bodů v divizi fotbalisté Dobříše. Pokud ale chtěli tento plán naplnit, nesměli by zaspat úvodní čtvrthodinu. Tento výpadek nelze omluvit ani absencí Maryšky. Domácí Slavoj chtěl potvrdit pověst lepšího týmu v divizi, na podzim chce navázat na dobré jarní výkony, kdy v tabulce poskočil ze sestupových vod.

Benjamin Traoré byl s dvěma góly mužem zápasu Táborska s Třincem: na snímku střílí přes blok Martina Motyčky.

Dvakrát vedli o dva góly, nakonec ale drama

Sezimovo Ústí – Byl to fotbal, který se fanouškům asi líbil: hodně gólů, řada rušných situací, drama až do konce a jako třešnička na dortu i výhra jejich týmu.

Vítěz dvouhry a čtyřhry Ladislav Zelený se svám deblovým spoluhráčem Jakubem Řehákem.

Dort v režii Ladislava Zeleného

Nová Paka – V minulých dnech proběhl již pětačtyřicátý ročník tradičního turnaje mužů „O novopacký dort", na který dorazilo celkem sedmnáct hráčů, což je oproti předchozímu ročníku zklamání.

Ilustrační foto

Při požáru v baru ve francouzském Rouenu zahynulo 13 lidí

Rouen (Francie) - Třináct mrtvých si v časných ranních hodinách vyžádal požár v nočním baru v severofrancouzském městě Rouen. Dalších šest osob se přiotrávilo a jedna z nich je ve vážném stavu. Rouenský starosta Yvon Robert řekl, že požár byl velmi rychlý, a vyloučil jakýkoli úmysl. Také policie se nedomnívá, že šlo o kriminální čin. Bar se podle všeho ocitl v plamenech od svíček na narozeninovém dortu.

Ilustrační foto

Fotbalisté Podlesí remizovali v Dobříši a představili posily

Dobříš – V sobotu 23. července se v přípravném duelu střetli fotbalisté divizní Dobříše a účastník I.A třídy Podlesí. Kromě první půlhodiny, kdy měli domácí hráči mírnou převahu, mělo utkání vyrovnaný průběh a nerozhodně i skončilo.